-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aν εισαι ΤΟΣΟ εναντιον των τηλεδικαστηριων και της λογικης-αισθητικης τους, τοτε δεξου μια φιλικη συμβουλη. Σε οτι λες να εχεις το θαρρος να το λες ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ.
Τι λενε τα τηλεδικαστηρια; 'Καποια (ποια ) ζαχαροπλαστεια εχουν ποντικια', 'Καποιες (ποιες) εταιριες στρωματων βαζουν ακαταλληλα υλικα', 'Καποιοι (ποιοι) κλειδαραδες ανοιγουν πορτες χωρις ταυτοτητα'.
Το ιδιο κανεις και εσυ: 'Καποιοι χρηστες ειναι ετσι, ειναι αλλιως, βρωμαν τα ποδια τους'. Ποιοι; Αν δε δωσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ονοματα, δεν εισαι παρα ενα κακεκτυπο αυτων που (κανεις πως) κατηγορεις.Πίστευα ότι θα το καταλάβαινες, αλλά μάλλον έχω υπερβολικές απαιτήσεις από εσένα!!!
Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με κανέναν, σκοπός μου είναι μια όσο το δυνατόν ήρεμη και απλή συζήτηση. Όχι ένα ακόμα ρίνγκ!!!
Τι να πω δηλαδή!!! Με ΚΟΥΦΑΝΕΣ!!!!
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Ποτέ δεν υποστήριξα/εννόησα αυτό! Αλίμονο!!!Απλά για να γίνουμε ως άνθρωποι (μονάδες, αλλά και σύνολο) πιο αποτελεσματικοί στις διεκδηκήσεις μας, στις επιδιώξεις μας, οφείλουμε να βουτάμε πρώτα την γλώσσα στο μυαλό και μετά να την χρησιμοποιούμε!
Αλλιώς είμαστε ένας όχλος, ένα έρμαιο του κάθε πολιτικάντη (που λες και 'συ και συμφωνώ μαζί σου), του κάθε θλιβερού δημοσιογραφίσκου...Υπαρχει μια διαφορά ουσιωδης. Αλλο να κανουμε πληρη αναλυση για τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος ελικοπτερου που επεσε, αλλα αλλο να εχουμε αποψη για το ΤΙ πρεπει να γινει. Και εδω ειναι η μεγαλη διαφωνια. Μπορουμε να κρινουμε με βαση το ΤΙ θελουμε να γινει. Εκει που πιθανως να μη μας πολυπεφτει λογος ειναι στο ΠΩΣ και σε πολυ εξειδικευμενα θεματα το ΓΙΑΤΙ.
Για παραδειγμα: Εγω θελω να υπαρχει κρατικη ΟΑ, χωρις να με πολυνοιαζει το γιατι ΑΚΡΙΒΩΣ, μου φτανει πως ξερω οτι αυτοι που κλαιγονται (κομματα εξουσιας) ειναι οι κυριοι υπευθυνοι. Οσο για το ΠΩΣ δεν ξερω ακριβως, να κοψουν το σβερκο τους, ετσι επιβαλλει το πολιτευμα μας. Αν δεν μπορουν να παραιτηθουν. -
Πίστευα ότι θα το καταλάβαινες, αλλά μάλλον έχω υπερβολικές απαιτήσεις από εσένα!!!Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με κανέναν, σκοπός μου είναι μια όσο το δυνατόν ήρεμη και απλή συζήτηση. Όχι ένα ακόμα ρίνγκ!!!
Τι να πω δηλαδή!!! Με ΚΟΥΦΑΝΕΣ!!!!
Εσυ δε με καταλαβες! Το οτι εγω, εσυ ή ο Krus φερ'ειπειν καταλαβαμε, δεν μειωνει την αναγκη οταν κατηγορουμε κατι ή καποιους πρεπει να ειμαστε κρυσταλλινοι.
Δεν το ειπα προσωπικα, απλα υπογραμμισα οτι οι θολες κατηγοριες ειναι το ΚΥΡΙΟ χαρακτηριστικο των τηλεδικιων, γιαυτο το βρισκω ατοπο ή αντιφατικο να χρησιμοποιουνται απο καποιον πολεμιο τους. Βλεπεις οτι μαζι σου διαφωνω πχ και σου μιλω απευθειας, να δεις οτι στο τελος μπορει να συμφωνησουμε
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Υπαρχει μια διαφορά ουσιωδης. Αλλο να κανουμε πληρη αναλυση για τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος ελικοπτερου που επεσε, αλλα αλλο να εχουμε αποψη για το ΤΙ πρεπει να γινει. Και εδω ειναι η μεγαλη διαφωνια. Μπορουμε να κρινουμε με βαση το ΤΙ θελουμε να γινει. Εκει που πιθανως να μη μας πολυπεφτει λογος ειναι στο ΠΩΣ και σε πολυ εξειδικευμενα θεματα το ΓΙΑΤΙ.
Για παραδειγμα: Εγω θελω να υπαρχει κρατικη ΟΑ, χωρις να με πολυνοιαζει το γιατι ΑΚΡΙΒΩΣ, μου φτανει πως ξερω οτι αυτοι που κλαιγονται (κομματα εξουσιας) ειναι οι κυριοι υπευθυνοι. Οσο για το ΠΩΣ δεν ξερω ακριβως, να κοψουν το σβερκο τους, ετσι επιβαλλει το πολιτευμα μας. Αν δεν μπορουν να παραιτηθουν.Πρώτον και 'γω θέλω να υπάρχει κρατικός αερομεταφορέας. Αν κάπου είπα ότι δεν θέλω κάτι τέτοιο, το αναιρώ, το παίρνω πίσω.
Ως ημιμαθής, αλλάζω άποψη με τον καιρό. Συμμετέχω σε συζητήσεις, επηρεάζομαι από άτομα.Ωστόσο πολλοί (σε αυτό το φόρουμ, στον περίγυρό μου και αλλού) διατυπώνουν απόψεις σε πολύπλοκα θέματα για το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ (ως προπονητές της κερκίδας).
Πολύ φοβάμαι δε, ότι βάσει μιας παγιωμένης οπτικής/νοοτροπίας (προσοχή! δεν μιλάω για ιδεώδη-απόψεις), κρίνουν συλλήβδην τα πάντα, χωρίς να ανιχνεύουν την διαφορετικότητα/μοναδικότητα που πιθανώς να υπάρχει σε πολλά θέματα. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εσυ δε με καταλαβες! Το οτι εγω, εσυ ή ο Krus φερ'ειπειν καταλαβαμε, δεν μειωνει την αναγκη οταν κατηγορουμε κατι ή καποιους πρεπει να ειμαστε κρυσταλλινοι.Δεν το ειπα προσωπικα, απλα υπογραμμισα οτι οι θολες κατηγοριες ειναι το ΚΥΡΙΟ χαρακτηριστικο των τηλεδικιων, γιαυτο το βρισκω ατοπο ή αντιφατικο να χρησιμοποιουνται απο καποιον πολεμιο τους. Βλεπεις οτι μαζι σου διαφωνω πχ και σου μιλω απευθειας, να δεις οτι στο τελος μπορει να συμφωνησουμε
Κατ' αρχήν συγνώμη για το έντονο ύφος μου πριν...
Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Εξάλλου βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Το topic είναι γενικό και θέλω να αποτελέσει πηγή μιας γενικής συζήτησης, τα συμπεράσματα της οποίας θα τα αξιοποιήσει ο καθείς κατά το δοκούν.
Πως λέμε 'Σαν λαός είμαστε λίγο οξύθυμοι, δεν νομίζεις;'... Κάπως έτσι δες το...Και κάτι ακόμα!
Όταν λέω 'άλλοι έλληνες', δεν εννοώ κάποια συγκεκριμένα άτομα (αν και θα μπορούσε να είναι και έτσι).
Π.χ. και 'γω έχω φορέσει στο παρελθόν τον μανδύα του 'άλλου έλληνα'. Και 'γω έχω μπει σε αυτό το τριπάκι κάμποσες φορές.
Προσπαθώ να μην είμαι έτσι. -
Επειδή εγώ δηλώνω ότι είμαι από αυτούς που 'μάταια' προσπαθείς να μας κάνεις να καταλάβουμε, θα σου πρότεινα να μας γράψεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι θέλεις να γίνεται ώστε το φόρουμ να μη 'καταντήσει' τηλεδικαστήριο.
Αν δε μπορείς να τα γράψεις τόσο κατανοητά ώστε να μπορέσει να το καταλάβει και το τελευταίο 'σκεπάρνι' που γράφει εδώ μέσα τότε μάλλον δε μπορείς να χειριστείς σωστά τον γραπτό λόγο, άρα δεν έχεις διαβάσει καλή γραμματική, άρα δε πρέπει να γράφεις κ.λ.π. .
-
Από την άλλη για να γνωρίζεις πράγματα, δεν χρειάζεται είσαι παντογνώστης, ούτε μελετητής. Απλά μπορείς να ενημερώνεσαι από σχετικά έγκυρες πηγές και αξιόπιστα άτομα.Μα εδω ειναι η δυσκολια της σωστης (?) μαθησης. Ποια ειναι η εγκυρη πηγη και ποιος ο αξιοπιστος δασκαλος ?
Αυτον που θεωρω εγω αυθεντια,ο αλλος μπορει να τον θεωρει αγυρτη.Και τουμπαλιν.
Εξ'αλλου εχουμε παμπολα παραδειγματα ανατροπης θεωρειων και θεσφατων των διαφορων -ισμος.
Λοιπον ας εχουμε παντα στο νου μας οτι δεν μπορουμε να ξερουμε το (αιωνια και αμεταβλητο) σωστο. -
Τέλος πάντων, το topic αυτό το έφτιαξα, αφού με ενόχλησαν τα πολλαπλά κρούσματα τελεσίδικων και οριστικών απαντήσεων σε πολλά θέματα στο forum, τώρα τελευταία.
Τελεσίδικες και οριστικές απαντήσεις σε κάτι που δεν κατέχουμε, που βγήκαν αβίαστα και απροβλημάτιστα, ορμώμενοι από το γενικότερο κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί για το ελληνικό γίγνεσθαι...
Αυτά...
Απλά ήθελα να εκφράσω την γενικότερη διαφωνία μου σε τέτοιου είδους νοοτροπίες, που μου θυμίζουν, όπως πολλές φορές έχω πει, τον προπονητή της κερκίδας... Για 'μένα τέτοιου είδους λογικές μόνο προβλήματα και ανούσιες συζητήσεις μπορούν να επιφέρουν...Και όπως βλέπω, πολλοί (ευτυχώς!) συμμερίζονται την άποψή μου (ΝΑΙ, Κοντεύουμε).
-
Απλά ήθελα να εκφράσω την γενικότερη διαφωνία μου σε τέτοιου είδους νοοτροπίες, που μου θυμίζουν, όπως πολλές φορές έχω πει, τον προπονητή της κερκίδας... Για 'μένα τέτοιου είδους λογικές μόνο προβλήματα και ανούσιες συζητήσεις μπορούν να επιφέρουν...
Βρε παιδιά ποιός έπιασε από το λαιμό τον Δημήτριο ώστε να συμετάσχει σε ανούσιες συζητήσεις με το ζόρι;
Όποιος το έκανε να κάνει ένα βήμα μπροστά.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Βρε παιδιά ποιός έπιασε από το λαιμό τον Δημήτριο ώστε να συμμετάσχει σε ανούσιες συζητήσεις με το ζόρι;Όποιος το έκανε να κάνει ένα βήμα μπροστά.
Δίκιο έχεις, απλά δεν το θέτω έτσι.
Απλά εκφράζω έναν γενικότερο-ακαδημαϊκό (που λέει ο λόγος) προβληματισμό... -
Και αλλαζω σταση και γραμμη πλευσης 1000%. Μπορει οποιος θελει να μπει στο τοπικ περι σεισμων και να δει τους αγραμματους δικηγορους να επιδεικνυουν την αποψη που (μαζι με κωλοτρυπιδα συμφωνα με το κατα Κλιντ ευαγγελιο) εχουν επι παντως επιστητου.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και αλλαζω σταση και γραμμη πλευσης 1000%. Μπορει οποιος θελει να μπει στο τοπικ περι σεισμων και να δει τους αγραμματους δικηγορους να επιδεικνυουν την αποψη που (μαζι με κωλοτρυπιδα συμφωνα με το κατα Κλιντ ευαγγελιο) εχουν επι παντως επιστητου.Ποιοι είναι οι αγράμματοι δικηγόροι???
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και αλλαζω σταση και γραμμη πλευσης 1000%. Μπορει οποιος θελει να μπει στο τοπικ περι σεισμων και να δει τους αγραμματους δικηγορους να επιδεικνυουν την αποψη που (μαζι με κωλοτρυπιδα συμφωνα με το κατα Κλιντ ευαγγελιο) εχουν επι παντως επιστητου.Κάθε τόσο,θα τα ξαναλέμε.
Εάν ρε αδερφέ,δέν γουστάρεις συζήτηση 'καφενείου' αλλά 'πανεπιστημίου',τότε δέν βρίσκεσαι στό σωστό φόρουμ.
Τί χαλιέσαι άδικα; -
Τελικά το πρόβλημα είναι ότι θελουμε να προσαρμόζουμε αυτό με το οποίο ασχολούμαστε αποκλειστικά στα δικά μας δεδομένα.
Βλέπουμε και κρίνουμε ότι γίνεται με βάση αυτά.Ακόμα ότι τις περισσότερες φορές κάποιοι/λίγοι κάνουν πολύ 'θόρυβο'. Και το ότι οι περισσότεροι δεν απαντούν πάλι μας χαλάει, γιατι έπρεπε να έχουν απαντήσει, αλλά ούτε εμείς απαντήσαμε!!
Δεν υπάρχουν τηλεδικαστήρια. Ούτε καν στις τηλεοράσεις (ακόμα και στο STAR).
Συζητήσεις γίνονται. Που εμείς τους προσδίδουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτήν που έχουν. Και εκνευριζόμαστε.Οταν -και αν- μπορέσουμε να αντιληφθούμε την σημασία της δυνατότητας να διαβάζεις άλλες γνώμες και απόψεις, συγκεντρωμένες, θα μπορέσουμε να χαλιναγωγήσουμε λίγο και τα νεύρα ή την απογοήτευση που μας πιάνει μερικές φορές.
Κατά τα άλλα.
Σχεδόν 4 χρόνια. Εκατοντάδες φίλοι. Χιλιάδες γνώμες. Καβγάδες με την σέσουλα. Καλοί άνθρωποι!
Για μένα....τέλεια! -
Συγνώμη θα ρωτάω και κανά επιστήμονα πριν μιλήσω!!!!!!!!
Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε!!!!!!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν υπάρχουν τηλεδικαστήρια. Ούτε καν στις τηλεοράσεις (ακόμα και στο STAR).
Συζητήσεις γίνονται. Που εμείς τους προσδίδουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτήν που έχουν. Και εκνευριζόμαστε.Οταν -και αν- μπορέσουμε να αντιληφθούμε την σημασία της δυνατότητας να διαβάζεις άλλες γνώμες και απόψεις, συγκεντρωμένες, θα μπορέσουμε να χαλιναγωγήσουμε λίγο και τα νεύρα ή την απογοήτευση που μας πιάνει μερικές φορές.
Συμφωνω σε οτι αφορα το forum.
Ομως σε οτι αφορα την TV θα διαφωνησω πλήρως,γιατι εκεί βλεπουμε ουκ ολιγες φορες την προσπάθεια καποιων να υποκαταστήσουν πλήρως δικαστήρια,κρατος,αστυνομια,στην ουσία χωρις την υπαρξη αντιλογου.
Οχι οτι φταινε 100%,αφου το κρατος μας ειναι μπουρδέλο 3ης κατηγορίας, μπαίνουν κι αυτοι να κανουν τον καμπόσο,με την πληρη συγκατάθεση των πολιτών. -
Στην τηλεόραση υπάρχουν και παραϋπάρχουν τηλεδικαστήρια.
Δεν είναι απλές συζητήσεις Kouk! Προκαλούν επίτηδες και εκ προ μελέτης παραπληροφόρηση, σύγχυση και θόρυβο, προκειμένου να αποσπάσουν νούμερα! Είναι απλό και γνωστό!Επίσης τα 'έγκριτα' talk shows του κώλου είναι ειδικευμένα στο να προκαλούν σύγχυση στον ακροατή και σχεδόν ποτέ να μην βγαίνει κάποιο συμπέρασμα. Προσοχή! Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα πρέπει να βγαίνει συμπέρασμα. Άλλο λέω εγώ! Αυτή η τακτική τους είναι προμελετημένη!
Το θέμα μας είναι το forum βέβαια και όχι η TV. Ό,τι γίνεται στο forum γίνεται εξ αμελείας. Ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει και καλά κάνει.
Εγώ εστιάζω στο γεγονός ότι πολλοί παρασύρονται και βγάζουν αβίαστα και εύκολα συμπεράσματα για κάτι. Συνεπώς δεν έχουμε συζήτηση. Η συζήτηση γι' αυτούς τελείωσε, αφού το συμπέρασμα ήδη βγήκε.
Δεν το λέω για να τους κάνω παρατήρηση ρε παιδιά! Τι είναι αυτά που λέτε! Γιατί όταν μου λέτε 'άμα θες μην συμμετέχεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς' ή 'εδώ είναι φόρουμ, όχι πανεπιστήμιο' (που αυτό δεν δικαιολογεί τίποτα, ούτε αποτελεί άλλοθι!), αυτό εννοείτε. Το λέω γενικά, σαν θέμα προς συζήτηση! Δηλαδή όλοι μας έχουμε πέσει σε αυτήν την παγίδα. Και θα πέφτουμε και στο μέλλον. Καλό είναι να έχουμε επίγνωση αυτού του πράγματος. Και θέτω αυτό το γενικό φαινόμενο προς συζήτηση, ορμώμενος από τα πολλαπλά κρούσματα των τελευταίων ημερών στο forum. -
Σορρυ παιδες με ξαναπεισατε
Εφοσον υπαρχει οριο προς τα πανω ως προς το επιπεδο του φορουμ, προτεινω να μπει στον κωδικα του φορουμ ενας επιπεδοκοφτης ο οποιος θα ενεργοποιειται αυτοματα μολις το επιπεδο ανεβει πανω απο το επιτρεπτο. Ηδη γινονται μελετες με τον κοφτη να λειτουργει στο επιπεδο ΙΙΕΚ. Οι μοντς θα μπορουν να χαρτογραφουν αναλογως το φορουμ στα προγραμματα Γ' Λυκειου, ΤΕΙ, πρωτοετης φοιτητης.
Μαζι με τον κοφτη θα πρεπει να προβλεφθει και η χρηση ενος σταθεροποιητη, του ευπρεπιομετρου για να αποφευχθουν οι αυξησεις στην ροπη απο τα πολυ χαμηλου επιπεδου ποστ. Ηδη κυκλοφορουν στην αγορα δυο βερσιον: Η ευρωπαϊκη και η αμερικανικη. Και οι δυο λειτουργουν σε μηνυματα που βρισκονται κατω του 80% στην κλιμακα πολιτικαλυκορεκτνες και τα προσαρμοζουν ανω του επιθυμητου ποσοστου:Ετσι σε ποστ 'Ειναι γνωστο οτι Ε=m*c', κοβονται οι απαντησεις 'οπως γραφουν και ολα τα βιβλια του Αϊνστάιν αυτο που ειπες ειναι τερατωδες λαθος' ως ακαδημαϊκη, ενω το ευπρεπειομετρο κοβει την απαντηση 'Τι λε ρε αγραμματε! Ανοιξε κανα βιβλιο και μετα μίλα'. Σωστες ειναι οι απαντησεις 'Συμφωνα με οσα γνωριζω δε μου φαινεται η εξισωση σου σωστη, αλλα μπορει να κανω και λαθος' (ευρωπαϊκη βερσιον) ή ' ' (αμερικανικη βερσιον)
Ειρηνη αδερφια
-
Κι εμείς οι moderators κλέφτες θα γίνουμε ρεεεεε;!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σορρυ παιδες με ξαναπεισατεΕφοσον υπαρχει οριο προς τα πανω ως προς το επιπεδο του φορουμ, προτεινω να μπει στον κωδικα του φορουμ ενας επιπεδοκοφτης ο οποιος θα ενεργοποιειται αυτοματα μολις το επιπεδο ανεβει πανω απο το επιτρεπτο. Ηδη γινονται μελετες με τον κοφτη να λειτουργει στο επιπεδο ΙΙΕΚ. Οι μοντς θα μπορουν να χαρτογραφουν αναλογως το φορουμ στα προγραμματα Γ' Λυκειου, ΤΕΙ, πρωτοετης φοιτητης.
Μαζι με τον κοφτη θα πρεπει να προβλεφθει και η χρηση ενος σταθεροποιητη, του ευπρεπιομετρου για να αποφευχθουν οι αυξησεις στην ροπη απο τα πολυ χαμηλου επιπεδου ποστ. Ηδη κυκλοφορουν στην αγορα δυο βερσιον: Η ευρωπαϊκη και η αμερικανικη. Και οι δυο λειτουργουν σε μηνυματα που βρισκονται κατω του 80% στην κλιμακα πολιτικαλυκορεκτνες και τα προσαρμοζουν ανω του επιθυμητου ποσοστου:Ετσι σε ποστ 'Ειναι γνωστο οτι Ε=m*c', κοβονται οι απαντησεις 'οπως γραφουν και ολα τα βιβλια του Αϊνστάιν αυτο που ειπες ειναι τερατωδες λαθος' ως ακαδημαϊκη, ενω το ευπρεπειομετρο κοβει την απαντηση 'Τι λε ρε αγραμματε! Ανοιξε κανα βιβλιο και μετα μίλα'. Σωστες ειναι οι απαντησεις 'Συμφωνα με οσα γνωριζω δε μου φαινεται η εξισωση σου σωστη, αλλα μπορει να κανω και λαθος' (ευρωπαϊκη βερσιον) ή ' ' (αμερικανικη βερσιον)
Ειρηνη αδερφια
Tα παραπάνω greo, είναι ήδη ενεργοποιημένα και σε ενημερώνω ότι τα ποστς σου τα βλέπεις μόνο εσύ! Αν μπεις με άλλο όνομα χρήστη θα δεις ότι δεν υπάρχουν. Το κακό είναι ότι οι mods πρέπει πάντα να τα βλέπουν όλα.
Είρηνη είπαμε....
Έγινε τηλεδικαστήριο το forum;