-
Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Νέο ζευγάρι με ένα μικρό και έντονη ταξιδιάρική διάθεση (διαμονή το καλοκαίρι μόνο σε κάμπινγκ) αναζητά το πρώτο αξιόλογο Ι.Χ. του. Καλοβλέπει το νέο Zafira 1.8. Έχει χώρους, σκέφτονται, ακόμα και για να κοιμούνται μέσα του, όπου τους πιάνει η νύχτα τα καλοκαιράκια... Κάνουν καλά άραγε; Τα αξίζει τα λεφτά του; Τους νοιάζουν οι χώροι αλλά και η απόδοση κινητήρα γιατί δεν λένε όχι και για ταξιδάκια έξω. Υπάρχει εναλλακτική λύση στα 25.000; -
Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Νέο ζευγάρι με ένα μικρό και έντονη ταξιδιάρική διάθεση (διαμονή το καλοκαίρι μόνο σε κάμπινγκ) αναζητά το πρώτο αξιόλογο Ι.Χ. του. Καλοβλέπει το νέο Zafira 1.8. Έχει χώρους, σκέφτονται, ακόμα και για να κοιμούνται μέσα του, όπου τους πιάνει η νύχτα τα καλοκαιράκια... Κάνουν καλά άραγε; Τα αξίζει τα λεφτά του; Τους νοιάζουν οι χώροι αλλά και η απόδοση κινητήρα γιατί δεν λένε όχι και για ταξιδάκια έξω. Υπάρχει εναλλακτική λύση στα 25.000; -
Χρόνια πολλά σε όλους!
Μια χαρά, πρόκειται για καλή επιλογή. Βέβαια οι Γάλλοι δεν παίζονται στα πολυμορφικά. Από εγγύηση όμως είναι... ενώ και η συντήρηση κοστίζει πολύ, ειδικά στα renault. Για την αξιοπιστία δεν λέω τίποτα γιατί κυκλοφορούν πολλοί φρανσουάδες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για την αξιοπιστία δεν λέω τίποτα γιατί κυκλοφορούν πολλοί φρανσουάδες.Εγώ τώρα τι έκανα;
-
o 1.8 είναι αξιοπρεπέστατος, και σαν αυτοκίνητο, ειδικά για την χρήση που το προορίζετε, φαίνεται ιδανικό.
ΑΛΛΑ για 3 άτομα θα μπορούσες να κοιτάξεις και το C-Max και το grand scenic - scenic ,αν και απο κινητήρες δεν ξέρω αν θα βολέψουν.
Εκεί που θα ψάχνεις κοίτα και την B-Class ποτέ δεν ξέρεις -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ΑΛΛΑ για 3 άτομα θα μπορούσες να κοιτάξεις και το C-Max και το grand scenic - scenic ,αν και απο κινητήρες δεν ξέρω αν θα βολέψουν.
Εκεί που θα ψάχνεις κοίτα και την B-Class ποτέ δεν ξέρειςνα προσθέσω και την corolla verso και το mazda 5
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Εκεί που θα ψάχνεις κοίτα και την B-Class ποτέ δεν ξέρειςνα προσθέσω και την corolla verso και το mazda 5
Ναι ξέχασα το 5άρι και αυτό είναι άξιο προσοχής.
Για την Corolla δεν έκανα αναφορά γιατί ποτε δεν μου κάθισε καλά η συγκεκριμένη έκδοση -
To Honda FRV πόσο έχει? Το κοιτάξατε καθόλου?
-
fiat multipla
-
ωραιο το ζαφιρα, δες και κατα ρενω μερια!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
To Honda FRV πόσο έχει? Το κοιτάξατε καθόλου?πολύ άσχημο ρε Σπύρο!
-
Οδήγησα το cmax και επαθα πλακα... απειροι χώροι και θεσεις για μικροαντικείμενα,...πολυ ωραιο στην οδήγηση και αρκετά φθηνο.
-
Αρχικά συμφωνώ με τη σκέψη για πολυμορφικό.
Από εκεί και πέρα, θα ήμουν ανάμεσα στα Verso, Zafira και FRV χωρίς όμως να έχω οδηγήσει κάποιο από αυτά.
Αυτό που έχω οδηγήσει και ζήσει μαζί του είναι το Scenic του γαμπρού μου. Άνετο μέσα και βολικό αλλά έχει βγάλει τα προβληματάκια του. Αφήνω ασχολίαστο τον κινητήρα (1.4) που επέλεξε...
Δεν ξέρω, ίσως το έχω αδικήσει τελικά λόγω του συγκεκριμένου κινητήρα επειδή όταν το ταξίδεψα είμασταν 4 άτομα με πολλές αποσκευές... -
Ο χρήστης biko έγραψε:
Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Νέο ζευγάρι με ένα μικρό και έντονη ταξιδιάρική διάθεση (διαμονή το καλοκαίρι μόνο σε κάμπινγκ) αναζητά το πρώτο αξιόλογο Ι.Χ. του. Καλοβλέπει το νέο Zafira 1.8. Έχει χώρους, σκέφτονται, ακόμα και για να κοιμούνται μέσα του, όπου τους πιάνει η νύχτα τα καλοκαιράκια... Κάνουν καλά άραγε; Τα αξίζει τα λεφτά του; Τους νοιάζουν οι χώροι αλλά και η απόδοση κινητήρα γιατί δεν λένε όχι και για ταξιδάκια έξω. Υπάρχει εναλλακτική λύση στα 25.000;Biko μου θυμίζεις τα παιδικά μου χρόνια αφου κάπως έτσι κινούμασταν και μεις στα τέλη των 70' s με την οικογενειακή cortina και τροχοσκηνή
Εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα ένα station που έχει και χώρους και πρακτικότητα αλλά και καλύτερη οδική συμπεριφορά από ένα πολυμορφικό.(Εκτός αν σκέφτεσαι να κάνεις τουλάχιστον δυό παιδιά ακόμα.)Εκτός αυτού πλέον τα station έίναι και εμφανίσημα.Πρότασή μου είναι Focus sw ή 407 sw. -
Εγω πάλι θα έπαιρνα ένα μεγαλο Sedan (Passat 2.0, Mondeo 2.0, Avensis 1.8, 6 2.0) και θα μου εμεναν και ρέστα (εκτος του Passat). Αχωνευτα αυτά τα φορτηγοειδή...
Παντως το Zafira απο τον ανταγωνισμό ακούγεται καλύτερη επιλογή...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγω πάλι θα έπαιρνα ένα μεγαλο Sedan (Passat 2.0, Mondeo 2.0, Avensis 1.8, 6 2.0) και θα μου εμεναν και ρέστα (εκτος του Passat). Αχωνευτα αυτά τα φορτηγοειδή...Παντως το Zafira απο τον ανταγωνισμό ακούγεται καλύτερη επιλογή...
και θα έχανες σε χώρους, με αύξηση μήκους
Το Zafira δεν ξεπερνά τα 4,5 μέτρα κι έχει 540 λίτρα χώρο αποσκευών, ενώ οι εσωτερικοί του είναι επίσης καλύτεροι από κλασικά sedan.
Δεν συζητάμε επίσης για την επιπλέον πρακτικότητα. Δοκίμασε να βάλεις κάτι ογκώδες σε κλασικό sedan με τέσσερις πόρτες
Επίσης τα 700 σχεδόν λίτρα χώρο αποσκευών του Touran, σε μήκος 4,4 δεν τα φτάνει ούτε Maybach (για όσους συνδυάζουν τους χώρους επιβατών/αποσκευών με το... μήκος )
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγω πάλι θα έπαιρνα ένα μεγαλο Sedan (Passat 2.0, Mondeo 2.0, Avensis 1.8, 6 2.0) και θα μου εμεναν και ρέστα (εκτος του Passat). Αχωνευτα αυτά τα φορτηγοειδή...Μία από τα ίδια ή και station!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επίσης τα 700 σχεδόν λίτρα χώρο αποσκευών του Touran, σε μήκος 4,4 δεν τα φτάνει ούτε Maybach (για όσους συνδυάζουν τους χώρους επιβατών/αποσκευών με το... μήκος )
Κι έλεγα θα το πει δεν θα το πει
Κι από μένα πολυμορφικό..αν θες μάλιστα να το εκμεταλλεύεσαι και τις νύχτες για ύπνο,μονόδρομος.Το θέμα είναι τις ημέρες πώς θα το κουμαντάρεις
Κορόλα βέρσο +1.
-
Ο χρήστης biko έγραψε:
Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Νέο ζευγάρι με ένα μικρό και έντονη ταξιδιάρική διάθεση (διαμονή το καλοκαίρι μόνο σε κάμπινγκ) αναζητά το πρώτο αξιόλογο Ι.Χ. του. Καλοβλέπει το νέο Zafira 1.8. Έχει χώρους, σκέφτονται, ακόμα και για να κοιμούνται μέσα του, όπου τους πιάνει η νύχτα τα καλοκαιράκια... Κάνουν καλά άραγε; Τα αξίζει τα λεφτά του; Τους νοιάζουν οι χώροι αλλά και η απόδοση κινητήρα γιατί δεν λένε όχι και για ταξιδάκια έξω. Υπάρχει εναλλακτική λύση στα 25.000;Κάτι σε μεταχειρισμένο SUV, μήπως θα σας καλύψει ακόμα καλύτερα?
Αυτή τη στιγμή πάντως το Golf Plus είναι ότι πιο ολοκηρωμένο σε αυτή τη κατηγορία. Το ότι χαρακτηρίστηκε, από τους 4Τροχούς, καλύτερο από το Focus Cmax εμένα μου φτάνει και μου περισεύει. Υπάρχει πάντως και η λύση των s/w που τα θεωρώ ομορφότερα από τα MPV και εκεί υπάρχει πλήθος λύσεων με καλύτερη αυτή τη στιγμή το Octavia.
Zafira για ανήσυχη 3μελή ταξιδιάρικη οικογένεια;