-
Κι εγώ είμαι υπέρ της χρήσης της πιστωτικής με τον τρόπο που λέει ο zardoz...
Ουσιαστικά σαν χρεωστική δηλαδή.
-
Στην εταιρία που δουλεύω ποτέ δε μου είπε ο ιδιοκτήτης της πάρε την πιστωτική μου κάρτα να πληρώσεις. Πάντα (αυτοκίνητο πολυτελείας έχει) το φουλάρει και μιλάμε για 50 ευρώ. Δεύτερον. Κανένα πρόβλημα να πληρώνεις με πιστωτική κάρτα. Αλλά για 20 ευρώ να χρησιμοποιείς πιστωτική κάρτα Τρίτον Τα 20 ευρώ για το Seicento είναι υπεραρκετά αφού σχεδόν το φουλάρεις. Για την 3.25 ή την SLK ή οποιοδήποτε άλλο μοντέλο είναι αρκετά;; . Φίλος από το φόρουμ είπε ότι πουλάνε χωράφια και σχετικά για να πάρουν αυτοκίνητο Η γη δε χάνει την αξία της το αυτοκίνητο..... Κακή επιλογή κατά τη γνώμη μου. Αυθέραιτα συμπεράσματα όταν μένεις σε πόλη που πάνω κάτω όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας δύσκολα βγάζεις Δε ζούμε στις κοινωνικές αντιθέσεις της Βραζηλιας αλλά το 20% των ελλήνων ζουν στα όρια της φτώχιας Οι αναρχικοί καίνε μικρομεσαία;;;; Αντιροσωπείες με πολυτελεί αυτοκίνητα βλέπω στις ειδήσει να βάζουν στο μάτι και αυτοκίνητα ακριβά κατά κύριο λόγο. Συμφωνώ με το φίλο ότι υπάρχουν και 'τσογλαναραίοι'.
Τις ευχές μου στην παρέα για έναν ευτυχισμένο 2006 -
Ας μην ξεχνάμε πάντως πως ξεκίνησαν οι πιστωτικές κάρτες.
Ο εφευρέτης τους έψαχνε ένα τρόπο να μη χρειάζεται να πληρώνει με μετρητά στο εστιατόριο που έτρωγε κάθε μέρα.
Συνεπώς ο φίλος zardoz δίκιο έχει στο ότι πρέπει να εξοφλήται αμέσως ο λογαριασμός. Δε δανείζεσαι, απλά πληρώνεις αργότερα.. -
Επειδή όλη η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα ακριβά αυτοκίνητα, σε αυτούς που τα έχουνε και για ποιο λόγο τα έχουνε, θα ήθελα να σας εκμηστηρευτώ μια εμπειρία που είχα σήμερα 30/12 κατά τις 11 και κάτι ψιλα το βράδυ σε μια πλατεία της Γλυφάδας. Καθόμασταν όλη η παρέα στην άκρη στο πεζοδρόμιο και μιλάγαμε όσπου ''τσούπ'' πετάγεται ένα μαύρο Cayenne S και παρκάρει επάνω στο απέναντι πεζοδρόμιο παρ' όλο που υπήρχε χώρος για κανονικό παρκάρισμα αλλά ποιός κάθεται τώρα να το παρκάρει κανονικά...! Οδηγός, ένας πιτσιρικάς το πολύ 21 και πίσω 3 κοπελίτσες γύρω στα 18. Κατεβαίνει ο οδηγός, αρχίζει να χαιρετιέται φωνάζοντας πάντα με την υπόλοιπη παρέα κ έχει γίνει ήδη θέμα σε όλουσ τους τριγύρω. Προσωπικά αυτό το βρίσκω τρελό πουλ-μουρ αφού ο τύπος είχε ένα τρελό attitude και ένα κάπως στυλάκι... Εντομεταξύ ντύσιμο γάμισέ τα με ριγέ μπλουζάκι, στέκα στα μαλλιά για να είναι trendy και παπούτσια πάνινα σκισμένα All Star. Προσωπικά τον βρίκα γύφτο τον τύπο όπως ήταν, όπως μίλαγε αλλά και από τον τρόπο που φερόταν γενικά. Σκεφτόμουν γιατί να έχει ο πατέρας του τόσα λεφτά? Αδικία! Αλλά παρ' όλα αυτά σκατοπροσωπικότητα. Τελος πάντων σκέφτηκα και διάφορα άλλα που βαριέμαι να γράφω τέτοια ώρα... Γύρισα μετά και εγώ στο αμαξάκι μου να φύγω(ένα Clio της μητέρας μου, 1.2lt τρέχ. αξία 4000) και σκέφτηκα πως και ο τύπος πρίν είχε κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με εμένα για να περάσει το βράδυ της Παρασκευής. Είχε πάρει το αυτοκίνητο του μπαμπά και έβγαλε τους φίλους του έξω βόλτα. Μόνο που ο πατέρας του μπορεί να βγάζει 20 φορές παραπάνω από τη μητέρα μου και για αυτόν ένα Clio ισούται με ένα Cayenne S σαν έξοδα αν τα πάρει κανείς αναλογικά. Εγώ ήπια έναν καφέ στα starbucks (ξόδεψα 4Ε), αυτός έκλεισε τραπέζι για 10 στην πιο κυριλάτη καφετέρια της Γλυφάδας και άνοιγε και σαμπάνιες και γούσταρε(ξόδεψε 500Ε). Δεν τον ζηλεύω πλέον απλά συνειδητοποίησα πως είναι απλά και μόνο θέμα του πόσα λεφτά έχεις. Έχω ξαναδεί και στο παρελθόν διάφορα τέτοια τραγικά, (20χρονους με cl55amg 360modena και κλασικά πλέον με Hammer και Cayenne γιατί μια Χ5 δεν είναι κυριλέ αρκετά...) με το αμάξι του μπαμπα. Αλλά πλέον κατάλαβα πως και εγώ μια από τα ίδια είμαι αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Εν ολίγοις αν δεί ένας κακόμοιρος και φτωχός τύπος από την Κίνα πως περνάω, που πάω, τι τρώω και τι κάνω θα με θεωρήσει τρελό λεφτά. Είναι η διαφορά στο επίπεδο που έλεγα και πρίν... (Αν κατάλαβες καλά εσύ που γουστάρεις πουλ-μουρ πήγαινε στην Κίνα να ζήσεις. Εδώ ο ανταγωνισμός δεν σε σηκώνει...) Τώρα πάντως που το ξανασκέφτομαι ζω πολύ γαμάτα. Τι και αν δεν έχω Cayenne και Ferarri και έχω ένα Clio? Την δουλειά μου μια χαρά την κάνω.
Είναι απλά πως το βλέπει κανείς το θέμα.!
Τουλάχιστον χάρηκα. Ζω τόσα χρόνια γλυφάδα και όλα αυτά τα τραγικά που έβλεπα τόσο καιρό τα είπα σήμερα σε μια περίληψη και ξελάφρωσα!!!
Ελλάς το Μεγαλείο σου!!!!P.S. Το οτι κατοικώ Γλυφάδα δεν σημαίνει ότι είμαι πλούσιος ή ψώνιο ή εκκεντρικός. Αν και η πλειοψηφία των ατόμων εδώ δεν τα πάνε καλά με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς.
-
Πιστωτική έχω πολλά χρόνια αλλά πάντα πληρώνω ολόκληρο το ποσό. Αποφάσισα ότιο πρέπει να έχω πιστωτική όταν είχα ξεμείνει από λεφτά στα ιταλικά διόδια.... Στην Αγγλία πλήρωνα μετρητά μόνο το McDonalds, για όλα τα άλλα κάρτα (όπως όλοι δηλαδή!). Προσωπικά δεν έχω όρεξη να τρέχω κάθε λίγες μέρες να παίρνω λεφτά από το μηχάνημα ούτε μου αρέσει να κουβαλάω πάνω από 30-40 ευρώ. Στην Ελλάδα όμως....
Τα 20 ευρώ είναι μια χαρά ποσό για μικρό αυτοκίνητο ή αν έχεις μισό ντεπόζιτο και σου αρέσει να έχεις αρκετή βενζίνη. Δηλαδή εγώ που έχω μεγάλο ντεπόζιτο και κάνω μικρές διαδρομές και βάζω βενζίνη μόνο 2 φορές το μήνα από 45-55 λίτρα σημαίνει κάτι? Την ίδια βενζίνη ξοδεύω. Αν τύχει και πρέπει να κάνω περισσότερα χλμ δεν σκέφτομαι την βενζίνη (εντάξει προσπαθώ να βάζω από τις φτηνές). Απλά πιάνω πιο πολύ ώρα χώρο στο βενζινάδικο και περιμένουν οι άλλοι.... Αλλά τα διάφορα περίεργα συμπλέγματα βγαίνουν από τα πιο μικρά πράματα. Οι περισσότεροι προσπαθούνε να συντηρούνε την ψευδαίσθηση ότι είναι πλούσιοι και πετυχημένοι κλπ. Οπότε αναγκάζονται να περιφρονούν μικρά ή και όχι τόσο μικρά ποσά (έβαζαν μόνο 20 ευρώ)/ φτηνά αυτοκίνητα/ μη σπάταλες εξόδους/ οικονομικά ρούχα και ταξίδια κλπ. Υποτίθεται έτσι αυτοί οι ίδιοι αποκτάνε αξία.... Το θέμα δεν είναι τόσο αν έχουν ή δεν έχουν γιατί τελικά αναγκαστικά θα φανεί αλλά το ότι αισθάνονται αναγκασμένοι να καλύψουν την ανασφάλειά τους ή την ανάγκη να ξεχωρίσουν με αυτόν τον τρόπο. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας επιδεικνύουν και προωθούν ένα τέτοιο ύφος και μια τέτοια συμπεριφορά ενώ όλα τα άλλα χάνονται στην αφάνεια....
Ταυτόχρονα βλέπουμε την υποβάθμιση που έχει συμβεί στην αναγνωρίσιμη αξία των δασκάλων, καθηγητών, επιστημόνων και λοιπών χρήσιμων ανθρώπων..... Οι έννοιες της ευγένειας, καλλιέργειας κλπ πάνε κατά διαόλου και μόνο τα λεφτά (ή η ψευδαίσθηση αυτών γιατί περί αυτού πρόκειται) μετράνε. Η διαφθορά έχει φτάσει παντού.... Τα πρότυπα έχουν χαθεί ή είναι τα λάθος....Τα σκάφη που είναι κυριολεκτικά θαλαμηγοί είναι λίγες εκατοντάδες. Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά άτομα στην Ελλάδα που να μπορούν να δικαιολογήσουν την αγορά τους. Η συμπεριφορά τους είναι αυτό που με ενοχλεί και όχι το ίδιο το σκάφος ή το αυτοκίνητο.... Πχ Hummer τις Χριστουγεννιάτικες μέρες στην Αράχωβα παρκαρισμένο με το τρόπο που αναφέρθηκε είχε και ο γνωστός Αποστολόπουλος. Μάλιστα είχε και δεύτερο αυτοκίνητο με μπράβους που αναλαμβάνουν να αποστομώσουν όποιον τολμήσει να παραπονεθεί....
Πήγα στο The Mall με μια φίλη μου από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα. Στην αρχή όλα ωραία και καλά. Κάποια στιγμή όμως ο κόσμος ήταν τόσο πολύς που σπρωχνόμασταν, ουρές στα φαγάδικα και τελικά φαΐ στο όρθιο κλπ. Συνειδητοποίησα ότι αυτό που μπορούν να σου προσφέρουν τα πάρα πολλά λεφτά είναι το να λειτουργείς οπουδήποτε σαν να μην υπάρχουν άλλοι.... Πχ βρίσκεις θέση σε όλα τα λιμανάκια του Αιγαίου, παρκάρεις στην Αράχωβα, έχεις πάντα τραπέζι όπου θέλεις, δεν έχεις ουρές κλπ κλπ ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να απαρνηθείς την κοινωνικότητα, τις ανέσεις κλπ!Φανταστική ατάκα το ψάρεμα πέστροφας στο ποτάμι με τις κόκκινες δαγκάνες της Cayenne....
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
åßìáé óôï 2) êáé
3) ðïõëÜìå êáßìå êáôáðáôÜìå äÜóç ÷ôßæïõìå óôéò ðáñáëßåò(ìçí îå÷íÜìå ïôé ç ÅëëÜäá åßíáé åîáéñåôéêÞ ùò ðñïò ôï êëßìá-ïìïñöéÜ ÷þñá)
4) ôñþìå áðï áõôÜ ðïõ ÈÁ âãÜëïõìå Þ êáëýôåñá ÈÁ ÂãÜëïõÍÅ ôá ðáéäéÜ-åããüíéá, áóöáëéæüìáóôå ìå áõôÜ ðïõ íïìßæïõìå ïôé ÈÁ ìáò äþóïõíÌáæß óïõ ìåãÜëå!
-
Ο χρήστης Nicat_147 έγραψε:
ÑçôïñéêÜ ÅñùôÞìáôá :
Óå ðïéïýò áíÞêïõí ôá åêáôïíôÜäåò êüôåñá óôéò ìáñßíåò ôçò ÁôôéêÞò ;
Ðïéïß êôßæïõí âßëåò;
Ãéáôß õðÜñ÷ïõí 3-4 áåñïðïñéêÝò åôáéñßåò ðïõ ìéóèþíïõí éäéùôéêÜ áåñïðëÜíá êáé åëéêüðôåñá;Ôï ÷ñÞìá õðÜñ÷åé, êáé ìåñéêÝò öïñÝò ðÝöôåé êáé óáí âñï÷Þ.
ÁðëÜ ìåñéêïß áðü åìÜò êñáôÜìå ïìðñÝëåò...
Åãþ ðïëëïýò áðü ôïõò 'áíùôÝñù' ðïõ îÝñù ÄÅÍ Å×ÏÕÍ ×ÑÇÌÁ ...ôçí âãÜæïõí áðï äù êáé áðï êåé ...åíßïôå êáé óôçí öõëáêÞ ãéá ìéá çìÝñá ...åõôõ÷þò êáôáñãÞèçêå ç ðñïóùðïêñÜôçóç ãéá ìéêñÜ ðïóÜ!
-
ÁÁÁÁ...êáé ìçí îå÷Üóù!
¼óïé ãíùóôïß ìïõ Ý÷ïõí 911 êáé ôá óõíáöÞ ç åñãáóßá ôïõò åßíáé 'áâÝâáéç' êáé 'áðñïóäéüñéóôç' êáé áðü ôïõò ðïëý êáëïýò ôïõò ößëïõò (...ðïõ ôïõò ôéò äáíåßæïõí êéüëáò! ) ïé ïðïßïé êáé øéëïáðïñïýí ...áëëÜ äåí âáñéÝóáé!
Αυτοκίνηση της υπερβολής στην Ελλάδα