-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καταρχας αξιζουν συγχαρητηρια στην Mito για την εκπληκτικη επιδοση στο φρεναρισμα
με στριμμενους τροχους. Στην 30η θεση γενικης καταταξης, μπροστα απο την απλη 997 , το S2000, την SL63AMG, το Τype R και αλλα ταχυτερα και αμιγως σπορ αυτοκινητα, ειναι μια επιδοση αξιοζηλευτη.
(Βεβαια αποτελει ενα ερωτημα κατα ποσο σωστες ηταν οι μετρησεις για τα υπολοιπα της παρεας 500 Abarh και Scirocco την στιγμη που στο πρωτο δεν δοκιμασαν με ΤΤC on, και στο δευτερο δεν πατηθηκε το κουμπι ESP στο Off για ελαφρως λιγοτερη ηλεκτρονικη παρεμβαση).
Mερικες παρατηρησεις τωρα οσον αφορα τις δοκιμες του Best Motoring.
Σχετικα με τα τεχνικα στοιχεια που παρατιθενται, το βαρος του 500 Abarth βεβαιως δεν ειναι σε καμμια περιπτωση 1330κιλα οπως γραφουν, αλλα τουλαχιστον συμφωνα με την ζυγαρια των 4τροχων 1125κιλα.
Επισης δεν μπορω να καταλαβω πως το Scirocco με επιδοση 77μετρα κατατασσεται 48ο
ενω το Abarth με επιδοση καλυτερη, στα 74,5μετρα κατατασσεται 77ο...
Εχουν λαβει καποιες παραμετρους βαρους?, κιλλων/ιππο? Διαστασεων? Παντως κατι δεν παει καλα στον πινακα καταταξης για αυτη την μετρηση...
Επειδη σχολιαστηκε, οντως, το φρεναρισμα του Scirocco -παρολο που τα συγκεκριμενα Dunlop ειναι απαραδεκτα, εχουν γινει παραπονα απο αρκετους κατοχους για μετριες εως κακιστες επιδοσεις συμπεριφορα του ελαστικου γενικα- ειναι αρκετα μετριο εως κακο για το επιπεδο των επιδοσεων που φερεται να εχει συνολικα. Ενδεικτικα αναφερω φρεναρισμα 120-0km/h σε ευθεια, στους 4τροχους τα 56μετρα (2.0 TSi DSG με Conti SC3), την στιγμη που το μικροτερο αδελφακι το 160αρι (manual) κανει ακριβως την ιδια διαδικασια σε 54,7μετρα (με 17αρες και Potenza 050A), ενω παραλληλα η Mito 155 αναδυκνειεται και νικητης (και στην κατηγορια της) με επιδοση τα 53,4μετρα (με 17αρες και pzeronero). Συγκριτικα το 500 Abarth φρεναρει (με 17αρες και τα ιδια pzero nero οπως και στο Bestmotoring) σε 56,7μετρα για την ιδια μετρηση.
Στην διαδικασια σλαμομ βεβαια τα πραγματα εχουν εντελως διαφορετικη τροπη.
Ελεγα και **επεμενα εδω και καιρο για το ΜΑΛΑΚΟ και ΠΛΑΔΑΡΟ εμπρος συστημα που χειροτερευει και την αισθηση-ακριβεια του τιμονιου -τουλαχιστον στην 08 Mito **Που οδηγησα εγω- **αλλα ετρεξαν πολλοι να κριτικαρουν αρνητικα **πιστευοντας οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.
**Οι εικονες και το χρονομετρο ομως μιλησαν απο μονα τους... **
Οσο για το 'πισω συμμετοχικο μερος', παλι καλα που τα ηλεκτρονικα ειναι εκει συνεχεια, γιατι η Mito θυμιζε αγριο κατσικακι ετοιμο να βγει εκτος πορειας...
Τουλαχιστον η QV στο Video με τον εγκαθετο Γερμανο φαινοταν πιο σωστα στημενη (με 18αρες και πιθανον ενεργητικη αναρτηση) και ευελικτη οσο χρειαζοταν.τα αστέρια προφανώς δίνονται για θέματα που δεν μπορούν να μετρηθούν με νούμερα...
μου αρέσει που το βίντεο με το σύστημα πέδησης το ψάχνεις από όλες τις μεργιές, ενώ αυτό με το σλάλουμ , όχι... στο ρόκο φταίνε τα λάστιχα , ο οδηγός κλπ κλπ
στην αρχή μας έλεγες οτι η μίτο δεν ανοίγει την ουρά της ... τώρα μας λες οτι την ανοίγει , αλλά είναι επικίνδυνη...
πως μπόρεσες να καταλάβεις τις διαφορές μεταξύ μια 155 και μιας qv από ένα βίντεο 3 λεπτών (γιατί τόσο ασχολείται με την μίτο ) .
έχεις κάποιοες ικανότητες που οι περισσότεροι κοινοί θνητοί όχι???συμπέρασμα των γραφομενών σου??--> 3 πουλάκια
-
Και μετά από μερικά χρόνια θα λέγεται ότι σαν τη Mito αμάξι δεν ξαναβγαίνει.
Εγώ προσωπικά το έχω ξαναδεί το έργο. Βγαίνει κάποιο μοντέλο της Alfa Romeo. Θάβεται από τον Τύπο, είτε λέγονται αρνητικά σχόλια κριτικάροντας εν πολλοίς και τη στρατηγική της εταιρίας αλλά όσο περνούν τα χρόνια το εκάστοτε μοντέλο αποκτά την αξία που του πρέπει, αυτή που του έπρεπε να αποδοθεί εξ'αρχής.
Μάλιστα συμβαίνει το εξής παράδοξο. Όταν φτάνει η ώρα της εισόδου του μοντέλου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τότε αρχίζει η μελαγχολία και η αναζήτηση του παρελθόντος. Τα ίδια έγιναν και με την 159, 147, 156 etc. etc.....
Τι συμβαίνει? Γιατί γίνεται αυτό στην συγκεκριμένη εταιρία? Γιατί δεν της αποδίδεται η πραγματική της αξία την στιγμή που την έχει ανάγκη ώστε να πουλήσει τα προιόντα της όσο επιθυμούν οι διοικητικοί ώστε να εξασφαλίζει τα προστοζήν?
Συμβαίνουν 2 τινά λοιπόν. Το ένα έχει αναφερθεί πολλάκις από σχετικούς και μη. Η μάρκα είναι ετεροχρονισμένη με την επικαιρότητα. Πόσοι δεν παραπονέθηκαν για καθυστερήσεις εξάλλου. Το άλλο που βγάζει τελικά τη μάρκα δικαιωμένη έστω για την υστεροφημία της είναι ότι μήπως τελικά αυτοί οι άνθρωποι εκεί στον Ιταλικό Βορά είναι πολύ μπροστά? Μήπως βλέπουν πολύ μπροστά? Μήπως η προνοητικότητα είναι στην ψυχοσύνθεση και στο DNA αυτής της μάρκας?Είναι αλήθεια ότι εγώ έχω αναφέρει σε αυτήν την κοινότητα αμέτρητες φορές να υπάρχει μια πιο συγκρατημένη στάση, μια επιφυλακτικότητα στην τάση προς αυστηρή κριτική. Δεν έκρυψα ποτέ την αγάπη μου στο concept progetto 955(Mito), και ήμουν σίγουρος ότι θα τιμά τα βαριά σήματα που θα φέρει. Γιατί το πίστευα ενώ δεν είχα ενδείξεις? Γιατί πολύ απλά η ιστορία με δίδαξε με την συγκεκριμένη εταιρία να είμαι πιο υπομονετικός, το ανέφερα και στις 2 πρώτες παραγράφους.
Αlfa Romeo=σαν το παλιό κρασί
Όσο ωριμάζει, τόσο καλύτερο γίνεται. Τόσο αποκτά αξία. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καποιους χαρντκοραδες βεβαια τους χαλαει να 'μην κλεινουν τελειως τα ηλεκτρονικα' , αλλα εγω προσωπικα χαρηκα που δε χρειαστηκε να σπασω το αυτοκινητο μου, ή να αρχισω τα αναποδα και τις προσευχες οπως με παλιοτερα χρεπια που περασαν απο τα χερια μου
+1000
επειδή και εγώ δεν ειμαι οδηγός αγώνων, και δεν μπορώ να είμαι στο 110% όλη την ώρα (και ειδικά οταν είμαι κουρασμένος/ξενυχτ/κλπ) καλό είναι να υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τα αστέρια προφανώς δίνονται για θέματα που δεν μπορούν να μετρηθούν με νούμερα...
μου αρέσει που το βίντεο με το σύστημα πέδησης το ψάχνεις από όλες τις μεργιές, ενώ αυτό με το σλάλουμ , όχι... στο ρόκο φταίνε τα λάστιχα , ο οδηγός κλπ κλπ
Το σλαλομ δεν το ψαχνω? Ισα ισα, στο σλαλομ ειχαν και On και off το ESP σε οποια μοντελα ηταν εφικτο, αντιστοιχα TTC on και off για το 500. Δεν ανεφερα το πλαδαρο εμπρος συστημα της Mito που ανεβοκατεβαινε μεσα στην στροφη? Το πισω μερος που στο δευτερο σλαλομ η ουρα ηταν ετοιμη να βγει μπροστα, παρα τα ηλεκτρονικα. Οταν ελεγα οτι γερνει αρκετα, μου ελεγες οτι κανω λαθος και δεν ξερω, και να την οδηγησω κτλ.
Μπορει να ειναι στα 08 μοντελα και το δικο σου να ειναι ρυθμισμενο πιο σφιχτο οπως ανεφεραν στο δελτιο τυπου. Εγω εκεινη οδηγησα, εκεινη εκρινα.
Το rocco δεν το ανεφερα στο σλαλομ γιατι οπως ειδες ηταν 'τσοντα' το αποτελεσμα, αλλα κυριως offtopic. Αυτο με τα λαστιχα ειναι γεγονος, αλλα οκ φορουσε
DSG οποτε εκει που χανει λιγο προσφυση, κερδιζε στην αλλαγη για 3η.στην αρχή μας έλεγες οτι η μίτο δεν ανοίγει την ουρά της ... τώρα μας λες οτι την ανοίγει , αλλά είναι επικίνδυνη...
Οταν μιλουσα για σφιχτη κατηφορικη διαδρομη? Πιθανον, εκει δεν ειναι τοσο αποτομες οι αλλαγες κατευθυνσης, γενικα ομως δεν θυμαμαι να εχω πει οτι δεν ανοιγει η ουρα της. Ισως πριν την οδηγησω αναρωτιουμουν αν το κανει, αλλα κατοπιν, δεν νομιζω.
Εχω πει και εχω ενοχληθει που δεν βγαινει το ASR, και που δεν μπορεις να γλυστρισεις εστω ελαφρα και το μπροστινο μερος, να βγεις με τα τεσσερα. Την ουρα την ειχα 'καταφερει' λιγο και εγω σε γλυστερη πλατεια με 2α. Αυτη την συμπεριφορα ομως σε καλο οδοστρωμα, δεν ειχα την δυνατοτητα να την διαπιστωσω, οπως τωρα βλεποντας εστω το video.πως μπόρεσες να καταλάβεις τις διαφορές μεταξύ μια 155 και μιας qv από ένα βίντεο 3 λεπτών (γιατί τόσο ασχολείται με την μίτο ) .
έχεις κάποιοες ικανότητες που οι περισσότεροι κοινοί θνητοί όχι???Kαταρχας η QV φορουσε 18αρες (ισως και ενεργητικη, ειχε κοκκινες δαγκανες, αλλα αυτες νομιζω μπαινουν και ασχετως ενεργητικης ή οχι...), και στα συνεχομενα σλαλομ δεν ξεκολλησε τοσο πολυ οσο η 155αρα, παρα το οτι σηκωνε πισω εσωτερικο τροχο.
Βεβαια μπορει η αποσταση των κορινων να ειχε σημαντικη διαφορα (αν και δεν φανηκε να ειναι ετσι), παρολα αυτα σαν κατσικακι, να μετακινειται ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πισω μερος δεν εκανε.συμπέρασμα των γραφομενών σου??--> 3 πουλάκια
Ok, οτι πεις...
Θα παρακαλούσα να σπάτε τις παραθέσεις σωστά και όχι να κάνετα τα πόστ σας τρικολόρ. Γίνεται κουραστικό στο διάβασμα. mod -
Άμα το rocco είχε πρόβλημα με τα ελαστικά τότε αυτό θα έβγαινε και στο σλάλομ..πράγμα που δεν έγινε οπότε μη μας λες δικαιολογίες για το φρενάρισμα..
επίσης αν το σλάλομ έγινε στο D της Mito τρα ηλεκτρονικά είναι αρκετά ελαστικά, με το rocco τι έγινε? ήταν τα ηλεκτρονικά on?ή όχι..περιμένω να κατέβει και το video..για να έχω ολοκληρομένη άποψη.
-
νόμιζα ότι το σλάλομ ήταν στο ίδιο video..οπότε άκυρο αυτό που είπα για τα ελαστικά..
-
@mod
Οταν εχω να κανω παραθεση σχεδον σε καθε παραγραφο, πως να την 'σπαω'?
Αμα γραφω και εγω με τα ιδια μαυρα γραμματα, δεν φαινεται ποιος ειπε τι.
Πως να γραφω τα δικα μου για να ξεχωριζουν? Με bold πχ?
Ετσι δεν θα ειναι πιο κουραστικα?
P.S Το Post ειναι διχρωμο, οχι tricolor
**Εστω δίχρωμα. Φυσικά και φαίνεται αν σπάσεις τα quote σωστά. Νομίζω οτι είναι εύκολο να το βρείς πώς γίνεται αυτό όπως βρήκες και το λάθος μου για τον αριθμό των χρωμάτων Φιλικά mod ** -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
συμπέρασμα των γραφομενών σου??--> 3 πουλάκια
όπως το λες αυτό σημαινει ότι διαβάζεις τις σεντονάρες απ'ακρη σ'ακρη
μαζοχισμος
-
Ενα Review απο το Αγγλικο evo για την QV:
http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarr ... eview.html
-
[b]
...ενω παραλληλα η Mito 155 αναδεικνυεται και νικητης (και στην κατηγορια της) με επιδοση τα 53,4μετρα (με 17αρες και pzeronero)...Κικιζας για δες το καλυτερα... Οι μετρησεις ειναι απο την πρωτη δοκιμη με τις 18αρες. Στο τευχος με το SS, το Cupra κτλ ειχε τις 17αρες αλλα δεν εγιναν νεες μετρησεις!!!
-
Επισης δεν μπορω να καταλαβω πως το Scirocco με επιδοση 77μετρα κατατασσεται 48ο
ενω το Abarth με επιδοση καλυτερη, στα 74,5μετρα κατατασσεται 77ο...
Εχουν λαβει καποιες παραμετρους βαρους?, κιλλων/ιππο? Διαστασεων? Παντως κατι δεν παει καλα στον πινακα καταταξης για αυτη την μετρηση...Δεν εχει τιποτα λαθος ο πινακας απλα χωριζεται αναλογα με τα αστερια.Τα αστερια δειχνουν ποσο το αυτοκινητο εφυγε απο την πορεια του.3 αστερια ειναι το τελειο και 0 αστερια το χειροτερο.Γι'αυτο ειδες το 500 Abarth κατω απο το Scirocco γιατι πηρε 1 αστερι ενω το Scirocco 1.5 αστερια.
-
Οσο για το 'πισω συμμετοχικο μερος', παλι καλα που τα ηλεκτρονικα ειναι εκει συνεχεια, γιατι η Mito θυμιζε αγριο κατσικακι ετοιμο να βγει εκτος πορειας...Ηρεμησε λιγο
Ουτε 10 μοιρες αναποδο δεν εκανε -
Επειδη σχολιαστηκε, οντως, το φρεναρισμα του Scirocco -παρολο που τα συγκεκριμενα Dunlop ειναι απαραδεκτα, εχουν γινει παραπονα απο αρκετους κατοχους για μετριες εως κακιστες επιδοσεις συμπεριφορα του ελαστικου γενικα- ειναι αρκετα μετριο εως κακο για το επιπεδο των επιδοσεων που φερεται να εχει συνολικα. Ενδεικτικα αναφερω φρεναρισμα 120-0km/h σε ευθεια, στους 4τροχους τα 56μετρα (2.0 TSi DSG με Conti SC3), την στιγμη που το μικροτερο αδελφακι το 160αρι (manual) κανει ακριβως την ιδια διαδικασια σε 54,7μετρα (με 17αρες και Potenza 050A), ενω παραλληλα η Mito 155 αναδεικνυεται και νικητης (και στην κατηγορια της) με επιδοση τα 53,4μετρα (με 17αρες και pzeronero). Συγκριτικα το 500 Abarth φρεναρει (με 17αρες και τα ιδια pzero nero οπως και στο Bestmotoring) σε 56,7μετρα για την ιδια μετρηση.Γιατι τοσο μεγαλη προσπαθεια να αποδειξεις το αντιθετο?
Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο το πραγμα.Επειδη τωρα ψαχνομαι για λαστιχα ολοι μου λενε οτι αυτο το λαστιχο ειναι πολυ καλο.Δηλαδη μονο στο Scirocco εχει προβλημα?Το rocco δεν το ανεφερα στο σλαλομ γιατι οπως ειδες ηταν 'τσοντα' το αποτελεσμα, αλλα κυριως offtopic. Αυτο με τα λαστιχα ειναι γεγονος, αλλα οκ φορουσε
DSG οποτε εκει που χανει λιγο προσφυση, κερδιζε στην αλλαγη για 3η.Φαινεται καθαρα οτι υποστηριζεις το Scirocco πιο πολυ απο τη Mito.Aφου σου αρεσει πιο πολυ το Rocco , γιατι δεν το αγοραζεις να τελειωνουμε?
-
Θαλασσα και αλμυρο Rocco να σε ξεχασω δε μπορω!!!
-
-
@Evgenios
Εσυ ειδες 10μοιρες?
Για δες λιγο καλυτερα στο 56:04 και 56:12 εκει πως εφυγε, και τι διορθωσεις εκανε
ο δοκιμαστης για να μην φυγει απο την πορεια του απο μεσα στο 55:52 , και μετα ελα να μου πεις...
Οσο για τα ελαστικα ψαξε οσο θες και ρωτα οποιους θες.
Τα συγκεκριμενα dunlop ειναι πολυ μετρια ΓΕΝΙΚΑ και σαφως κατωτερα σε επιδοσεις απο
τα pzero nero, τα οποια θεωρουνται σημερα ισως τα καλυτερα 'πολιτικα' λαστιχα
για χρηση πιστας, και γενικα σε δοκιμες σλαλομ-αλλαγης πορειας.
Αλλα ειπα οκ, φοραει και DSG που βολευε σε γρηγοροτερη αλλαγη.
Για ποια προσπαθεια μιλας και ποιο αντιθετο? , αφου η εικονα και τα νουμερα του σλαλομ ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Τελος, τι σχεση εχει το τι εχω πει σχετικα με το αν θα αγορασω καποιο απο αυτα?
Μπορει και να μην ειναι κανενα απο αυτα. Δεν νομιζω οτι ενδιαφερει αυτο, οσο
τα αποτελεσματα της δοκιμης, και εγω σε αυτα επικεντρωθηκα και τα σχολιασα
ΟΛΑ , οχι μονο αυτα που βολευουν την μια ή την αλλη πλευρα... -
αγαπητοι συμφορουμιτες,βρισκομαι απεναντι σε ενα μεγαλο διλημμα..να παρακολουθησω το μαντσεστερ-μιλαν η το γκρεγκορι-συμπαν?
πλακα κανω,απλως βλεπω οτι το παιδι βρισκεται συνεχως σε προστριβες εδω μεσα(πολλες φορες βεβαια κ χωρις να του αξιζει,αν κ παιζει μονο με τον κιουση να μην εχει ερθει σε αντιδικια) κ σκεφτομαι οτι αν δω κατι αλλο μετα θα εχω χασει επεισοδια..σορρυ για το εκτος θεματος..
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Θαλασσα και αλμυρο Rocco να σε ξεχασω δε μπορω!!!Για τις μετρησεις, θα κοιταξω καποια στιγμη το τευχος οπου γινεται αντικατασταση (απ' οσο θυμαμαι με pzero nero) με τις 17αρες και θα αναρτησω την σχετικη πληροφορια.
Εχω την αισθηση οτι συνολικα η διαφοροποιηση θα ηταν ελαχιστη, με ισως λιγο καλυτερη επιδοση με 17αρες λογω ελαστικων (νομιζω στην 18αρα φορουσε dunlop) αλλα δεν ειναι
και απολυτο μιας και με τις 18αρες σφιγγει λιιγο παραπανω η αναρτηση παιζοντας και αυτη το ρολο της στο τελικο φρεναρισμα.Τα περι rocco ειναι off topic και δεν ηθελα να επεκταθω, αλλα ειναι πασιφανες τουλαχιστον στο σλαλομ οτι 'ραβει' τον ανταγωνισμο, μιας και αναφερθηκες και εσυ.
-
@Κικιζα
Δεν μιλησα πουθενα για σλαλομ
Το υφος σου ομως κανει μπαμ οτι υποστηριζεις το Rocco.Πως να το κανουμε.Για το αναποδο θα ξανακοιταξω το video.
Τεσπα.Ελπιζω να κανω λαθος αλλα φοβαμαι πως οχι...
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
@ΚικιζαΔεν μιλησα πουθενα για σλαλομ
Το υφος σου ομως κανει μπαμ οτι υποστηριζεις το Rocco.Πως να το κανουμε.Για το αναποδο θα ξανακοιταξω το video.
Τεσπα.Ελπιζω να κανω λαθος αλλα φοβαμαι πως οχι...
Mιλησα εγω ομως. Ανεβασες 2 link για video (αν θυμαμαι καλα...) , τα ειδα και τα δυο,
και σχολιασα ΚΑΙ τα δυο.
Το υφος μου κανει μπαμ οτι τα ειδα ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ και σχολιασα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, οχι μονο οτι με βολευει...
Επιπροσθετως απο την πρωτη σειρα του αρχικου μου σχολιου περι των Video, εδωσα συγχαρητηρια για την επιδοση φρεναρισματος στην Mito.
Αρα λαθος χαρακτηρισμους εθεσες, και λαθος καταλαβες.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008