-
ο γρηγόρης προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στον κόσμο του φόρουμ οτι το ροκο είναι 'υπερατού'...
παρακαλούνται οι υπόλοιποι χρήστες να μην του την χαλάνε...
όντως το 500αράκι έχει χειρότερη αναλογία kg/hp...
το ρόκο όμως έχει πολύ καλύτερη και σε συνδυασμό με το dsg του δίνει πλεονέκτημα...
οι υποδείξεις σε θέματα φυσικής δεν χρειάζονται... κάτι γνωρίζω και εγώ -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν εχουμε απαιτηση για 'πανομοιοτυπα αποτελεσματικο' αλλα για ευχαριστο, ανταγωνιστικο και οχι αποτομο-δυστροπο...Δηλαδη με λιγα λογια θεωρεις την Μito επικινδυνη?
-
τελικα εγω δεν εχω καταλαβει ακομα..η μιτο εχει κακη οπισθια αναρτηση η εμπροσθια αναρτηση η τιμονι?η μηπως τον συνδυασμο ολων αυτων μαζι?
αντε,να δω ποτε θα βρω χρονο για μια δοκιμη,γιατι ακουω τοσα κ μου εχει κινησει την περιεργεια,παρολο που δεν με ελκυει σαν αυτοκινητο.. -
Ειδες το Abarth που εχει μικροτερο μεταξονιο και πιθανοτατα μετατροχια απο την Mito, να εχει τετοιες τασεις?Επλιζω να μην υπονοεις οτι η Mito δεν εκανε καλο χρονο(συγκριτικα με τα αλλα) επειδη οι μηχανικοι της δεν ξερουν να ρυθμιζουν αναρτησεις.
Η Μito επιτηδες εχει μαλακοτερη αναρτηση σε σχεση με το Abarth μιας και απευθυνεται σε διαφορετικο αγοραστικο κοινο.(Και αυτο θεωρω οτι το ξερεις)
Οποιοδηποτε SuperMini στην κατηγορια της Mito(δηλαδη με σχετικα μαλακη αναρτηση) να διαλεγες , ιδια συμπεριφορα πανω κατω θα ειχε.
Δεν χρειαζεται πολυ σκεψη για να καταλαβεις οτι ενα αυτοκινητο με μαλακη αναρτηση , λογο μεταξονιου προς μετατροχιο περιπου 1.7 και κατανομη βαρους 65-35 θα εχει αυτη τη συμπεριφορα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ο γρηγόρης προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στον κόσμο του φόρουμ οτι το ροκο είναι 'υπερατού'...Eιπα σε αυτο το τοπικο, και ειδικα στα σχολια μου για τα δυο video κατι τετοιο?
Μην βαζεις λογια που δεν εχω πει. Ουτε σαν αστειο δεν ακουγεται καλο, ετσι οπως το αναφερεις.παρακαλούνται οι υπόλοιποι χρήστες να μην του την χαλάνε...
το ρόκο όμως έχει πολύ καλύτερη και σε συνδυασμό με το dsg του δίνει πλεονέκτημα...
οι υποδείξεις σε θέματα φυσικής δεν χρειάζονται... κάτι γνωρίζω και εγώΜε τα συγκεριμενα λεγομενα σου, εδειξες το αντιθετο, και ως προς το οτι η Mito ΔΕΝ ΕΧΕΙ την χειροτερη αναλογια κιλων/ιππο και οτι η συγκεκριμενη αναλογια δεν εχει καθοριστικο
παραγοντα μεταξυ των συγκεκριμενων αυτοκινητων που επιλεχθηκαν. -
Ρε μάστορα κίκιζα σπάσε τα quotes..έλεος πια..
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Δεν εχουμε απαιτηση για 'πανομοιοτυπα αποτελεσματικο' αλλα για ευχαριστο, ανταγωνιστικο και οχι αποτομο-δυστροπο...
Δηλαδη με λιγα λογια θεωρεις την Μito επικινδυνη?
Στην συγκεκριμενη διαδικασια, τουλαχιστον ατσαλη. Επικινδυνη οχι για τα δικα μου γουστα, σιγουρα ομως αρκετα μαλακη και χρονοβορα εκει που θα ηθελα να συμπεριφερεται πιο ξεκαθαρα, για καποιον ομως που δεν εχει ιδιαιτερη οδηγικη εμπειρια και προσπαθησει για το κατι παραπανω σε παρομοιες καταστασεις (συνεχομενων στροφων ελιγμων σε καλης ποιοτητας οδοστρωμα), πιθανοτατα να γινει επικινδυνη, κυριως με τον τροπο που ξεκολλαει και οχι με το γεγονος οτι τελικα ξεκολλαει.
-
ευτυχώς υπάρχει και η Mito ένα πιο μαλακό GT(i ?) γιατί δεν έχουμε όλοι όρεξη να κοπανιόμαστε στους καρόδρομους..ούτε κάνουμε rallye σε δημόσιους δρόμους για να γίνει όπως λες επικίνδυνη..άμα κάποιος θέλει να βρει τα όρια του ας πάει σε πίστα..
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ειδες το Abarth που εχει μικροτερο μεταξονιο και πιθανοτατα μετατροχια απο την Mito, να εχει τετοιες τασεις?
Επλιζω να μην υπονοεις οτι η Mito δεν εκανε καλο χρονο(συγκριτικα με τα αλλα) επειδη οι μηχανικοι της δεν ξερουν να ρυθμιζουν αναρτησεις.
Η Μito επιτηδες εχει μαλακοτερη αναρτηση σε σχεση με το Abarth μιας και απευθυνεται σε διαφορετικο αγοραστικο κοινο.(Και αυτο θεωρω οτι το ξερεις)
Οποιοδηποτε SuperMini στην κατηγορια της Mito(δηλαδη με σχετικα μαλακη αναρτηση) να διαλεγες , ιδια συμπεριφορα πανω κατω θα ειχε.
Δεν χρειαζεται πολυ σκεψη για να καταλαβεις οτι ενα αυτοκινητο με μαλακη αναρτηση , λογο μεταξονιου προς μετατροχιο περιπου 1.7 και κατανομη βαρους 65-35 θα εχει αυτη τη συμπεριφορα.
Για το πρωτο σκελος που γραφεις, δεν εστιαζω τοσο πολυ στον χρονο, οσο στην καπως ατσαλη συμπεριφορα, η οποια δεν ειχε και το αναμενομενο αποτελεσμα. Αν ολο αυτο γινοταν και δεν ειχε τον χειροτερο χρονο, σε ενα βαθμο το δικαιολογεις, οταν ομως ειναι πισω απο ολα και προκειται για ενα μικρο σπορτιφ μοντελο της AR οι δικαιολογιες τελειωνουν.
Για το δευτερο που λες, σιγουρα απευθυνεται σε πιο 'ωριμο' κοινο αν θελεις σε στυλ οδηγησης η Mito.
Αυτο ομως ουτε το ξεκαθαρισε η ιδια στην καμπανια της οταν την προωθησε (αφου στοχευε ανοιχτα στο Mini, και λασαριστηκε σαν μικρο GTI αυτη με τα 155αλογα) αλλα θα επρεπε και επι του προκειμενου να αποτελει συνδυασμο (ιδανικος μεχρι στιγμης σε Mito, μεχρι να δουμε επι Ελληνικου εδαφους την QV) της 120αρας η συγκεκριμενη αναρτηση, οχι της μεχρι προσφατα δυνατοτερης Mito. To μοτερ με τα 155 ειναι καταπληκτικο, πολυ ζωντανο μεχρι βαθια στα κοκκινα, η αναρτηση αυτη που εχει κοβει τις δυνατοτητες του, δεν του ταιριαζει.
Μακαρι η QV (ακομα και με την στανταρ απλη αναρτηση) να ειναι πιο σφιχτη και αμεση οπως ισχυριζεται η AR...
Για το τριτο διαφωνω πληρως. Το cooper ειναι πιο σφιχτο. Τα Ibiza Cupra/fr το ιδιο.
Ακομα και το 207Rallye/GT που ειναι Γαλλικο προιον, με παραδοση στις ανετες αναρτησεις.
Για το τεταρτο που λες δεν καθησα να μετρησω, αλλα αυτο το αποτελεσμα μονο ικανοποιητικο δεν λεγεται. -
Eμένα πάλι μου άρεσε αναρτησιακά το μιτάκι, σε όλων των ειδών τα οδοστρώματα (πίστα δεν μπήκα).
Είμαι σίγουρος ότι θα καλύψει και όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις. -
@Κικιζα
Κανεις μεγαλο λαθος αν νομιζεις πως Cupra και Mini Cooper S εχουν μαλακη αναρτηση.Θα ελεγα πως ειναι αρκετα σκληρα(στο ιδιο επιπεδο με το Abarth).To 207 Rallye/GT που εχει αρκετα μαλακη αναρτηση βαζω στοιχημα οτι στην ιδια διαδικασια(αν δεν ειχε το υπερσπαστικο συγκεκριμενο ESP) θα εκανε ακομα περισσοτερο αναποδο.
Τοτε τι θα ελεγες δηλαδη?
Οτι οσοι εχουν Rallye/GT πρεπει να προσεχουν οταν οδηγουν γρηγορα γιατι μπορει να τους φυγει ο κωλος εκει που δεν το περιμενουν?Για αυτο που ειπες για την Alfa Romeo δεν με ενδιαφερει καθολου.Το θεμα ειναι τι συμβαινει στην πραξη.Η Mito ειναι ενα γρηγορο GT κατα τη γνωμη μου , οπως ειναι και το rallye και το T-jet(λιγοτερο απο τα αλλα) κλπ.
-
@Εvgenios
Διαβασε αλλη μια φορα τι εγραψα...
Για τα περι αναρτησης του ανταγωνισμου. Δεν ειπα αυτο που νομιζες οτι ειπα.
Κατα τα αλλα συμφωνω οτι ειναι GT. Με αυτο το μοτερ των 155ιππων ομως απο μια σπορτιφ AR θελεις κατι παραπανω σε πλαισιο-αναρτηση. Το πλαισιο το εχει. Η αναρτηση
θελει ρυθμιση κατα την γνωμη μου. Τα Rallye δεν γερνουν τοσο πολυ και ειναι αρκουντως ανετα. Το T-jet (αν εννοεις το GP) θεωρω οτι εχει ισορροπημενη αναρτηση σε σχεση με την δυναμη του. Οπως και η Mito 120. Για την 155 την θεωρω μαλακη. Οχι για την MIto γενικως... -
ο γρηγόρης προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στον κόσμο του φόρουμ οτι το ροκο είναι 'υπερατού'...
Eιπα σε αυτο το τοπικο, και ειδικα στα σχολια μου για τα δυο video κατι τετοιο?
Μην βαζεις λογια που δεν εχω πει. Ουτε σαν αστειο δεν ακουγεται καλο, ετσι οπως το αναφερεις.παρακαλούνται οι υπόλοιποι χρήστες να μην του την χαλάνε...
οι υποδείξεις σε θέματα φυσικής δεν χρειάζονται... κάτι γνωρίζω και εγώΜε τα συγκεριμενα λεγομενα σου, εδειξες το αντιθετο, και ως προς το οτι η Mito ΔΕΝ ΕΧΕΙ την χειροτερη αναλογια κιλων/ιππο και οτι η συγκεκριμενη αναλογια δεν εχει καθοριστικο
παραγοντα μεταξυ των συγκεκριμενων αυτοκινητων που επιλεχθηκαν.κ. κικιζα... μπλέκεις την αδράνεια με τον όγκο ... κάνε μας τη χάρη...
έχεις γράψει τόσες ανακρίβειες που γεμίζω βιβλίο... χωροδικτυόματα κλπ...διαβάζεις ένα άρθρο, μαθαίνεις απ'εξω (υποσυνείδητα θέλω να πιστεύω) 3-4 εκφράσεις , και τις πετάς αβέρτα όπου 'διαγνώσεις' παρόμοια κατάσταση...για αρχή σου προτείνω την φυσική του μπέρκλει...
οτι έκανα λάθος στην αναλογία το παραδέχτηκα και παραπάνω...έχεις δίκιο , το 500αράκι έχει χειρότερη αναλογία (είχα στο μυαλό μου οτι ήταν 80kg πιο ελαφρύ...)
λες να μην ξερω να κάνω διάιρεση?? -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Eμένα πάλι μου άρεσε αναρτησιακά το μιτάκι, σε όλων των ειδών τα οδοστρώματα (πίστα δεν μπήκα).
Είμαι σίγουρος ότι θα καλύψει και όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις.+1
-
@Κικιζα
Τοτε γιατι διαφωνεις , αφου το Cooper S και το Cupra δεν ανηκουν στην ιδια κατηγορια με τη Mito?
-
To μοτερ με τα 155 ειναι καταπληκτικο, πολυ ζωντανο μεχρι βαθια στα κοκκινα, η αναρτηση αυτη που εχει κοβει τις δυνατοτητες του, δεν του ταιριαζει.
Μακαρι η QV (ακομα και με την στανταρ απλη αναρτηση) να ειναι πιο σφιχτη και αμεση οπως ισχυριζεται η AR...
.το μοτερ της μίτο ψηλά λαχανιάζει...
περισσότερο πληροφοριακή θα μπορούσε να έιναι, περισσότερο σκληρή ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ
-
To μοτερ με τα 155 ειναι καταπληκτικο, πολυ ζωντανο μεχρι βαθια στα κοκκινα, η αναρτηση αυτη που εχει κοβει τις δυνατοτητες του, δεν του ταιριαζει.
μη γραφεις τετοια πραγματα, θα εχουμε ΞΑΝΑ αλλες 40σελιδες αναλυσης για το τιμονι...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μη γραφεις τετοια πραγματα, θα εχουμε ΞΑΝΑ αλλες 40σελιδες αναλυσης για το τιμονι...
που σύμφωνα με τους 4 τροχούς...
είναι πολύ άμεσο--->κάνει για gt καταστάσεις... -
Eιπα σε αυτο το τοπικο, και ειδικα στα σχολια μου για τα δυο video κατι τετοιο?
παραγοντα μεταξυ των συγκεκριμενων αυτοκινητων που επιλεχθηκαν.κ. κικιζα... μπλέκεις την αδράνεια με τον όγκο ... κάνε μας τη χάρη...
έχεις γράψει τόσες ανακρίβειες που γεμίζω βιβλίο... χωροδικτυόματα κλπ...διαβάζεις ένα άρθρο, μαθαίνεις απ'εξω (υποσυνείδητα θέλω να πιστεύω) 3-4 εκφράσεις , και τις πετάς αβέρτα όπου 'διαγνώσεις' παρόμοια κατάσταση...για αρχή σου προτείνω την φυσική του μπέρκλει...
οτι έκανα λάθος στην αναλογία το παραδέχτηκα και παραπάνω...έχεις δίκιο , το 500αράκι έχει χειρότερη αναλογία (είχα στο μυαλό μου οτι ήταν 80kg πιο ελαφρύ...)
λες να μην ξερω να κάνω διάιρεση??Ποια αδρανεια με ογκο? Ειπα οτι τα κιλα/ιππο δεν εχουν καθοριστικη σημασια
σε δοκιμη σλαλομ ΕΙΔΙΚΑ απο την στιγμη που κανενα αυτοκινητο δεν εχει πανω 9-10kg/ps
για να θεωρηθει αδυναμο σε σχεση με τα αλλα σε ενα σλαλομ των 80-100km/h.
Οτι θυμασαι, χαιρεσαι...
Δεν 'πεταω απ' εξω και υποσυνειδητα' , τιποτα, μιλαω συγκεκριμενα, τα Kg/ps
στην συγκεκριμενη διαδικασια, και με τις συγκεκριμενες επιλογες αυτοκινητων, δεν καθοριζουν το αποτελεσμα. Η αναρτηση , τα ηλεκτρονικα και τα λαστιχα, αλλα και το πλαισιο (εφοσον κατα τα αλλα εχουμε ιδια μηχανικη διαταξη και τυπο ογκου αμαξωματος) το καθοριζουν απο την στιγμη που τα βαρη δεν εχουν εξαιρετικα μεγαλες διαφορες. -
Φυσικα και λαχανιαζει, 1400κυβικα ειναι, σε σχεση με τα υπολοιπα 1.4 της αγορας (πλην SS) ειναι καταπληκτικο ομως.
Και πιο πληροφοριακη θα μπορουσε να ειναι ειδικα αν ηταν αρκετα πιο σφιχτη μπροστα, και λιγο λιγοτερο πισω. Τωρα που γερνει σαν SUV τι παραπανω πληροφορηση να δωσει...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008