-
@qsis
Μπορει να εισαι και συνδυασμος του 'ψηλος' και 'γεματος'... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
όχι μικροαλλαγές, αλλάξανε όλο το eos εσωτeρικο με του golf 6 και δώσανε +11 άλογα στον δίλιτρο, απαράδεκτο
τι μικρόαλλαγές... χαμός έχει γίνει ...
δεν θα λες έχω σιρόκο του 09, αλλά της 25week...και αυτό το μέτριο ποιοτικά αυτοκίνητο , με τον δήθεν σπορ χαρακτήρα κατάφεραν να το πουλάνε 22+...
Σχετικα με το προηγουμενο σου Post.
Μα μου αρεσει σε ενα βαθμο η QV και δεν το εκρυψα, παροτι 'χοντρουλα'
για τα σχεδιαστικα μου γουστα.
Το rocco ειναι οντως ακριβο, ως ενα εναλλακτικο sport με ιδιαιτερο design
Golf 122ιππων, οπου ξεκινα και η βασικη του εκδοση.
Μετριο ποιοτικα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση.
Τα εχουμε πει και σε πμ, και εσυ ο ιδιος μου ειπες οτι ειναι 'πιο αυτοκινητο'
ειναι καλυτερο για ταξιδια, καλυτερη ηχομονωση κτλ.
Αρκει μονο να κλεισεις τις πορτες αντιστοιχα στα δυο αυτοκινητα και καταλαβαινεις.
Οχι οτι στην Mito ειναι χαλια, αλλα δεν ειναι οπως στο rocco.είναι ποιοτικότερο από την μίτο , αλλά για την κατηγορία του δεν είναι και τίποτα φοβερό.
τα μεγαλύτερο μεταξόνιο του του δίνει πλεονέκτημα στα ταξίδιαβέβαια η μίτο ξεκινάει από 16κ και το ρόκο από 22κ... με βάση αυτη τη διαφορά η ζυγαριά γέρνει προς τη μίτο...
εμφανισιακά (μπρος και στο πλαι) είναι πολύ όμορφο...στο δρόμο είναι κατωτερο των προσδοκιών και λιγότερο fun2drive από μια 155 μίτο
-
Το αν η Mito ειναι πιο ευχαριστη , πιο παιχνιδιαρικη στο δρομο απο το scirocco αυτο συζητιεται, και πιθανοτατα λογω ρυθμισεων ESP , ψηλοτερου κεντρου βαρους και ελαφρως μικροτερου μεταξονιου να 'παιζει' πιο ευκολα, το ερωτημα ομως ειναι αν 'παιζει' πιο ευχαριστα συνολικα το γενικοτερο 'πατημα' της σε σχεση με το rocco...
οδηγηκά , το σίροκο μου θύμισε το bravo...
μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης ,που σε συνδυασμό με τα παρεμβατικά ηλ/κα, δεν σε βάζουν στο παιχνίδι και δεν μπορείς να καταλάβεις με σαφήνεια που τελειώνει... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο παντως με το κλεισιμο της πορτας το θεωρω μεγαλη απατη και ξερω οτι οι γερμανοι ειδικα δινουν βαση σε αυτο για να προσφερουν αισθηση ποιοτηταςΜπααα...έλα κλείσε τη πόρτα της 3άρας...πανάλαφρη
-
@redmonster
Ναι αλλα τo ιδιο ισχυει και για την Mito. Ουτε αυτη (για την κατηγορια) ειναι τιποτα το φοβερο.
Η συγκριση τιμης ειναι αδικη. Η Mito με 120ps που αντιστοιχει στα 122 του rocco σε επιδοσεις, ξεκινα απο τα 17.5κ (+ με το αντιστοιχα υψηλο επιπεδο εξοπλισμου του rocco) και ειναι ηδη supermini, μια κατηγορια δλδ κατω απο αυτο.
Στον δρομο μαλλον πρεπει να ισχυει τελικα αυτο που λες, αλλα δυστυχως δεν εχω καταφερει να το επιβεβαιωσω ακομα απο την πλευρα (οδηγικα) του rocco. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
όχι μικροαλλαγές, αλλάξανε όλο το eos εσωτeρικο με του golf 6 και δώσανε +11 άλογα στον δίλιτρο, απαράδεκτο
δεν θα λες έχω σιρόκο του 09, αλλά της 25week...και αυτό το μέτριο ποιοτικά αυτοκίνητο , με τον δήθεν σπορ χαρακτήρα κατάφεραν να το πουλάνε 22+...
Αρκει μονο να κλεισεις τις πορτες αντιστοιχα στα δυο αυτοκινητα και καταλαβαινεις.
Οχι οτι στην Mito ειναι χαλια, αλλα δεν ειναι οπως στο rocco.είναι ποιοτικότερο από την μίτο , αλλά για την κατηγορία του δεν είναι και τίποτα φοβερό.
τα μεγαλύτερο μεταξόνιο του του δίνει πλεονέκτημα στα ταξίδιαβέβαια η μίτο ξεκινάει από 16κ και το ρόκο από 22κ... με βάση αυτη τη διαφορά η ζυγαριά γέρνει προς τη μίτο...
εμφανισιακά (μπρος και στο πλαι) είναι πολύ όμορφο...στο δρόμο είναι κατωτερο των προσδοκιών και λιγότερο fun2drive από μια 155 μίτο
Λάθος η σύγκριση. Από 16κ ξεκινάει το ΓΥΜΝΟ 120αρι (έκδοση Progression). Αν πάρεις την έκδοση 120hp Distinctive και βάλεις όλο τον εξοπλισμό του Scirocco 122hp , ξεπερνάει αρκετά τα 19k (με συνυπολογισμένη την έκπτωση των 1000€).
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
αυτο παντως με το κλεισιμο της πορτας το θεωρω μεγαλη απατη και ξερω οτι οι γερμανοι ειδικα δινουν βαση σε αυτο για να προσφερουν αισθηση ποιοτητας
Μπααα...έλα κλείσε τη πόρτα της 3άρας...πανάλαφρη
και της c class πανάλαφρη είναι...αλλά μόλις την κλείσεις αποκόβεσαι από το περιβάλλον...
δεν ακούγεται τίποτα ...βαρύ ντουπ κάνουν μόνο τα βαγγ για να νομίζεις οτι είναι ποιοτικά...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Λάθος η σύγκριση. Από 16κ ξεκινάει το ΓΥΜΝΟ 120αρι (έκδοση Progression). Αν πάρεις την έκδοση 120hp Distinctive και βάλεις όλο τον εξοπλισμό του Scirocco 122hp , ξεπερνάει αρκετά τα 19k (με συνυπολογισμένη την έκπτωση των 1000€).
με 18500 έχεις βάλει της παναγιάς τα μάτια σε 120αρα μίτο...
τέσπα,δεν έχει νόημα η σύγκριση -
Το αν η Mito ειναι πιο ευχαριστη , πιο παιχνιδιαρικη στο δρομο απο το scirocco αυτο συζητιεται, και πιθανοτατα λογω ρυθμισεων ESP , ψηλοτερου κεντρου βαρους και ελαφρως μικροτερου μεταξονιου να 'παιζει' πιο ευκολα, το ερωτημα ομως ειναι αν 'παιζει' πιο ευχαριστα συνολικα το γενικοτερο 'πατημα' της σε σχεση με το rocco...
μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης ,που σε συνδυασμό με τα παρεμβατικά ηλ/κα, δεν σε βάζουν στο παιχνίδι και δεν μπορείς να καταλάβεις με σαφήνεια που τελειώνει...θυμασαι αν ειχε το sport πακετο ή οχι?
Μεσα, τα καθισματα του εχουν αλκανταρα στα πλαινα (μηπως αυτο σου θυμιζει για το αν ειχε το πακετο)...
Το 160αρι ειχες οδηγησει φανταζομαι.
Εβγαλες το ESP (ουσιαστικα το ASR, απλα το ESP επεμβαινει λιγο πιο ομαλα) και δεν επαιζε ουτε με μικρες γωνιες η ουρα του σε στροφες?
Σιγουρα το EDL του στο μπροστινο συστημα δεν θα εκανε τοσο καλη δουλεια οσο
το eq2 της AR αλλα τωρα διατιθεται εξτρα το XDS που φοραει το νεο GTI , στο rocco... -
και στο Α3 παναλαφρη ειναι η πορτα (για αυτο το συγκρινα με το citroen που παροτι εχει πιο ελαφρια και λεπτη πορτα ειναι βαρια λογω μεντεσεδω του κωλου) και για τα δεδομενα της κατηγοριας επισης αποκοβεσαι απο το περιβαλλον και μετα λενε ολοι οτι οδηγεις αποστειρωμενο αυτοκινητο , απλα το θεωρω λιγο απατη αυτο το 'τεστ'
ολοι αυτοι οι ηχοι, οπως και τα κουμπια στα χειριστηρια και πολλα αλλα τα επεξεργαζονται πριν τα χρησιμοποιησουν, ωστε να σου δινουν την αισθηση της ποιοτητας και να μην σε απασχολουν την ωρα που οδηγεις
(στην audi μαλιστα αυτα τα πραγματα τα γραφουν σε περιοδικο τους )κατα τα αλλα μπορει να μην ειναι καθολου ποιοτικα
-
τέσπα,δεν έχει νόημα η σύγκρισηΘες και ανάλυση; Ωραία πάμε να τα δούμε:
-SPORT PACK (Προβολείς ομίχλης,Sport πίσω προφυλακτήρας,Sport ζάντες αλουμινίου 17',Πίνακας οργάνων με λευκο φωτισμο,Αεροτομή) 900 €
-ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΕΜΠΡΟΣ 120€
-ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ ΜΕ 3 ΘΕΣΕΙΣ (απαραίτητο αλλιώς πέφτει μονοκόμματο) 150€
-ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙA RADIO CD ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ 120 €
-ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ 250€
-ΠΑΤΑΚΙΑ 60€
-ΚΑΘΙΣΜΑ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΟΣΦΥΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 50€
-ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΛΕΙΔΙ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟ 50 €
ΣΥΝΟΛΟ: 1.700€ για τον επιπλέον εξοπλισμό που το Scirocco έχει στανταρΑρχική τιμή : 18300€ (εκδοση Distinctive 120hp)
Εξτρα εξοπλισμος: 1700€
Μειον εκπτωση : -1000€
Τελικό ποσό : 19000 € σε μαύρο μονής βαφής για οποιοδήποτε άλλο χρώμα ανεβαίνει αρκετά. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
-SPORT PACK (Προβολείς ομίχλης,Sport πίσω προφυλακτήρας,Sport ζάντες αλουμινίου 17',Πίνακας οργάνων με λευκο φωτισμο,Αεροτομή) 900 €
-ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ ΜΕ 3 ΘΕΣΕΙΣ (απαραίτητο αλλιώς πέφτει μονοκόμματο) 150€
-ΠΑΤΑΚΙΑ 60€
ΣΥΝΟΛΟ: 1.700€ για τον επιπλέον εξοπλισμό που το Scirocco έχει στανταρΑρχική τιμή : 18300€ (εκδοση Distinctive 120hp)
Τελικό ποσό : 19000 € σε μαύρο μονής βαφής για οποιοδήποτε άλλο χρώμα ανεβαίνει αρκετά.Ίδια χρήματα έχει δηλαδή το Σιρόκο που είναι και πιο μεγάλο, και πιο άνετο και ποιοτικότερο, στα ίδια άλογα από τη Μίτο?
-
μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης ,που σε συνδυασμό με τα παρεμβατικά ηλ/κα, δεν σε βάζουν στο παιχνίδι και δεν μπορείς να καταλάβεις με σαφήνεια που τελειώνει...θυμασαι αν ειχε το sport πακετο ή οχι?
Μεσα, τα καθισματα του εχουν αλκανταρα στα πλαινα (μηπως αυτο σου θυμιζει για το αν ειχε το πακετο)...
Το 160αρι ειχες οδηγησει φανταζομαι.
Εβγαλες το ESP (ουσιαστικα το ASR, απλα το ESP επεμβαινει λιγο πιο ομαλα) και δεν επαιζε ουτε με μικρες γωνιες η ουρα του σε στροφες?
Σιγουρα το EDL του στο μπροστινο συστημα δεν θα εκανε τοσο καλη δουλεια οσο
το eq2 της AR αλλα τωρα διατιθεται εξτρα το XDS που φοραει το νεο GTI , στο rocco...δεν θυμάμαι αλλά μπορώ να μάθω...
μιλάω πάντα για το 160αρι , με το 122 δεν έχω εμπειρία...
μικρές γωνίες άνοιγε αλλά έμπαινε το esp και σε μάζευε άτσαλα...πιο πολύ για να δω αν μπορεί να τις χαράξει ,και λιγότερο για να το πλασάρεις...
γενικά αντιπαθεί τα στραμπουλίγματα -
εχει το scirocco στανταρ αισθητηρες πιεσης ελαστικων ,χειριστηρια στο τιμονι και τεμπελη?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
-ΠΑΤΑΚΙΑ 60€
Τελικό ποσό : 19000 € σε μαύρο μονής βαφής για οποιοδήποτε άλλο χρώμα ανεβαίνει αρκετά.όταν την είχα πάρει εγώ είχε premium pack με υποβραχιόνιο και μερικά ακόμα στην τιμή του υποβραχιονίου...
τα πατάκια δώρο
-400 έκπτωση αντιπροσώπου -
Αυτα ειναι για να 'γαργαλανε' τα αυτια των 'alfisti'.
Ας πανε να δουνε τι επιστρωσεις και τι διαδικασια εχουν στην βαφη της 'ταπεινης' (?) F599 Fiorano, ποσο χρεωνουν εκει τα μεταλλικα τους χρωματα, και μετα να πουνε για 'ψηγματα χρυσου'.Για το πρώτο θα μου επιτρέψεις να γελάσω.Αν δεις ποιά είναι η ποιότητα της βαφής και σε τι κατάσταση παραδίδονται στους dealers τα κόκκινα και μαύρα χρώματα της Ferrari.....θα φρίξεις.
Για το rosso competizione τώρα.To χρώμα αυτό προσφέρεται ΜΟΝΟΝ στην 8c και δεν μπορούσε να το παραγγείλει κανείς μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο.
Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ rosso competizione είναι 7 επιστρώσεων και κοστολογείται πολύ πάνω από τα 2000 euro.Το χρώμα που χρησιμοποιείται ως βάση πάνω στην οποία 'κατασκευάζεται'το rosso competizione,στοιχίζει στον κατασκευαστή 800 ευρώ το κουτί του μισού κιλού.Για την ολοκλήρωση δε της βαφής ενός ολόκληρου αυτοκινήτου,απαιτούνται 4 kg για να επιτευχθεί το οπτικό εφέ των 6/7 επιστρώσεων.Έχουν προσπαθήσει επί χρόνια να δημιουργήσουν μια εναλλακτική και οικονομική εκδοχή του rosso competizione(η οποία φυσικά θα είναι οικονομικότερη του original χρώματος,αλλά πολύ πιο ακριβή από ένα νορμάλ μεταλλικό χρώμα)με την έννοια της βιομηχανικής παραγωγής του χρώματος.Γιατί τελικά το κόστος του rosso competizione δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την αξία του βερνικιού,αλλά από την ένταξη της κατασκευής του και της βαφής στην μαζική παραγωγή .
Για παράδειγμα το κόκκινο μεταλλικό τριών επιστρώσεων του 500 δεν έχει καμία σχέση με το rosso competizione,καθώς το τελευταίο δημιουργεί μεταλλικές αντανακλάσεις (τη λεγόμενη και fiamma dorata),που αναδεικνύουν τις καμπύλες της καροσερίας.
Μια 'ανθρώπινη' εκδοχή του rosso competizione δεν θα είναι πολύ πιο περίπλοκη από το bianco perlato,που ήδη αναφέρθηκε.
Το opaco (ματ)από την άλλη πλευρά είναι πολύ απλούστερο και από τα δύο παραπάνω χρώματα,ακριβότερο από τα νορμάλ χρώματα,αλλά όχι και από το τριπλής επίστρωσης.Απαιτεί όμως να κατασκευαστεί με έναν ιδαίτερο τρόπο,διαφορετικά η καθημερινή φροντίδα του είναι εφιάλτης....Τέλος τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα σε χρώμα rosso competizione,που έχουν κάνει κατά καιρούς τις εμφανίσεις τους σε σαλόνια,διαφημισείς κλπ.αποτελούν εκθεσιακά κομμάτια και ανήκουν στην Alfa Romeo......και σίγουρα δεν έχουν βαφτεί ούτε στο Pomigliano ούτε στην Pininfarina.....
-
-ΠΑΤΑΚΙΑ 60€
Τελικό ποσό : 19000 € σε μαύρο μονής βαφής για οποιοδήποτε άλλο χρώμα ανεβαίνει αρκετά.όταν την είχα πάρει εγώ είχε premium pack με υποβραχιόνιο και μερικά ακόμα στην τιμή του υποβραχιονίου...
τα πατάκια δώρο
-400 έκπτωση αντιπροσώπουΚαι οι της Vw έχουν αρχίσει να τα δίνουν κάτω από το τραπέζι.
Φίλος μου που αγόρασε πρόσφατα Scirocco του έγινε έκπτωση 850€. Αρά δεν έχει να πει κάτι το προηγούμενο που έγραψες.
-
Alba μιας και έκανες την ανάλυση για τα χρώματα (ομολογουμένως ενδιαφέρουσα), έχω ένα ακόμα ερώτημα (απορία).
Ποια η διαφορά του λευκού παστελ χρώματος Biancospino που υπάρχει στο Μιτο με το λευκό παστελ που υπάρχει σε άλλα μοντέλα (π.χ. 159, 147 κτλ). Γιατί στο Mito έχει επιβάρυνση και στα άλλα όχι; Ποια η διαφοροποίησή του ως επίστρωση κτλ; Στο μάτι φαίνεται μια αναιπαίσθητη διαφορά, θα έλεγε κανείς πως κάνει λίγο πιο ζαχαρί (κρεμ) αλλά γιατί έχει παραπάνω κόστος;
Επίσης το ίδιο παρατηρείται και στη Fiat π.χ. ενώ έχει επιβάρυνση το λευκό παστελ στο 500, στα υπόλοιπα μοντέλα (Panta,G.Punto,Bravo) δεν χρεώνεται.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Alba μιας και έκανες την ανάλυση για τα χρώματα (ομολογουμένως ενδιαφέρουσα), έχω ένα ακόμα ερώτημα (απορία).Ποια η διαφορά του λευκού παστελ χρώματος Biancospino που υπάρχει στο Μιτο με το λευκό παστελ που υπάρχει σε άλλα μοντέλα (π.χ. 159, 147 κτλ). Γιατί στο Mito έχει επιβάρυνση και στα άλλα όχι; Ποια η διαφοροποίησή του ως επίστρωση κτλ; Στο μάτι φαίνεται μια αναιπαίσθητη διαφορά, θα έλεγε κανείς πως κάνει λίγο πιο ζαχαρί (κρεμ) αλλά γιατί έχει παραπάνω κόστος;
Επίσης το ίδιο παρατηρείται και στη Fiat π.χ. ενώ έχει επιβάρυνση το λευκό παστελ στο 500, στα υπόλοιπα μοντέλα (Panta,G.Punto,Bravo) δεν χρεώνεται.
τώρα είδα την υπογραφή σου...
και σου μιλάω και σοβαρα... -
Καλά δεν έχετε καθόλου Χούμορ (ούτε καν χιούμορ) οι alfisti
Τι πειράζει δηλάδη στη συζήτηση το γεγονός ότι υποστηρίζω Marchionne;
Alfa Romeo Mi.Τo 2008