-
Ξανα:
** [mod]**
-
** [mod]**
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Κάτσε τώρα γιατί πάμε αλλού τη κουβέντα και εκεί που μιλάς περί προσωπικού, εκεί το γυρίζεις. Τι εννοείς 'ανακάλυψα'? Εξήγησέ το λίγο αυτό σε παρακαλώ.
η απαρίθμηση των 'γνωστών' προβλημάτων.....
Καλημέρα!
Πόσοι από τους ιδιοκτήτες 147 2002-4 αλλά και φ/λ αντιμετωπίζετε προβλήματα με το συστημα μεταβλητού χρονισμού (που ακούω συνέχεια; ).
Τι άλλα προβλήματα έχετε με τα αυτοκίνητά σας και τι να προσέξει ο επίδοξος αγοραστης μτχ 147 μέχρι 4ετίας;Είχα 147 αγορασμένη το 2004 που λες και στα 30Κ έγινε έλεγχος μεταβλητών και ήταν ΟΚ. Στα 52Κ έσπασαν και κάρφωσε τα πάντα. Πρέπει να γίνεται αλλαγή στα 30Κ-40Κ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Λίγο λαδάκι τσιμπάει και δες αν τα ηλεκτρονικά είναι όλα ΟΚ. Επίσης η τσιμούχα σασμάν-μοτέρ θέλει αλλαγή στα 50Κ κμ...δες αν 'γλύφει' από εκεί βαλβολίνες (το έχω δει σε πολλές 147 φίλων).
Τώρα κάτι χαζοβλάβες θα τις έχει βγάλει στα πρώτα χρόνια.
....για να λυθεί λίγο αργότερα σε όλους η απορία.
Νίκο μήπως λες ότι να ναι; Την 105 άλογα είχες, χωρίς μεταβλητό Τί ειναι αυτά που λες για μεταβλητούς και για σπασμένα μοτέρ;
Οι TS έχουν το πρόβλημα με τον ιμάντα χρονισμού που θέλει αλλαγή κάθε 50Κ χλμ ή 3 χρόνια σύμφωνα με τις νέες οδηγίες. Αυτός είναι λόγος για να πάρεις το μοτέρ στο χέρι
Το πρόβλημα με τον μεταβλητό χρονισμό έχει επίπτωση σε κατανάλωση καυσίμου/λαδιού. Τον αλλάζεις όταν ακούσεις το ντιζέλιασμα.
DJET πάμε μαζί για 147 και μην ακούς κανέναν Ο μεταβλητός στις fl δεν έχει πρόβλημα, μια αλλαγή ιμάντα,τεντωτήρων κλπ είναι στα 400€ περίπουEDIT: A, και το ότι είναι euro3 με το ΚΤΕΟ τί σχέση έχει; Έχει βγει πουθενά τέτοια οδηγία;
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Κάτσε τώρα γιατί πάμε αλλού τη κουβέντα και εκεί που μιλάς περί προσωπικού, εκεί το γυρίζεις. Τι εννοείς 'ανακάλυψα'? Εξήγησέ το λίγο αυτό σε παρακαλώ.
η απαρίθμηση των 'γνωστών' προβλημάτων.....
Καλημέρα!
Πόσοι από τους ιδιοκτήτες 147 2002-4 αλλά και φ/λ αντιμετωπίζετε προβλήματα με το συστημα μεταβλητού χρονισμού (που ακούω συνέχεια; ).
Τι άλλα προβλήματα έχετε με τα αυτοκίνητά σας και τι να προσέξει ο επίδοξος αγοραστης μτχ 147 μέχρι 4ετίας;Είχα 147 αγορασμένη το 2004 που λες και στα 30Κ έγινε έλεγχος μεταβλητών και ήταν ΟΚ. Στα 52Κ έσπασαν και κάρφωσε τα πάντα. Πρέπει να γίνεται αλλαγή στα 30Κ-40Κ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Λίγο λαδάκι τσιμπάει και δες αν τα ηλεκτρονικά είναι όλα ΟΚ. Επίσης η τσιμούχα σασμάν-μοτέρ θέλει αλλαγή στα 50Κ κμ...δες αν 'γλύφει' από εκεί βαλβολίνες (το έχω δει σε πολλές 147 φίλων).
Τώρα κάτι χαζοβλάβες θα τις έχει βγάλει στα πρώτα χρόνια.
....για να λυθεί λίγο αργότερα σε όλους η απορία.
Νίκο μήπως λες ότι να ναι; Την 105 άλογα είχες, χωρίς μεταβλητό Τί ειναι αυτά που λες για μεταβλητούς και για σπασμένα μοτέρ;
Οι TS έχουν το πρόβλημα με τον ιμάντα χρονισμού που θέλει αλλαγή κάθε 50Κ χλμ ή 3 χρόνια σύμφωνα με τις νέες οδηγίες. Αυτός είναι λόγος για να πάρεις το μοτέρ στο χέρι
Το πρόβλημα με τον μεταβλητό χρονισμό έχει επίπτωση σε κατανάλωση καυσίμου/λαδιού. Τον αλλάζεις όταν ακούσεις το ντιζέλιασμα.
DJET πάμε μαζί για 147 και μην ακούς κανέναν Ο μεταβλητός στις fl δεν έχει πρόβλημα, μια αλλαγή ιμάντα,τεντωτήρων κλπ είναι στα 400€ περίπουEDIT: A, και το ότι είναι euro3 με το ΚΤΕΟ τί σχέση έχει; Έχει βγει πουθενά τέτοια οδηγία;
Πάμε σε τέτοια κουβέντα δηλαδή...τι έγινε πριν 2-3 χρόνια...απορώ ρε γμτ με μερικούς...τόσο πολύ τους πείραξε που τη πούλησα...τέσπα...πάμε να δούμε λοιπόν τι έγινε να λυθεί σε όλους η απορία. Τα είχες αποθηκεύσει πάντως βλέπω.
Η 147 μου όντως δεν είχε μεταβλητό...συγνώμη που δε το γνωρίζω, δεν είμαι μηχανικός...marketing έχω σπουδάσει! Το αυτοκίνητο ελέγχθηκε πριν πουληθεί από 2 αντιπροσωπείες (μια είναι η γνωστή στο Γέρακα). Μετά από 3000κμ στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη λοιπόν κόβεται ο ιμάντας χρονισμού για άγνωστο λόγο και καρφώνει τα πάντα όλα μέσα.
Και φαντάσου ότι δεν είχε μεταβλητό (άρα το 'γνωστό' πρόβλημα)...αλλά κόπηκε παρ'όλα αυτά ο ιμάντας του χρονισμού...πως στο καλό λέγεται τέλοσπαντων...
Τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις? Εδώ δεν είναι δικαστήριο να κάνεις discredit κάποιον
Δε το συνεχίζω προσωπικά...όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
-
Πάμε σε τέτοια κουβέντα δηλαδή...τι έγινε πριν 2-3 χρόνια...απορώ ρε γμτ με μερικούς...τόσο πολύ τους πείραξε που τη πούλησα...τέσπα...πάμε να δούμε λοιπόν τι έγινε να λυθεί σε όλους η απορία. Τα είχες αποθηκεύσει πάντως βλέπω.
Η 147 μου όντως δεν είχε μεταβλητό...συγνώμη που δε το γνωρίζω, δεν είμαι μηχανικός...marketing έχω σπουδάσει! Το αυτοκίνητο ελέγχθηκε πριν πουληθεί από 2 αντιπροσωπείες (μια είναι η γνωστή στο Γέρακα). Μετά από 3000κμ στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη λοιπόν κόβεται ο ιμάντας χρονισμού για άγνωστο λόγο και καρφώνει τα πάντα όλα μέσα.
Και φαντάσου ότι δεν είχε μεταβλητό (άρα το 'γνωστό' πρόβλημα)...αλλά κόπηκε παρ'όλα αυτά ο ιμάντας του χρονισμού...πως στο καλό λέγεται τέλοσπαντων...
Τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις? Εδώ δεν είναι δικαστήριο να κάνεις discredit κάποιον
Δεν πάμε πουθενά.
Δεν τα είχα αποθηκεύσει.Θυμόμουν αμυδρά τη συζήτηση....γιατί συμμετείχε ο καλός φίλος DJet.
Δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα.Η αξιοπιστία ή (αν σου πέφτει βαρύ) η διάθεσή σου, σε ό,τι έχει να κάνει με τα προβλήματα αξιοπιστίας της περί ης ο λόγος μάρκας....είναι αν μη τι άλλο ελεγχόμενη (sic).Καλά έκανες και την πούλησες.Εγώ έπραξα προνοητικότερα....και φρόντισα να μην την ακουμπήσω καν
Αγοράζοντας BMW υποτίθεται ότι έπρεπε να δεις το 'φως το αληθινόν'.....όχι να τυφλωθείς (από μισαλλοδοξία). -
ρε σεις καλα εκανε ο ανθρωπος και την πουλησε,αλλο αμα κανουμε πλακα καμια φορα.
στο κατω κατω λεφτα ειχε ,bmw θα επαιρνε δλδ τι περιμενατε να παρει κανα σκοντα
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Καλά έκανες και την πούλησες.Εγώ έπραξα προνοητικότερα....και φρόντισα να μην την ακουμπήσω καν
προσεχε μη σε διαβασει ο busso
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Καλά έκανες και την πούλησες.Εγώ έπραξα προνοητικότερα....και φρόντισα να μην την ακουμπήσω καν
προσεχε μη σε διαβασει ο busso
Διαβάζω....Καλά τα λέει η Alba, ο Νίκος320 με εκπλήσσει αρνητικά όμως....
Φίλε Νίκο ευχαριστήσου το νέο σου αυτοκίνητο, και δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό που κάνεις....φιλικά -
Πάμε σε τέτοια κουβέντα δηλαδή...τι έγινε πριν 2-3 χρόνια...απορώ ρε γμτ με μερικούς...τόσο πολύ τους πείραξε που τη πούλησα...τέσπα...πάμε να δούμε λοιπόν τι έγινε να λυθεί σε όλους η απορία. Τα είχες αποθηκεύσει πάντως βλέπω.Δε χρειαζεται να τα αποθηκευσεις,τα θυμομαστε κι απ το αλφιστι..
Η 147 μου όντως δεν είχε μεταβλητό...συγνώμη που δε το γνωρίζω, δεν είμαι μηχανικός...marketing έχω σπουδάσει! Κανει ΜΠΑΜ.
να σαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ!! -
Κύριοι κοιτάχτε, αν εξαιρέσουμε την πλάκα, την οποία και εγώ άργησα να καταλάβω, κάποιες συμπεριφορές, κατεβαίνουν επίπεδο.
Και διευκρινίζω:
Από τα πιό αδιάφορα αυτοκίνητα (κατά την γνώμη μου πάντα) είναι τα σχιστομάτικα...σαφώς και έχω ασχημες εμπειρίες...ποτέ δεν έκανα τον αντικειμενικό...
Όσες φορές όμως κάποιος ήρθε και μου είπε ότι πήρε ένα Χιουντάι, προσπάθησα να βρω (όσο και αν δυσκολεύτηκα, λόγω υποκειμενικότητος ίσως) να του πω έναν καλό λόγο...
Γιατί έτσι πρέπει, γιατί έδωσε κάποια χρήματα και γιατί, σίγουρα νόμιζε, ότι έκανε καλή αγορά...
Αλλά το να κάθεσαι να θάβεις και κάποιες φορές χωρίς επιχειρήματα, το αυτοκίνητο που έχει πάρει ή που ονειρεύεται να πάρει κάποιος, θα το πω όσο ευγενικά μπορώ, είναι έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας...
Αν υπάρχει ερώτηση τί αυτοκίνητο να πάρω...όλα αυτά είναι δικαιολογημένα...αλλά εδώ δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο...ούτε όμως για φιλικό...εως...χοντροκομμένο πείραγμα...
Αυτά κατάλαβα λοιπόν από τις τελευταίες 5-6 σελίδες
Επίσης μπορείτε να με πείτε και ιδιότροπο, αν πω ότι μπαίνω στα θέματα των Ιταλικών αυτοκινήτων και μόνο...και θέλω να διαβάσω μόνο για αυτά...Επίσης έχω την νοημοσύνη να καταλάβω αν κάποιος είναι εγκάθετος ή κάνει σοβαρή ανάλυση σε κάτι...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ...
Στο τέλος τέλος δεν γουστάρω να πάρω ένα αυτοκίνητο Γερμανικής σχεδίασης...όσο τέλειο και αν είναι...η αισθητική τους μου γυρνάει τα άντερα και ας έχουν και ζάντες 24 ιντσών... -
φαρδια πελματα βαζουν οι γερμανοι, τις τεραστιες σε διαμετρο ζαντα τις βαζουν οι ιταλοι
(17αρες σε mito, punto, 19ρες σε brera ) -
φαρδια πελματα βαζουν οι γερμανοι, τις τεραστιες σε διαμετρο ζαντα τις βαζουν οι ιταλοι
(17αρες σε mito, punto, 19ρες σε brera )Θα σου πω ότι κάνεις λάθος...οι Ιταλοι ακολούθησαν....
Το 1990 στην Νυρεμβέργη, σε παρέα Ελλήνων Γερμανοτραφών ή μόνη συζήτηση ήταν για τα ζαντολάστιχα, φαντάσου ότι πήγε και πήρε μετ/νο audi 80 των 75 μουλαριών γιατί είχε σαν εξτρά16άρες!!! ζάντες , δεν τον ένοιαζε που τα μουλάρια έγιναν 65...
Τότε η Maserati η biturbo με τα 220 άλογα φορούσε 14άρες... -
εγω σου λεω τι κανουν σημερα (μιας και τα πραγματα και οι καιροι αλλαζουν) τα εργοστασια και τι βασικες εκδοσεις βγαζουν..
οταν το ΤΤ 200 ξεκιναει απο 16αρες ( ασχετα αν εχουν γιγαντιο πελμα) και τα βλεπεις συνηθως με 17αρες , η οταν βλεπεις το gti με 17αρες και μετα σκαει η μιτο με 17αρες και 215 λαστιχο , ε σου καθεται καπως (ξερω οτι και η μιτο ξεκιναει με 16αρες)
επισης το g.punto με τις 17αρες και το 195 αν δε κανω λαθος πελμα ειναι μια διασταση που δεν εχω δει πουθενα και παρολο που το πελμα ειναι 'λογικο' , για την εμφανιση και μονο εχει 17αρες
-
Ναι όντως έχεις δίκιο...έτσι είναι.
Πάντως στις ζάντες (και όχι μόνο) είμαι κατά της υπερβολής, όσα έχω πάρει καινούργια, τα έχω πάρει με την 'μαμα' διάσταση...ποτέ δεν έδωσα 1€ παραπάνω για ζάντες... -
...και ακολουθούν οι εταιρείες ελαστικών που δεν βγάζουν όλες τις σειρές για κάτω από 17” . Μονόδρομος οι μεγάλες ζάντες για δυνατότητα καλής επιλογής.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ναι όντως έχεις δίκιο...έτσι είναι.
Πάντως στις ζάντες (και όχι μόνο) είμαι κατά της υπερβολής, όσα έχω πάρει καινούργια, τα έχω πάρει με την 'μαμα' διάσταση...ποτέ δεν έδωσα 1€ παραπάνω για ζάντες...ναι και γω μαζι σου, παντως με τα καινουρια υπερβαρα αυτοκινητα που εχουν αναγκη απο μεγαλυτερα φρενα (ενα καλο των μεγαλων ζαντων) και με τους τεραστιους θολους (που ψυχολογικα και μονο οδηγουν πολλους στη μεγαλη ζαντα) οι μεγαλες ζαντες γινονται μονοδρομος
...και ακολουθούν οι εταιρείες ελαστικών που δεν βγάζουν όλες τις σειρές για κάτω από 17” . Μονόδρομος οι μεγάλες ζάντες για δυνατότητα καλής επιλογής.
αυτο εχει και μια λογικη.. συνηθως ενα αυτοκινητο με 16αρες δεν εχει τη δυναμη για να παρει το κορυφαιο λαστιχο μιας εταιρειας..
οσο υπερβολικο ειναι να μπαινουν πολυ μεγαλες ζαντες , αλλο τοσο υπερβολη ειναι να βαλει καποιος ενα πολυ σπορ λαστιχο (το οποιο δε θα ζεσταινεται ευκολα ) σε ενα αυτοκινητο με λιγους σχετικα ιππους -
αυτο εχει και μια λογικη.. συνηθως ενα αυτοκινητο με 16αρες δεν εχει τη δυναμη για να παρει το κορυφαιο λαστιχο μιας εταιρειας..
οσο υπερβολικο ειναι να μπαινουν πολυ μεγαλες ζαντες , αλλο τοσο υπερβολη ειναι να βαλει καποιος ενα πολυ σπορ λαστιχο (το οποιο δε θα ζεσταινεται ευκολα ) σε ενα
αυτοκινητο με λιγους σχετικα ιππουςπόσα άλογα χρειάζονται minimum για τις 17” κατά την γνώμη σου;
-
και 100 και 80 καλα ειναι(αν και πιο πολυ ρολο παιζει το πελμα και οχι η διαμετρος).. μαλλον δε με καταλαβες..
λεω οτι συνηθως αυτοκινητα που εχουν 16αρια αντε να εχουν το πολυ 150 αλογα..εκει δε θες καποιο σουπερ λαστιχο..με ενα exalto πχ κανεις τη δουλεια σου και με το παραπανω.δε θες pilot sport, ειναι υπερβολη
ετσι τα χουν κανει οι αυτοκινητοβιομηχανιες, αρα οι βιομηχανιες ελαστικων απλα ακολουθουν..
παντως οταν απο ενα σημειο και μετα που θα φτασουμε να υπαρχουν μονο μεγαλες ζαντες (γιατι πιστευω οτι θα γινει καποια στιγμη αυτο) , λογικα θα πεσουν οι τιμες τους και το 17αρι θα κανει οσο σημερα ενα 15αρι
-
οι ιταλοι ξεκινησανε να βαζουνε μεγαλες ζαντες στα αυτοκινητα τους απο τοτε που τα περιοδικα τα συγκρινουνε με το γερμανικο ανταγωνισμο να φοραει μεγαλυτερες (πχ 147 με 15αρες και α3 με 17αρες), για να μη βγαινουνε τα ιταλικα χειροτερα στο στριψιμο
-
πραγματικα η μεγαλη διαμετρος δε νομιζω οτι κανει καμια ουσιαστικη διαφορα στο στριψιμο..
οσο για το πολυσυζητημενο Α3-147 εχει σκεφτει κανεις οτι οσο αμπαλοι και αν ειναι οι γερμανοι, ενα αυτοκινητο που κατασκευαστηκε αρκετα ΜΕΤΑ απο την 147 οφειλε να στριβει καλυτερα?
θυμηθηκα τωρα μια συζητηση που ειχαμε με τον vellerefonti που οταν και αυτος διαπιστωσε το ιδιο (οτι το Α3 της μανας του εστριβε καλυτερα απο την 147 του) επαθε υπαρξιακο και νομιζε οτι δεν ξερει να οδηγει το αυτοκινητο του )
Alfa Romeo Mi.Τo 2008