-
Ο χρήστης panoss έγραψε:
Βασιλη χθες εβαλα τα toyo T1R και τα ειχα διπλα διπλα με τα 050Α μια και ο λαστιχας μου τα ειχε και τα δυο, η αισθηση μου ειναι οτι πολυ λιγη διαφορα ειχαν τα πλαινα τους εως καθολου οσο φυσικα μπορεις να καταλαβεις στραμπουλοντας τα με το χερι και φυσικα η συκριση εγινε με τα 040 (κοντεψε να χαλασει το μηχανιμα του λαστιχα για να τα ξεζανταρει)Oxi kai poly epistimoniko to test diladi
An ta foreseis tha deis poso malaka einai ta plaina.
Exei tyxi meta apo session kalo se pista na mporo na sproxno(ligo) mesa to plaino me to daxtylo mou -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μηπως εσυ να βγαλεις λιγο αερα απο τα μπαλονια σου????Αν εννοείς τα λάστιχα, τα έχω εδώ και πάρα πολύ καιρό στάνταρ στα 30psi. Δηλαδή στα 2,068 bar. Και τα 4.
Η Peugeot, που έχει ένα αυτοκολλητάκι στο πλαίσιο της πόρτας του οδηγού (όπως σε όλα τα αυτοκίνητα), δίνει 2,2 bar (δεν θυμάμαι όμως αν είναι για τα μπροστά ή για τα πίσω). -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Βασιλη χθες εβαλα τα toyo T1R και τα ειχα διπλα διπλα με τα 050Α μια και ο λαστιχας μου τα ειχε και τα δυο, η αισθηση μου ειναι οτι πολυ λιγη διαφορα ειχαν τα πλαινα τους εως καθολου οσο φυσικα μπορεις να καταλαβεις στραμπουλοντας τα με το χερι και φυσικα η συκριση εγινε με τα 040 (κοντεψε να χαλασει το μηχανιμα του λαστιχα για να τα ξεζανταρει)
Oxi kai poly epistimoniko to test diladi
An ta foreseis tha deis poso malaka einai ta plaina.
Exei tyxi meta apo session kalo se pista na mporo na sproxno(ligo) mesa to plaino me to daxtylo mouΦιλε lotusnick οπως θα ξερεις ισως καλυτερα απο μενα αφου μπαινεις και σε πιστα δεν υπαρχει ελαστικο που να τα κανει ολα καλα, ειναι θεμα συμβιβασμων αλλα και που εσυ προσωπικα θελεις να συμβιβαστεις αναλογα με το στυλ που οδηγας αλλα και το μερος που κινησε και αναμφιβολα τα T1R δεν κανουν για πιστα.
Μεχρι τωρα εχω δοκιμασει τα Τ1S τα Conti τα bridgestone με τα τελευταια να ειναι τα ελαστικα πρωτης τοποθετισης και τωρα εβαλα τα T1R δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα εντυπωσεις μια και τα εχω μονο απο το Σαββατο, αλλα απο το λιγο που τα εχω στριμωξει στα νερα δειχνουν να ξεκολανε προοδευτηκα, σαν παντιλικι σε slow motion ενα πραγμα σε αντιθεση με τα 040 που οταν ξεκολαγαν ηταν σαν να ετρωγες χαστουκι.
Φυσικα απο ανεση δεν το συζηταμε η μερα με την νυχτα αλλα αυτο ηταν κατι που περιμενα ετσι και αλλιως.
Απο τα παραπανω που εχω δοκιμασει ολα σε Impreza για της αναγκες μου και το στυλ τις οδηγησης μου θα πω απο το χειροτερο το 040 μετα τα conti και τα αμεσως καλυτερα τα T1S.
Θα μπορουσα να ειχα βαλει και τα 070 που ειναι πολυ πιο απολυτο λαστιχο με τα συν και τα πλυν του αλλα οπως σου εγραψα πιο πανω ολα ειναι θεμα συμβιβασμων και επειδη μεταφερω και οικογενεια ηθελα ενα ελαστικο που να ειναι πιο φιλικο και πιο αποδοτικο στις περισσοτερες καθημερινες συνθηκες και οχι σε συνθηκες πιστας, για χρονους δεν παω, την κ@υλα μου την κανω και με οποιοσηποτε ελαστικο, μενει να δειξει αν η επιλογη μου ηταν ορθη συμφωνα με τις αναγκες μου.
Εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε -
Ontos den yparxei elastiko pou na ta kanei ola.
Euxome na sou aresoun ta T1-R.
Opos eipa egw gia Elise kai gia emena DEN kanoun logo malakou plainou.
Opos eipes swsta, se thema aneseis kai stin broxi einai mera me tin nyxta se sxesi me ta RE040.
To problima me to plaino ton Toyo amblinete se ena amaxi me toso ameso mi ydraulyko timoni opos h Elise.
Elpizo sto Scooby na min nioseis kati antistixo.Enjoy them as best as you can
-
Ευχαριστω
Οταν μπορεσω να εχω ολοκληρομενη αποψη (που δεν το βλεπω συντομα με αυτον τον καιρο) θα γραψω και αλλα.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
...τα λάστιχα, τα έχω εδώ και πάρα πολύ καιρό στάνταρ στα 30psi. Δηλαδή στα 2,068 bar. Και τα 4.
Η Peugeot, που έχει ένα αυτοκολλητάκι στο πλαίσιο της πόρτας του οδηγού (όπως σε όλα τα αυτοκίνητα), δίνει 2,2 bar (δεν θυμάμαι όμως αν είναι για τα μπροστά ή για τα πίσω).Η Peugeot για το 206 1.6 16V δίνει 2.4bar εμπρός-πίσω και σε βαρύ φορτίο δίνει μέχρι και 3bar πίσω!! Ξαναδές το ταμπελάκι για να καταλάβεις πόσο έξω πέφτεις στις πιέσεις που χρησιμοποιείς...
Έχω οδηγήσει με 30psi και το μόνο θετικό που είδα είναι άνεση. Σε όλα τα υπόλοιπα (κράτημα, ακρίβεια, αίσθηση, φθορά) υστερεί ενοχλητικά. Βέβαια με τέτοιον καιρό (παγωνιά με περίπου 0C ή και υπό) δεν είναι απαραίτητα και κακή ιδέα όσον αφορά το κρύο κράτημα και μάλιστα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Η Peugeot για το 206 1.6 16V δίνει 2.4bar εμπρός-πίσω και σε βαρύ φορτίο δίνει μέχρι και 3bar πίσω!! Ξαναδές το ταμπελάκι για να καταλάβεις πόσο έξω πέφτεις στις πιέσεις που χρησιμοποιείς...
Έχω οδηγήσει με 30psi και το μόνο θετικό που είδα είναι άνεση. Σε όλα τα υπόλοιπα (κράτημα, ακρίβεια, αίσθηση, φθορά) υστερεί ενοχλητικά. Βέβαια με τέτοιον καιρό (παγωνιά με περίπου 0C ή και υπό) δεν είναι απαραίτητα και κακή ιδέα όσον αφορά το κρύο κράτημα και μάλιστα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.Αν είναι να πάω σε πίστα ή να έχω προγραμματίσει γρήγορη οδήγηση, θα ανεβάσω την πίεση. Αλλιώς δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να ανεβάσω την πίεση.
Τα όποια αποσπασματικά ταρζανικά, που κάνω σε επιλεγμένες στροφές, δεν συνιστούν κάτι το αξιόλογο. Πιο πολύ με εξοικειώνουν με την γρήγορη οδήγηση με γραμμές στην οποία εξασκούμαι τώρα τελευτάια, κατόπιν παρόντρυνσης του popolarou (τέρμα τα πλασαρίσματα!).Εξάλλου με εκνευρίζουν αφάνταστα όποια συμπτώματα 'μπακατελοποιούν' το αμάξι (τρυγμοί, θόρυβοι πάσης φύσεως κ.τ.λ.). Τόσο, που ο εκνευρισμός αυτός υπερσκελίζει ο,τιδήποτε άλλο (και Ferrari που έτριζε να οδηγούσα, ίσως να με εκνεύριζε...). Θέλω να το χαίρομαι ποικιλοτρόπως το αυτοκίνητο. Όχι μόνο για την αίσθηση που σου αποδίδει. Όμως δεν με ενδιαφέρουν οι ανέσεις και τα gadgets (το ξέρεις νομίζω), ούτε τα super-ουάου πλαστικά.
-
Βέβαια για να μπεις σε πίστα τα 2.4bar είναι λίγα ειδικά για εμπρός. Και φυσικά, η Peugeot τα προτείνει για overall χρήση δρόμου. Αν θέλεις να τρέξεις και να γουστάρεις σε στροφιλίκι ανεβαίνεις εμπρός σε 2.5-2.6bar και στην πίστα ακόμη περισσότερο στα 2.6-2.9bar και 2.5-2.6 πίσω, αναλόγως των ελαστικών και του στησίματος, αλλά και της δικής σου αντίληψης και αίσθησης.
Δοκιμασμένα είναι όλα αυτά και όχι κουτουρού! Και όχι για να γράψεις χρόνο, αλλά για να απολαύσεις και να βελτιωθείς στην οδήγηση και με ασφάλεια. Το αν θα γραφεις και χρόνο είναι δικό σου θέμα και μόνο.Στα έχω πει κι άλλη φορά. Η επιλογή φυσικά είναι δική σου, όπως και οι συνέπειες.
Και όσον αφορά τις συνέπειες, κάνε μία οπτική δοκιμή. Σκύψε λίγο και κοίτα με το μάτι από το πλάι το εμπρός ελαστικό και δες πόσο μαγουλιάζει. Φαντάσου τώρα πόσο περισσότερο θα μαγουλιάζει υπό πίεση... Με 30psi στρίβεις με το 1/4 του μάγουλου (και 3/4 με το πέλμα) για πλάκα. Σε τραχύ οδόστρωμα ή σε πίστα θα είναι πολύ χειρότερα.
Για να προλάβω τους υπόλοιπους, τα νούμερα που αναφέρω ισχύουν μόνο για P206 1.6 16V ή και για το 2.0GTi. Η λοιπή φιλοσοφία είναι ίδια.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Και όσον αφορά τις συνέπειες, κάνε μία οπτική δοκιμή. Σκύψε λίγο και κοίτα με το μάτι από το πλάι το εμπρός ελαστικό και δες πόσο μαγουλιάζει. Φαντάσου τώρα πόσο περισσότερο θα μαγουλιάζει υπό πίεση... Με 30psi στρίβεις με το 1/4 του μάγουλου (και 3/4 με το πέλμα) για πλάκα. Σε τραχύ οδόστρωμα ή σε πίστα θα είναι πολύ χειρότερα.Για να προλάβω τους υπόλοιπους, τα νούμερα που αναφέρω ισχύουν μόνο για P206 1.6 16V ή και για το 2.0GTi. Η λοιπή φιλοσοφία είναι ίδια.
Επειδή αυτό το έχω κάνει, μπορώ να πω ότι η φθορά καλύπτει παραπάνω από το 60% του πέλματος. Βέβαια δεν είναι της ίδιας έκτασης. Προς τα μέσα ίσα που φαίνεται και προς τα έξω είναι πολύ ορατή. Αλλά καλύπτει παραπάνω από το 60% του πέλματος. Στο έχω ξαναπεί νομίζω αυτό. Το είδα όταν άλλαζα αμορτισέρ, αλλά και σε άλλες στιγμές.
-
Κι όταν φτάσεις να φθείρεις το εξωτερικό πέλμα ακόμη και με υψηλές πιέσεις, τότε χρειάζεσαι αρνητικότερο κάμπερ επειγόντως (εμείς έχουμε μηδέν).
-
Πάντως, πέρα από την εξαιρετική τους επίδοση στο βρεγμένο, αποδείχτηκε αυτές τις 2 ημέρες ότι είναι εξίσου εξαιρετικά και στο χιόνι, απ' ότι πληροφορήθηκα
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Πάντως, πέρα από την εξαιρετική τους επίδοση στο βρεγμένο, αποδείχτηκε αυτές τις 2 ημέρες ότι είναι εξίσου εξαιρετικά και στο χιόνι, απ' ότι πληροφορήθηκαOh yes !!
Οντως στο μαλακό χιόνι αλλά και σε λεπτό πάγο ... η πρόσφυση τους με εξέπληξε ευχάριστα. Πρώτη φορά η Delta ξεκίναγε και φρέναρε τόσο καλά στα χιόνια !!!
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Πάντως, πέρα από την εξαιρετική τους επίδοση στο βρεγμένο, αποδείχτηκε αυτές τις 2 ημέρες ότι είναι εξίσου εξαιρετικά και στο χιόνι, απ' ότι πληροφορήθηκα
Oh yes !!
Οντως στο μαλακό χιόνι αλλά και σε λεπτό πάγο ... η πρόσφυση τους με εξέπληξε ευχάριστα. Πρώτη φορά η Delta ξεκίναγε και φρέναρε τόσο καλά στα χιόνια !!!
Μάλλον έχει χάραξη γιά βροχολάστιχο,μέ γόμα από χιονολάστιχο.
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι,άν δέν υπήρχαν οι ταινίες 'φάστ & φούριους' η εταιρία αυτή θα ήταν παντελώς άγνωστη στήν χώρα μας καί στό φόρουμ. -
Παρόλο που είχαν δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα σήμερα το πρωί στο χιόνι ..... πριν από λίγο το παράτησα 1.5 χλμ. από το σπίτι
Εριξε τόσο πολύ χιόνι , πάγωσαν τα πάντα και δεν δοκίμασα καν να γυρίσω σπίτι από τον καφέ. (αλυσίδες δεν χωράνε)
Κάτι άλλους με S03 ... τους σπρώχναμε να γυρίσουν πίσω
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Παρόλο που είχαν δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα σήμερα το πρωί στο χιόνι ..... πριν από λίγο το παράτησα 1.5 χλμ. από το σπίτιΕριξε τόσο πολύ χιόνι , πάγωσαν τα πάντα και δεν δοκίμασα καν να γυρίσω σπίτι από τον καφέ. (αλυσίδες δεν χωράνε)
Από τον 'καφέ' θα λέμε τώρα?!!!
Καλό φαγητό πάντως!Αλλά λίγο!
Ο S03 θα μας περάσει σουβλάκι μου φαίνεται!!! -
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι,άν δέν υπήρχαν οι ταινίες 'φάστ & φούριους' η εταιρία αυτή θα ήταν παντελώς άγνωστη στήν χώρα μας καί στό φόρουμ.
Γιατί αυτό, αγοράζεις λάστιχα ανάλογα τη φήμη τους ή ανάλογα την αποτελεσματικότητά τους;
Και τα Kumho είναι άγνωστα στους περισσότερους αλλά σε συγκριτικά τέστ με ελαστικά μεγαλύτερης αποδοχής (Bridgestone-Michelin-Pirelli κλπ) είναι πολλές φορές μπροστά!
Προσωπικά ευχαρίστως θα τα έβαζα κάποια Kumho αν είχαν και καλό δείκτη αντοχής στη φθορά (tradewear).
JIM -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παρόλο που είχαν δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα σήμερα το πρωί στο χιόνι ..... πριν από λίγο το παράτησα 1.5 χλμ. από το σπίτι
Εριξε τόσο πολύ χιόνι , πάγωσαν τα πάντα και δεν δοκίμασα καν να γυρίσω σπίτι από τον καφέ. (αλυσίδες δεν χωράνε)
Από τον 'καφέ' θα λέμε τώρα?!!!
Καλό φαγητό πάντως!Αλλά λίγο!
Ο S03 θα μας περάσει σουβλάκι μου φαίνεται!!!Ασε ... περπάτησα 3-4 χλμ. μέσα στο χιόνι ... έσπρωξα και 2-3 αυτοκίνητα (ένα εκ των οποίων η ΤΣ) .. χώνεψα και τον καφέ
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι,άν δέν υπήρχαν οι ταινίες 'φάστ & φούριους' η εταιρία αυτή θα ήταν παντελώς άγνωστη στήν χώρα μας καί στό φόρουμ.
Γιατί αυτό, αγοράζεις λάστιχα ανάλογα τη φήμη τους ή ανάλογα την αποτελεσματικότητά τους;
Και τα Kumho είναι άγνωστα στους περισσότερους αλλά σε συγκριτικά τέστ με ελαστικά μεγαλύτερης αποδοχής (Bridgestone-Michelin-Pirelli κλπ) είναι πολλές φορές μπροστά!
Προσωπικά ευχαρίστως θα τα έβαζα κάποια Kumho αν είχαν και καλό δείκτη αντοχής στη φθορά (tradewear).
JIMΘα συμφωνήσω σε αυτό. Αν δεν τα δοκιμάσεις στο αυτοκίνητο σου , να τα κρίνεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και για τη χρήση που τα προορίζεις , δεν μπορείς να έχεις ασφαλή συμπεράσματα.
Για τα Kumho ... επέλεξα μια 4άδα V70A σε hard για χρήση πίστας.
Σε γερμανικό test έβγαιναν καλύτερα από όλα ....... Michelin , Pirelli , Yokohama , Toyo κλπ. Είναι όντως καθαρόαιμο racing λάστιχο ... πολύ καλό. -
Δεν ξέρω τα υλικά κατασκευής των παραπάνω ελαστικών αλλά στα παλαιότερα ελαστικά υπήρχε μια συγκεκριμμένη χημική ένωση που τους έδινε καλό κράτημα στο βρεγμένο. Στα καινούρια ελαστικά έχει απαγορευθεί (βλαβερή για την υγεία μας) και το κράτημα στο βρεγμένο είναι χειρότερο λόγω γόμας - καλυτερεύει όμως λόγω νέας σχεδίασης. Μπορεί κάποια ελαστικά από την Ασία να τη χρησιμοποιούν ακόμα αλλά δεν νομίζω να το διαφημίζουν αυτό.
-
Τέτοιο υλικό είναι το πυρίτιο (silica). Υποτίθεται ότι βοηθάει στο 'κρύο κράτημα' αλλά κυρίως στο 'βρόχινο κράτημα'. Αλλά δεν άκουσα να το απαγόρευσαν. Κυκλοφορούν στο εμπόριο τέτοια ελαστικά (άλλα το διαφημίζουν και άλλα όχι). Μήπως το πυρίτιο αντικατέστησε αυτό το 'χημικό πρόσθετο' στις παλαιότερες γόμες;
TOYO T1R