-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μα οι παιδεραστές δεν είναι άλλη ράτσα ανθρώπων. Είναι άνθρωποι απ' όλες τις ράτσες με ειδική διαστροφή.
Ετσι το βλέπω και εγώ,αλλά ρωτάω άν υπάρχουνε όρια,διότι,έχουμε δεί τούς ομοφυλλόφιλους να΄ισχυρίζονται ότι είναι θύματα ρατσιστικής αντιμετώπισης,όπως επίσεις και καπνιστές.
Και οι δύο αυτές ομάδες όμως είναι άνθρωποι διαφορετικών φυλών,μέ κοινό πάθος
Μπορουνε π.χ. άνθρωποι αυτών τών δυο ομάδων,να πέσουνε θύματα διάκρισης,και να βρεθούνε ζημιωμένοι έναντι τών 'κανονικών' ατιπάλων τους (π.χ. στήν εύρεση εργασίας)
Χαρακτηρίζετε αυτό ώς ρατσισμός;Είναι κάποιο άλλο φαινόμενο;Θα το αποκαλούσα περισσότερο διάκριση παρά ό,τιδήποτε άλλο. Ο ρατσισμός ως συναίσθημα και όρος είναι - κατά την ταπεινή μου άποψη - πάρα πολύ βαρύς για να τον χρησιμοποιούμε ή να γίνεται αντικείμενο εκμετάλευσης η χροιά του από τον οποιοδήποτε που επειδή , ηθελημένα , διαφοροποιείται από τον μέσο όρο ή το κοινωνικώς αποδεκτό ή ακόμη και από τα ήθη και έθιμα κάποιου έθνους , όταν δεν γίνεται αποδεκτός ομιλεί περί ρατσισμού.
-
Τι αποτελεί 'μέσο όρο' σε μία κοινωνία; Ποιος το καθορίζει; Πώς βγαίνει κάποιος από αυτόν (τον 'μέσο όρο');
Από την άλλη, συμφωνώ ότι ο όρος 'ρατσισμός' (όπως και η 'γενοκτονία') εχούν γίνει σωβρακολάστιχο από την παλινδρομούσα μεταξύ 'χριστινικής ηθικής' και 'παγκοσμιοποιημένης πολτοποίησης' Δύση. -
Κανένας δέν χρειάζεται να καθορίσει τόν μέσο όρο Πέτρο.Ο μέσος όρος είναι μία ποσότητα η ποιότητα που υπάρχει σε οποιοδήποτε μέγεθος γύρω μας,και φυσικά και σέ κάθε κοινωνία (ώς σύνολο-όχι ώς ξεχωριστά άτομα)
Ετσι το σκέφτωμαι εγώ.Οτι δηλαδή,ο 'μέσος όρος' σε μία κοινωνία όπου εμείς συμμετέχουμε,είναι το αμέσως ευκολότερα εννοούμενο απο εμάς τους ίδιους,χωρίς να χρειαζόμαστε να μας τον καθορίσει μία αυθεντία
Από εκεί και έπειτα.
Η επιστήμη αρνείται να κατατάξει,λευκούς,μαύρους,κίτρινους και ερυθρούς,σε διαφορετική ράτσα
Ολοι είμαστε η ίδια ράτσα,με γεννετικές διαφορές αναμεταξύ μας απειροελάχιστεςΕάν το δεχτούμε όμως αυτό,τότε αυτομάτως θα πρέπει να θεωρήσουμε ώς 'ρατσιστική' κάθε εκδήλωση διαφοροποίησης αναμεταξύ μας,και με όποιο σημείο διαφοροποίησης εμείς επιλέγουμε να τήν εκδηλώσουμε
Εγώ μπερδεύομαι πολύ.Εσείς τί λέτε;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Τι αποτελεί 'μέσο όρο' σε μία κοινωνία; Ποιος το καθορίζει; Πώς βγαίνει κάποιος από αυτόν (τον 'μέσο όρο');
Από την άλλη, συμφωνώ ότι ο όρος 'ρατσισμός' (όπως και η 'γενοκτονία') εχούν γίνει σωβρακολάστιχο από την παλινδρομούσα μεταξύ 'χριστιανικής ηθικής' και 'παγκοσμιοποιημένης πολτοποίησης' Δύση.Δεν βγαίνει , δεν προκύπτει , τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό με μετρήσεις αλλά με τη εν γένει παρατήρηση της κοινωνίας. Ο μέσος Έλληνας πχ δεν φοράει φούστες ούτε καλσόν. Κάτι τέτοιο εννοούσα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Από εκεί και έπειτα.
Η επιστήμη αρνείται να κατατάξει,λευκούς,μαύρους,κίτρινους και ερυθρούς,σε διαφορετική ράτσα
Ολοι είμαστε η ίδια ράτσα,με γεννετικές διαφορές αναμεταξύ μας απειροελάχιστεςΕάν το δεχτούμε όμως αυτό,τότε αυτομάτως θα πρέπει να θεωρήσουμε ώς 'ρατσιστική' κάθε εκδήλωση διαφοροποίησης αναμεταξύ μας,και με όποιο σημείο διαφοροποίησης εμείς επιλέγουμε να τήν εκδηλώσουμε
Εγώ μπερδεύομαι πολύ.Εσείς τί λέτε;
Εμένα πάλι μου φαίνεται εξαιρετικά βολική αυτή η μη κατηγοριοποίηση. Με γνώση του ατυχούς του παραλληλισμού , θα ήθελα να ρωτήσω εάν τα σκυλιά πχ δεν κατηγοριοποιούνται σε ράτσες. Δηλαδή το Κανίς και ο Μολοσσός είναι σκυλιά και τα δύο αλλά δεν είναι σε άλλη ράτσα με διαφορετικά χαρακτηριστικά που αναπτύχθηκαν από την ανάγκη προσαρμογής σε διαφορετικές συνθήκες ; Η γενικότερη κατηγορία που ανήκουν είναι αυτή των κυνοδόντων ( που περιλαμβάνει και τους λύκους , τια αλεπούδες και τα τσακάλια ) και η ειδική οικογένεια αυτή των σκύλων αλλά υπάρχει - κατ' εμέ - επιπλέον κατηγοριοποίηση.
Έτσι και στους ανθρώπους. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ο κίτρινος με τον λευκό κτλ είναι άθρωποι γενικά. Ειδικά όμως ανήκουν σε διαφορετικές ράτσες. Θεωρώ βολική και κατευθυνόμενη την εξήγηση των επιστημόνων γι' αυτούς και μόνο προκειμένου να μπορούν να κολλούν εύκολα ταμπέλες σε κοινωνικές ομάδες ( και κατόπιν να βάλλουν εναντίον τους κατά το δοκούν και υπό τον μανδύα της κάθαρσης της κοινωνίας ) αλλά και για άλλους λόγους.
-
Διπλό μήνυμα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Εμένα πάλι μου φαίνεται εξαιρετικά βολική αυτή η μη κατηγοριοποίηση. Με γνώση του ατυχούς του παραλληλισμού , θα ήθελα να ρωτήσω εάν τα σκυλιά πχ δεν κατηγοριοποιούνται σε ράτσες. Δηλαδή το Κανίς και ο Μολοσσός είναι σκυλιά και τα δύο αλλά δεν είναι σε άλλη ράτσα με διαφορετικά χαρακτηριστικά που αναπτύχθηκαν από την ανάγκη προσαρμογής σε διαφορετικές συνθήκες ; Η γενικότερη κατηγορία που ανήκουν είναι αυτή των κυνοδόντων ( που περιλαμβάνει και τους λύκους , τια αλεπούδες και τα τσακάλια ) και η ειδική οικογένεια αυτή των σκύλων αλλά υπάρχει - κατ' εμέ - επιπλέον κατηγοριοποίηση.
Έτσι και στους ανθρώπους. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ο κίτρινος με τον λευκό κτλ είναι άθρωποι γενικά. Ειδικά όμως ανήκουν σε διαφορετικές ράτσες. .
Ο προσδιορισμός τής επιστήμης φίλε μου,δέν καταλήγει σε 'βολικά' ή μή συμπεράσματα.Μόνο στα συμπεράσματα εκείνα,στα οποία τούς οδηγούνε τα (όσο το δυνατόν καλύτερα) τεκμήρια που αποδίδει η εργασία τους
Ανάμεσα στούς επιστήμονες αυτούς,συμμετέχουνε άτομα ΟΛΩΝ τών φυλών άλλωστεΘεωρώ βολική και κατευθυνόμενη την εξήγηση των επιστημόνων γι' αυτούς και μόνο προκειμένου να μπορούν να κολλούν εύκολα ταμπέλες σε κοινωνικές ομάδες ( και κατόπιν να βάλλουν εναντίον τους κατά το δοκούν και υπό τον μανδύα της κάθαρσης της κοινωνίας ) αλλά και για άλλους λόγους
Δέν καταλαβαίνω τί εννοείς εδώ.
Ενώ στήν αρχή λές ότι τους βολεύει να μήν κατηγοριοποιούνε τίς ράτσες,κατόπιν λές ότι χρησιμοποιούνε αυτόν τον διαχωρισμό για να βάλλουν εναντίον τους; -
Εννοώ ότι βολέυει ο μη χαρακτηρισμός σε ράτσες ανάλογα με το χρώμα αλλά με βάση τις κοινωνικές ιδιετερότητες. Έτσι είναι ευκολότερο να δεχθείς τον κινέζο πχ σε μία κοινωνία μαύρων στην Νιγηρία ΄( παγκοσμιοποίηση με χονδροειδέστατο παράδειγμα ) αλλά δυσκολότερο να δεχθείς τον καπνιστή σε μέσα σε μία κοινωνία μεικτή από διάφορες ράτσες ( πχ ΗΠΑ που το κάπνισμα απαγορεύεται ακόμη και στο πάρκο ).
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N10&aa=1
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18678&m=N10&aa=1σε αυτο καλυτερα να μην πουμε τιποτα διοτι ακομα δεν μπορει να καταλαβει κανεις ποιος εχει δικιο...η φουκαριαρα αριστουχα βουλγαρα ή τα παιδια; Η μανα της παντως εχει παρει σβαρνα τα καναλια ενω απο την αλλη τα 2 παιδια ειναι γιοι εκπαιδευτικου (θρησκευτικος) και αστυνομικου...Αυτοι λενε οτι τους προκαλουσε αυτη λεει οτι ηταν και 3 κοπελες που βιντεοσκοπουσαν...δυσκολο να παρεις θεση αν και συναισθηματικα ταυτιζεσαι με τον αδυνατο-θυμα στην περιπτωση μας την ανηλικη κοπελα...δυσκολο θεμα
-
χωρις να θελω να παρω θεση, πριν μερικες μερες που ανοιξε το παραπανω θεμα, ο γυναικολογος που εξετασε την κοπελα, ειπε οτι δεν υπαρχουν βασιμες ενδειξεις βιασμου.
επαναλαμβανω, πριν μερικες μερες αυτα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χωρις να θελω να παρω θεση, πριν μερικες μερες που ανοιξε το παραπανω θεμα, ο γυναικολογος που εξετασε την κοπελα, ειπε οτι δεν υπαρχουν βασιμες ενδειξεις βιασμου.επαναλαμβανω, πριν μερικες μερες αυτα.
Ειπε ομως οτι βρηκε σημαδια βιας στην επιμαχη περιοχη.Την εκθεση του ιατροδικαστη ,που ειναι και ο αρμοδιος ,δεν την εχουμε δει ακομα.
Εμενα μου κανει εντυπωση το οτι τα κοριτσια που εγραψαν τα παντα στο κινητο λενε οτι το εσβησαν.Αυτο θα αποδείκνυε την αληθεια και θα αθωωνε την μια πλευρα.
Αλλο που με βαζει σε σκεψεις ειναι το: *Στις συζητήσεις στα καφέ του χωριού, πάντως, πολλοί αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε εάν η κοπέλα ήταν Ελληνίδα και οι φερόμενοι ως δράστες αλλοδαποί.
* -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλλο που με βαζει σε σκεψεις ειναι το: *Στις συζητήσεις στα καφέ του χωριού, πάντως, πολλοί αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε εάν η κοπέλα ήταν Ελληνίδα και οι φερόμενοι ως δράστες αλλοδαποί.
*γι'αυτό το έβαλα εδώ... κι ειδικά αν ήταν Αλβανοί οι θεωρούμενοι ως δράστες
ακόμα κι έτσι υπάρχει το κλασικό 'η κοπέλα προκαλούσε'
-
Αηδία μου έρχεται με τους υπάνθρωπους αυτούς. Είναι η σιχαμερή όψη της κοινωνίας και ειδικότερα της επαρχίας.
Μακάρι τα κωλόπαιδα και οι σάπιες οικογένειές τους να έχουνε την τύχη που τους αξίζει.
-
Ομοιότητες με την υπόθεση της Βέροιας; συμπτωματικό θα 'ναι
-
Μου αρέσει που βγάλατε συμπεράσματα για τα πραγματικά περιστατικά πριν καν φτάσει η υπόθεση στον ανακριτή. Λίγη υπομονή δε βλάπτει.
-
Ακόμα και να προκαλούσε τι έγινε;;;
Αν ήταν έτσι θα βιάζαμε 3-4 την ημέρα...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ομοιότητες με την υπόθεση της Βέροιας; συμπτωματικό θα 'ναιεντελως...
ως γνωστον ο ελληνας (ιδιως αυτος που ζει στην επαρχια, αν και απ' οτι φαινεται το φαινομενο γενικευεται με τα χρονια) ειναι κοσμοπολιτης κι εμφορειται απο προοδευτικο πνευμασε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας..........
-
Ρε παιδιά συγνώμη αλλά για βιασμός τραβηγμένο μου ακούγετε, δλδ είπαν οι 4ρις σε 3 γκόμενες πάμε να βιάσουμε την τάδε ελάτε να το τραβήξετε! Μάλλον όχι, πάμε να κάνουμε φάση με την τάδε ελάτε να τραβήξετε πιο πιθανό.
Το γιατί τα έσβησαν είναι το πιο λογικο απο ολα, και εγώ αν είμουνα 15 και άκουγα πως η τάδε είπε ότι τη βίασαν θα έσβηνα το βίντεο απο το κινητό μου!
Δεν μου κάθετε καλά πάντως να ήταν όντως βιασμός και οι άλλες να κάθονταν όχι μόνο ν βλέπουν αλλά και να βιντεοσκοπούν, λογικό μου ακούγετε όταν έμαθε η κοπέλα πως υπήρχαν βίντεο να φοβήθηκε την αντίδραση της μητέρας της, και να τις είπε για βιασμό....συντομα θα μάθουμε όλα τα άλλα είναι εικασίες!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το γιατί τα έσβησαν είναι το πιο λογικο απο ολα, και εγώ αν είμουνα 15 και άκουγα πως η τάδε είπε ότι τη βίασαν θα έσβηνα το βίντεο απο το κινητό μου!
Εμενα απο την αλλη μου ακουγεται για τελειως χαζο,αφου θα αποδεικνυε την αθωωτητα τους.Θα φαινονταν οι προθεσεις αλλα και οι αντιδρασεις ολων .
Γενικα μιλωντας ο βιασμος ειναι απο τις περιπτωσεις που το θυμα διαπομπεύεται περισσότερο απο τους δραστες .
Ρατσισμός -όλων των ειδών-