-
Γενικά πάντως μου αρέσει που αφορίζουμε τους συμπατριώτες μας και τους αποκαλούμε με τα μύρια όσα. Ευχόμαστε τον αφανισμό τους κτλ. Νομίζω ότι τα ζώα είμαστε εμείς και όχι αυτοί που στο κάτω - κάτω κάνουν αυτό που πιστεύουν. Θα πάρετε πίσω όλους τους χαρακτηρισμούς εάν το δικαστήριο πει άλλα ή θα πουμε ότι επηρεάστηκε ;
-
ειστε αλβανοι
-
το θεμα ειναι οτι βιαστηκε (αμ βοαστηκε) μια κοπελα. δεν μας ενδιαφερει τι εθνικοτητα ειναι.
δεν μπορεις να βιασεις καποιον επειδη εισαι ρατσιστης (τουλαχιστον ετσι πιστευω). δλδ πως θα σου σηκωθει αν το ατομο το συχενεσαι ?ΠΑΝΤΩΣ ελπιζω οτι το δικαιο ειναι καπου στη μεση.
-
Πανηγύρι έστησαν διάφοροι. Μέχρι και φεμινίστριες από την Αθήνα πήγαν στην Αρύμανθο πως τη λένε. Τελικά μόνο οι αρμόδιοι δεν έχουν ακόμα ακουστεί - ο ιατροδικαστής τί είπε; Υπήρξε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη; Σε κάθε βιασμό αυτή είναι υποχρεωτική αν θέλουμε να υπάρξει μια στέρεη βάση κατηγορητηρίου - διαφορετικά κι εγώ μπορώ να υποστηρίξω ότι με βίασε κάποιος συμφορουμίτης και να πάω κλαίγοντας στον ΠτΔ ή τον Κ.Κ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
manosk, έθεσα μια σκέψη σε μορφή ερώτησης, μην με παίρνεις από την μύτη! Έχει κρύο και πονάει κιόλας, είναι και κόκκινη, άσε...Απλώς με παραξένεψε η σκέψη. Φαντάστηκα ένα σχολείο όπου αντί για τσιγάρο στις τουαλέτες έχουμε διαγωνισμό πορνό με κάμερες και μου σηκώθηκε η τρίχα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
manosk, έθεσα μια σκέψη σε μορφή ερώτησης, μην με παίρνεις από την μύτη! Έχει κρύο και πονάει κιόλας, είναι και κόκκινη, άσε...
Απλώς με παραξένεψε η σκέψη. Φαντάστηκα ένα σχολείο όπου αντί για τσιγάρο στις τουαλέτες έχουμε διαγωνισμό πορνό με κάμερες και μου σηκώθηκε η τρίχα.
Not bad..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
manosk, έθεσα μια σκέψη σε μορφή ερώτησης, μην με παίρνεις από την μύτη! Έχει κρύο και πονάει κιόλας, είναι και κόκκινη, άσε...
Απλώς με παραξένεψε η σκέψη. Φαντάστηκα ένα σχολείο όπου αντί για τσιγάρο στις τουαλέτες έχουμε διαγωνισμό πορνό με κάμερες και μου σηκώθηκε η τρίχα.
καλα εγω νομιζω θα προτιμουσα η κορη μου να κανει σεξ στις τουαλετες παρα να παιρνει ναρκωτικα στις τουαλετες
θυμαμαι οταν πηγαινα σχολειο υπηρχαν κατι παρταλακια που παιρνανε ναρκωτικα στις τουαλετες..
οι περισσοτεροι εχουν γινει πρεζακια τωρα...βασικα ισως θα επρεπε να υπαρχει καποιο ατομο ανα σχολειο ή περιοχη που να παρεχει 24ωρη ψυχολογικη βοηθεια και στηριξη απο κοντα ή μεσω τηλεφωνου ακομα και ανωνυμα.. και να μπορει ο καθε μαθητης να πει ο,τι θελει
τι σκατα φακιν γιουροπιανς ειμαστε; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
βασικα ισως θα επρεπε να υπαρχει καποιο ατομο ανα σχολειο ή περιοχη που να παρεχει 24ωρη ψυχολογικη βοηθεια και στηριξη απο κοντα ή μεσω τηλεφωνου ακομα και ανωνυμα.. και να μπορει ο καθε μαθητης να πει ο,τι θελει
τι σκατα φακιν γιουροπιανς ειμαστε;Nαι καλά! Και γονείς που να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στα παιδιά τους να μιλήσουν σε αυτόν, γιατί 'Δεν χρειάζεται το δικό ΜΟΥ παιδί ψυχίατρο!'
Τέτοιοι φάκιν γιουροπίανς είμαστε...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
βασικα ισως θα επρεπε να υπαρχει καποιο ατομο ανα σχολειο ή περιοχη που να παρεχει 24ωρη ψυχολογικη βοηθεια και στηριξη απο κοντα ή μεσω τηλεφωνου ακομα και ανωνυμα.. και να μπορει ο καθε μαθητης να πει ο,τι θελει
τι σκατα φακιν γιουροπιανς ειμαστε;Off-topic:
Άλλος ένας τομέας της ψυχική υγείας στον οποίο πάσχουμε.
Νομίζω πως έχει θεσμοθετηθεί κάποιου είδους υπηρεσία σε κάθε διεύθυνση εκπαίδευσης, αλλά έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τι σκατα φακιν γιουροπιανς ειμαστε;Nαι καλά! Και γονείς που να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στα παιδιά τους να μιλήσουν σε αυτόν, γιατί 'Δεν χρειάζεται το δικό ΜΟΥ παιδί ψυχίατρο!'
Τέτοιοι φάκιν γιουροπίανς είμαστε...
ε, ας υπαρχει απλως και αν θελει το παιδι να παρει -ακομα και χωρις να το μαθουν οι γονεις του.
στη ζωη μου εχω γνωρισει αρκετους ανθρωπους που εχουν κανει πολλα τραγικα λαθη που αν υπηρχε καταλληλη υποστηριξη, προσανατολισμος, καποιος να συμβουλεψει σωστα και αντικειμενικα δε θα ειχαν γινει αυτα.
ολοι μας σε καποια φαση της ζωης μας μπορει να φερθουμε χαζα.
γιατι να μην υπαρχει η δυνατοτητα για κατι τετοιο;
και ειδικα αφου ειμαστε κολλημενοι και δεν θελουμε να παραδεχτουμε οτι το παιδι μας μπορει να χρειαζεται βοηθεια, καποιον ειδικο τελοσπαντων, δε νομιζω οτι θα ηταν κακο.charmak66
ρε συ ακομα και αν υπαρχει, απο το συνολο των παιδιων που πανε σχολειο αυτη τη στιγμη, ζητημα αν το ξερουν 1 στους 100. και πολλους λεω.
εγω παντως δεν το ξερω, και ουτε τον αριθμο.
θα επρεπε να εχει το σχολειο εναν πινακα ανακοινωσεων που να το γραφει εκει ξερω'γω, ή να μοιραζονται φυλλαδια στις ταξεις σε ολους, γενικα να σε πρηζουν μ'αυτο.
δηλαδη πρεπει το παιδι σου να φτασει στην αποπειρα αυτοκτονιας για να σκεφτεις οτι ισως χρειαζεται βοηθεια; -
Από προσωπική ΧΟΝΔΡΗ εμπειρία, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες όπου μπορείς να τηλεφωνήσεις ανώνυμα και να μιλήσεις πχ με παιδοψυχολόγους, με πρώτη (επειδή το ξέρουν όλοι) το 'χαμόγελο του παιδιού'.
Το θέμα είναι ποιός (μικρός ή μεγάλος) καταλαβαίνει ότι έχει πρόβλημα και αν μπορεί να μιλήσει γι' αυτό... -
Σαν χώρα, λόγω νοοτροπίας κυρίως, είμαστε ΠΟΛΥ πίσω στο συγκεκριμένο θέμα.
Και δεν είμαστε τελείως off-topic, γιατί υπάρχει απίστευτος ρατσισμός προς τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις ψυχιατρικές υπηρεσίες.
Να ΄ναι καλά κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να αλλάξουν κάτι και τα πράγματα βελτιώνονται, έστω και πολύ λίγο. Αλλά από κρατική υποστήριξη...
-
ililias
ξαναλεω, δεν υπαρχει καθολου ενημερωση γιαυτα.
θα επρεπε να υπαρχει ενημερωση σχετικα μ'αυτα στα σχολεια.
δηλαδη θα επρεπε ΟΛΟΙ οι μαθητες να ξερουν οτι σε περιπτωση που χρειαστουν μπορουν να απευθυνθουν σε καποιο τηλεφωνο για ο,τιδηποτε θελουν να πουν, επωνυμα ή ανωνυμα.
δεν υπαρχει προωθηση και ενημερωση -ακομα και αν υπαρχουν αυτες οι δυνατοτητες.
δε μπορεις να περιμενεις απο ενα παιδι να ψαχτει να τα βρει αυτα, ουτε φυσικα απο τους γονεις που ειναι πολυ περηφανοι για να παραδεχτουν οτι κατι μπορει να μην πηγαινει καλα..επειτα, αν δεν το καταλαβαινει αυτος, μπορει να το καταλαβει καποιος φιλος του ή καποιος τριτος.
Και δεν είμαστε τελείως off-topic, γιατί υπάρχει απίστευτος ρατσισμός προς τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις ψυχιατρικές υπηρεσίες.
ειναι ταμπου οι ψυχικες ασθενειες.. προφανως επειδη ειναι συνδεδεμενες με τη συμπεριφορα.
και δε μιλαω μονο για βαριες περιπτωσεις.. ουτε επειδη πολλοι νομιζουν πως ειναι επικινδυνος καποιος.. γενικα μπορει να αντιμετωπιστει αρκετα σαν περιθωριακος.. -
Το αν έγινε όντως βιασμός σίγοθρα δεν το ξέρουμε, και εγώ στην αρχή πίστευα πως δεν είναι, δεν μπορεί να είναι δλδ. Το ένγραφο που πήγε στην εισαγγελία ή κάτι τέτοιο άκουσα στις ειδήσεις πως μιλούσε για ενδείξεις βιασμού, με ενδείξεις βέβαια δεν καταδικάζεσαι χρειάζονται αποδείξεις.....χέσε μέσα δλδ! Η κατάσταση βρομάει, για πήδημα στο σχολείο μην μου πείτε ότι ακούτε πρώτη φορά, όταν πηγαινε γυμνάσιο πιάσανε ένα ζευγάρι να το κάνουν στις γυναικίες τουαλέτες και φάγανε 5 με΄ρες το αγόρι 3 το κορίτσι.....γιατί δεν φάγανε και οι 2 5 μέρες ποτέ δεν το κατάλαβα!
-
skye
Οι καθηγητές (και οι εκπαιδευτικοί γενικά) τα γνωρίζουν. Αλλά μάλλον το κρατάνε μυστικό.
Στο 'χαμόγελο του παιδιού' έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να το λένε. Οι μαθητές, στα παλιά τους τα παπούτσια! Ούτε που τ' ακούσανε, μερικοί.
Υπάρχει, σε κάθε πόλη, επιμελητής ανηλίκων. Σ' αυτόν έχει ΚΑΘΕ γονιός ή παιδί δυνατότητα να αποταθεί και να μιλήσει, επώνυμα ή όχι, για το πρόβλημά του. Πόσοι πάνε; Άσε.
Γενικά, ΑΝ ενδιαφέρεσαι μπορείς να βρεις. Αλλά χρειάζεται αυτή η γ@μημένη η παιδεία, που να μας μάθει να ενδιαφερόμαστε, που να μας κάνει Πολίτες, Κι αυτή, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΝ ΙΔΕΑ.
-
ililias
μα ρε συ πως να το ακουσουν οι μαθητες οταν δεν υπαρχει ενημερωση;
οταν ημουν στο σχολειο -δεν πανε και τοσα χρονια πια που εχω τελειωσει, ποτε δεν ειχα ακουσει οτι αν εχω καποιο προβλημα μπορω να το πω καπου.
ενα παιδι σ'αυτην την ηλικια και ειδικα σ'αυτην τη φαση δεν προκειται να κατσει να ψαχτει μονο του. χρειαζεται καθοδηγηση πιστευω. -
Επίσης μια κουβέντα που σίγουρα σας έχουν πει οι γονείς σας, και αν έχετε παιδιά θα τους την έχετε πει, είναι η 'κάτι που σε απασχολεί κα ισου φαίνετε βουνό μπορεί να είναι πολύ πιο απλό' όταν ένα παιδί λοιπόν βλέπει ένα βουνό μπροστά του, δεν έχει κα ιτις καλίτερες σχέσεις με τους γονείς του να το συζητήσει και δεν ξέρει που να μιλήσει -αν το πάρει απόφαση- τι σκατά να κάνει? Πραγματικά πιστεύω το παν είναι οι γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους και να έχουν μεγαλώσει με τέτοιο τρόπο ώστε αν ποτέ γίνει η μαλακεία -δεν μιλάω για βιασμό κλπ εκεί ΔΕΝ τα έχουν μεγαλώσει σωστά- να το μάθουν αμέσως και να κάνουν τις κατάληλες κινήσεις!
-
Φίλε skye, μάλλον απ' το 'να αυτί σου μπήκε κι απ' τ' άλλο σου βγήκε.
Σοβαρά, δεν μου φαίνεται απίθανο. Στο κωλοχωριό μου έχω ακούσει δεκάδες φορές πχ για το ΧτΠ, τον επιμελητή ανηλίκων έτυχε να τον γνωρίσω κάποια στιγμή. Ειδικά το ΧτΠ ακούγεται ακόμα και σε ... κηδείες, αφού όλο και κάποιος καταθέτει εκεί χρήματα αντί στεφάνου. Άρα, είναι εύκολο να ακούσεις. Το δύσκολο φαίνεται ότι είναι το να καταλάβεις, πραγματικά τα περισσότερα παιδιά ενώ το ακούσανε και πήραν στα χέρια τους κάποια στιγμή τα φυλλάδια, δεν ξέρουν να σου πουν ούτε τι είναι. Όπως και οι περισσότεροι γονείς, δεν αμφιβάλω καθόλου.
Με τον επιμελητή ανηλίκων έχω μιλήσει πάμπολλες φορές πχ για την παιδική εγκληματικότητα, ενώ γνωρίζω φίλους του που δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι δουλειά κάνει...Οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται να μη γνωρίζουν, δεν δικαιούνται να μην πιπιλίζουν το μυαλό των παιδιών λέγοντάς τους τι και πως να κάνουν αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Εγώ τα παιδιά μου τα βλέπω καθημερινά λιγότερες ώρες απ' ότι οι δάσκαλοί τους, το σκέπτεσαι; Εκεί είναι και η διαφορά στα 'προβλήματα της παιδείας': Άλλοι ζητάνε περισσότερα χρήματα, άλλοι περισσότερη γνώση. Εγώ απαιτώ εκπαίδευση...
τώρα βέβαια να μη σου πω τι παίρνω - ξέρεις.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το αν έγινε όντως βιασμός σίγοθρα δεν το ξέρουμε, και εγώ στην αρχή πίστευα πως δεν είναι, δεν μπορεί να είναι δλδ. Το ένγραφο που πήγε στην εισαγγελία ή κάτι τέτοιο άκουσα στις ειδήσεις πως μιλούσε για ενδείξεις βιασμού, με ενδείξεις βέβαια δεν καταδικάζεσαι χρειάζονται αποδείξεις.....χέσε μέσα δλδ! Η κατάσταση βρομάει, για πήδημα στο σχολείο μην μου πείτε ότι ακούτε πρώτη φορά, όταν πηγαινε γυμνάσιο πιάσανε ένα ζευγάρι να το κάνουν στις γυναικίες τουαλέτες και φάγανε 5 με?ρες το αγόρι 3 το κορίτσι..... γιατί δεν φάγανε και οι 2 5 μέρες ποτέ δεν το κατάλαβα!μιας και είμαστε ακόμα στο θέμα του ρατσισμού...
τα παλιά τα χρόνια που πήγαινα σχολείο , έγινε το τραγικό να πιάσει καθηγητής να φιλιούνται στο στόμα ένα αγόρι κι ένα κορίτσι και ω του θαύματος, 5 μέρες αποβολή το αγόρι 1 το κορίτσι... το αιτιολογικό... την πίεσε και δεν ήθελε -ζευγάρι ήταν βέβαια αλλά δεν τους απασχόλησε και πολύ-
τώρα βέβαια 'τα θέλε', 'δεν έκανε τίποτα να το αποφύγει', 'δεν βγήκε από το σχολείο' ρίξε 5 μέρες
-
Τι φταίνε οι γονείς αν κάποιος βιάσει την κόρη τους?
Ρατσισμός -όλων των ειδών-