-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Τα 'θεϊκά' MOTUL αφήνουν την μαύρη μούργα και λάσπη και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι.
Μάλλον κυνηγάμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος , αν βάλεις ένα λιπαντικό για αγωνιστική χρήση αλλά οδηγείς καθημερινά στην πόλη πιστεύεις ότι θα κάνεις καλό ή κακό στο αυτοκίνητό σου;
Αν πάλι βάλεις το ίδιο λιπαντικό αλλά χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου στην πίστα για κάμποση ώρα και συγκρίνεις την συμπεριφορά του σε σχέση με κάποιο 'normal' λιπαντικό τι πιστεύεις πάλι οτι θα δεις;
Κάθε πράγμα είναι και για διαφορετική χρήση αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος όσον αφορά του ποια η χρήση που εσύ και μόνο εσύ θα του κάνεις ανάλογα των απαιτήσεών σου.
Αυτό μου θυμίζει το γνωστό ρητό που κυκλοφορεί στα στέκια των 'γλήγορων' 'ΕΒΑΛΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ-ΤΑΚΑΚΙΑ-ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ GROUP Ν ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΜΑΕΙ' μόνο που στο 90% των περιπτώσεων φρενάρει πολύ χειρότερα και παρότι στρίβει χωρίς κλίσεις παει πιο αργά...
Και για να μην νομίσει κανείς πως είμαι dealer της Motul είμαι απλά χημικός ο οποίος μάλιστα δεν εργάστηκα ποτέ ως χημικός αλλά ως μηχανικός Η/Υ.
Απλά βαρέθηκα αυτά που λένε κάποιοι 'έλυσα το μοτερ με το τάδε λάδι και ήταν πεντακάθαρο' μήπως σου μίλησε και σου είπε ποιες είναι οι ανοχές του, οι φθορές του ή αν ποτε σώθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες λόγω του εν λόγω λαδιού, ή, ή, ή;
Εμπειρικά όλοι έχουμε τις απόψεις μας περί των λαδιών και παρότι είναι κάποια ένδειξη για την ποιότητά τους αυτό δεν ανταποκρίνεται συνήθως και στην πραγματικότητα.
Κι επειδή περί Motul V300 ο λόγος η τελευταία γενιά τους σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιέχει κάποια πακέτα προσθέτων που βελτιώνουν την συμπεριφορά τους στην καθημερινή χρήση καθώς διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των αγοραστών τους είναι αυτοί που τα αγοράζουν για καθημερινή χρήση κι όχι αγωνιστική, πίστες κλπ για την οποία προορίζετε το λάδι.
JIMΕυχαριστώ JIM THEO
(Moderator nass)
Όλα ωραία και καλά αλλά την εποχή που σου λέω εγώ τα MOTUL είχαν επάνω στο μπουκάλι τους προδιαγρaφές API και ACEA, το έβλεπε ο πελάτης και νομίζε ότι έκανε και για κάθε μέρα.Δεν νομίζω να έβαζαν τις προδιαγραφές για τα αγωνιστικά.
Ενώ τώρα που όπως λες έχουν βάλει και πρόσθετα για το κάθε μέρα δεν υπάρχουν επάνω στα μπουκάλια προδιαγραφές API και ACEA, δηλαδή από την αρχή αποτρέπουν την καθημερινή χρήση.
Λίγο ανάποδα την έχουν δει στην MOTUL δεν νομίζεις; -
Ειστε σιγουροι οτι η TOTAL βγαζει ακομα το 0/40?
Παντως ειναι γεγονος οτι το γκρουπ total/elf μαμαει,και θεωρω τα total ενα κλικ ποιο πανω.Ισως κανω λαθος......ειδωμεν
-
για το 300v συμφωνω οτι δεν κανει για καθημερινη χρηση διοτι το αναφερει στο κουτι επανω.
χρησιμοποιω πανω απο 5 χρονια motul.Βαζω το 8100 σε 5/40 στο δικο μου και στου πατερα μου το 6100 σε 10/40.απορω το κολλημα που εχουν ορισμενοι με το 300V.Αφου το 8100 εναι το καταλληλοτερο για daily use και αλλαγη καθε 8000km.
προσωπικα κανω καθε χρονο 15000km μεσο ορο οποτε καθε 8000 περιπου κανω την αλλαγη.
τωρα το 8100 το παιρνω 34€ σε συσκευασια των 2lt.
για πειτε τιμες που αγοραζετε γιατι ορισμενοι εμποροι την εχουν δει... -
motul 8100 X-cess 5W-40
Spezifikationen/Standards
Standards: API SL / CF; ACEA A3 / B3 / B4
Freigaben: VW 500.00 / 502.00 / 505.00; MB 229.3, BMW LongLife-98, **PORSCHE-02 (inkl. Cayenne), **OPEL/GM Diesel LL B-025 -
Σήμερα αγόρασα Mobil 0W40
-
[quote='ASTRAKITCAR']
τωρα το 8100 το παιρνω 34 -
[quote]Σήμερα αγόρασα Mobil 0W40
-
Ο χρήστης ** ASTRAKITCAR* έγραψε:*
τωρα το 8100 το παιρνω 34€ σε συσκευασια των 2lt.Tα motul 8100 X-cess 5W-40 τα αγοράζω εδώ και 2 χρόνια 38€ τα 4lt,και όντως πρόκειται για εξαιρετικό λάδι.
-
Ενδιαφερουσα η ενοτητα στα λιπαντικα amsoil, και ειδικα στο link test, οπου λεει τα παντα περι λιπαντικων!
-
O Λαμπριανίδης στη Καλλιρόης έχει τα
AMSOIL 5W-40 -> 10.5E/0.96 Lt
-
Την Δευτέρα που πέρασε, αγόρασα τα MOTUL 8100 ESTER e-Tech 0W-40, 11,4 € /lt, από τη Φραντζή.
Και μου έκαναν δώρο ένα καθαριστικό για παρμπρίζ.Άλλο πάντως το e-Tech και άλλο το Xcess.
-
[quote='leonp']Σήμερα αγόρασα Mobil 0W40
-
Ο χρήστης AbS έγραψε:
O Λαμπριανίδης στη Καλλιρόης έχει ταAMSOIL 5W-40 -> 10.5E/0.96 Lt
Αυτό είναι Η πληροφορία...
Θα ήταν τέλεια αν έδινες και ένα τηλέφωνο για να μην ψάχνω... -
Βρήκα ένα τηλέφωνο στο Internet:
ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Διεύθυνση : ΠΛΑΤΑΙΩΝ 7 - Πειραιας ΤΚ18540, Αττικη
Περιγραφή : ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΚΑΦΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ.
Τηλέφωνο : 210-4221442Πήρα και ρώτησα εάν φέρνει το AMSOIL 5W40 European Formula και μου είπε ΟΧΙ! Και μάλιστα ότι δεν σκοπεύει να το φέρει! Επίσης ότι έχει AMSOIL σε άλλα ιξώδη (αλλά δεν με ενδιέφεραν για να ρωτήσω).
Υπάρχει και Λαμπριανίδης στην Καλλιρόης; Άλλος είναι αυτός;
-
Sorry, λάθος δικό μου μετά από λάθος συνεννόηση με φίλο που πήρε χθες τα AMSOIL τελικά στη Castrol στη Φρατζή 31, τηλ 2109215740 . Ο Λαμπριανίδης (Καλλιρόης) του είπε ότι του τελείωσαν ...
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Λάδια με διαφορετικό ιξώδες δεν αναμειγνύονται παρα μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη.Μπορούν να αναμειχθούν μόνο λάδια συνθετικά με ορυκτέλαια αλλά πάντα με το ίδιο ιξώδες.Όλες οι εταιρείες που φτιάχνουν λάδια τα ανακατεύουν για να έχουν το ιξώδες που θέλουν, δεν ξέρω ποιος ο λόγος να μην τα αναμείξεις (εκτός αν ισχύει η διαφορετική βάση που αναφέρει ο JIM THEO).
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Είσαι σίγουρος πως είναι αναμίξιμα γιατί λάδια με διαφορετικό base δεν μπορούν να αναμιχθούν χωρίς να επηρεαστούν αρνητικά τα χαρακτηριστικά τους - στην καλύτερη περίπτωση.
Τα Motul V300 πχ είναι αναμίξιμα μεταξύ τους πλην των 5W/40 που έχουν διαφορετική βάση από τα υπόλοιπα.
JIMΔεν ξέρω τι είναι αλλά υποθέτω ότι είναι group III και group IV (PAO). Αν έχουν διαφορετικά πρόσθετα λες να είναι ανταγωνιστικά (τα πρόσθετα) μεταξύ τους;
Το BP 15W50 γράφει ότι περιέχει άλας ασβεστίου σουλφονικού οξέος & (1.1-διμεθυλαιθυλ)δωδεκακυλοφαινόλη ενώ το Mobil 0W40 έχει οργανικό σύμπλοκο μολυβδενίου.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Συμφωνώ ότι το 8100 είναι από τα καλύτερα 5W40. Αλλά 17Ε/λτ είναι ΠΑΡΑ πολλά λεφτά... Χωρίς πολύ ψάξιμο παίρνεις Total Quartz 9000 5W40 με το πολύ 12Ε. Πιστεύω ότι εάν το ψάξεις λίγο και το MOTUL μπορείς να το βρείς πολύ φθηνότερα.
Το 300V 5W40 από αυτά που γράφει στο κουτί του είναι αγωνιστικό λιπαντικό μεν αλλά και για μικτή χρήση (για σπορ οδήγηση - που σημαίνει πίστα-αυτοκινητόδρομος-πόλη). Ίσως αυτό να έχει σχέση και με τα πιο 'λογικά' τεχνικά του χαρακτηριστικά σε σχέση με πριν λίγα χρόνια όπου είχε απίστευτα ποιοτικά χαρακτηριστικά...To Total Quartz 9000 που το βρίσκει κανείς? To έχετε δοκιμάσει?
-
pappaki
Miltellas
παιδια 34 € παιρνω τα 4 λιτρα.απλα παιρνω δυο συσκευασιες των 2 λιτρων....ειπαμε......
τωρα για τις προδιαγραφες τι λετε?εχω opel astra G 1.4 ecotec μοντελο 2001.τι νορμες εχω?ξερει καποιος?
motul 8100 X-cess 5W-40Spezifikationen/Standards
Standards: API SL / CF; ACEA A3 / B3 / B4
Freigaben: VW 500.00 / 502.00 / 505.00; MB 229.3, BMW LongLife-98, PORSCHE-02 (inkl. Cayenne), OPEL/GM Diesel LL B-025 -
Λάδια με διαφορετικό ιξώδες δεν αναμειγνύονται παρα μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη.Μπορούν να αναμειχθούν μόνο λάδια συνθετικά με ορυκτέλαια αλλά πάντα με το ίδιο ιξώδες.
Διαφωνώ εδώ, αν είναι της ίδια μάρκας/σειράς και με ίδια βάση ποιο το πρόβλημα; (χωρίς να σημαίνει πως είναι και καλό να το κάνουμε)
JIM
Λαδια Συνθετικά (0/5)-40W