-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ιδού ποιές είναι οι τιμές των elf στην αμερική:http://www.neaindustrial.com/resources/ ... +12-05.pdf
Μας αρμέγουν κανονικά εδώ .....
teo, αν σου είναι εύκολο στείλε με pm κάποιο τηλ. ή όνομα του ΚΥΡΙΟΥ που σου τα πούλησε. Συμφέρει χίλιες φορές να έρθω Θεσ/νικη να τα αγοράσω ...
Πω,πω! Το ELF EXCELLIUM 5W40 επίσημη λιανική με 6.2Ε/1λτ!!! Δηλαδή η χονδρική πόση είναι; Η λιανική μας κοντεύει το διπλάσιο (πάνω από 10Ε)!
Και το 0W40 με 9Ε/1λτ!! Και είναι και full PAO (Group IV)!!Αν και η βαλβολίνη η TRJ75W80 με 6.5Ε δεν απέχει και πολύ από μας (περίπου 7.5-8Ε). Παράξενο αυτό ε;
Ίσως είναι και θέμα ποσοτήτων και η ELF USA να εισάγει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από εμάς και να χτυπάει τις τιμές, ενώ τις 75W80 να τις εισάγει σε πολύ μικρές ποσότητες αφού μόνο τα γαλλικά σασμάν και μερικά Alfa Romeo χρησιμοποιούν 75W80.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε πανάκριβοι στην Ελλάδα όπως ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ μέχρι και στα σπανάκια και στα μπρόκολα... Αισχροκέρδεια στο μάξιμουμ. Και μπορεί εμείς να πουλάμε λιγότερα λάδια αλλά έχουμε και λιγότερα μεταφορικά από Γαλλία από ότι έχουν οι ΗΠΑ...
Και σκεφτείτε ότι οι τιμές αυτές είναι επίσημες λιανικής τιμοκαταλόγου (άρα στο μέγιστο όριό τους)!!!
Με αυτό το σκεφτικό πάντως τα AMSOIL (όπως και τα MOTUL, Mobil 1) έχουν εξαιρετικές τιμές δεδομένου ότι ανήκουν στην αφρόκρεμα των Group IV/V και εισάγονται συσκευασμένα-πακεταρισμένα από τις ΗΠΑ με ενδιάμεσο σταθμό στην Μ.Βρεταννία. Αντίθετα θεωρώ αδικαιολόγητα ακριβά τα αμερικάνικα LE και RED LINE. Σίγουρα από ένα σημείο και μετά είναι καθαρά θέμα εισαγωγέα, αλλά και ανταγωνισμού το πόσο θα πληρώνουμε. Εάν υπάρχει συνείδηση καταναλωτική και αποφεύγουμε να πληρώνουμε προϊόντα υπερτιμημένα (που κοστίζουν παραπάνω από την ποιότητά τους) τότε αναγκαστικά ο ανταγωνισμός θα προσαρμοστεί. Ο ανταγωνισμός προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του καταναλωτή, και σωστά προϊόντα σε σωστές τιμές θα έχουμε μόνο εάν γνωρίζουμε τί πληρώνουμε και τί παίρνουμε.
Νομίζω ότι όλη η συζήτηση που κάνουμε για τα λιπαντικά εδώ μέσα, μας βοηθάει όλους ώστε να αποκτήσουμε την ορθή και ρεαλιστική καταναλωτική συνείδηση. Όπως για παράδειγμα ο Θοδωρής που αγόρασε Excellium στη σωστή τιμή. Πάντως τόσο φτηνά εγώ δεν θα τα έπαιρνα. Μήπως είναι ειδική τιμή για σένα και δεν πρόκειται να γίνει και σε μας κάτι τέτοιο;
Θοδωρή, θέλω κι εγώ pm με το όνομα του μαγαζιού. Φοβερή τιμή και -γιατί όχι- έτσι μπορείς και να τα αλλάζεις και συχνότερα χωρίς να σου βγαίνουν ασύμφορα. Μιλάς πάντα για τα 5W40 LDX έτσι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν το λάδι είναι σε σφραγισμένο μπουκάλι, πόσα χρόνια αντέχει συνήθως;Δεν γράφουν ημερομηνία λήξης πάντως. Θεωρητικά αντέχουν για πολλά χρόνια. Απουσία οξυγόνου δεν οξειδώνονται καθότι σφραγισμένα.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ιδού ποιές είναι οι τιμές των elf στην αμερική:
http://www.neaindustrial.com/resources/ ... +12-05.pdf
Μας αρμέγουν κανονικά εδώ .....
teo, αν σου είναι εύκολο στείλε με pm κάποιο τηλ. ή όνομα του ΚΥΡΙΟΥ που σου τα πούλησε. Συμφέρει χίλιες φορές να έρθω Θεσ/νικη να τα αγοράσω ...
Πω,πω! Το ELF EXCELLIUM 5W40 επίσημη λιανική με 6.2Ε/1λτ!!! Δηλαδή η χονδρική πόση είναι; Η λιανική μας κοντεύει το διπλάσιο (πάνω από 10Ε)!
Και το 0W40 με 9Ε/1λτ!! Και είναι και full PAO (Group IV)!!Αν και η βαλβολίνη η TRJ75W80 με 6.5Ε δεν απέχει και πολύ από μας (περίπου 7.5-8Ε). Παράξενο αυτό ε;
Ίσως είναι και θέμα ποσοτήτων και η ELF USA να εισάγει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από εμάς και να χτυπάει τις τιμές, ενώ τις 75W80 να τις εισάγει σε πολύ μικρές ποσότητες αφού μόνο τα γαλλικά σασμάν και μερικά Alfa Romeo χρησιμοποιούν 75W80.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε πανάκριβοι στην Ελλάδα όπως ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ μέχρι και στα σπανάκια και στα μπρόκολα... Αισχροκέρδεια στο μάξιμουμ. Και μπορεί εμείς να πουλάμε λιγότερα λάδια αλλά έχουμε και λιγότερα μεταφορικά από Γαλλία από ότι έχουν οι ΗΠΑ...
Και σκεφτείτε ότι οι τιμές αυτές είναι επίσημες λιανικής τιμοκαταλόγου (άρα στο μέγιστο όριό τους)!!!
Με αυτό το σκεφτικό πάντως τα AMSOIL (όπως και τα MOTUL, Mobil 1) έχουν εξαιρετικές τιμές δεδομένου ότι ανήκουν στην αφρόκρεμα των Group IV/V και εισάγονται συσκευασμένα-πακεταρισμένα από τις ΗΠΑ με ενδιάμεσο σταθμό στην Μ.Βρεταννία. Αντίθετα θεωρώ αδικαιολόγητα ακριβά τα αμερικάνικα LE και RED LINE. Σίγουρα από ένα σημείο και μετά είναι καθαρά θέμα εισαγωγέα, αλλά και ανταγωνισμού το πόσο θα πληρώνουμε. Εάν υπάρχει συνείδηση καταναλωτική και αποφεύγουμε να πληρώνουμε προϊόντα υπερτιμημένα (που κοστίζουν παραπάνω από την ποιότητά τους) τότε αναγκαστικά ο ανταγωνισμός θα προσαρμοστεί. Ο ανταγωνισμός προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του καταναλωτή, και σωστά προϊόντα σε σωστές τιμές θα έχουμε μόνο εάν γνωρίζουμε τί πληρώνουμε και τί παίρνουμε.
Νομίζω ότι όλη η συζήτηση που κάνουμε για τα λιπαντικά εδώ μέσα, μας βοηθάει όλους ώστε να αποκτήσουμε την ορθή και ρεαλιστική καταναλωτική συνείδηση. Όπως για παράδειγμα ο Θοδωρής που αγόρασε Excellium στη σωστή τιμή. Πάντως τόσο φτηνά εγώ δεν θα τα έπαιρνα. Μήπως είναι ειδική τιμή για σένα και δεν πρόκειται να γίνει και σε μας κάτι τέτοιο;
Θοδωρή, θέλω κι εγώ pm με το όνομα του μαγαζιού. Φοβερή τιμή και -γιατί όχι- έτσι μπορείς και να τα αλλάζεις και συχνότερα χωρίς να σου βγαίνουν ασύμφορα. Μιλάς πάντα για τα 5W40 LDX έτσι;
Μίλτο μιά που είμαι εκτός, την αγορά την έκανε ο πατέρας μου, θα σε γελάσω. Θύμισέ μου τις διαφορές των LDX με DID, τα δεύτερα είναι μόνο για VW Diesel ή κάνουν και για βενζινοκινητήρες?
Εάν πήρε τα DID κατά λάθος να τα αλλάξει με τα Competition ή πάλι είναι καλύτερα? -
Τα DID κάνουν και για βενζινοκινητήρες.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Όταν το λάδι είναι σε σφραγισμένο μπουκάλι, πόσα χρόνια αντέχει συνήθως;
Δεν γράφουν ημερομηνία λήξης πάντως. Θεωρητικά αντέχουν για πολλά χρόνια. Απουσία οξυγόνου δεν οξειδώνονται καθότι σφραγισμένα.
Έχουν με inkjet τυπωμένα κάτι δυσανάγνωστα νούμερα που κανονικά γράφουν παρτίδα και ημερομηνία αλλά μη δίνεις και πολύ σημασία γιατί θα αλλάξουν οι προδιαγραφές πριν παλιώσει το λάδι.
-
Σκοπεύω να πάω να αλλάξω λάδια στο Fiat Tipo που οδηγώ και σκέφτομαι για πρώτη φορά να του βάλω πλήρως συνθετικά λάδια. Υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα λόγω της ηλικίας του κινητήρα; Μέχρι τώρα τα λάδια που χρησιμοποιούνταν ήταν το πολύ ημισυνθετικά, επειδή όμως πλέον το χρησιμοποιώ μόνο εγώ θέλω να το συντηρώ όσο καλύτερα γίνεται. Το αυτοκίνητο είναι 14 ετών αλλά έχει 'μόλις' 71000 χλμ. Ως 'εύκολη' λύση είχα στο μυαλό μου να πάω σε ένα πρατήριο Shell και να βάλω τα Shell Helix Ultra. Μήπως κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι άλλο; Να τονίσω το ότι είμαι στην Πάτρα, οπότε δε μπορώ να αγοράσω τα λάδια από κάποιο γνωστό κατάστημα της Αθήνας και να πάω μετά σε ένα συνεργείο να μου τα βάλουν.
-
Τα Helix Ultra είναι μιά χαρά για σένα. Αν βρίσκεις τα MOTUL 8100 ακόμη καλύτερα, Την πρώτη φορά άλλαξέ τα νωρίς (3000χλμ) για να καθαριστεί ο κινητήρας σου από τα παλιά κατάλοιπα. Φυσικά, το φίλτρο λαδιού θα το αλλάζεις ΠΑΝΤΑ και ποτέ εναλλάξ με τα λάδια.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σκοπεύω να πάω να αλλάξω λάδια στο Fiat Tipo που οδηγώ και σκέφτομαι για πρώτη φορά να του βάλω πλήρως συνθετικά λάδια. Υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα λόγω της ηλικίας του κινητήρα; Μέχρι τώρα τα λάδια που χρησιμοποιούνταν ήταν το πολύ ημισυνθετικά, επειδή όμως πλέον το χρησιμοποιώ μόνο εγώ θέλω να το συντηρώ όσο καλύτερα γίνεται. Το αυτοκίνητο είναι 14 ετών αλλά έχει 'μόλις' 71000 χλμ. Ως 'εύκολη' λύση είχα στο μυαλό μου να πάω σε ένα πρατήριο Shell και να βάλω τα Shell Helix Ultra. Μήπως κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι άλλο; Να τονίσω το ότι είμαι στην Πάτρα, οπότε δε μπορώ να αγοράσω τα λάδια από κάποιο γνωστό κατάστημα της Αθήνας και να πάω μετά σε ένα συνεργείο να μου τα βάλουν.Μπες εδω και ψαξε αδερφε, σκιζει απο ποικιλια και τιμες!
-
--
-
@RedLine thanks για το site. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο αυτή τη φορά για να μπω στη διαδικασία της παραγγελίας, οπότε πήγα σε μια Shell και έβαλά τα Shell Helix Ultra. Η ψυχή μου όμως πήγε στην κούλουρη γιατί έγινε το εξής σκηνικό:
Έβαλα τα λάδια, άλλαξα φίλτρο, πλήρωσα και γύρισα σπίτι μου. Μόλις πάρκαρα ύστερα από 3-4 βόλτες στο τετράγωνο βγήκα έξω από το αυτοκίνητο και είδα το δρόμο γεμάτο με λάδια Έσκυψα κάτω από το αυτοκίνητο και έσταζαν τα λάδια μου. Πραγματικά απελπίστηκα! Ξανάβαλα μπροστά και έφυγα γρήγορα για το βενζινάδικο πριν πέσει πολύ η στάθμη τους και κινδυνέψει ο κινητήρας. Στη διαδρομή άνοιξε η ένδειξη του λαδιού, σταμάτησα και έβαλα καμια 500 ml που είχαν μείνει μέσα στο μπουκάλι, έβαλα μπροστά και έφτασα ευτυχώς στο βενζινάδικο χωρίς να έχει ξανανοίξει ή ένδειξη του λαδιού.
Αποδείχτηκε ότι τα λάδια έτρεχαν από το νέο φίλτρο, το οποίο δεν ήταν για Fiat Tipo 1.4 αλλά για 1.6. Ύστερα από καμια ώρα ψαξίματος βρέθηκε φίλτρο για 1.4, μου το τοποθέτησαν, μου συμπλήρωσαν όσα λάδια είχαν χαθεί, μου ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία και έφυγα.
Εγώ πάντως μέχρι να αποδειχτεί ότι τα λάδια έτρεχαν από το φίλτρο έπαθα ένα-δυο εγκεφαλικά... -
Αυτό συμβαίνει όταν αλλάζουμε τζάμπα (;) τα λάδια σε βενζινάδικα... Το πιο συνηθισμένο είναι που στραβοβιδώνουν την τάπα από κάτω. Προτείνω την αλλαγή σε κανονικό συνεργείο.
Oρισμένοι υπάλληλοι που σε βενζινάδικα είναι απίστευτα αδιάφοροι. Στο 206 στην πίσω εργοστασιακή 'αεροτομή' και στο μεσαίο στοπ έχω ένα σωρό γρατζουνιές από την μεταλλική άκρη της 'σκούπας' με την οποία καθαρίζουν τα τζάμια. Τώρα πλέον τους κυνηγάω να μην μου καθαρίζουν ούτε τα τζάμια... Η βενζίνη που μου βάζουν και πολύ τους είναι! -
Ο άνθρωπος στο συνεργείο πάντως αρχικά φάνηκε να ξέρει μιας και μου σχολίασε το ότι του φάνηκε περίεργο που η βίδα του κάρτερ ήταν σωστά σφιγμένη και ως εκ τούτου ξεβιδωνόταν εύκολα. Σχολίασε δηλαδή το ότι οι περισσότεροι σφίγγουν όσο περισσότερο μπορούν τη βίδα καταστρέφοντας τα σπιρώματά της και προκαλώντας διαρροές.
Όσο για το λάθος φίλτρο έμοιαζε σαν να βίδωσε άψογα πάνω στο κάρτερ, ήταν όμως μισό πόντο πιο μακρύ από το παλιό, κάτι το οποίο δε μου φάνηκε ύποπτο από την αρχή. Ούτως ή άλλως από Fiat Tipo ήταν, απλά από το 1.6 και όχι το 1.4. Φίλτρο είναι σκέφτηκα, τι διαφορά μπορεί να κάνει αν το λάδι διανύσει μισό πόντο περισσότερο Λίγο μπακαλίστικη σκέψη, αλλά ούτε που φανταζόμουν τι θα επακολουθούσε... -
Ο λόγος της διαρροής δεν οφείλεται φυσικά στο μήκος του φίλτρου λαδιού αν είναι πιο μακρύ ή πιο κοντό.
Η αιτία είναι αλλού και συμβαίνει όταν δεν προσέξεις στο βίδωμα του νέου φίλτρου όπου οι συνηθισμένες απροσεξίες είναι τρείς κατά κύριο λογο...1.Μη λίπανση της λαστιχένιας τσιμούχας του καινούριου φίλτρου με λίγο λάδι ώστε να πατήσει και να εφαρμώσει καλά στην βάση του φίλτρου πάνω στον κορμό της μηχανής.Υπάρχει κίνδυνος να στραβοπατήσει η τσιμούχα.
2.Στο βίδωμα πρέπει να προσέξεις πολύ ώστε τόσο το σπείρωμα του φίλτρου όσο και της βίδας του κινητήρα να είναι ακριβώς το ίδιο.Διαφορά ακόμα και δεκάτων του χιλιοστού μπορεί να σε ξεγελάσουν .....Το φίλτρο δείχνει βιδωμένο μετά αλλά στην ουσία δεν είναι !!!!
- Ο τρόπος που θα 'πατήσει'' το φίλτρο και θα τερματήσει πάνω στον κορμό της μηχανής είναι πολύ σημαντικός επίσης σε σχέση με τη διάμετρο εφαρμογής.Δηλαδή αν έχουμε διαφορετικό πάτημα στο φίλτρο και στη βάση του είναι πολύ πιθανή διαρροή.
-
- Πάντα έλεγχος μήπως έχει κολλήσει πάνω στο μπλοκ το λαστιχάκι από το παλιό φίλτρο.
-
- Ευτυχώς σε πολλά νέα μοντέλα το φίλτρο λαδιού είναι ' οικολογικό ' δηλαδή μπαίνει σε ειδική θήκη στο εσωτερικό της που κλείνει με καπάκι.
Αρα τέρμα το βίδωμα , ξεβίδωμα και τυχόν αστοχίες....
Προσοχή χρέιάζεται στα καπάκια όμως αυτών των θηκών , επειδή συνήθως είναι πλαστικά , διότι σπάζουν εύκολα και να γίνεται αλλαγή πάντα στην παλιά λαστιχένια τσιμούχα στεγανοποίησης με την καινούρια που συνοδέυει το νέο εβαπτιζόμενο φίλτρο.
Λαδια Συνθετικά (0/5)-40W