-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Στα 62000km χιλιομετρα που εχω κανει στο astra εχω αλλαξει βαλβολινες 3 φορες.στην αντιπροσωπεια οπου....δεν τις αλλαζω, οι μηχανικοι της πλακας επιμενουν να λενε οτι δεν χρειαζονται ποτε.
μαλιστα βαζουν και δυστυχως βρεχουν ...το δαχτυλακι τους λεγοντας οτι ειναι οκ..
βεβαια τους πειραζω λεγοντας αν ξερουν ποιο υγρο συστατικο στον κοσμο δεν χανει ποτε τις ιδιοτητες του στην παροδο του χρονου και σε συνεχεις αυξομειωσεις πιεσης και θερμοκρασιας?Τα λάδια στο σαζμάν δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τις αναθυμιάσεις του κινητήρα ούτε υψηλές θερμοκρασίες και δεν χαλάνε. Όμως το σαζμάν έχει μαγνητική τάπα για να μαζεύει ρινίσματα και ο μόνος τρόπος να καθαρίσεις το σαζμάν (που δεν έχει φίλτρο) είναι να αλλάξεις τα λάδια.
Στο δικό μου που χρησιμοποιεί φτηνά ορυκτέλαια (Aral) το κόστος στο σέρβις είναι αμελητέο και δεν το σκέφτομαι. Αν όμως χρησιμοποιείς ακριβότερα λιπαντικά ίσως να χρειάζεται περισσότερη σκέψη.
-
Συν ότι στις βαλβολίνες δεν μπορείς να παίζεις με πολλές επιλογές όπως στο μοτέρ γιατί τα πρόσθετα ορισμένων βαλβολινών μπορεί να επιφέρουν ακόμα και διάτρηση του σασμάν.Το έχω δει με τα μάτια μου.
Αυστηρά ότι προτείνει ο κατασκευαστής για τις βαλβολίνες. -
Μία ερώτηση:
Τα λάδια 0-30 longlife που προτείνει ο κατασκευαστής για το audi a4 1.8tq
για πόσα χιλιόμετρα είναι; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Συν ότι στις βαλβολίνες δεν μπορείς να παίζεις με πολλές επιλογές όπως στο μοτέρ γιατί τα πρόσθετα ορισμένων βαλβολινών μπορεί να επιφέρουν ακόμα και διάτρηση του σασμάν.Το έχω δει με τα μάτια μου.
Αυστηρά ότι προτείνει ο κατασκευαστής για τις βαλβολίνες.Αν είναι GL4 και βάλεις GL5 για 'καλύτερα' ότι μπρούντζινο (κίτρινο μέταλλο) υπάρχει στο σαζμάν θα καταστραφεί.
-
Ο χρήστης giannis 1970 έγραψε:
Μία ερώτηση:
Τα λάδια 0-30 longlife που προτείνει ο κατασκευαστής για το audi a4 1.8tq
για πόσα χιλιόμετρα είναι;Στην Skoda για τον 1.8Τ 150hp είναι από 15.000 μέχρι 30.000, ανάλογα με την χρήση, που την υπολογίζει το αυτοκίνητο. Σου βγάζει ένδειξη στο ταμπλό, 1.500χλμ πριν χρειαστεί αλλαγή.
Διάβασε το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου, για να δείς αν το δικό σου έχει σταθερό διάστημα (15.000χλμ) ή το μεταβλητό (15.000-30.000χλμ).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυστηρά ότι προτείνει ο κατασκευαστής για τις βαλβολίνες.Αν είναι GL4 και βάλεις GL5 για 'καλύτερα' ότι μπρούντζινο (κίτρινο μέταλλο) υπάρχει στο σαζμάν θα καταστραφεί.
Δηλαδή τα συγχρονιζέ τέλος
-
Παιδιά τα Divinol τα λάδια είναι καλά?
-
Ο χρήστης argi77 έγραψε:
Παιδιά τα Divinol τα λάδια είναι καλά?Oσο καλα ειναι και τα kolben
-
μούφες που πουλάνε για καλά πολλές αντιπροσωπείες στην Ελλαδα..
ερώτηση τώρα..
για την 'λάσπη'...
ετυχε μετα απο σκίσιμο να αλλάξω στο καπάκι λάδια (τα Shell Ultra αν θυμάμαι καλά)... το χρώμα τους καφετί μαύρο οπως πάντα στην αλλαγή, αλλά πάντα τα αδειάζω σε μια μεγάλη 'κανάτα-μετρητη' να δω αν καίει καθολου..
τα λάδια είχαν λίγες φουσκάλες/αφρό οταν τα έβγαλα..
λέει αυτό τίποτα? -
Ta ladia fenontan san na eixan nero mesa?
To kapaki pou bazeis ta ladia ston kinitira sou exei laspi-'mayonesa'?
An nai tote tha elega flatza kefalis.
Alla esy exeis moter Mazda kai oxi Rover san emas opote dont worry -
οχι βρε τι βρίζεις το αμαξάκι μου..
απλως κάπου πήρε το μάτι μου για φουσκαλίτσες στο λάδι παει να πει κατι και ρωτάω αν κάποιος ξέρει..για μαγιονέζα και νερά τα ξέρω και οχι γιαπωνέζος δεν κάνει τέτοιο πράμα
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Oσο καλα ειναι και τα kolben
Έχω έναν μάστορα που μου τα προτείνει για καλά..γερμανικά μου λέει,τα καλύτερα κτλ...να του τα φορέσω καπέλο?
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
οχι βρε τι βρίζεις το αμαξάκι μου..
απλως κάπου πήρε το μάτι μου για φουσκαλίτσες στο λάδι παει να πει κατι και ρωτάω αν κάποιος ξέρει..για μαγιονέζα και νερά τα ξέρω και οχι γιαπωνέζος δεν κάνει τέτοιο πράμα
Ma den to ebrisa.
Ta K-series bgazoun fllatza gia na exeis mayonesa gia to fish and chips sou
Still an peis oti tha bgazei mia flatza kathe 60K miles tote milame gia ligotero apo 1pence ana mili akoma kai meta panakriba ergatika edw.
Bargain
Mayonesa na agorazes pio akribi tha sou ebgene -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
τα λάδια είχαν λίγες φουσκάλες/αφρό οταν τα έβγαλα..Αν είχαν αφρό σα σοκολατούχο γάλα κάνεις πολύ μικρές διαδρομές και έχουν νερό (και καύσιμο) - δεν ζεσταίνονται αρκετά. Και τα δικά μου λάδια έχουν λίγο καφέ αφρό αλλά δεν είναι από φλάντζα. Βάζω BP 15W50, μήπως είναι χαρακτηριστικό αυτού του λαδιού και δεν είναι νερό;
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
ετυχε μετα απο σκίσιμο να αλλάξω στο καπάκι λάδια ..
τα λάδια είχαν λίγες φουσκάλες/αφρό οταν τα έβγαλα..
λέει αυτό τίποτα?Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Υπάρχουν πρόσθετα στο λάδι για να αντιμετωπίσουν ακριβώς αυτό το φαινόμενο ,τα λεγόμενα Anti-foam agentsAlmost every lubricant foams to some extent due to the agitation and aeration that occurs during operation. Air entertainment due to the agitation encourages foam formation. The presence of some detergent and dispersant additives tends to promote foam formation. Foaming increases oxidation and reduces the flow or oil to the bearings. In addition, foaming may cause abnormal loss of oil through orifices.
Anti-foam agents are used to reduce the foaming tendencies of the lubricant. Foam inhibitors may be added to a lubricant in service if a foaming problem is detected. The lubricant and equipment manufactures should be consulted before adding foam inhibitors.
http://theoildrop.server101.com/ubb/ult ... 1;t=000011
-
Ο χρήστης argi77 έγραψε:
Oσο καλα ειναι και τα kolben
Έχω έναν μάστορα που μου τα προτείνει για καλά..γερμανικά μου λέει,τα καλύτερα κτλ...να του τα φορέσω καπέλο?
Απορώ γιατί έχεις αργήσει!
-
Έτυχε να πέσουν σήμερα στα χέρια μου οι τεχνικές προδιαγραφές του castrol rs 10W60. ]
HTHS στους 150 C μόνο 3.7 mPa·s ,απογοήτευση. Σχεδόν όλα τα 5W40 τα καταφέρνουν εξίσου καλά ή και καλύτερα.http://www.opieoils.co.uk/performance_l ... 10w-60.pdf
http://www.opieoils.co.uk/performance_lubricants/
Το νέο Mobil 1 ESP Formula 5W-30 έχει :
HTHS Viscosity, mPa·s @ 150ºC 3.58.... και flash point φανταστικό.
http://www.mobil.com/UK-English/Lubes/P ... _5W-30.asp -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έτυχε να πέσουν σήμερα στα χέρια μου οι τεχνικές προδιαγραφές του castrol rs 10W60. ]
HTHS στους 150 C μόνο 3.7 mPa·s ,απογοήτευση. Σχεδόν όλα τα 5W40 τα καταφέρνουν εξίσου καλά ή και καλύτερα.http://www.opieoils.co.uk/performance_l ... 10w-60.pdf
http://www.opieoils.co.uk/performance_lubricants/
Το νέο Mobil 1 ESP Formula 5W-30 έχει :
HTHS Viscosity, mPa·s @ 150ºC 3.58.... και flash point φανταστικό.
http://www.mobil.com/UK-English/Lubes/P ... _5W-30.aspμε απλά λόγια τι είναι το mPas ?? thanks
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
με απλά λόγια τι είναι το mPas ?? thanks
mPa-s σημαίνει milliPascal seconds
Τί παραπάνω σημαίνει.. έψαξα, διάβασα αλλά δεν πολυκατάλαβα.Το σίγουρο είναι ότι όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο πιο προστατευτικό το φιλμ λιπαντικού για τα μέταλλα. Γι αυτό και το μετράνε στους 150C, γιατί στις υψηλές θερμοκρασίες ξεχωρίζει το καλό λάδι... σαν το καλό ελαιόλαδο που ξεχωρίζει στο τηγάνι.
Το μίνιμουμ αποδεκτό θεωρείται το 2.6
Τα καλύτερα λάδια συνήθως έχουν πάνω από 3.5Το HTHS test είναι το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό που πρέπει να μας ενδιαφέρει από ένα λιπαντικό. Πέρα φυσικά από την καταλληλότητα του ιξώδους για τον κινητήρα μας..
-
Μετράει την αντοχή του φιλμ του λαδιού στους 150 C.
Γενικά όσο μεγαλύτερη η τιμή ,τόσο το καλύτερο(μικρότερες φθορές).
Έχει νόημα όταν συγκρίνουμε ένα 5W20 με ένα 5W40 γιατί εκεί οι διαφορές είναι μεγάλες.
Γενικά ένα 5W20 θα έχει φίλμ λαδιού μικρότερης αντοχής στους 150 C. Υπάρχουν κινητήρες (π.χ Honda) που είναι σχεδιασμένοι για να δουλεύουν με τέτοια λεπτά λάδια χωρίς πρόβλημα.
Από ένα σημείο και μετά(λάδι με ιξώδες xW40 και πάνω) όσο και να μεγαλώνει η τιμή HTHS δεν έχουμε κάποιο αξιόλογο κέρδος.http://theoildrop.server101.com/ubb/ult ... 1;t=000045
Λαδια Συνθετικά (0/5)-40W