-
Απόφοιτος πλέον (4/12 ορκίστηκα ) μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΑΠ έχω να καταθέσω (sic) την ιστορική πλέον μαρτυρία μου για το ΕΑΠ. Αν έχεις δουλειά που απαιτεί πολύ από τον χρόνο σου και/ή άλλες υποχρεώσεις απλά ξέχνα το.Και δεν θα τελειώσεις ποτέ και θα στερήσεις (θεωρητικά) από κάποιον άλλο τη δυνατότητα να μπει στη θέση σου.Αρκετό διάβασμα,σπαστικά deadlines για εργασίες,διάβασμα πανελληνίων για τις εξεταστικές ( ) και μια γενικότερη ταλαιπωρία.ΑΛΛΑ.ΠΛήρως αναγνωρισμένο πτυχίο (επίσημα το 19ο ΑΕΙ της χώρας),γνωριμίες με ενδιαφέροντες τύπους (καθηγητές και συμφοιτητές),σαφέστατος εμπλουτισμός των γνώσεων σου και βεβαίως μια ακόμα αίσθηση 'προσωπικής και ακαδημαϊκής καταξίωσης' τη στιγμή της αποφοίτησης!
ΥΓ Πρέπει να πάρω κάποια στιγμή τις φωτό απο την αποφοίτηση γαμώτο...Κανείς από Πάτρα;;;
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Τα απαιτούμενα μαθήματα της πληροφορικής (μάθημα=θεματική ενότητα?) από ότι βλέπω για να πάρεις πτυχίο είναι συνολικά 13. Σε ένα τμήμα πληροφορικής ΑΕΙ τα απαιτούμενα είναι περίπου 35-40. Πώς γίνεται τότε να είναι ισότιμα τα 2 πτυχία?13 θεματικες ενοτητες.
1 ενοτητα = 4 τομοι με διαφορετικο περιεχομενο αρα 4 μαθηματα. -
Δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα Είναι πολύ επικίνδυνο να δώσεις κάποιες χιλιάδες euro και τελικά να τα παρατήσεις ε? :-?:-?
Θα ήθελα πάντως κάποιος που έχει εμπειρία από προπτυχιακό πρόγραμμα να μου απαντήσει κάθε πότε επιλέγεις Θ.Ε. (από ότι έχω καταλάβει κάθε Θ.Ε είναι παραπάνω από ένα μάθημα, μερικές φορές ίσως και 4 -5 μαθήματα). Δηλαδή έστω ότι επιλέγω τις δύο προτεινόμενες Θ.Ε. για αρχή και σκάω τα 1400
-
Τις Θ.Ε. τις διαλέγεις από την αρχή της χρονιάς και πληρώνεις για αυτές.
Κάθε Θ.Ε. περιλαμβάνει έναν 'κύκλο' μαθημάτων ... πχ. Μαθηματικά 1 , που αποτελείται από 3-4 βιβλία.
Εχεις προθεσμίες για την υποβολή εργασιών (συνήθως 6 εκ των οποίων οι 5 είναι υποχρεωτικές και προσμετρούν κατά 30% στον τελικό βαθμό)
Οι γραπτές εξετάσεις είναι 'φυσικές' και είναι 2 φορές .. Ιούνιο και επανεξέταση τον Σεπτέμβριο (αν θυμάμαι καλά) . Αν αποτύχεις κόβεσαι ... και ξαναπληρώνεις.
Πιο λογικό είναι να επιλέξεις 2 Θ.Ε. για αρχή και την επόμενη χρονιά αν δεις και τα καταφέρνεις συνεχίζεις με 3.Οι πληροφορίες αυτές σίγουρα υπάρχουν και στο site
Σε σύγκριση πάντως με το http://www.open.ac.uk που είχα παρακολουθήσει μερικά μαθήματα .... καμία σχέση
Το Αγγλικό ήταν πολύ πιο εύκολο και πιο οργανωμένο , παρόλο που δεν είχες συναντήσεις και η γλώσσα δεν είναι η μητρική (βέβαια εκεί επιλέγεις μαθήματα και όχι ΘΕ).
Το μείον του είναι ότι αν επιλέγεις 1-2 μαθήματα το χρόνο θα τελειώσεις σε ... 100800 χρόνια. -
Μπήκα με σκοπό να ανοίξω ανάλογο θέμα. !!
Με την τρίτη προσπάθεια μου κάθησε το προπτυχιακό της πληροφορικής...ελπίζω να μη μου κάτσει στο λαιμό γιατι από αυτά που βλέπω....24 στους 700..ωχ ωχ.
Εγώ από Αλεξ/πολη υποθέτω οτι θα εξετάζομαι στην Ξάνθη;Τελικά μετά τον ένα μήνα αποτοξίνωσης από το internet πάω τρέχοντας για dsl.
-
Φίλε mousate ακριβώς ίδια πορεία έχουμε Με την τρίτη τα κατάφερα και εγώ για την πληροφορική.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι επιλέγουμε 'ΠΛΗ 10 Εισαγωγή στην Πληροφορική' και 'ΠΛΗ 12 Μαθηματικά για Πληροφορική Ι'. Κάνουμε τις εργασίες μας σαν καλά παιδάκια και περνάμε τις εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβρη. Μετά? από Σεπτέμβρη μέχρι πότε θα καθόμαστε?
-
Στο Μεταπτυχιακό οι εξετάσεις ήταν τον Ιούνιο και η δεύτερη εξεταστική τον Ιούλιο.Αν κοβόσουν ξαναέπαιρνες την ίδια θεματική ενότητα (και ξαναπλήρωνες βεβαίως βεβαίως!) αλλά δεν έκανες τις υποχρεωτικές εργασίες παρά μόνο έδινες εξετάσεις το καλοκαίρι.Η ακαδημαϊκή χρονιά αρχίζει κάθε Οκτώβριο με την δήλωση Θ.Ε. την πληρωμή και την αποστολή από το ΕΑΠ των βιβλίων. Κουράγιο παιδιά, το βλέπω να κάνετε γύρω στα 6-7 χρόνια να τελειώσετε!(στην καλύτερη!)
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
- Εσύ ας πούμε TRAVELLER μπορείς να συνεχίσεις τώρα ή έχεις χάσει την φοιτητική ιδιότητα?
Eυτυχώς που μπήκα βράδυ και τα υπόλοιπα τα έχουν απαντήσει τα άλλα παιδιά και γλιτώνω γράψιμο
Ναι κρατάς τη φοιτητική ιδιότητα για 4 χρόνια.
Αν θες μια γνώμη, μην πάρεις την 'ΠΛΗ12' για πρώτη χρονιά. Οι 'ΠΛΗ10' και η 'ΠΛΗ11' είναι αρκετά παλούκια για να φορτωθείς και την 12.
Μην παραμυθιάζεσαι που η 10 λέει 'Εισαγωγή στην Πληροφορική', έχει πράμα μπόλικο και μόνο 'εισαγωγή' δεν είναι. Εχει αλγόριθμους, προγραμματισμό , C++ kai διάφορα άλλα που δεν θυμάμαι.Η 'ΠΛΗ 11' είναι 'Τεχνολογία λογισμικού' έχει ωραία πραματάκια μέσα Επίσης σε μια από τις δύο έχει και 'λειτουργικά συστήματα'. Ντου γιου νόου ...σημαφόροι;;
Όπως βλέπεις οι θεματικές ενότητες λένε 'τη μισή αλήθεια', τα μαθήματα είναι πολύ περισσότερα
Γι αυτό σου λέω να μην πάρεις σε καμιά περίπτωση 3 από δαύτεςΠάντως χωρίς πλάκα, αξίζει να δοκιμάσεις. Αφού κληρώθηκες δοκίμασε. Κρίμα είναι να μην πας.
Τωρα βέβαια... είναι και το χρηματικό στη μέση, είναι πολλά τα χρήματα και πολλές οι ώρες , όπως πολύ σωστά είπε και κάποιος άλλος συνφορουμίτης.Τι να πω...είναι μπέρδεμα αλλά, πιστεύω, αξίζει τον κόπο. Αν την 'τεχνολογία λογισμικού' την κάνει ακόμα ο Δελλής θα έίσαι τυχερός. Είναι καλός, ξέρει πολλά, είναι ευγενικός και εξυπηρετικός
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις μιας και το site του Ε.Α.Π μου τη δίνει λίγο στα νεύρα. Από ότι είδα υπάρχει και αρκετα οργανωμένη κοινότητα φοιτητών στο http://www.eap-forums.gr Κάτι μου λέει ότι θα την επισκέπτομαι συχνά αυτή τη σελίδα
Οπότε αν κατάλαβα καλά, 2 Θ.Ε είναι μέσα στα ανθρώπινα όρια και αν όλα πάνε καλά σε 6-7 χρόνια θα έχουμε πτυχίο (πρώτα ο Θεός )
Μαθηματικά Α.Ε.Π. - 13 Θ.Ε. x 700
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Υ.Γ. Και μια ερώτηση κρίσεως. Όσοι έχετε προσπαθήσει μέχρι στιγμής, διαβάζατε συνεχώς ή το κλασσικό διάβασμα πριν τις εξετάσεις? (personal favourite )
Δεν νομίζω ότι γίνεται με διάβασμα μόνο πριν τις εξετάσεις , ενδιάμεσα έχεις 6 εργασίες να παραδώσεις με deadlines .... εκτός κι αν είσαι τόσο γάτος
-
Εχω εντοπισει 2 μεταπτυχιακα προγραμματα που απευθυνονται σε αποφοιτους ιατρικης/φαρμακευτικης/οδοντιατρικης και σκοπευω μολις τελειωσω την ιατρικη να κανω μια αποπειρα....
Τα μεταπτυχιακα προγραμματα του ΕΑΠ ειναι ευκολα ? Απαιτουν τον ιδιο χρονο διαβασματος με τα προπτυχιακα ? Χρειαζεται να πληρωσεις ?
-
Εγώ κληρώθηκα προχθές στο Μεταπτυχιακό 'Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής'
Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έχει καλές πιθανότητες να κληρωθείς 1/4 γιατί το επιλέγουν λίγοι (απαιτεί να έχεις πτυχίο από ΑΕΙ για τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης) -
Συγγνώμη για τις μαζεμένες ερωτήσεις αλλά δεν εμπιστεύομαι το επίσημο site ( http://www.eap.gr ) το οποίο είναι και λίγο μπέρδεμα
Παιδια με το site ουτε εγω βγαζω και πολυ μεγαλη ακρη Πολυ κακογραμμενο και αν ειχα αναγκη να ενημερωθω σιγουρα η κατασταση θα ηταν....... ...Θα κοιταξω να βρω καμμια πληροφορια (αν τα καταφερω) απο κατι γνωστους καθηγητες μπας και βγαλετε καμια ακρη....
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
Συγγνώμη για τις μαζεμένες ερωτήσεις αλλά δεν εμπιστεύομαι το επίσημο site ( http://www.eap.gr ) το οποίο είναι και λίγο μπέρδεμα
Παιδια με το site ουτε εγω βγαζω και πολυ μεγαλη ακρη Πολυ κακογραμμενο και αν ειχα αναγκη να ενημερωθω σιγουρα η κατασταση θα ηταν....... ...Θα κοιταξω να βρω καμμια πληροφορια (αν τα καταφερω) απο κατι γνωστους καθηγητες μπας και βγαλετε καμια ακρη....
Περσι τετοιο καιρο που ηθελα πληροφοριες τηλεφωνησα κατευθειαν στο ΑΕΠ.. Και μόνο έτισ εβγαλα ακρη...
Καλή τυχη!
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Υ.Γ. Και μια ερώτηση κρίσεως. Όσοι έχετε προσπαθήσει μέχρι στιγμής, διαβάζατε συνεχώς **ή το κλασσικό διάβασμα πριν τις εξετάσεις? **(personal favourite )
Δεν νομίζω ότι γίνεται με διάβασμα μόνο πριν τις εξετάσεις , ενδιάμεσα έχεις 6 εργασίες να παραδώσεις με deadlines .... εκτός κι αν είσαι τόσο γάτος
Ούτε να το σκεφθείς Θέλει ένα 2ωρο με 3ωρο κάθε μέρα.
-
To κλασσικό διάβασμα πριν τις εξετάσεις στο μεταπτυχιακό του ΕΑΠ που παρακολούθησα δεν υφίσταται, εφόσον δεν υπάρχουν εξετάσεις, αλλά εργασίες που εκπονείς. Εξάλλου η φιλοσοφία του ΕΑΠ είναι διαφορετική από τις σπουδές που κάνεις στα 18-23 χρόνια σου. Η καλύτερη λύση είναι να διαβάζεις από λίγο, αλλά περισσότερες ημέρες. Αυτό διότι οι εργασίες απαιτούν να έχεις αφομοιώσει,'χωνέψει' σε μεγάλο βαθμό την θεωρία, ώστε να είσαι δημιουργικός στην εργασία.Το 'αργό', 'απλωμένο' διάβασμα σε χρονική, περίοδο σε βοηθάει σε αυτό.
Βέβαια είναι και θέμα πόσο ικανός είναι κάποιος, γιατί κακά τα ψέματα, σε αυτό το επίπεδο φαίνονται και οι ικανότητες του καθενός που κάθε άλλο παρά ίδιες είναι.
Πάντως η εμπειρία μου λέει ότι δεν χρειάζεται διάβασμα κάθε μέρα, απλά οργάνωση. Εγώ απλά μείωσα λίγο την τηλεόραση, έβαλα ένα στοιχειώδες πρόγραμμα, χωρίς να μειώσω τις δραστηριότητες που μου αρέσουν και δεν είχα πολλά προβλήματα.
Αν κυνηγάς βαθμό, βέβαια, όλα αλλάζουν - θέλει στρώσιμο, δουλειά κλπ..Jacob
-
Ο χρήστης ΑΣ έγραψε:
πέστε τίποτα παιδιά, εγώ έμαθα χθες οτι κληρώθηκα στην τραπεζική.Θα είμαστε συμφοιτητές δηλαδη;
-
Και εγώ κληρώθηκα στους επιλαχόντες για το MBA, σειρά 324 και παίρνει 120.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι το εξής. Αξίζει ο κόπος να μαζέψω όλα τα δικαιολογητικά και να τα στείλω μέχρι 20/1, θα υπάρχουν τόσοι πολλοί που δεν θα δηλώσουν;
Το σκεπτικό μου για να επιλέξω το ΕΑΠ ήταν ότι τα πράγματα θα είναι λίιιγο πιο χαλαρά από ένα αντίστοιχο της ΑΣΟΕΕ π.χ και αρκετά πιθο οικονομικό. Δεν ξέρω αν τελικά κάνω λάθος. -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
πέστε τίποτα παιδιά, εγώ έμαθα χθες οτι κληρώθηκα στην τραπεζική.
Θα είμαστε συμφοιτητές δηλαδη;
ναι
αν μάθεις τίποτα πληροφορίες σχετικα με δυσκολία κ.α. κάνε κανα forwardπόσες Θ.Ε. σκεφτεσαι να δηλώσεις;
-
Ο χρήστης ΑΣ έγραψε:
πέστε τίποτα παιδιά, εγώ έμαθα χθες οτι κληρώθηκα στην τραπεζική.
Θα είμαστε συμφοιτητές δηλαδη;
ναι
αν μάθεις τίποτα πληροφορίες σχετικα με δυσκολία κ.α. κάνε κανα forwardπόσες Θ.Ε. σκεφτεσαι να δηλώσεις;
Μία Θ.Ε. για αρχή. Ετσι κι αλλιώς έχω την εντύπωση οτι εμείς έχουμε 4 όλες κι όλες (δεν είχα καθόλου χρόνο να δω τι παίζει μέχρι στιγμής )
Δεν καίγομαι να το πάρω σε λιγότερα από 4 χρόνια...
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ