-
Το θέμα με προβληματίζει καιρό.
Πιο πολύ με ενδιαφέρει το θέμα της κατανάλωσης.
Εχει δοκιμάσει κανείς να βάλει κάτι παρόμοιο μετά;
Είναι σύνθετος μηχανισμός;
Γνωρίζετε τίποτα; -
Γνωρίζετε τίποτα; -
Γνωρίζετε τίποτα; -
Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου(Civic 4θ 2001) που το έψαξα τουλάχιστον από πλευράς honda δεν γινόταν τίποτα.Στο Internet που έψαξα βρήκα μόνο κάτι πατέντες Αμερικάνικες σαν αυτό εδώ http://www.thinkgeek.com/gadgets/electr ... ?cpg=wnrdf.Στην Ελλάδα το μόνο που βρήκα ήταν ένα radio-cd της VDO το οποίο με κατάλληλη σύνδεση λειτουργεί ως trip computer και έχει μέτρηση εξωτερικής θερμοκρασίας.Δεν έχει βέβαια μέτρηση κατανάλωσης.
-
Εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Οι λοιτουργίες έτσι κι αλλιώς υπάρχουν στον εγκέφαλο. Απλά πρέπει να εμφανίζονται σε μια οθόνη και να υπάρχει και ένα κουμπί για τον χειρισμό.
-
Αυτό είναι σωστό,εκεί στηρίζεται άλλωστε και το ScanGauge 3-in-1 Auto Computer στο οποίο παραπέμπω στο παραπάνω link.Μιλάω βέβαια για μοντέλα που δεν έχουν καθόλου πρόβλεψη υπολογιστή ταξιδιού. Δεν ξέρω τί γίνεται σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν στον προαιρετικό τους εξοπλισμό trip computer και αν εκεί είναι δυνατόν να τοποθετηθει εκ των υστερων στην Ελλάδα.
-
το δικό μου είναι Vitara V6 2.0 μοντ 99
Κανένα Vitara δεν έχει απ'όσο ξέρω μόνο το πολύ καινούριο.
ο εγκέφαλος όμως πρέπει να δίνει τις πληροφορίες γιατί όταν συνδέουν στο συνεργείο το όργανο που έχουν γράφει πολλά και διάφορα.
Το ScanGauge ξέρεις αν το χρησιμοποίησε καποιος στην Ελλάδα;
Μπορώ να το συνδέσω μόνος μου, ή πρέπει να πάω σε κάποιον ειδικό; -
Δεν έχω ιδέα.Δεν ενδιαφέρθηκα παραπάνω γιατί στην πορεία προέκυψε η αλλαγή του αυτοκινήτου μου.
-
Τους έστειλα mail στη σελίδα που μου υπέδειξες γιατί δεν είχαν το αυτοκίνητό μου στους πίνακες.
Αν προκύψει κάτι, θα σας ενημερώσω για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις -
Υπάρχουν και οι αναλογικοί δείκτες κατανάλωσης σαν αυτούς που είχαν κάποια παλιότερα Mercedes-BMW.
Αυτό συνδέεται στην εισαγωγή του κινητήρα και μετράει την υποπίεση. Μεγάλη υποπίεση = μεγάλη κατανάλωση.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Υπάρχουν και οι αναλογικοί δείκτες κατανάλωσης σαν αυτούς που είχαν κάποια παλιότερα Mercedes-BMW.Αυτό συνδέεται στην εισαγωγή του κινητήρα και μετράει την υποπίεση. Μεγάλη υποπίεση = μεγάλη κατανάλωση.
Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό;
-
Δεν ξερω αν υπαρχει πιο αχρηστο πραγμα απο τον υπολογιστη ταξιδιου.
Ενταξει στις μερες μας υπαρχουν πολλα αχρηστα αξεσουαρ οπως ηλιοροφη,ποτηροθήκες,cruise control,θερμαινόμενα καθίσματα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τα αγοραζουμε κιολας. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
αχρηστα αξεσουαρ οπως ηλιοροφη,ποτηροθήκες,θερμαινόμενα καθίσματα,αχρηστη η ηλιοροφή που την ανοίγεις λίγο και παίρνεις αερα ή χειρότερα που φεύγει η κάπνα απο τα τσιγάρα;;;
άχρηστη η ποτηροθήκη που βαζεις το κύπελο του καφε όταν τα πρωινα εισαι μπλεγμένος στην κίνηση και δεν προλαβες να πιεις καφε/ρόφημα σπίτι;
άχρηστα τα θερμαινόμενα καθίσματα ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.. Σε χώρες με κρύο ξέρεις πόσο καλό κάνουν στο σώμα;;
Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι. Το γεγονός οτι μπορεί να είναι αχρηστα σε εμενα (πχ, δεν καπνίζω ή δεν μένω στη Σουηδία) δε σημαίνει ότι σαν αξεσουάρ είναι άχρηστα...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
....άχρηστα τα θερμαινόμενα καθίσματα ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.. Σε χώρες με κρύο ξέρεις πόσο καλό κάνουν στο σώμα;;Συμφωνώ με τα υπόλοιπα. Σχετικά ίομως με τα θερμαινόμενα καθίσματα είναι πολύ χρήσιμα και στην Ελλάδα αν διαθέτετε ανοιχτό αυτοκίνητο και δεν είστε από αυτούς που το ανοίγουν μόνο το καλοκαίρι....
Οπότε τίποτα δεν είναι άχρηστο και το γεγονός ότι κάποιοι δέχονται να το πληρώσουν σημαίνει κάτι....
Αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος.
Ο υπολογισμός στιγμιαίας κατανάλωσης με την υποπίεση δεν έχει και πολλή σημασία.... Εκτός από τις BMW το έχει έστω και μη βαθμονομημένο και το Lada Samara!!!
Πιθανόν (δεν ξέρω αρκετά) τα διάφορα συστήματα OBD2 που συνδέονται με τη σχετική θύρα που σιγά σιγά αποκτάνε όλα τα αυτοκίνητα να μπορεί να δώσει και στοιχεία κατανάλωσης (στιγμιαία ή και μέσες τιμές δεν ξέρω). Νομίζω ότι τέτοιες εφαρμογές που δουλεύουν σε ένα απλό PDA είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Μπορεί μάλιστα το PDA αυτό να δέχεται μέσω GPS και σχετικές πληροφορίες ώστε να δείχνει θέση ταχύτητα και κατεύθυνση πάνω σε χάρτη Ελλάδας με δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης. Πλήρες πακέτο στην παλάμη σας! -
Φίλε Tiger θα συμφωνήσω μαζί σου για τα άχρηστα πράγματα και ότι το trip computer στα περισσότερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει -μαζί και το δικό μου- είναι αναξιόπιστο αλλά θα διαφωνήσω σε αυτό που γράφεις για το cruise control. Το χρησιμοποιώ πολύ τακτικά σε ταξίδια και το βρίσκω πολύ πρακτικό. Άσε που κάνεις απίστευτη οικονομία στα καύσιμα. Όσο για σένα Bebes μη σκας και πολύ, αρκει να σου πώ ένα πράγμα. Στο 307 του ξαδέρφου μου μας έδειχνε 60km ακόμα αυτονομία και βρεθήκαμε να περπατάμε 3-4km για βενζινάδικο.
-
Ο χρήστης christaras73 έγραψε:
Στο 307 του ξαδέρφου μου μας έδειχνε 60km ακόμα αυτονομία και βρεθήκαμε να περπατάμε 3-4km για βενζινάδικο.Λογικό και αναμενόμενο. Σημαίνει ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι το δείκτη καυσίμου (από όπου παίρνει πληροφορίες και το κομπιούτερ) για να σου δείξει μικροδιαφορές της τάξης των 3-4 λίτρων. Οι άλλες ενδείξεις (κατανάλωση, ταχύτητα κλπ) που δείχνει το κομπιούτερ είναι αρκετά αξιόπιστες.
Αν αδειάζεις το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τόσο πολύ θα έχεις προβλήματα στην αντλία καυσίμου.
-
Φίλε Tiger θα συμφωνήσω μαζί σου για τα άχρηστα πράγματα και ότι το trip computer στα περισσότερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει -μαζί και το δικό μου- είναι αναξιόπιστο αλλά θα διαφωνήσω σε αυτό που γράφεις για το cruise control. Το χρησιμοποιώ πολύ τακτικά σε ταξίδια και το βρίσκω πολύ πρακτικό. Άσε που κάνεις απίστευτη οικονομία στα καύσιμα. Όσο για σένα Bebes μη σκας και πολύ, αρκει να σου πώ ένα πράγμα. Στο 307 του ξαδέρφου μου μας έδειχνε 60km ακόμα αυτονομία και βρεθήκαμε να περπατάμε 3-4km για βενζινάδικο.Το cruise control τείνει να καταργηθει ως ανασφαλες,διότι 'κοιμίζει' τον οδηγό.
-
Tiger έχεις δίκιο σε έναν βαθμό. Αλλά με την ίδια λογική θα έπρεπε να καταργηθούν και τα αυτόματα κιβώτια. Και αυτά σε κοιμίζουν. Μπορεί να είναι ευκολία ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία οδηγούς αλλά εκτός του ότι είναι αντιοικονομικά , τα αυτοκίνητα είναι εντελώς αδιάφορα -για μένα- στην οδήγηση. Τώρα αν ρωτήσεις τον πατέρα μου ή τον πεθερό μου θα σου πουν τα καλύτερα.
-
Tiger έχεις δίκιο σε έναν βαθμό. Αλλά με την ίδια λογική θα έπρεπε να καταργηθούν και τα αυτόματα κιβώτια. Και αυτά σε κοιμίζουν. Μπορεί να είναι ευκολία ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία οδηγούς αλλά εκτός του ότι είναι αντιοικονομικά , τα αυτοκίνητα είναι εντελώς αδιάφορα -για μένα- στην οδήγηση. Τώρα αν ρωτήσεις τον πατέρα μου ή τον πεθερό μου θα σου πουν τα καλύτερα.Ρωτα και εμενα, τα καλύτερα θα σου πω.. Αυτό το σταματα ξεκινα με το συμπλεκτη ειναι θανατος αν κινεισαι στην πολη...
(Ετών 23)
-
Εχει δοκιμασει κανεις το scan gauge II;Εντυπωσεις;
Υπολογιστής ταξιδίου (μπαίνει μετά;)