-
αυτό παει να πει ξερω τι εχώ κ πως κ με τι να το συγκρίνω.ολα τα αλλα είναι περριτά!!
-
'gpapath' καλώς ήρθες στην παρέα των 4troxoi/forum
Άψογη η περιγραφή σου αγαπητέ, δεν έπεσα και πολύ έξω βλέπω (με αυτά που έγραψα στο 1ο μου post)
ΥΓ: 13-14 λίτρα στα 100 χλμ.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σε απάντηση όσων είπε ο φίλος παραπάνω για το test drive έχω να πω
1)1700 κιλα ειναι το αυτοκινητο.για τζιπ πιστευω μια χαρα.
2)χωροι στο μεσο ορο της κατηγοριας
3)οδικη συμπεριφορα παλυ καλη και σημαντικο οτι δεν παιρνει εντονες κλισεις το αμαξωμα στις στροφες +οτι εχει εναν απο τους καλυτερους αεροδυναμικους συντελεστες σε συγκριση με ακριβοτερα SUV.
4)αποσταση απο το εδαφος αρκετα πανω απο τον μεσο ορο
5)καταναλωση σε αυτοκινητο που ειχα σε ταξιδι αθηνα -βολο-αθηνα κ διαδρομες εντος αθηνας με cruise control στα 139 στην εθνικη εδειξε 11,2lt ενω το Leon του φιλου μου(2000cc HP) εδειχνε 10,1λτ.οσο για τις αλλαγες στον κοφτη δεν θεωρειται αξιοπιστο γιατι η στιγμιαια καταναλωση δειχνει παντα τρελα νουμερα ακομη κ σε χαμηλοτερου κυβισμου αυτοκινητα.με ολα αυτα θελω να πω το εξης.αυτοκινητο με 36500-40,500 ευρω με τετοια εμφανιση κ τετοια ιπποδυναμη δεν υπαρχει στον ανταγωνισμο.το αυτοκινητο παραπεμπει σε μεγαλυτερης αξιας αυτοκινητα αλλα σε τιμη 2λιτρων με 150 αλογα.οσο για την καταναλωση οταν πιεστει καιει λιγο παραπανω αλλα ποιος αγοραστης που δινει ενα τετοιο ποσο χρηματων κοιτα αν καιει 1-2 λιτρα παραπανω.στο κατω κατω 260 αλογα ειναι οχι 150.ευχαριστω!Κατ'αρχήν καλώς ήρθες στη μεγάλη παρέα των 4Τροχών/Forum (μιας και είναι το 1ο σου μήνυμα).
Έχουμε και λέμε:
- Είναι 1780 Κιλά, αρκετά βαρύ....
- Ο χώρος μπροστά είναι μεγάλος, πίσω μέτριος έως κάτω του μετρίου (σε σύγκριση με την BMW 3).
- Κλίσεις πράγματι δεν παίρνει αρκετές, είναι σφιχτό.
- Μάλλον, δεν έχω τεστάρει άλλα SUV
- Όπως έγραψα και πιο πάνω, με 130Κμ/Ω έδειχνε 14,5λ/100Κμ σε ευθεία εδώ, μήπως είχε κατηφόρα εκεί που το δοκίμαζες??
Όσο για τη φράση σου 'αν καιει 1-2 λιτρα παραπανω.στο κατω κατω 260 αλογα ειναι οχι 150' δεν είναι μόνο 1-2 λίτρα φίλε, βάλε 5-7 για να είσαι μέσα.
Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι πως σεκαμμία περίπτωση δεν δείχνει πως έχει 260ΗΡ, περισσότερο για αμάξι 150-180 δείχνει (αίσθηση στο δρόμο)....
Αλλο 5-7 λιτρα που έλεγες φίλε μου κ αλλο 10-20%που λέει ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης.τεσπα εσυ μένεις στους αρίθμους αλλα πρεπει να δεχθείς οτι σε καθε ιδιοκτητη μπορει να γραψει οτι θέλει το tc.το cx-7 για τα αλογά του δεν έχει την τεράστια κατανάλωση που του κατάλογιζουν.
-
Τι θα πει γράφει ό,τι θέλει το TC; Ανάλογα με το πόσο πατάει, τόσο καίει...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι θα πει γράφει ό,τι θέλει το TC; Ανάλογα με το πόσο πατάει, τόσο καίει...Πάει να πει πως ενώ καίει 'τ'άντερά του' σύμφωνα με το BC, 'εσύ' ισχυρίζεσαι πως καίει 1λ/100ΚΜ
...και φυσικά ισχύει ότι λές 'εσύ' και όχι το χαζο-BC
-
Ε, ενταξει το στιγμιαίο δεν είναι και οτι πιο αξιόπιστο
-
Οταν λέω οτι γράφει οτι θέλει σε καθε οδηγό εννοώ οτι στα δικά μου χέρια σε ταξιδι αθηνα-βόλο-αθήνα κ εισοδο στο κέντρο με cruise control στα 135 χλμ κ το τονιζω αυτο εκαψε 11,5 λτ με tc.ο φιλος puntolord στο post που μας λέει τις εντυπώσεις του απο το test drive προφανως ειχε την στιγμιαια κατανάλωση για να λεε'ι οτι του έδειχνε απο πρωτη σε κοφτη 144 λτ/100χλμ γιατί μονο εκεί θα δείχνει τετοια νούμερα.αρα δεν ειναι αξιόπιστο δειγμα.οπως πρέπει να ξέρει οτι για να μετρήσει αξιοπιστα πριν το test μηδενίζει την μεση καταναλωσή κανει την διαδρομή που θέλει κ εκει βλέπει τι καιει.αν το αυτοκινητο δουλευεί κοφτη τοτε ναι εχει δικιο καιει παρα πολυ ειδικα αν το συγκρινεις με ενα punto,δεν καταλαβαίνω ομως γιατι επιμενει να κατηγορεί το συγκεκριμενο μοντελο ενω οπως δηλωνει δεν ξερει απο suv.
-
Ο χρήστης sakismazvol έγραψε:
Οταν λέω οτι γράφει οτι θέλει σε καθε οδηγό εννοώ οτι στα δικά μου χέρια σε ταξιδι αθηνα-βόλο-αθήνα κ εισοδο στο κέντρο με cruise control στα 135 χλμ κ το τονιζω αυτο εκαψε 11,5 λτ με tc.ο φιλος puntolord στο post που μας λέει τις εντυπώσεις του απο το test drive προφανως ειχε την στιγμιαια κατανάλωση για να λεε'ι οτι του έδειχνε απο πρωτη σε κοφτη 144 λτ/100χλμ γιατί μονο εκεί θα δείχνει τετοια νούμερα.αρα δεν ειναι αξιόπιστο δειγμα.οπως πρέπει να ξέρει οτι για να μετρήσει αξιοπιστα πριν το test μηδενίζει την μεση καταναλωσή κανει την διαδρομή που θέλει κ εκει βλέπει τι καιει.αν το αυτοκινητο δουλευεί κοφτη τοτε ναι εχει δικιο καιει παρα πολυ ειδικα αν το συγκρινεις με ενα punto,δεν καταλαβαίνω ομως γιατι επιμενει να κατηγορεί το συγκεκριμενο μοντελο ενω οπως δηλωνει δεν ξερει απο suv.Δεν είναι εκ των προθέσεών μου να χαλάσουμε το θέμα αυτό με μια προσωπική αντιπαράθεση, εκτιμώ πως δεν αντιλαμβάνεσαι-κατανοείς τα γραφόμενά μου από τη δοκιμή που έκανα στο συγκεκριμένο όχημα. Κι όμως τα λέω με απλά και κατανοητά λόγια:
'*.....
ζ) Καταναλώσεις εξωπραγματικά υψηλές!!! . Το BC σε αυτ/δρομο έδειχνε:- Με 100Κμ/Ω 12,5λ/100Κμ
- Με 130Κμ/Ω 14,5λ/100Κμ
- Με 160Κμ/Ω 18λ/100Κμ
- Με αλλαγές - από στάση - ταχυτήτων στον κόφτη: 1η= 144λ/100Κ , 2η= 87λ/100Κ, 3η= 64λ/100Κ, 1η= 44λ/100Κ'*
Τι από τα παραπάνω δεν αντιλαμβάνεσαι-κατανοείς?? Σε ποιο σημείο των γραφομένων μου είδες την 'κατηγορία' προς το συγκεκριμένο? Απλές διαπιστώσεις έκανα, με τη δοκιμή του επί Γερμανικού Εδάφους (Αυτ/δρομος - Πόλη) και για 1 ώρα περίπου (60ΚΜ σε σύνολο).
Τέλος, τα αυθαίρετα συμπεράσματά σου περί 'συγκρίσεως με Punto' και 'δεν ξέρει από SUV', ή οι υποδείξεις περί 'μηδενισμού του BC για ακριβή αποτελέσματα' πέραν του ειρωνικού τόνου που εμπεριέχουν, νομίζω πως δεν επαρκούν για να υπερκαλύψουν τα όποια μειονεκτήματα του συγκεκριμένου αυτ/του, όπως εγώ τα διαπίστωσα με τη δοκιμή που έκανα και τα αποτελέσματα που περιέγραψα πιό πάνω.
Εν κατακλείδι - και δια να ευθυμήσουμε λιγάκι: Είναι θεϊκό αυτ/το, βάζει φωτιά στην άσφαλτο, καίει 1Λ/100ΚΜ, έχει τεράστιους χώρους και πορτ μπαγκάζ 1000 λίτρων και γενικώς είναι πραγματική ευκαιρία. Happy??
ΥΓ: Είναι γνωστές οι τακτικές 'θεοποίησης' των αυτ/των τους στην οποία προβαίνουν πολλοί ιδιοκτήτες, αρνούμενοι να παραδεχτούν το-τα εμφανή μειονεκτήματα του οχήματός τους....
-
το λαθος σου φίλε μου ειναι οτι δεν ξέρεις με τι να συγκρίνεις αυτο που δοκιμαζεις.δεχομαι ο,τι αποκομισες απο το test αλλα δοκιμασε κ αλλα ιδια suv για να εκφερεις γνωμη.αν εμπαινες στον κοπο να οδηγησεις η να δεις τι καινε τα υπολοιπα suv που εχουν 240+αλογα δεν θα ελεγες τα ιδια.για να βρεις ομως suv με τετοια αλογα κ τετοια σχεδιαση πας πανω απο 50000 ευρω.δεν καταλαβαινω γιατι οι καταναλωσεις του cx-7 να ειναι εξωπραγματικα υψηλες οπως λες οταν αντιστοιχα μοντελα οπως murano.touareg,xc 90 κοκ εχουν ακομη μεγαλυτερες απο αυτο.αν παλι το συγκρινεις με 2λιτρα με 150hp ναι εχεις δικιο.καιει καιει πολυ.
-
sakismazvol, δεν ισχυρίστηκε κανείς πως η κατανάλωση που πέτυχες δεν είναι πραγματική, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική. Τόσα ποστ εδώ μέσα περιέχουν εγκωμιαστικά σχόλια για την οδική συμπεριφορά και τον κινητήρα, πιστεύεις πως μπορεί κάποιος να οδηγεί συνέχεια ένα τέτοιο αυτοκίνητο με cruise control και μόνο στην εθνική για να καταναλώνει 11,5 λίτρα τα 100χλμ; Ποιό το κέρδος τότε από το αυτοκίνητο αυτό; Υπάρχουν ακόμη πιο οικονομικά SUV για να κάνεις αντίστοιχες διαδρομές.
Εμένα πραγματικά με ενθουσίασε όταν το οδήγησα αλλά άδειασε το μισό ρεζερβουάρ μέσα σε σαράντα λεπτά όταν αποφάσισα να κινηθώ με τους ρυθμούς που το CX-7 σου επιτρέπει να πας. -
-
- diesel στην Ευρώπη
-
Ψιλοχάλια; Σαν leon seat force είναι.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
sakismazvol, δεν ισχυρίστηκε κανείς πως η κατανάλωση που πέτυχες δεν είναι πραγματική, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική. Τόσα ποστ εδώ μέσα περιέχουν εγκωμιαστικά σχόλια για την οδική συμπεριφορά και τον κινητήρα, πιστεύεις πως μπορεί κάποιος να οδηγεί συνέχεια ένα τέτοιο αυτοκίνητο με cruise control και μόνο στην εθνική για να καταναλώνει 11,5 λίτρα τα 100χλμ; Ποιό το κέρδος τότε από το αυτοκίνητο αυτό; Υπάρχουν ακόμη πιο οικονομικά SUV για να κάνεις αντίστοιχες διαδρομές.
Εμένα πραγματικά με ενθουσίασε όταν το οδήγησα αλλά άδειασε το μισό ρεζερβουάρ μέσα σε σαράντα λεπτά όταν αποφάσισα να κινηθώ με τους ρυθμούς που το CX-7 σου επιτρέπει να πας.Ναι φιλε μου δεν λεω κατι το αντιθετο.αν θες να καις πιο λιγο παιρνεις ενα 2λιτρο με 150αλογα κ ειναι μια χαρα.αυτο που εγω υποστηριζω ειναι οτι σε αυτην την κατηγορια (240+αλογα)δεν βρισκω καποιο που να καιει λιγοτερο απο το cx-7κ.η ενσταση μου ηταν για ενα post που ελεγε για εξωπραγματικες καταναλωσεις.
οσο για το facelift κλασσικη mazda.οπως κανει σε ολα τα μοντελα της.ο εσωτερικος πινακας ενδειξεων ειναι ωραιος.
-
Μια χαρά μου φαίνεται το facelift... ειδικά μέσα. Ο πετρελαιοκινητήρας όλα τα λεφτά!
-
Μακάρι να έρθει κ στην ελλάδα ο diesel.
-
Δεν είναι απαράδεκτο που έρχεται facelift ένα χρόνο περίπου μετά την κυκλοφορία του? Μιλάμε για 40 χιλιάρικα !
-
Άσχημο το lift.... Σαν να καγκούρεψαν το προηγούμενο είναι.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Δεν είναι απαράδεκτο που έρχεται facelift ένα χρόνο περίπου μετά την κυκλοφορία του? Μιλάμε για 40 χιλιάρικα !Οι Ιαπωνες ειναι πρωτοι στα λιφτ,σκεψου απλα το tribeca ή τα impreza ποσο συχνα αλλαζουν...
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Δεν είναι απαράδεκτο που έρχεται facelift ένα χρόνο περίπου μετά την κυκλοφορία του? Μιλάμε για 40 χιλιάρικα !Στην Ευρώπη κυκλοφορεί λίγο περισσότερο από 1,5 έτος, ωστόσο στις ΗΠΑ κυκλοφορεί λίγο περισσότερο. Ίσως η ανανέωση αργήσει να φτάσει εδώ σε σχέση με τις ΗΠΑ. Μη ξεχνάμε ακόμη το ανανεωμένο RX-8 το οποίο εδώ και ένα χρόνο έχει παρουσιαστεί αλλά αγνοείται από τις εκθέσεις...
Mazda CX-7