-
Πως ηταν μουφα η εκπτωση δλδ?
Το tribute αν και καλο αμαξι (κοπια του maverick) δεν εφτανε σε πωλησεις το ford ουτε καν δλδ ενα καλο ποσοστο απεναντι του δεν επιανε. +οτι η ford εκανε τρελες εκπτωσεις, αναγκαζε την mazda να κανει και αυτες τρελες εκπτωσεις μπας και πουλησει τπτ,.
-
Eπαναφέρω το topic (τώρα που σκάσανε και τα πρώτα μεταχειρισμένα κάτω από 35 χιλιάρικα) σε περίπτωση που κάποιος το έχει οδηγήσει για να πει γνώμες...
260 ίπποι και 380 nM ροπής με δερμάτινο σαλόνι, xenon, bose ηχοσύστημα κλπ. όλα στο βασικό εξοπλισμό είναι too good to be true! ή μήπως παίζει κάτι που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά?
-
εκτός από την κατανάλωση ?
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Eπαναφέρω το topic (τώρα που σκάσανε και τα πρώτα μεταχειρισμένα κάτω από 35 χιλιάρικα) σε περίπτωση που κάποιος το έχει οδηγήσει για να πει γνώμες...260 ίπποι και 380 nM ροπής με δερμάτινο σαλόνι, xenon, bose ηχοσύστημα κλπ. όλα στο βασικό εξοπλισμό είναι too good to be true! ή μήπως παίζει κάτι που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά?
Απλά καίει (πάρα) πολύ και κάτω από τις 2000 στροφές η τουρμπίνα δεν δίνει αρκετή πίεση οπότε πάσχει από δύναμη και έχει ένα αισθητό lag λόγω μεγάλου στροβυλοσυμπιεστή κάτω από τις 3000. Μετά πάει φέτες. Επίσης από όσο λένε σε αφιερώματα περιοδικών/ιντερνετ, δεν είναι και το καλύτερο για off roading, αλλά κυρίως για cross κατάσταση. Who cares τέλος πάντων...
Γενικά είναι αμαξάρα για τα λεφτά του.
-
Εκπληκτικό αυτοκίνητο, αρκεί να πληρώνει κάποιος άλλος τη βενζίνη.
-
Υπάρχει κανένας ιδιοκτήτης να μας πεί εντυπώσεις ?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Υπάρχει κανένας ιδιοκτήτης να μας πεί εντυπώσεις ?Κύλιση , άνεση - ηχομόνωση , ποιότητα στο χρόνο, κατανάλωση ?
-
Καλημέρα,
Το συγκεκριμένο το έκανα εχθές το μεσημέρι test drive εδώ (Γερμανία) για 1 ώρα & 60Κμ, για να περάσω την ώρα μου...
Εντυπώσεις:
α) Πολύ βαρύ
β) Πολύ άνετο μπροστά, μικροί - σχετικά - χώροι πίσω (δεν χωρούσα, είμαι 1,92 & 100+ Kg =
γ) Μέτριο πορτμπαγκάζ, με αναδίπλωση καθισμάτων πολύ καλύτερος χώρος
δ) Φανταστικό Ηχοσύστημα BOSE
ε) Μεγάλο Turbo Lag ειδικά κάτω από τις 3000σαλ, ακόμα και σε αλλαγές στον κόφτη υπάρχει αδράνεια στο τούρμπο!
στ) Μέτρια προς καλή συμπεριφορά - για SUV πάντα - στις στροφές
ζ)** Καταναλώσεις εξωπραγματικά υψηλές!!!** . Το BC σε αυτ/δρομο έδειχνε:- Με 100Κμ/Ω 12,5λ/100Κμ
- Με 130Κμ/Ω 14,5λ/100Κμ
- Με 160Κμ/Ω 18λ/100Κμ
- Με αλλαγές - από στάση - ταχυτήτων στον κόφτη: 1η= 144λ/100Κ , 2η= 87λ/100Κ, 3η= 64λ/100Κ, 4η= 44λ/100Κ
η) Λεβιές Ταχυτήτων άψογος στις αλλαγές
θ) Φρένα αρκετά δυνατά, ευαίσθητο ABS
Γενικό συμπέρασμα: Δεν θα το αγόραζα ποτέ
-
μια χαρα ειναι οι καταναλωσεις του για τετοιο ογκο και τετοια δυναμη!
-
Το Cayenne V6 παίζει να καίει το ίδιο ή λιγότερο!
-
Σε απάντηση όσων είπε ο φίλος παραπάνω για το test drive έχω να πω
1)1700 κιλα ειναι το αυτοκινητο.για τζιπ πιστευω μια χαρα.
2)χωροι στο μεσο ορο της κατηγοριας
3)οδικη συμπεριφορα παλυ καλη και σημαντικο οτι δεν παιρνει εντονες κλισεις το αμαξωμα στις στροφες +οτι εχει εναν απο τους καλυτερους αεροδυναμικους συντελεστες σε συγκριση με ακριβοτερα suv.
4)αποσταση απο το εδαφος αρκετα πανω απο τον μεσο ορο
5)καταναλωση σε αυτοκινητο που ειχα σε ταξιδι αθηνα -βολο-αθηνα κ διαδρομες εντος αθηνας με cruise control στα 139 στην εθνικη εδειξε 11,2lt ενω το leon του φιλου μου(2000cc 200hp) εδειχνε 10,1λτ.οσο για τις αλλαγες στον κοφτη δεν θεωρειται αξιοπιστο γιατι η στιγμιαια καταναλωση δειχνει παντα τρελα νουμερα ακομη κ σε χαμηλοτερου κυβισμου αυτοκινητα.με ολα αυτα θελω να πω το εξης.αυτοκινητο με 36500-40,500 ευρω με τετοια εμφανιση κ τετοια ιπποδυναμη δεν υπαρχει στον ανταγωνισμο.το αυτοκινητο παραπεμπει σε μεγαλυτερης αξιας αυτοκινητα αλλα σε τιμη 2λιτρων με 150 αλογα.οσο για την καταναλωση οταν πιεστει καιει λιγο παραπανω αλλα ποιος αγοραστης που δινει ενα τετοιο ποσο χρηματων κοιτα αν καιει 1-2 λιτρα παραπανω.στο κατω κατω 260 αλογα ειναι οχι 150.ευχαριστω! -
Ο χρήστης sakismazvol έγραψε:
Σε απάντηση όσων είπε ο φίλος παραπάνω για το test drive έχω να πω
1)1700 κιλα ειναι το αυτοκινητο.για τζιπ πιστευω μια χαρα.
2)χωροι στο μεσο ορο της κατηγοριας
3)οδικη συμπεριφορα παλυ καλη και σημαντικο οτι δεν παιρνει εντονες κλισεις το αμαξωμα στις στροφες +οτι εχει εναν απο τους καλυτερους αεροδυναμικους συντελεστες σε συγκριση με ακριβοτερα SUV.
4)αποσταση απο το εδαφος αρκετα πανω απο τον μεσο ορο
5)καταναλωση σε αυτοκινητο που ειχα σε ταξιδι αθηνα -βολο-αθηνα κ διαδρομες εντος αθηνας με cruise control στα 139 στην εθνικη εδειξε 11,2lt ενω το Leon του φιλου μου(2000cc HP) εδειχνε 10,1λτ.οσο για τις αλλαγες στον κοφτη δεν θεωρειται αξιοπιστο γιατι η στιγμιαια καταναλωση δειχνει παντα τρελα νουμερα ακομη κ σε χαμηλοτερου κυβισμου αυτοκινητα.με ολα αυτα θελω να πω το εξης.αυτοκινητο με 36500-40,500 ευρω με τετοια εμφανιση κ τετοια ιπποδυναμη δεν υπαρχει στον ανταγωνισμο.το αυτοκινητο παραπεμπει σε μεγαλυτερης αξιας αυτοκινητα αλλα σε τιμη 2λιτρων με 150 αλογα.οσο για την καταναλωση οταν πιεστει καιει λιγο παραπανω αλλα ποιος αγοραστης που δινει ενα τετοιο ποσο χρηματων κοιτα αν καιει 1-2 λιτρα παραπανω.στο κατω κατω 260 αλογα ειναι οχι 150.ευχαριστω!Κατ'αρχήν καλώς ήρθες στη μεγάλη παρέα των 4Τροχών/Forum (μιας και είναι το 1ο σου μήνυμα).
Έχουμε και λέμε:
- Είναι 1780 Κιλά, αρκετά βαρύ....
- Ο χώρος μπροστά είναι μεγάλος, πίσω μέτριος έως κάτω του μετρίου (σε σύγκριση με την BMW 3).
- Κλίσεις πράγματι δεν παίρνει αρκετές, είναι σφιχτό.
- Μάλλον, δεν έχω τεστάρει άλλα SUV
- Όπως έγραψα και πιο πάνω, με 130Κμ/Ω έδειχνε 14,5λ/100Κμ σε ευθεία εδώ, μήπως είχε κατηφόρα εκεί που το δοκίμαζες??
Όσο για τη φράση σου 'αν καιει 1-2 λιτρα παραπανω.στο κατω κατω 260 αλογα ειναι οχι 150' δεν είναι μόνο 1-2 λίτρα φίλε, βάλε 5-7 για να είσαι μέσα.
Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι πως σεκαμμία περίπτωση δεν δείχνει πως έχει 260ΗΡ, περισσότερο για αμάξι 150-180 δείχνει (αίσθηση στο δρόμο)....
-
Επιμενω οτι ειναι 1700 κιλα φιλε μου.τεσπα δεν ειναι εκει το θεμα.βαρυ για suv δεν ειναι απλα γιατι τα περισσοτερα με αυτο το μηκος σε αυτα τα κιλα παιζουν ισως κ περισσοτερο.ειναι 250-300 κιλα βαρυτερο απο ενα mondeo κ απο αλλα οικογενειακα που δεν εχουν καν τετρακινηση.σε σχεση με ενα 6 mps η με ενα απο την κατηγορια των gti σιγουρα ειναι πιο αργο.αλλα ετσι ειναι ολα τα suv.οσο για την καταναλωση ειναι αναλογα το ποδι του καθενος.στα δικα μου πηγαινε ετσι.αλλα ξαναλεω οτι δεν καιει μονο το cx-7 απο τα αυτοκινητα της κατηγοριας του.
-
ΥΓ. τετοιες καταναλωσεις που λες θα δεις στην στιγμιαια καταναλωση.
-
Επιμενω οτι ειναι 1700 κιλα φιλε μου.τεσπα δεν ειναι εκει το θεμα.βαρυ για suv δεν ειναι απλα γιατι τα περισσοτερα με αυτο το μηκος σε αυτα τα κιλα παιζουν ισως κ περισσοτερο.ειναι 250-300 κιλα βαρυτερο απο ενα mondeo κ απο αλλα οικογενειακα που δεν εχουν καν τετρακινηση.σε σχεση με ενα 6 mps η με ενα απο την κατηγορια των gti σιγουρα ειναι πιο αργο.αλλα ετσι ειναι ολα τα suv.οσο για την καταναλωση ειναι αναλογα το ποδι του καθενος.στα δικα μου πηγαινε ετσι.αλλα ξαναλεω οτι δεν καιει μονο το cx-7 απο τα αυτοκινητα της κατηγοριας του.Σύμφωνα με τις μετρήσεις των 4Τ, το CX-7 ζυγίζει 1809 κιλά. Ακόμη, δύσκολα μπορείς να επιτύχεις τις τιμές κατανάλωσης που αναφέρεις. Δεν είναι ακατόρθωτες φυσικά, αλλά θέλουν πολύ ελαφρύ πόδι και συνεχή προσήλωση.
-
Εμένα πάντως μου αρέσει κι αν σκεφτόμουνα να πάρω ποτέ SUV (μπααααα ) θα το σκεφτόμουνα σοβαρά.
-
Συμφώνα με την επίσημη mazda το βάρος ειναι 1695.οι 4 τροχοί το λένε οσο λες και το autotriti 1760.εγώ παίρνω ως δεδομένο την επίσημη mazda.οσο για την κατανάλωση ξαναλέω οτι με νορμαλ οδήγηση δεν ξεπερνά τα 11,5 λτ/100.οταν πιεστεί καιει όπως ολα τα suv με 250+ άλογα.οι 8 στους 10που κοιτούν το cx-7 και αλλα τέτοια suv δεν κοιτανε τοσο την κατανάλωση.
-
Συμφώνα με την επίσημη mazda το βάρος ειναι 1695.οι 4 τροχοί το λένε οσο λες και το autotriti 1760.εγώ παίρνω ως δεδομένο την επίσημη mazda.οσο για την κατανάλωση ξαναλέω οτι με νορμαλ οδήγηση δεν ξεπερνά τα 11,5 λτ/100.οταν πιεστεί καιει όπως ολα τα suv με 250+ άλογα.οι 8 στους 10που κοιτούν το cx-7 και αλλα τέτοια suv δεν κοιτανε τοσο την κατανάλωση.Κανείς δε σου είπε να μην πιστεύεις όποιον θες, απλώς σε προειδοποιώ πως αν κοιτάς τις τιμές βάρους που αναφέρει ο κάθε κατασκευαστής, θα έχεις κατά μεγάλη πιθανότητα πέσει έξω από τις πραγματικές τιμές. Η διαφορά του βάρους με το Autotriti μπορεί να οφείλεται τόσο στον εξοπλισμό όσο και στη πληρότητα του ρεζερβουάρ.
Συμφωνώ επίσης πως αυτοί που θα το επιλέξουν μάλλον ελάχιστα θα είναι επηρεασμένοι από την κατανάλωση, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να την αναφέρουμε στα μέλη που ρωτούν. Μπράβο σου πάντως αν έχεις επιτύχει μέση κατανάλωση 11,5 σε μεικτές συνθήκες. -
Το πρόβλημα του αυτοκινήτου αυτού κατα τον ξένο τύπο είναι οτι δεν εχει ( σύντομα θα έχει ) κινητήρα diesel.
-
Απάντηση για το αυτοκίνητο (ως ιδιοκτήτης).
Διαβάζοντας τα του forum, εντοπίζω:
Κανόνας α)
Κάθε αυτοκίνητο πρέπει να κρίνεται αντικειμενικά και ως προς αυτά που προσφέρει έναντι των ομοειδών του. Διαφορετικά αυτοκίνητα δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες όλων των ανθρώπων. Όποιος παραβαίνει τον κανόνα αυτό, είναι αυτομάτως ο πλέον αναξιόπιστος κριτής.Κανόνας β)
Η κατηγορία των SUV, παρά τα όσα της καταλογίζουν, ως μία ματαιόδοξη κατηγορία, εμφανίζει χαρακτηριστικά που χρίζουν προσοχής. Παρακαλώ χρήστες, κάτοχοι και οδηγοί των άλλων κατηγοριών παρακολουθήστε και αφουγκραστήτε, μην ξορκίζετε.Δίνω το προφίλ μου (συνήθως κάθε κατηγορία αυτοκινήτων κουμπώνει και με συγκεκριμένο προφίλ αγοραστών/οδηγών):
40 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας, εργαζόμενος αρκετές ώρες την ημέρα, μετακινήσεις σε πολλά σημεία ανά την εβδομάδα, με οικογένεια και παιδί, ανάγκες μεταφοράς, με παλαιότερη κατοχή κουπέ αυτοκινήτων και διάθεση να οδηγεί λίγο πιο σφιχτά αυτοκίνητα, αλλά όχι με αντοχή επί του παρόντος για κατοχή ενός coupe/GT το οποίο είναι σκληρότερο από αυτό που πλέον αντέχω. Το αυτοκίνητο σπανίως θα βγει εκτός δρόμου (λατρεύω την φύση αλλά δεν την πατάω). Υπάρχουν όμως ανάγκες για κίνηση σε δρόμους με χιόνι και λάσπη λόγω δύσβατης κατοικίας αλλά και πρόσβασης σε επαρχιακό σπίτι.
Και τώρα περί του αυτοκινήτου (κρίνοντας για την κατηγορία του, χωρίς να μειώνω άλλες).- Μεγάλο βάρος (σε σχέση με γρήγορα sedan και πιο γρήγορα coupe που είχα στο παρελθόν), αλλά το συνηθίζεις σε 1 μήνα. Μετά σου λείπει αυτό το «βάρος» αν οδηγήσεις μικρότερο αυτοκίνητο.
- Μεγάλες διαστάσεις (αλλά κάποια sedan έχουν μεγαλύτερες, οπότε παρηγορείσαι. ΠΡΟΣΟΧΗ, μεγάλο πλάτος 1,87m). Για να αγγίξεις την καλή σου κάνει ταξίδι το χέρι σου.
- Μεγάλο ύψος. Στην αρχή ασυνήθιστο. Τώρα προαπαιτούμενο. Βλέπω καλύτερα τον δρόμο και το ανάγλυφό του. Σε άλλα SUV, πχ Nissan X-Trail έννοιωθα κλισεις, εδώ όχι τόσο, άρα το μεγάλο ύψος δεν συνηγορεί στα αρνητικά.
- Σε σχέση με άλλα SUV, δεν είναι άνετο - μαγικό χαλί - στον δρόμο. Δεν τρίζει, δεν βαράει, αλλά έχεις την αίσθηση ότι οδηγείς ένα MEGA-GT. Μικρές κλίσεις. Σε άλλους η αίσθηση του να διαβάζεις τον δρόμο είναι ενοχλητική, σε μένα προσωπικά όχι. Όποιος το αγοράσει έχοντας πριν ένα άνετο sedan ή ένα γαλλικό, θα το θεωρήσει σφικτό, όποιος έρχεται από γρήγορο GT θα το θεωρήσει ικανοποιητικό.
- Αξιοπιστία. Έξι (6) μήνες μαζί του και δεν έχει βγάλει τίποτα. Τυπικό εργοστασιακό προβλεπόμενο service όπως υποδεικνύουν τα βιβλία του. Κόστος service στα 5000 χλμ γύρω στα 110 ευρώ. Επόμενο service στα 10.000χλμ. Φοβερό service στην Mazda Νομικός.
- Πολύ καλοί χώροι για SUV. Υπάρχουν άλλα με περισσότερους και σίγουρα υπάρχουν και αρκετά sedan. Εύκολη η πρόσβαση πίσω.
- Θέσεις για μικροαντικείμενα μπροστά. Όχι πολλές αλλά το ντουλαπάκι και το κεντρικό υποβραχιόνιο βοηθούν την κατάσταση.
Αξίζει η έκδοση Grand-Touring. Άπαιχτος εξοπλισμός. Στα συν προσμετρώνται τα xenon, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το BOSE, η ηλιοροφή (επί παραγγελία μόνο στην Grand-Touring). Χρώμα που επέλεξα: Μαύρο. Δεν θα το ξαναεπιλέξω. Είναι πολυφορεμένο και αδικεί το αυτοκίνητο. Μολυβί ή χρυσαφί του πάνε (αλλά αυτό είναι και υποκειμενικό). - Θέση οδήγησης. Πολύ καλή, αλλά θα προτιμούσα λίγο καλύτερη πλευρική στήριξη. Δεν γέρνω δεξιά-αριστερά από το κάθισμα, αλλά σε σχέση με κάτι καταπληκτικά bucket σε παλιότερο coupe, μου λείπει η πλευρική. Από την άλλη πάλι η μέση μου στηρίζεται καλύτερα και δεν βγαίνω σαν μπαστούνι μετά από 300-400 χλμ ταξίδι non-stop.
- Χειριστήρια. Καταπληκτικά. Αξιόπιστα. Ενδείξεις καντράν – πολύ καλές. Ενδείξεις κεντρικού panel – θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολες (πχ για να δω μέση κατανάλωση και ώρα, πρέπει να αλλάζω το display με ένα κουμπί). Μοχλός ταχυτήτων φοβερός. Αίσθηση υλικών – αρκετά καλή αλλά όποιος φτιάχνεται με ποιότητα Mercedes/BMW/Audi δεν θα την βρει εδώ. Δεν είναι η συναρμογή ή η σχεδίαση (υποκειμενικά την θεωρώ αρκετά προχωρημένη) αλλά η ποιότητα των υλικών (πχ σκληρά πλαστικά) τα οποία σου υποδεικνύουν συνεχώς ότι είσαι σε ένα αυτοκίνητο που δεν είναι upper class. Όποιος ψάχνει κλασάτο και όχι design εσωτερικό κοιτάει αλλού.
- Κράτημα. Αρχικά θεωρούσα ότι θα είναι ένα σκληρότερο SUV το οποίο χωρίς να γέρνει αρκετά, θα είχε καλή ευθυβολία και κράτημα στις στροφές χωρίς όμως να είναι «τραπέζι». Όντως δεν είναι τραπέζι, αλλά παραδόξως λόγω μεταξονίου και καλών αναρτήσεων είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από αυτό που περιμένει ο μέσος οδηγός της κατηγορίας SUV. Έχοντας οδηγήσει και την X3, θεωρώ ότι είναι σε αυτή την κλάσση κύλισης και κρατήματος (και ίσως ελαφρά καλύτερου).
- Κινητήρας. Ράθυμος μέχρι 2000-2500 στρ. Μετά ξεσπάει (χωρίς lag) και παίρνει δρόμο. Στην αρχή τρομάζει (τέτοιος όγκος να επιταχύνει ΕΤΣΙ!!!). Το ξαναλέω. Δεν είναι GT/GTi αλλά και εγώ δεν είμαι πλέον 25 χρονών. Εντούτοις η πλευρικές και εγκάρσιες επιταχύνσεις που προσφέρει είναι ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ!!. Ποιότητα κύλισης κορυφαία. Ταξιδεύεις με 180 και η σύζηγος θεωρεί ότι πας με 130 (άρα δεν φωνασκεί). Θόρυβος μηδέν. Αεροδυναμικός θόρυβος επίσης μηδέν.
- Ακαμψία. Τέλεια. Σε σαμάρια με τζάμι κλειστό, βάλτε το χέρι στο άνω χείλος της πόρτας και θα δείτε μηδενικές στρεβλώσεις. Crash test σε Euro NCAP δεν υπάρχει, αλλά σε USA είναι, στα αντίστοιχα εκεί test, κορυφαίο. Το καλό θα ήταν να ξέραμε και κατά NCAP τι κάνει.
- Ηλεκτρικά. Χωρίς προβλήματα. Τα πολλά gadget της έκδοσης GT, δεν δείχνουν ψεγάδια αστοχιών.
- Tips & tricks. Το καλοκαίρι, λόγω μεγάλης επιφάνειας κρυστάλλων (μαύρο δε έξω, άσπρο εσωτερικό) ΚΑΤΑΚΑΗΚΑ..Να το αποφύγετε. Ο ήλιος με τύφλωνε, τα σκιάδια δεν επαρκούσαν (παρόλο που εκτύνωνται με έξυπνο τρόπο). Ως εκ τούτου, αποφάσισα να βάλω σκούρες διαφάνειες μπροστά. ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. Πέραν του ότι θεωρούνται περίπου παράνομες, δεν έχω καλή ορατότητα πλευρικά το βράδυ. Οι διαφάνειες είναι καλής ποιότητας, από εξουσιοδοτημένο κατάστημα, αλλά προς θεού. Αν μπορείται να τις αποφύγετε. Λευκό εσωτερικό (μπεζ για την ακρίβεια). Δεν λερώνει όπως νόμιζα, αλλά τον χειμώνα είναι σαν να κάθομαι στο χιόνι. Σωτηρία τα κρύα πρωινά τα θερμαινόμενα καθίσματα. Έλλειψη στον εξοπλισμό (που δεν μου έλλειψε όμως εμένα. Το είχα σε παλαιότερα αυτοκίνητα αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποίησα και δεν κατάλαβα την χρής) ο διζωνικός κλιματισμός. Ηλιοροφή. Δεν είναι τεράστια όπως σε άλλα SUV, θα ήταν τέλειο αν ήταν μεγαλύτερη, αλλά η κλίση παρμπριζ (60μοίρες) δεν το επέτρεψε μάλλον κατασκευαστικά.
- ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (όλοι αυτό περιμένουμε, ε?). Λοιπόν, η κατανάλωση δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος (προσωπική άποψη). Η κατανάλωση είναι μία εξίσωση με περισσότερους από έναν αγνώστους και όποιος την θεωρεί δεδομένη, μάλλον σφάλει. Εντούτοις, αυτό που εισπράτω (πληρώνω καλύτερα) προσωπικά σε καύσιμο μεταφράζεται ως 13-14 λίτρα στα 100 χλμ. Το δικό μου αυτοκίνητο έχει 9000χλμ, κινείται σε Αττική οδό καθημερινά, σε μικρούς δρόμους, σε Εθνική οδό με μεσαία ταχύτητα και με πολύ υψηλή (180-200 όταν δεν παρίσταται σύζυγος ή κάποιος συνάδελφος). Αν την συγκρίνω με αυτή ενός τυπικού sedan είναι ΘΗΡΙΩΔΗΣ. Αν την συγκρίνω με αυτή που θα ξόδευα σαν 25άρης με την γλώσσα έξω, οδηγώντας ένα 200+ HP GT/GTi θα ήταν πέριπου παραπλήσια (το γκάζι στο πάτωμα το πληρώνεις). Αν την συγκρίνω με αντίστοιχο SUV των 150-170 HP είναι 20-30% αυξημένη. Άλλοι ζούνε με αυτό το «έξοδο», άλλοι όχι. Μην παρεξηγηθώ, έχει να κάνει με βάση τις προτεραιότητες του καθενός (άλλος δεν καπνίζει και θεωρεί ότι το έξοδο το δίνει στο κάυσιμο, άλλος δικαιολογεί την extra περιβαλλοντική επιβάρυνση του SUV με το γεγονός ότι δεν κάνει πάνω από 10000χλμ το χρόνο, άλλοι αποσβαίνουν το έξοδο καυσίμων λόγω επαγγέλματος – πχ κάλυψη οδοιπορικών από εταιρείες, κλπ). Ναι λοιπόν η κατανάλωση είναι υψηλή σε σχέση με άλλο ίδιων διαστάσεων αυτοκίνητο, αλλά είναι χαμηλότερη από άλλο, ίδιων διαστάσεων και ιπποδύναμης, αυτοκίνητο.
- Τι του καταλογίζω στα πλην? Ποτέ δεν θα σε κοιτάξουν σαν κάτοχο ενός Mercedes/BMW/Audi/Volvo/Saab (αλλά όποιος θέλει δηλώνει οπαδός του understatement και έτσι νοιώθει καλά). Δεν θα πας ποτέ στα κακοτράχαλα χώματα και βράχια. Όποιος χρειάζεται κάτι τέτοιο μάλλον κρατά κατά λάθος στα χέρια του το διαφημιστικό φυλλάδιο του CX-7. Δεν θα προσπεράσεις ποτέ τα 180-200+ HP coupe/sedan. Αλλά όποιος χρειάζεται το υπέρτατο γκάζι, διαλέγει αναλόγως (αν και μάλλον κανείς μας τελικά δεν το αξιοποιεί).
SORRY για το μακροσκελές κείμενο.
Mazda CX-7