-
Απο οτι βλεπω υπαρχει αρκετο ενδιαφερον στο forum απο αρκετους φιλους που θα ηθελαν manual για το αυτοκινητο τους.Σε αυτο το thread Θα μπορουμε να δινουμε και να παιρνουμε πληροφοριες για το manual που μας ενδιαφερει.
-
Απο οτι βλεπω υπαρχει αρκετο ενδιαφερον στο forum απο αρκετους φιλους που θα ηθελαν manual για το αυτοκινητο τους.Σε αυτο το thread Θα μπορουμε να δινουμε και να παιρνουμε πληροφοριες για το manual που μας ενδιαφερει.
-
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απο οτι βλεπω υπαρχει αρκετο ενδιαφερον στο forum απο αρκετους φιλους που θα ηθελαν manual για το αυτοκινητο τους.Σε αυτο το thread Θα μπορουμε να δινουμε και να παιρνουμε πληροφοριες για το manual που μας ενδιαφερει.Απορώ πως καμιά εταιρία δεν ασχολήθηκε με το αμάξι μου, από την στιγμή που έχει κάνει αρκετές πωλήσεις.
Θα ήθελα πολύ ένα (καλό, αναλυτικό) service manual για το αυτοκίνητό μου, αλλά όλες μου οι προσπάθειές μου απέβησαν άκαρπες. Έχουν μόνο για τα 206 με τους παλιούς κινητήρες (1,4 και 1,6 8v) -
Εγω ψαχνω για seat ibiza mini cooper kai nissan almera.Για το μινι ξερω οτι υπαρχει της haynes και σκοπευω να το παραγγειλω.
-
Για τους κατόχους Megane II: H Haynes θα κυκλοφορήσει service/repair manual τον Ιανουάριο του 2006.
-
Μόλις έπεσε στα χέρια μου το Manual τις Alfa 159…
-
Εγω θελω για C4 αλλα να δω ποτε θα βγει...
-
Και μενα με απασχολει το ζητημα... αλλα θελω να κανω μια γενικοτερη ερωτηση. Αυτη η hayes η και αλλες εταιριες που εκδιδουν manuals γιατι δεν τα βγαζουν νωριτερα τα manual??? Εχω παρατηρησει πως το θυμουνται οταν το εκαστοτε μοντελο κλεινει τον κυκλο της ζωης του. Πολλους θα τους συνεφερε να εχουν πληροφοριες για service manual απο τον δευτερο χρονο κιολας που ληγουν και οι εγγυησεις των περισοτερρων εταιριων.
Πχ... σε μενα η hayes τωρα θυμηθηκε να βγαλει manual... τωρα ομως καληνυχτα...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Και μενα με απασχολει το ζητημα... αλλα θελω να κανω μια γενικοτερη ερωτηση. Αυτη η hayes η και αλλες εταιριες που εκδιδουν manuals γιατι δεν τα βγαζουν νωριτερα τα manual??? Εχω παρατηρησει πως το θυμουνται οταν το εκαστοτε μοντελο κλεινει τον κυκλο της ζωης του. Πολλους θα τους συνεφερε να εχουν πληροφοριες για service manual απο τον δευτερο χρονο κιολας που ληγουν και οι εγγυησεις των περισοτερρων εταιριων.Πχ... σε μενα η hayes τωρα θυμηθηκε να βγαλει manual... τωρα ομως καληνυχτα...
Πες τα χρυσοστομε! Το εχω πει 1000 φορες!!!
-
Έχω για Fiat Uno 'Service & Repair manual' απο Haynes σε μορφή pdf (10,3 ΜΒ).Όποιος το θέλει αφήνει μέσω p.m. e-mail.
-
Signomi oi eteries sas den vgazoun service manual kai prepi na to anazitisete ap'ekso?
Giati ego kai sta Impreza kai se ena Almera pou eixa poli palia eixa ta service manual tis kataskevastrias ta opia asxetos pou ego den ta plirosa pouliounte kanonika me part code sto emporio.
I mipos etsi kanoun mono oi Iapones?
JIM -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Signomi oi eteries sas den vgazoun service manual kai prepi na to anazitisete ap'ekso?
Giati ego kai sta Impreza kai se ena Almera pou eixa poli palia eixa ta service manual tis kataskevastrias ta opia asxetos pou ego den ta plirosa pouliounte kanonika me part code sto emporio.
I mipos etsi kanoun mono oi Iapones?
JIMΣίγουρα, όλες οι εταιρίες εκδίδουν service manuals για τα μοντέλα τους, αλλά μήπως η Peugeot το εκδίδει στα Γαλλικά; Γιατί αν είναι έτσι...
-
Όλες οι εταιρίες έχουν service manuals τα οποία όμως προορίζονται για τους τεχνικούς των αντιπροσωπειών και οχι για τον απλό enthusiast...
Είχα βρει σε ενα site pdf στα γαλλικά που ανέλυε πάρα πολλά πράγματα για το Megane... Αλλα δυστυχώς μόνο τα σχέδια καταλαβαίνω...
-
Επισης.... πρεπει να αναρωτηθουμε σε τι τιμες τα πουλανε...
Γι οσους εχουν κατι σαν τον γαλαζιο κουβα απο παραδιπλα, ας δοκιμασουν το παρακατω λινκ. Πρεπει να ειναι το service manual για το Mk2... ειμαι στην ουρα για κατεβασμα. 128ΜΒ...
ed2k://|file|Fiat%20Punto%202%20(188)%20-%20Workshop%20Manual.rar|134572452|EE89B10F45E345C694B444C0BA012528|/ -
Όλες οι εταιρίες έχουν service manuals τα οποία όμως προορίζονται για τους τεχνικούς των αντιπροσωπειών και οχι για τον απλό enthusiast...
Παρ'όλα αυτά πέρσι είχα παραγγείλει για φίλο το service manual του αυτοκινήτου του μέσω internet από Benelux αφου όμως πρώτα μου βρήκε τον κωδικό 'ανταλλακτικού' (καθώς έχουν και τέτοιο τα service manuals και πουλιούνται κανονικά) απλά η πολιτική των εταιρειών είναι τέτοια που να μην κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά κι αποκτά ο καθένας τεχνογνωσία και δη οι τεχνικοί άλλων συνεργείων στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει την κατασκευάστρια να τα εκδίδει και πουλά κανονικά, έστω κι αν είναι στα Γαλλικά κλπ όπως λέτε.
JIM -
JIM THEO εγραψε
Παρ'όλα αυτά πέρσι είχα παραγγείλει για φίλο το service manual του αυτοκινήτου του μέσω internet από Benelux αφου όμως πρώτα μου βρήκε τον κωδικό 'ανταλλακτικού' (καθώς έχουν και τέτοιο τα service manuals και πουλιούνται κανονικά) απλά η πολιτική των εταιρειών είναι τέτοια που να μην κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά κι αποκτά ο καθένας τεχνογνωσία και δη οι τεχνικοί άλλων συνεργείων στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει την κατασκευάστρια να τα εκδίδει και πουλά κανονικά, έστω κι αν είναι στα Γαλλικά κλπ όπως λέτε.
JIMΜηπως φιλε μου ξερεις καποια διευθυνση να μας πεις?
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Παρ'όλα αυτά πέρσι είχα παραγγείλει για φίλο το service manual του αυτοκινήτου του μέσω internet από Benelux αφου όμως πρώτα μου βρήκε τον κωδικό 'ανταλλακτικού' (καθώς έχουν και τέτοιο τα service manuals και πουλιούνται κανονικά)Αυτά τα manuals είναι τα εργοστασιακά, π.χ. για το σιβικ μου του 1995 το εργοστασιακό service manual το εκδίδει η Helm και μπορείς να το αγοράσεις από τη Honda ή από εκδοτικό οίκο (αν δεν ξέρεις τον εκδότη είσαι υποχρεωμένος να το αγοράσεις από το κατασκευαστή του αυτοκινήτου). Είναι πάρα πολύ καλό, χωρίς λάθη και αρκετά ακριβό - μπορείς όμως να κάνεις σοβαρή δουλειά.
Τα service manual της Haynes είναι πολύ φθηνότερα (με σημαντικά λιγότερες σελίδες) και απευθύνονται σε κάποιον που θέλει να κάνει μόνος του μια όχι ιδιαίτερα απαιτητική επισκευή στο αυτοκίνητο. Μπορείς να κάνεις και δύσκολες δουλειές αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν μια λεπτομέρεια τη περιγράφει αναλυτικά. Αν έχεις συνεργείο αυτά τα βιβλία δεν κάνουν.
-
-
Αρκετα manuals gia honda,κυριως παλιοτερα μοντελα αλλα και S2000 στο http://www.piratebay.net
Service -Repair manuals