-
Προσανατολίζομαι στην αγορά της Mercedes A 150 για τους εξής λόγους:
α) αξιοπιστία εταιρείας
β) χώρος, άνεση, ασφάλεια
γ) ποιότητα κατασκευής.
Όμως, δεν το έχω οδηγήσει και δεν είμαι σίγουρος για τις επιδόσεις του. Το χρειάζομαι για την πόλη αλλά και για ταξίδι μια φορά το μήνα Αθήνα - Θεσ/νίκη. Δεν με νοιάζουν οι ταχύτητες αλλά φοβάμαι μήπως με κουράζει. Έχω 'συχτηρήσει' εξάλλου με το xsara που θα αποχωρήσει σύντομα... Μπορώ να έχω τη βοήθεια του κοινού; Ευχαριστώ. -
α) αξιοπιστία εταιρείας
γ) ποιότητα κατασκευής.
Όμως, δεν το έχω οδηγήσει και δεν είμαι σίγουρος για τις επιδόσεις του. Το χρειάζομαι για την πόλη αλλά και για ταξίδι μια φορά το μήνα Αθήνα - Θεσ/νίκη. Δεν με νοιάζουν οι ταχύτητες αλλά φοβάμαι μήπως με κουράζει. Έχω 'συχτηρήσει' εξάλλου με το xsara που θα αποχωρήσει σύντομα... Μπορώ να έχω τη βοήθεια του κοινού; Ευχαριστώ. -
α) αξιοπιστία εταιρείας
γ) ποιότητα κατασκευής.
Ο χρήστης biko έγραψε:
α) αξιοπιστία εταιρείας
γ) ποιότητα κατασκευής.
Όμως, δεν το έχω οδηγήσει και δεν είμαι σίγουρος για τις επιδόσεις του. Το χρειάζομαι για την πόλη αλλά και για ταξίδι μια φορά το μήνα Αθήνα - Θεσ/νίκη. Δεν με νοιάζουν οι ταχύτητες αλλά φοβάμαι μήπως με κουράζει. Έχω 'συχτηρήσει' εξάλλου με το xsara που θα αποχωρήσει σύντομα... Μπορώ να έχω τη βοήθεια του κοινού; Ευχαριστώ.Με πολύ λιγότερα λεφτά παίρνεις ένα corolla 1.6. Αλλά με την A class έχεις κατ'εμέ
- καλύτερο design
- image εταιρίας
Επίσης η καινούργια Α class έχει μεγαλύτερους χώρους από την παλιά, γενικά είναι αρκετά καλό αυτοκίνητο.
-
Έχεις ρωτήσει χρόνο παράδοσης??????
-
Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:
α) αξιοπιστία εταιρείας
γ) ποιότητα κατασκευής.
Όμως, δεν το έχω οδηγήσει και δεν είμαι σίγουρος για τις επιδόσεις του. Το χρειάζομαι για την πόλη αλλά και για ταξίδι μια φορά το μήνα Αθήνα - Θεσ/νίκη. Δεν με νοιάζουν οι ταχύτητες αλλά φοβάμαι μήπως με κουράζει. Έχω 'συχτηρήσει' εξάλλου με το xsara που θα αποχωρήσει σύντομα... Μπορώ να έχω τη βοήθεια του κοινού; Ευχαριστώ.Με πολύ λιγότερα λεφτά παίρνεις ένα corolla 1.6. Αλλά με την A class έχεις κατ'εμέ
- καλύτερο design
- image εταιρίας
Επίσης η καινούργια Α class έχει μεγαλύτερους χώρους από την παλιά, γενικά είναι αρκετά καλό αυτοκίνητο.
Να προσθέσω στο πολύ καλούς χώρους τις ιδιαίτερα περιορισμένες διαστάσεις που το κάνουν μικρότερο από πολλά μικρά.
-
την έχουμε σπίτι περιπου 6 μήνες...
απο ποιότητα εσωτερικού, ανεση και ποιότητα κύλισης ειναι ΑΨΟΓΗ.
Τα 1500κ.εκ ομως ίσως δεν αρκούν.. κοίτα να πάς στο Α170 αν το αντέχεις. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Έχεις ρωτήσει χρόνο παράδοσης??????Δεν έχω ακόμα επισκεφθεί κάποια αντιπροσωπεία, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου. Θα μπορούσα να περιμένω 2-3 μήνες όμως για την παραλαβή. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου παίζει και η αξία μεταπώλησης. Σκοπέυω, ευρώ επιτρέποντος, να αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 4-5 χρόνια. Νομίζω ότι ως Mercedes δεν θα κατρακυλήσει... Θα μ' ενδιέφερε ιδαιτέρως η άποψη κάποιου που το έχει οδηγήσει. Ευχαριτώ.
-
Δεν ξερω για Ελλαδα αλλα τοπικα η αξια των γιαπωνεζικων (κυριως Toyota, Honda) σαν μεταχειρισμενα(ανταλαγη κτλ) ειναι πολυ καλυτερη απο τα ευρωπαικα.
το αλλο θεμα ειναι εαν θα αλλαζεις αυτοκινητο καθε 4-5 χρονια εοιμασου να χανει το αυτοκινητο την αξια του περιπου στο 40% η παραπανω. Τποικα ξανα η λυση ειναι να κανεις ενα leasing και να το γυρνας το αυτοκινητο καθε 4-5 χρονια. Ετσι και αλλοιως καθε φορα θα πληρωνεις πιο πολλα λεφτα για να κρατας το ιδιο επιπεδο αυτοκινητου.
Οτι και αν αποφασισεις καλη τυχη.
Νικος
-
Ο χρήστης biko έγραψε:
Έχεις ρωτήσει χρόνο παράδοσης??????
Δεν έχω ακόμα επισκεφθεί κάποια αντιπροσωπεία, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου. Θα μπορούσα να περιμένω 2-3 μήνες όμως για την παραλαβή. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου παίζει και η αξία μεταπώλησης. Σκοπέυω, ευρώ επιτρέποντος, να αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 4-5 χρόνια. Νομίζω ότι ως Mercedes δεν θα κατρακυλήσει... Θα μ' ενδιέφερε ιδαιτέρως η άποψη κάποιου που το έχει οδηγήσει. Ευχαριτώ.
Το καλοκαίρι ήταν στους 7μήνες
για ρώτα πρώτα, μακάρι να έχει αλλάξει -
επειδή παρείγγηλα απο τα πρώτα διπορτα, πήγε περιπου 3-4 μήνες παράδοση..
Σιγουρα αν το βιάζεσε μπορείς να πας Γερμανία να εισάγεις ένα μόνος σου.κατι που δεν μου αρέσει (εκτός της μηχανής που την κρίνω ανεπαρκή για το βαρύ αμάξωμα ατης) οτι το μοτέρ ειναι αρκετά θορυβώδες σαν ντίζελ σχεδόν!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
επειδή παρείγγηλα απο τα πρώτα διπορτα, πήγε περιπου 3-4 μήνες παράδοση..
Σιγουρα αν το βιάζεσε μπορείς να πας Γερμανία να εισάγεις ένα μόνος σου.κατι που δεν μου αρέσει (εκτός της μηχανής που την κρίνω ανεπαρκή για το βαρύ αμάξωμα ατης) οτι το μοτέρ ειναι αρκετά θορυβώδες σαν ντίζελ σχεδόν!
Αυτό είναι σοβαρό. Ο θόρυβος του κινητήρα είναι μια παράμετρος που πρέπει να παίρνει κανείς σοβαρά υπόψη, γιατί -κακά τα ψέματα- περνάμε αρκετό χρόνο της ζωής μας μέσα σε ένα αυτοκίνητο...
-
Οδηγώ την 150 εδώ και 3 μήνες.
Είναι αυτόματη 7xCVT, με ηλιοροφή.
Minus:
Πολύ αργή
Θορυβώδες μοτέρ στις ψηλές rpm
ΨιλοακριβήPlus
Ποιοτική
Άνετη για πέντε επιβάτες . Περισσότερο και απο...π.χ. Α4
Ικανοποιητικό πορτ-μπαγκάζ για τις διαστάσεις του
Φοβερά άνετο στην πόλη! Παρκάρει παντού!
Το κιβώτιο σχεδόν αξίζει τα λεφτά του.
Λόγω ύψους, μπαίνεις-βγαίνεις σαν κύριοςOverall...9/10
-
Maxmara... απο αναρτησεις τι λεει η A-class? Ειναι ενδοτικη λιγακι οι περνανε ολα μεσα... ειδικα για την πολη. Απλα με προβληματιζει σε αυτο τον τομεα επειδη ειναι κοντο σαν αμαξι, και απο την αλλη λογω του οτι εχει και λιγο παραπανω υψος, για να controlαρουν το body roll υποψιαζομαι πως θα πρεπει να ειναι σφιχτες οι αναρτησεις.
Παντως μου αρεσει πολυ το ολο concept της A-class....
-
Αφού δεν είναι όπως η παλιά (the car that cornered on its roof ), δεν θα'χει πρόβλημα η μαντάμ Σουσού που θα την πάρει.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Maxmara... απο αναρτησεις τι λεει η A-class? Ειναι ενδοτικη λιγακι οι περνανε ολα μεσα... ειδικα για την πολη. Απλα με προβληματιζει σε αυτο τον τομεα επειδη ειναι κοντο σαν αμαξι, και απο την αλλη λογω του οτι εχει και λιγο παραπανω υψος, για να controlαρουν το body roll υποψιαζομαι πως θα πρεπει να ειναι σφιχτες οι αναρτησεις.Παντως μου αρεσει πολυ το ολο concept της A-class....
Δεν έχω ενοχληθεί απο τις αναρτήσεις - δηλαδή, δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σφιχτές.
Σίγουρα πάντως δεν είναι αυτοκίνητο που θα το ρίξεις 'όπως είσαι' στις στροφές!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Οδηγώ την 150 εδώ και 3 μήνες.Είναι αυτόματη 7xCVT, με ηλιοροφή.
Minus:
Πολύ αργή
Θορυβώδες μοτέρ στις ψηλές rpm
ΨιλοακριβήPlus
Ποιοτική
Άνετη για πέντε επιβάτες . Περισσότερο και απο...π.χ. Α4
Ικανοποιητικό πορτ-μπαγκάζ για τις διαστάσεις του
Φοβερά άνετο στην πόλη! Παρκάρει παντού!
Το κιβώτιο σχεδόν αξίζει τα λεφτά του.
Λόγω ύψους, μπαίνεις-βγαίνεις σαν κύριοςOverall...9/10
Πόσο την είχες πάρει με το κλειδί στο χέρι;
Mercedes A 150 αξιόπιστη λύση;