-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με τον όρο oil burners βέβαια οι Άγγλοι αναφέρονται υποτιμητικά στα αυτοκίνητα, καθώς συνήθως τον χρησιμοποιούν για τους καυστήρες τους.Τυχαίο; Δε νομίζω.
-
Η σύγκριση Clio dci με RS είναι ατυχέστατη, καθώς η ροπή δε λέει απολύτως τίποτα μιας και η ιπποδύναμη είναι εντελώς διαφορετική. Και τα νούμερα το αποδεικνύουν : http://www.zeperfs.com/duel1348-2309.htm.
Από την άλλη όμως, αν το συγκρίνουμε με ένα ίδιο αντίστοιχης ιπποδύναμης, τότε μπορεί να φανεί η διαφορά που κάνει η ροπή.
http://www.zeperfs.com/duel2309-2973.htm.
Παρατηρώ πως το 80-120 ακόμα και με 6η είναι ταχύτερο από το αντίστοιχο του tce με 5η. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
.......Μια παρατηρηση
Κανενα dci δεν ξεφουσκωνει ψηλα έντονα ωστε να πεις ότι καθυστερεις.Το γραφουν γενικως και τους προκαλει και εντύπωση ότι ψηλα δεν κρεμανε ακομα και κοντα στις 5000 (οκ εκει είναι το ψηλα για τα Diesel )
Όλα κρατανε ψηλά περιέργως και ειδικα o 1.6 dci
Πολυ θέλω να πάω ένα τέτοιο βόλτα και μαλλον θα το δρομολογησω
Όχι τίποτε αλλο αλλα να δουμε αν είναι τόσο καλο αυτο το μοτερ -
Σε clio I 1.4 ειναι λογικο να παιζει ο δεικτης της θερμοκρασιας ρε παιδια?? Αφου εχει ζεσταθει, ο δεικτης δε μενει σταθερος αλλα παιζει αναμεσα σε δυο 'γραμμες' του καντραν, αναλογα με τις συνθηκες (στροφες, ταχυτητα κλπ).
Αν βοηθαει, βαζω κ μια εικονα, η διακυμανση ειναι αναμεσα στη 2η κ την 3η γραμμη (αυτες που 'κοιτανε' το λαμπακι)
Ειναι λογικο αυτο κ αγχωνομαι τσαμπα η θα καψουμε τπτ??
-
Αν τα νερα είναι στη θέση τους τα λαδια το ίδιο το μονο που μπορεις να τσεκαρεις είναι ο θερμοστάτης
Δεν νομιζω να το καψεται
Στο Toledo του 96 του νονου μου έπαιζει απο τη μεση μεχρι σχεδόν τα κοκκινα και μετα άναβε το βεντιλατερ
Το ότι παιζει μπορεί να είναι η άνοδος και η πτώση της θερμοκρασιας με τη χρήση του βεντιλατερ κι απλα να έχει ευαισθητο αισθητηρα θερμοκρασιάς και να σημειώνει την αλλαγη της θερμοκρασίας
Η μονη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι αυτη με βαση αυτα που έχω δει απο τα γαλλικα κατασκευασματα -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Μια παρατηρηση
Κανενα dci δεν ξεφουσκωνει ψηλα έντονα ωστε να πεις ότι καθυστερεις.Το γραφουν γενικως και τους προκαλει και εντύπωση ότι ψηλα δεν κρεμανε ακομα και κοντα στις 5000 (οκ εκει είναι το ψηλα για τα Diesel )
Όλα κρατανε ψηλά περιέργως και ειδικα o 1.6 dci
Πολυ θέλω να πάω ένα τέτοιο βόλτα και μαλλον θα το δρομολογησω
Όχι τίποτε αλλο αλλα να δουμε αν είναι τόσο καλο αυτο το μοτερΑπό το test drive που είχα κάνει στο clio dci 105 πάντως, μου έδωσε την εντύπωση πως πάνω από τις 4000, 4 και κάτι, δεν είχε νόημα να το πατάς. Από τις 2 έως εκεί πήγαινε πολύ καλά με όλες τις σχέσεις. Ενώ κάτω από τις 2 το βρήκα λίγο νωχελικό. Όχι όμως βέβαια σαν το 1.2 tdi που ήθελε προσπάθεια μη σου σβήσει.
-
Κατι ξερουν στη Renault και στα dci βαζουν 6ταχυτα κιβωτια.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Το 90άρι έχει 5τάχυτο. Όταν ψαχνόμουν για diesel και ήταν και το Clio υποψήφιο, έψαχνα μάταια να βρω κάποια δοκιμή από το μικρό. Όλοι είχανε το 105. Αλλά σαν να θυμάμαι να πήρε το μάτι μου ότι γράφανε κάπου πως ίσως να ήταν λίγο καλύτερο χαμηλά από το μεγάλο. Ίσως έχει πιο μικρή τουρμπίνα;
-
Υπάρχει 90αρι για δοκιμη Αθηνα.
-
Αν δεν κανω λαθος κατι παραπάνω απο 1000€ ειναι η διαφορά 90άρι με 105αρι. Νομίζω οτι ειναι μικρή διαφορά για το καλύτερο 105άρι.
-
Εννοείται το 105άρι αν αντέχει κάποιος. Και το εξοπλιστικό επίπεδο dynamic αξίζει.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Εννοείται το 105άρι αν αντέχει κάποιος. Και το εξοπλιστικό επίπεδο dynamic αξίζει.To τωρινο Dynamic (nigth and day) λεει πολυ οντως
Το 90αρι έχει το παλιο dynamic πλεόν νομιζω
Αρα εξοπλιστικα είναι άριστο απλα -
Καλησπέρα κι από 'μένα....έχω ένα Clio '01 1.4 16v και πριν από μια βδομάδα περίπου η ένδειξη για 'μη λυμένο' χειρόφρενο καθώς και η ένδειξη STOP παρέμειναν αναμμένες (ή μάλλον αναβόσβηναν) όταν το αυτοκίνητο κινούνταν....ανοίγοντας το καπό διαπίστωσα ότι η στάθμη των υγρών φρένων βρίσκονταν κάτω από το ΜΙΝ..συμπλήρωσα λοιπόν υγρά αλλά μετά από δυο μέρες,έχοντας διανύσει λιγότερα από 20 χλμ., οι ενδείξεις πάλι αναβόσβηναν...και πάλι η στάθμη των υγρών φρένων βρίσκεται κάτω από το ΜΙΝ....έλεγξα για διαρροή αλλά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο....μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
-
Ο χρήστης daskalian έγραψε:
Καλησπέρα κι από 'μένα....έχω ένα Clio '01 1.4 16v και πριν από μια βδομάδα περίπου η ένδειξη για 'μη λυμένο' χειρόφρενο καθώς και η ένδειξη STOP παρέμειναν αναμμένες (ή μάλλον αναβόσβηναν) όταν το αυτοκίνητο κινούνταν....ανοίγοντας το καπό διαπίστωσα ότι η στάθμη των υγρών φρένων βρίσκονταν κάτω από το ΜΙΝ..συμπλήρωσα λοιπόν υγρά αλλά μετά από δυο μέρες,έχοντας διανύσει λιγότερα από 20 χλμ., οι ενδείξεις πάλι αναβόσβηναν...και πάλι η στάθμη των υγρών φρένων βρίσκεται κάτω από το ΜΙΝ....έλεγξα για διαρροή αλλά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο....μπορεί κάποιος να βοηθήσει;Eνα συνεργειο θα σε βοηθησει.Απο καπου χανεις υγρα και πρεπει να το φτιαξεις γιατι θα μεινεις χωρις φρενα.
-
Ο χρήστης daskalian έγραψε:
Καλησπέρα κι από 'μένα....έχω ένα Clio '01 1.4 16v και πριν από μια βδομάδα περίπου η ένδειξη για 'μη λυμένο' χειρόφρενο καθώς και η ένδειξη STOP παρέμειναν αναμμένες (ή μάλλον αναβόσβηναν) όταν το αυτοκίνητο κινούνταν....ανοίγοντας το καπό διαπίστωσα ότι η στάθμη των υγρών φρένων βρίσκονταν κάτω από το ΜΙΝ..συμπλήρωσα λοιπόν υγρά αλλά μετά από δυο μέρες,έχοντας διανύσει λιγότερα από 20 χλμ., οι ενδείξεις πάλι αναβόσβηναν...και πάλι η στάθμη των υγρών φρένων βρίσκεται κάτω από το ΜΙΝ....έλεγξα για διαρροή αλλά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο....μπορεί κάποιος να βοηθήσει;Βασικά αν έχεις τσεκαρει λεει όταν αναβει το STOP να σταματας και να το φωρτώνεις σε ελπάκι και γραμμη στο συνεργειό
Εσύ γιατι δεν το έκανες.Οκ μπορεί να δουλευεις και να μην υπάρχει άλλο αμαξι αλλα με τη ζωη και την ασφάλεια μας δεν παίζουμε
Και σαφεστατα μπορεί να έχει διαρροή και να μη φαινεται
Να πας σε συνεργείο άμεσα και με πολυ προσοχη -
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις....τη δευτέρα το πρωί κατευθείαν στο συνεργείο....μέχρι τότε βόλτες μόνο με το ποδήλατο.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Αν τα νερα είναι στη θέση τους τα λαδια το ίδιο το μονο που μπορεις να τσεκαρεις είναι ο θερμοστάτης
Δεν νομιζω να το καψεται
Στο Toledo του 96 του νονου μου έπαιζει απο τη μεση μεχρι σχεδόν τα κοκκινα και μετα άναβε το βεντιλατερ
Το ότι παιζει μπορεί να είναι η άνοδος και η πτώση της θερμοκρασιας με τη χρήση του βεντιλατερ κι απλα να έχει ευαισθητο αισθητηρα θερμοκρασιάς και να σημειώνει την αλλαγη της θερμοκρασίας
Η μονη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι αυτη με βαση αυτα που έχω δει απο τα γαλλικα κατασκευασματαΑυτο, λεω μηπως ειναι ετσι ο δεικτης γι'αυτο ρωτησα μηπως ειχε κανεις εμπειρια απο το συγκεκριμενο.. Ευχαριστω Ορεστη!!
-
το κλιο mk1 1200 τί λεει ρε παιδιά? πόσες ταχύτητες έχει, 4ή 5? ξέρουμε αν έχει κάποιο κλασικό πρόβλημα?
εχω βρει ένα του 1992 κ θα παω να το δω. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Σε clio I 1.4 ειναι λογικο να παιζει ο δεικτης της θερμοκρασιας ρε παιδια?? Αφου εχει ζεσταθει, ο δεικτης δε μενει σταθερος αλλα παιζει αναμεσα σε δυο 'γραμμες' του καντραν, αναλογα με τις συνθηκες (στροφες, ταχυτητα κλπ).Αν βοηθαει, βαζω κ μια εικονα, η διακυμανση ειναι αναμεσα στη 2η κ την 3η γραμμη (αυτες που 'κοιτανε' το λαμπακι)
Ολα τα δικα μου energy...ειτε σε 19 ειτε σε clio η θερμοκρασια παει το πολυ μεχρι εκει....
...σε ταξιδι παιζει εδω....
Ελπιζω να σε βοηθησα!!!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Σε clio I 1.4 ειναι λογικο να παιζει ο δεικτης της θερμοκρασιας ρε παιδια?? Αφου εχει ζεσταθει, ο δεικτης δε μενει σταθερος αλλα παιζει αναμεσα σε δυο 'γραμμες' του καντραν, αναλογα με τις συνθηκες (στροφες, ταχυτητα κλπ).
Αν βοηθαει, βαζω κ μια εικονα, η διακυμανση ειναι αναμεσα στη 2η κ την 3η γραμμη (αυτες που 'κοιτανε' το λαμπακι)
Ολα τα δικα μου energy...ειτε σε 19 ειτε σε clio η θερμοκρασια παει το πολυ μεχρι εκει....
...σε ταξιδι παιζει εδω....
Ελπιζω να σε βοηθησα!!!
Κι εμενα ετσι παει -ακριβως ομως!!- οποτε ολα καλα. Ευχαριστω φιλε
RENAULT FORUM