-
Λογικά θα πρέπει να έχεις 2 tweeter στο ταμπλό + 2 woofer στις εμπρός πόρτες (μέχρι εδώ είναι όπως στο twingo που έχω) + 2 woofer πίσω.
Οπότε όλα καλά πιστεύω (και θα έχεις και το bluetooth).
Μήπως το test drive που οδήγησες είχε κάποια διαφοροποίηση λόγω έτους κατασκευής?
Για παράδειγμα στο twingo 2010, έχει άλλες εκπομπές CO2 (132) σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. -
Παντως στο ιδιο εντυπο που εβαλε ο Ernani λεει οτι τα προστατευτικα ειναι βαμμενα στο χρωμα του αμαξωματος και στην expression και στην dynamic...
-
Αν είναι καινούργιο μοντέλο, λογικά θα έχεις ό,τι αναγράφεται και στο έντυπο. Επίσης τσέκαρα στα γρήγορα και το γαλλικό site (renault.fr) και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Πιστεύω ότι ίσως έχει σχέση με το έτος κατασκευής, γιατί το twingo 2007 είχε 140 CO2, ενώ το δικό μου 132 CO2. Επίσης, το USB port νομίζω ότι στο αρχικό twingo ήταν μέσα στο πορτάκι του συνοδηγού, ενώ τώρα είναι κάτω από το CD. Γίνονται δηλαδή κάποιες αλλαγές στην πορεία του χρόνου.
Κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα. Ίσως κάποιος φίλος γνωρίζει παραπάνω να μας διαφωτίσει.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Λογικά θα πρέπει να έχεις 2 tweeter στο ταμπλό + 2 woofer στις εμπρός πόρτες (μέχρι εδώ είναι όπως στο twingo που έχω) + 2 woofer πίσω.Οπότε όλα καλά πιστεύω (και θα έχεις και το bluetooth).
Μήπως το test drive που οδήγησες είχε κάποια διαφοροποίηση λόγω έτους κατασκευής?
Για παράδειγμα στο twingo 2010, έχει άλλες εκπομπές CO2 (132) σε σχέση με το αρχικό μοντέλο.Ελπιζω να ειναι ετσι...
Το td ηταν πολυ φρεσκο, λογικα ιδια παρτιδα με αυτο που θα παρω κι εγω... -
Το 5θυρο* έχεις παραγγείλει? Θα μπω πάλι στο γαλλικό site να κοιτάξω. Αλλά θυμάμαι ότι τουλάχιστον τα πλαινά ήταν στο χρώμα του αμαξώματος.
*Βλέπω στο γαλλικό site μόνο 'CLIO Dynamique TomTom 5p Tce 100 eco2 Euro5'.
-
Ναι 5θυρο...
-
Έχετε υπόψη σας ό,τι για τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων που έρχονται στην Ελλάδα απόφασίζει (και εν τέλει παραγγέλνει) η εδώ αντιπροσωπεία και όχι η μητρική RENAULT.
Δηλαδή δεν σημαίνει ό,τι ένα 'Γαλλικό' ένα 'Γερμανικό' ένα 'Ελληνικό' Κλιο Ντυμαμίκ κλπ έχουν όλα τον ίδιο εξοπλισμό και έξτρα.
Δηλαδή την 'τσιγγουνιά' ή την 'γαλαντομία' την κάνει η κεντρική αντιποροσωπεία και όχι το εργοστάσιο.Για την πολιτική της PGA στο θέμα αυτό δεν γνωρίζω. Για την ΜΑΒΑ ξέρω ό,τι τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που είχε την αντιπροσώπευση (και όχι μόνο) παράγγελνε και πουλούσε αυτοκίνητα με τους πλέον πλούσιους εξοπλισμούς που μπορούσε να διαθέσει το εργοστάσιο.
-
Άρα άκυρα αυτά που έβλεπα στο γαλλικό site.
Πάντως στο ελληνικό site στο έντυπο του clio όλα αυτά ανήκουν στον υποχρεωτικό εξοπλισμό.
-
Παιδιά, από το γαλλικό σάιτ που αναφέρετε, προκύπτουν τα εξής:
τα Clio για το 2010, που εισάγονται και στην Ελλάδα, υπάρχουν στις εκδόσεις Expression Clim και Dynamique TomTom. Προκειμένου για τον TCE, αυτός είναι πλέον προδιαγραφών Euro5, με εκπομπές διοξειδίου 125 γρ./χλμ.
Στα του εξοπλισμού αναλυτικότερα:
Το Dynamique έχει πλέον του Expression, αερόσακκους κεφαλής, περίγραμμα προβολέων σε μαύρο χρώμα, σύστημα πλοήγησης TomTom, πλαϊνά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος, φυμέ πλαϊνά πίσω παράθυρα και τζάμι πίσω πόρτας, καθώς και δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λεβιέ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ της έκδοσης Dynamique ο αυτόματος κλιματισμός και οι ζάντες αλουμινίου !! Από την άλλη, η Expression έκδοση έχει στάνταρ προβολείς ομίχλης, ίδιο ηχοσύστημα (80W mp3) με την Dynamique, καθρέπτες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος και χειρολαβές 'χρωμίου' (όπως και η Dynamique). Περικοπές σαφώς κι έχουν γίνει, απλά στην 'πολιτισμένη' Ευρώπη υπάρχει και ακόμη πλουσιότερη έκδοση του μοντέλου (η Exception), καθώς και μια έκδοση για την 20η επέτειο του Clio, που μάλλον δεν θα δούμε στο ελλάντα και η οποία είναι ανάμεσα στην Expression την Dynamique, χωρίς να είναι ακριβότερο από το Expression...
Για το 2011 μάλλον αναμένονται περαιτέρω αλλαγές για τον εξοπλισμό, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως μάλλον θα είναι και η τελευταία χρονιά για το Clio III...
Κι επειδή με πρόλαβε ο thvarveris, το δικό μου Dynamique (Clio II, 2004) είχε πανομοιότυπο εξοπλισμό με το αντίστοιχο γαλλικό εκείνη την εποχή, πλην υπολογιστή ταξιδιού, που το δικό μου ΔΕΝ είχε (είχαν μόνο τα 3θυρα 'ελληνικά'). Πιστεύω δηλαδή, πως σε γενικές γραμμές, τα 'γαλλικά' έρχονται στην Ελλάδα ως έχουν... -
..αλλα υπαρχει παντα η υποσημειωση οτι 'ο εξοπλισμος μπορει να αλλαξει χωρις ενημερωση'
Γενικα το αυτοκινητο εχει πληρη εξοπλισμο και ειδικα για την χρηση ως δευτερου οικογενειακου πολης που προσωπικα το θελω. Σιγουρα λειπουν καποια πραγματα και υπαρχουν αλλες προτασεις στην αγορα που τα εχουν, ομως κι αυτες με την σειρα τους εχουν αλλες ελλειψεις.. Το 207 πχ ειχε και αισθητηρα βροχης/φωτων στον εξοπλισμο της εκδοσης sport κι ηταν και πιο φθηνο, αλλα δεν ειχε ζαντες αλουμινιου... απο την αλλη το Polo ειχε πισω ηλεκτρικα και ESP, αλλα δεν ειχε Bluetooth και παει λεγοντας...γενικα κανενα δεν υπαρχει που να τα συνδιαζει ολα, επομενως εξαρταται σε τι δινει ο καθενας προτεραιοτητα
-
Govus μηπως εννοεις 2011? Με ειχαν ενημερωσει οτι θα υπηρχε μειωση του εξοπλισμου, απλα δεν εδωσα σημασια γιατι θεωρησα οτι ισως το αναφερει ο πωλητης για να με πιεσει για το ετοιμοπαραδοτο...Παντως του 2010 που εκλεισα εχει και ζαντες αλουμινιου και κλιματισμο.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Παιδιά, από το γαλλικό σάιτ που αναφέρετε, προκύπτουν τα εξής:
τα Clio για το 2010, που εισάγονται και στην Ελλάδα, υπάρχουν στις εκδόσεις Expression Clim και Dynamique TomTom. Προκειμένου για τον TCE, αυτός είναι πλέον προδιαγραφών Euro5, με εκπομπές διοξειδίου 125 γρ./χλμ.
Στα του εξοπλισμού αναλυτικότερα:
Το Dynamique έχει πλέον του Expression, αερόσακκους κεφαλής, περίγραμμα προβολέων σε μαύρο χρώμα, σύστημα πλοήγησης TomTom, πλαϊνά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος, φυμέ πλαϊνά πίσω παράθυρα και τζάμι πίσω πόρτας, καθώς και δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λεβιέ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ της έκδοσης Dynamique ο αυτόματος κλιματισμός και οι ζάντες αλουμινίου !! Από την άλλη, η Expression έκδοση έχει στάνταρ προβολείς ομίχλης, ίδιο ηχοσύστημα (80W mp3) με την Dynamique, καθρέπτες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος και χειρολαβές 'χρωμίου' (όπως και η Dynamique). Περικοπές σαφώς κι έχουν γίνει, απλά στην 'πολιτισμένη' Ευρώπη υπάρχει και ακόμη πλουσιότερη έκδοση του μοντέλου (η Exception), καθώς και μια έκδοση για την 20η επέτειο του Clio, που μάλλον δεν θα δούμε στο ελλάντα και η οποία είναι ανάμεσα στην Expression την Dynamique, χωρίς να είναι ακριβότερο από το Expression...
Για το 2011 μάλλον αναμένονται περαιτέρω αλλαγές για τον εξοπλισμό, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως μάλλον θα είναι και η τελευταία χρονιά για το Clio III...
Κι επειδή με πρόλαβε ο thvarveris, το δικό μου Dynamique (Clio II, 2004) είχε πανομοιότυπο εξοπλισμό με το αντίστοιχο γαλλικό εκείνη την εποχή, πλην υπολογιστή ταξιδιού, που το δικό μου ΔΕΝ είχε (είχαν μόνο τα 3θυρα 'ελληνικά'). Πιστεύω δηλαδή, πως σε γενικές γραμμές, τα 'γαλλικά' έρχονται στην Ελλάδα ως έχουν...Έτσι όπως τα λες είναι. Επιπλέον ούτε το bluetooth υπάρχει, ούτε το audio connection kit.
Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ενημερωθεί και το ελληνικό site...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Govus μηπως εννοεις 2011? Με ειχαν ενημερωσει οτι θα υπηρχε μειωση του εξοπλισμου, απλα δεν εδωσα σημασια γιατι θεωρησα οτι ισως το αναφερει ο πωλητης για να με πιεσει για το ετοιμοπαραδοτο...Παντως του 2010 που εκλεισα εχει και ζαντες αλουμινιου και κλιματισμο.H γκάμα στο γαλλικό site αναφέρει 2010, αν αυτό βοηθάει κάπου.
Αν μπορείς να δεις αυτό το url μέσω chrome (για να σου κάνει τη μετάφραση στα αγγλικά):
http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/clio/clio-berline/prix-et-specifications/index.jsp?modelKey=CL3&versions=VECA9C_FRAN,VECA9D_FRAN&del=VECA9C_FRAN&userPriceType=&codes=&toggles=00000000&diff=false&show=2 -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Govus μηπως εννοεις 2011? Με ειχαν ενημερωσει οτι θα υπηρχε μειωση του εξοπλισμου, απλα δεν εδωσα σημασια γιατι θεωρησα οτι ισως το αναφερει ο πωλητης για να με πιεσει για το ετοιμοπαραδοτο...Παντως του 2010 που εκλεισα εχει και ζαντες αλουμινιου και κλιματισμο.
H γκάμα στο γαλλικό site αναφέρει 2010, αν αυτό βοηθάει κάπου.
Αν μπορείς να δεις αυτό το url μέσω chrome (για να σου κάνει τη μετάφραση στα αγγλικά):
http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/clio/clio-berline/prix-et-specifications/index.jsp?modelKey=CL3&versions=VECA9C_FRAN,VECA9D_FRAN&del=VECA9C_FRAN&userPriceType=&codes=&toggles=00000000&diff=false&show=2Όχι, εννοώ 2010 και μάλιστα Φλεβάρη ...
Δες και το δελτίο τύπου. Τώρα, πότε ακριβώς ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ τα 'ελληνικά' Clio, ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις (πρέπει να το ψάξεις πάντως) ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Τώρα, πότε ακριβώς ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ τα 'ελληνικά' Clio, ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις (πρέπει να το ψάξεις πάντως) ...παντως εμενα σε δυο μερη που ρωτησα, αντιπροσωπεια Χανια και πλαλας , μου ειπαν οτι δε γινεται να βρεθει ημερα παραγωγης
-
Ημέρα όχι! Βδομάδα ναι σίγουρα!
Αφού κάποιος έμπειρος πωλητής ακόμη κ απο τον αριθμό πλαισίου μπορεί να κάνει μια εκτίμηση χοντρικά πότε είναι! -
Τελικα ειναι ετοιμο σημερα επομενως ολα θα εχουν απαντηθει μεχρι το βραδυ Επιπλεον μπορω αυριο να δω τον γαυρο με την ησυχια μου και να παω μετα να γραψω κανενα χλμ...
-
Από τον αριθμό παραγωγής (το πρώτο νούμερο στα δεξιά στο ταμπελάκι OVAL στην κολώνα της δεξιάς πόρτας) ακόμα και ένας υπάλληλος που δουλεύει στα ανταλλακτικά μπορεί να σου πει (αν γνωρίζει πως δουλεύει το DIALOGYS) περίπου την εβδομάδα.
Από τον αριθμό πλαισίου μπορούν να βρουν και την μέρα.
Αν δεν το κάνουν συμβαίνουν δύο πράγματα. Ή είναι 'μπαγιάτικο' ή δεν ξέρουν την δουλειά τους (το πιθανότερο).Χοντρικότατα και μπακαλίστικα υπολογίστε 3 με 4 μήνες.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τελικα ειναι ετοιμο σημερα επομενως ολα θα εχουν απαντηθει μεχρι το βραδυ Επιπλεον μπορω αυριο να δω τον γαυρο με την ησυχια μου και να παω μετα να γραψω κανενα χλμ...Καλορίζικο
Καλοτάξιδο,καλόστριφτο με πολλά αξιόπιστα και ασφαλή χιλιόμετρα -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Από τον αριθμό παραγωγής (το πρώτο νούμερο στα δεξιά στο ταμπελάκι OVAL στην κολώνα της δεξιάς πόρτας) ακόμα και ένας υπάλληλος που δουλεύει στα ανταλλακτικά μπορεί να σου πει (αν γνωρίζει πως δουλεύει το DIALOGYS) περίπου την εβδομάδα.
Από τον αριθμό πλαισίου μπορούν να βρουν και την μέρα.
Αν δεν το κάνουν συμβαίνουν δύο πράγματα. Ή είναι 'μπαγιάτικο' ή δεν ξέρουν την δουλειά τους (το πιθανότερο).Χοντρικότατα και μπακαλίστικα υπολογίστε 3 με 4 μήνες.
και στις δυο περιπτωσεις ηταν υπαλληλοι των ανταλλακτικων.. το αυτοκινητο σιγουρα ηταν μπαγιατικο, αφου το πηρα με τρελη εκπτωση+μειωση ΕΤΤ, αλλα δεν το ειχα αγορασει απο αυτους, οποτε δεν ειχαν συμφερον να μην μου πουνε ποτε κατασκευαστηκε.. εππισης και στις δυο περιπτωσεις ενω στην αρχη μου ειπαν θα το βρουμε μετα μου ειπαν οτι μπορουν να δουν μονο ποτε ταξινομηθηκε μαλιστα τη δευτερη φορα μου ειπαν οτι το ποτε κατασκευαστηκε το ξερει μονο το υπουργειο συγκοινωνιων, απο τη χαρτουρα που κατατεθηκε εκει κατα την ταξινομηση..
αν κατεβασω το dialogys μπορω να το βρω και μονος μου..?
VolvoZeus,καλοριζικο και καλοταξιδο εντυπωσεις και φωτογραφιες
RENAULT FORUM