-
Μι ερώτηση να κάνω.Στροφάρισα χθες το βράδυ το αυτοκίνητο 2 τρεις φορές μέχρι τις 6000 στροφές με 1η,2α και 3η ταχύτητα πρόσεξα όμως ότι μόλις πέρναγε τις 5200 έκανε ένα περίεργο ήχο το μοτέρ ήχο που δεν είχα προσέξει στο Laguna (μπορεί και λόγω καλύτερης ηχομόνωσης).Έχει προσέξει κανείς με το ίδιο μοτέρ(Κ4 1.6 16V) παρόμοια συμπεριφορά στις στροφές αυτές?Κραδασμοί ήταν αυτό?Γιατί ούτε ρετάρε καθόλου το αυτοκίνητο ούτε έπεσε.Απλά άλλαξε ο ήχος του κάνοντας έναν διαφορετικό ήχο πολύ πιο τραχύ απ' ότι πριν τις 5200.Το αυτοκίνητο αυτή την στιγμή έχει 5400 χιλιόμετρα περίπου.Να συνεχίσω να του κάνω σε αυτά τα χιλιόμετρα τέτοια ανοίγματα(μία στο τόσο όχι συνέχεια) ή θα του κάνω κακό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Μην το συνεχίσεις.
Εϊτε με 2000 πας είτε με 6000 το ίδιο είναι. -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Μι ερώτηση να κάνω.Στροφάρισα χθες το βράδυ το αυτοκίνητο 2 τρεις φορές μέχρι τις 6000 στροφές με 1η,2α και 3η ταχύτητα πρόσεξα όμως ότι μόλις πέρναγε τις 5200 έκανε ένα περίεργο ήχο το μοτέρ ήχο που δεν είχα προσέξει στο Laguna (μπορεί και λόγω καλύτερης ηχομόνωσης).Έχει προσέξει κανείς με το ίδιο μοτέρ(Κ4 1.6 16V) παρόμοια συμπεριφορά στις στροφές αυτές?Κραδασμοί ήταν αυτό?Γιατί ούτε ρετάρε καθόλου το αυτοκίνητο ούτε έπεσε.Απλά άλλαξε ο ήχος του κάνοντας έναν διαφορετικό ήχο πολύ πιο τραχύ απ' ότι πριν τις 5200.Το αυτοκίνητο αυτή την στιγμή έχει 5400 χιλιόμετρα περίπου.Να συνεχίσω να του κάνω σε αυτά τα χιλιόμετρα τέτοια ανοίγματα(μία στο τόσο όχι συνέχεια) ή θα του κάνω κακό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΔεν το ειχες στροφαρει ξανα μετα τις 5200??? Αν οχι, λογικα αυτος ειναι ο θορυβος του μοτερ δε νομιζω να εμπνεει ανησυχια... Το γεγονος οτι η λαγκουνα ειχε αλλο ηχο δε νομιζω να επηρεαζει, ο ιδιος κινητηρας μπορει να ειναι, εχουν ομως διαφορες οπως και να'χει
Οσο για το αν πρεπει να το ξανακανεις, νομιζω πως καποια στιγμη επρεπε να το στροφαρεις και λιγο
ΥΓ αν παντως σε ανησυχει, πηγαινε στην αντιπροσωπεια και κανε μια ερωτηση
-
Θυμάμαι για τις παλιότερες γενιές στην Laguna όλοι να λένε πολύ θετικά σχόλια για την ηχομόνωση τους σε σχέση με τον τότε ανταγωνισμό. Μήπως απλώς δεν τον άκουγες?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θυμάμαι για τις παλιότερες γενιές στην Laguna όλοι να λένε πολύ θετικά σχόλια για την ηχομόνωση τους σε σχέση με τον τότε ανταγωνισμό. Μήπως απλώς δεν τον άκουγες?Λοιπόν η Laguna 2 που είχαμε ήταν πραγματικά ότι καλύτερο έχω δει σε ηχομόνωση και την γνωρίζω σε 1.6 και 1.8 κυβικά καθώς την είχαμε πάρει μαζί με οικογενειακό φίλο στον οποίο δεν έχει κάνει κιχ μετά από 120 χιλιάδες χλμ(πως έγινε αυτό ακόμα αναρωτιέμαι ).Μιλάμε τον θόρυβο που έχω στα 120 τώρα με το Laguna τον είχα στα 150-160 με αποτέλεσμα ο πατέρας μου από συντηριτηκός οδηγός που ήταν και είναι τον πρώτο καιρό μετά το στρώσιμο να έχει καταντήσει πιλότος και οι κλήσεις να έρχονται σπίτι η μία μετά την άλλη.Μετά έμαθε να κοιτάει το κοντερ .Τώρα για το ήχο αυτό τον ρώτησα και μου είπε ότι τον έκανε και το Laguna μετά τις 5000.Απ' όσο φαίνεται λοιπόν μάλλον δεν ακουγόταν.Πάντως καλού κακού μου είπε όπως κι Ευθύμης να πάω μια βόλτα απο το συνεργείο για να μου φύγει η ιδέα.
Όχι Ευθύμη μέχρι τις 5000 χιλιάδες το πήγαινα μέχρι τώρα κι αυτό μιλάμε το είχα κάνει δυο φορές γιατί γενικά σπανιότατα ανεβαίνω πάνω απο τις 3500 λόγο κατανάλωσης αλλά και επειδή η δύναμη και η ροπή του κινητήρα ως εκέινες τις στροφές είναι αρκετή.Σας ευχαριστώ πολύ όλους και πάλι. -
αχ τι μου θύμισες τώρα ,είχε ο πατέρας μου την I την δίλιτρη, μιλάμε για πολύ ταξιδιάρικο αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
αχ τι μου θύμισες τώρα ,είχε ο πατέρας μου την I την δίλιτρη, μιλάμε για πολύ ταξιδιάρικο αυτοκίνητοΒασικά οι δύο πρώτες(για την τρία δεν ξέρω) ήταν αγνοί χιλιομετροφάγοι γαλλικού τύπου σε όλα τα κυβικά.Ταξίδευες μεγάλες αποστάσεις χωρίς στάσεις(έτσι ταξιδεύουμε) και έβγαινες πραγματικά ατσαλάκωτος
-
ήταν τα άτιμα ήταν, αλλα ήταν και πολύ ζημιάρικα
εμάς πάντως μας είχe στις βλάβες πριν παραδώσει τελικά πνεύμα στα 300000 η 400000 χλμ
-
Στο scenic μας παντως μετα τις 4500 αγριευει πολυ και γινεται τραχυς.. αν λεμε την ιδια βαβουρα..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Στο scenic μας παντως μετα τις 4500 αγριευει πολυ και γινεται τραχυς.. αν λεμε την ιδια βαβουρα..μάλλον την ίδια λέμε
-
Ας κάνω και εγώ ένα 'μνημόσυνο' στην Laguna 1,6 1ης γενιάς.
Την είχε φίλος που κάναμε αρκετές εκδρομές μαζί της. 2 πράγματα. Ακόμα και με τον 1,6 ήταν cruiser. Υπεράνετη η ανάρτηση της και υπεράνετο το σαλόνι της.
Τέσσερα πράγματα δεν τα ξεχνάω: Εκείνο το καπάκι που έκλεινε όλη την κονσόλα κρυβοντας το ηχοσύστημα, το υπέροχο 5θυρο αμάξωμα με τις πανέμορφες γραμμές, την γλυκιά γυναικεία φωνή που έλεγε στα γαλλικά 'βάλτε τις ζώνες σας' και το γνήσιο δερμάτινο σαλόνι που μύριζε ... ψαρίλα λόγω μιας αλοιφής που του είχαν δώσει απο την Renault. Κάτι σε λίπος φώκιας πρέπει να ήταν για αρβύλες! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ας κάνω και εγώ ένα 'μνημόσυνο' στην Laguna 1,6 1ης γενιάς.
Την είχε φίλος που κάναμε αρκετές εκδρομές μαζί της. 2 πράγματα. Ακόμα και με τον 1,6 ήταν cruiser. Υπεράνετη η ανάρτηση της και υπεράνετο το σαλόνι της.
Τέσσερα πράγματα δεν τα ξεχνάω: Εκείνο το καπάκι που έκλεινε όλη την κονσόλα κρυβοντας το ηχοσύστημα, το υπέροχο 5θυρο αμάξωμα με τις πανέμορφες γραμμές, την γλυκιά γυναικεία φωνή που έλεγε στα γαλλικά 'βάλτε τις ζώνες σας' και το γνήσιο δερμάτινο σαλόνι που μύριζε ... ψαρίλα λόγω μιας αλοιφής που του είχαν δώσει απο την Renault. Κάτι σε λίπος φώκιας πρέπει να ήταν για αρβύλες!Αυτό το καπάκι δεν έπρεπε να το είχαν σταματήσει.Ήταν πολύ πρακτικό.Το είχε και η 2.
Τώρα αυτό με την αλοιφή -
Δεν νομίζω ότι είναι από την αλοιφή η μυρωδιά ψαρίλας. Πρέπει να είναι από τον τελευταίο καυγά που είχαν οι υπάλληλοι της Ρενό στη γραμμή παραγωγής, κάτι σε στυλ Οβελιξ στο Γαλατικό χωριό που άρχισε να τους κοπανάει ο ψαράς με μια ψαρούκλα να. Κάτι τέτοιο παίζει
-
έλα πες την αλήθεια, που το είχες παρκάρει?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τι σας λεει αυτη η Ρενα? Τι διαφορες στον εξοπλισμο ειχαν μεταξυ τους οι εκδοσεις Expression/Dynamique (εκτος απο τις ζαντες)?Εμενα μου λεει οτι ηταν νοικιαρικο της avis και κυκλοφορουσε στα Χανια μεχρι πριν λιγο καιρο...
Τα χιλιομετρα λογικα ειναι αληθινα και θα εχει γινει η συντηρηση του.. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Τι σας λεει αυτη η Ρενα? Τι διαφορες στον εξοπλισμο ειχαν μεταξυ τους οι εκδοσεις Expression/Dynamique (εκτος απο τις ζαντες)?
Εμενα μου λεει οτι ηταν νοικιαρικο της avis και κυκλοφορουσε στα Χανια μεχρι πριν λιγο καιρο...
Τα χιλιομετρα λογικα ειναι αληθινα και θα εχει γινει η συντηρηση του..Αν είναι δυνατόν.Αυτό λέγεται φακέλωμα
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τι σας λεει αυτη η Ρενα? Τι διαφορες στον εξοπλισμο ειχαν μεταξυ τους οι εκδοσεις Expression/Dynamique (εκτος απο τις ζαντες)?
Εμενα μου λεει οτι ηταν νοικιαρικο της avis και κυκλοφορουσε στα Χανια μεχρι πριν λιγο καιρο...
Τα χιλιομετρα λογικα ειναι αληθινα και θα εχει γινει η συντηρηση του..Αν είναι δυνατόν.Αυτό λέγεται φακέλωμα
Και που σαι ακομα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Και που σαι ακομα
.Ρε μην φακελώνεται τον κόσμο
-
Οι 'φακελοι του rafi' (sic) λενε οτι αξιζει να χαραμιστει ενα απογευμα γι αυτο το αυτοκινητο, ή να μην μπω καν στον κοπο?
ΥΓ: Φαινεται παντως οτι ειναι εταιρικο/fleet, αφου εχουν αλλα δυο με παρομοιες πινακιδες και χαρακτηριστικα στην ιδια εκθεση
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Τα χιλιομετρα λογικα ειναι αληθινα και θα εχει γινει η συντηρηση του..Είχα νοικιάσει πριν 1 χρόνο & εγώ στο Ηράκλειο Κρήτης ένα ίδιο, μπεζ TCe, από την Avis, με αριθμό κυκλοφορίας πολύ-πολύ κοντινό σ'αυτό της αγγελίας (ΙΚΖ-89..). Κατά 99% είναι πρώην νοικιάρικο της Avis, γι'αυτό ψάξε το καλά.
ΥΓ: Το αυτοκίνητο, πάντως, ήταν ΑΨΟΓΟ, από τα πιο ευχάριστα που έχω οδηγήσει ποτέ. Υπάρχει & σχετικό ποστ μου.
RENAULT FORUM