-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
+1, κανει μεχρι και insignia να κοκκινιζει μπροστα στην ομορφια της http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/883643/
Φίλε λυπούμε που στο λέω άλλα να πας να σε δει οφθαλμίατρος, κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχει η όραση σου
Η τελευταια φωτο εχει πλακα που ειναι και το φοντο ασπρο
-
κι ομως βλεπω μια χαρα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
κι ομως βλεπω μια χαραΤότε κοίταξε να διορθώσεις το γούστο σου
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
κι ομως βλεπω μια χαρα
Τότε κοίταξε να διορθώσεις το γούστο σου
Είπαμε η ομορφιά είναι υποκειμενική.Δεν αρέσουν σ' όλους τους ανθρώπους τα ίδια πράγματα.Κι εμένα μου αρέσει η Laguna 3 αλλά μου αρέσει και το Insignia γιατί απλά και τα 2 έχουν χαρακτήρα.
-
Δεν το ήξερα ό,τι κυκλοφορεί και αστυνομία γούστου στο forum...
Τώρα που το αντιλήφθηκα αρχίσω και φοβάμαι.Ρε τι άλλο θα δούμε εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ναι έβγαλε και οι Opel 2 όμορφα αυτοκίνητα τα πήραν όλοι και ξαφνικά απέκτησαν γούστο.Άστα
-
cosco, δεν ειπα οτι το αυτοκινητο που αγορασες ειναι ασχημο... αντιθετα ειναι πολύ πιο ομορφο, και θα το προτιμουσα 1000 φορες απο καθε γκρι-μπλε-μαυρη laguna, αλλα με την ασπρη δε συγκρινεται κατα τη γνωμη μου...
με το ασπρο αναδυκνυεται πολύ το κομψο και πεντακαθαρο design της, και αλλαζουν τα δεδομενα..
το insignia σαν ομορφος καθεδρικος ναος, δεν αγοραζεται σε ασπρο, αλλα σε σκουρα χρωματα που αναδυκνειουν τη σοβαροτητα της κατασκευης..υ.γ. τη μασκα του insignia με τα 15kg νικελ πως την αντεχετε..?
εεε, δε τσακωνομαστε
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ναι έβγαλε και οι Opel 2 όμορφα αυτοκίνητα τα πήραν όλοι και ξαφνικά απέκτησαν γούστο.Άστα
Το Insignia μου αρέσει, αλλά με χάλασε ο τρόπος της παρέμβασης, γιατί ο καθένας δικαιούται να του αρέσει ό,τι γουστάρει και επίσης με χαλάνε πολύ, μα πολύ οι άνθρωποι που νομίζουν ό,τι μπορούν να επιβάλουν με αγενή τρόπο την γνώμη τους την οποία φυσικά θεωρούν θέσφατο...
-
thvarveris επειδή συμforumίτης έχει πρόβλημα με 2 Trafic 1.9 DCI που κόβει ιμάντες συνέχεια και τον έχουν τρελάνει οι μηχανικοί(και μετά αυτός εμάς)μπες στο παρακάτω please και πες του τι να κάνει γιατί του τα έχουν διαλύσει τα αυτοκίνητα.
viewtopic.php?f=6&t=21839&start=120
Εγώ του είπα να το φέρει στο Renault-forum το θέμα κι αυτός με έγραψε -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
thvarveris επειδή συμforumίτης έχει πρόβλημα με 2 Trafic 1.9 DCI που κόβει ιμάντες συνέχεια και τον έχουν τρελάνει οι μηχανικοί(και μετά αυτός εμάς)μπες στο παρακάτω please και πες του τι να κάνει γιατί του τα έχουν διαλύσει τα αυτοκίνητα.
viewtopic.php?f=6&t=21839&start=120
Εγώ του είπα να το φέρει στο Renault-forum το θέμα κι αυτός με έγραψεμε προβλημα ιμάντες δεν βλέπω τίποτε. Ενα τραφικ που καίει λάδια είδα. Μήπως δεν κοίταξα καλά.
-
Διάβασε όλο το θέμα... 3 φορές έκοψε ιμάντα και έκανε ρεκτιφιέ.
-
Καλησπέρα σας, θα φέρω λοιπόν το θέμα που άνοιξα σε άλλο topic, σχετικά με ένα trafic που υπάρχει στην οικογένεια. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Ειναι μοντέλο του 2004, 1.9 dci με 100 ίππους και 140000χλμ.
Αρχικά άνοιξα το θέμα ώστε να πάρω πληροφορίες σχετικά με την κατακόρυφη άυξηση λαδιων, μετα απο μια λάθος αλλαγη(τοποθετηθηκαν λαδια 10/40 απλά και όχι κατάλληλα για turbodiesel). Αφου τα λάθος λάδια αλλάχτηκαν και τοποθετήθηκαν τα σωστά, η κατανάλωση λαδιού συνεχίστηκε και όλο και αυξανόταν(περίπου 4 λίτρα ανα 1000χλμ). Στο τέλος εφτασε σε σημείο να κάψει 3 λιτρα λάδι σε 2 ωρες μέχρι που άρχισε να καπνιζει και να μαρσάρει μόνο(σαν να είχε κολησει το γκάζι στο πάτωμα) και στη συνέχεια έσβησε και δε ξαναπήρε. Ολα αυτα χωρίς ίχνος άσπρου ή μπλέ καπνου. Απ'ότι είπε ο μηχανικός, έχει γίνει αναρόφηση λαδιού στην εισαγωγή και λογικά οφείλεται στην καλύτερη η τουρμπίνα, αν όχι το ίδιο το μοτέρ.
Και γιατί να φταίει το μοτέρ θα μου πείτε? Για την ιστορία του αυτοκινήτου λοιπόν: στις 20000 χλμ ένα ομορφο πρωινο, εκει που το αυτοκίνητο προχωρουσε, εκοψε τον ιμάντα χρονισμου... Μετα απο 1 μηνα και κάτι λοιπόν(γιατι η αντιπροσωπεία ''περίμενε τα ανταλλακτικα απο τη Γαλία'' ) το αυτοκίνητο βγήκε απο το συνεργείο με ενα ρεκτιφιέ αλλά καλυμενο απο την εγγυηση. Η διάγνωση ήταν αστοχία υλικού. Για να μη τα πολυλογώ στις 40000χλμ ξανά τα ιδια. Η διάγνωσή τους, τότε μιλουσε για το ψυκτικό που είχε τοποθετηθει, και ζόριζε τον ιμάντα. Για το λόγο αυτό, κάποια εξαρτήματα του ιμάντα αλλάχτηκαν με άλλα πιο ενισχυμένα. Το αποτελεσμα ήταν ο ιμάντας να αντέξει 40000 ολόκληρα χιλιόμετρα, μέχρι τις 80000 που ξαναέσπασε, και μάλιστα εκτός εγγυησης τότε. Τότε έγινε και το τελευταίο ρεκτιφιέ, και απο τότε ο ιμάντας αλλάζει σχεδόν κάθε 20000χλμ. Σε περίπτωση που ξαναέσπαζε έιπαν πως δε σήκωνε άλλη επισκευη ο κινητήρας. Ολα αυτα σε επισημη αντιπροσωπεία renault στη Θεσσαλονίκη. Πριν προλάβετε να μου πέιτε γιατι δεν αλλάζαμε μηχανικό, θα σας πω πως το αυτοκίνητο ήταν της εταιρείας και όχι δικό μας. Εντολή ήταν όλα τα service κτλ να γίνονται εκεί. Αυτό μέχρι πριν τη λάθος αλλαγή λαδιών.edit: στην εταιρεία υπάρχουν αλλα 2 trafic, το ένα έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα, ενώ το άλλο είναι απροβληματιστο.
Ελπίζω να μη κούρασα, καλή σας ημέρα!
-
έτσι και αλλιώς τα είπαμε και αλλού οπότε αν κανένας θέλει να προσθέσει τιποτα ας διαβάσει καταρχην εδώ
viewtopic.php?f=6&t=21839&start=120 -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Το Insignia μου αρέσει, αλλά με χάλασε ο τρόπος της παρέμβασης, γιατί ο καθένας δικαιούται να του αρέσει ό,τι γουστάρει και επίσης με χαλάνε πολύ, μα πολύ οι άνθρωποι που νομίζουν ό,τι μπορούν να επιβάλουν με αγενή τρόπο την γνώμη τους την οποία φυσικά θεωρούν θέσφατο...
Βρε παιδιά χαλαρώστε λίγο, αστειευόμουν με τον rafi.
υ.γ. τη μασκα του insignia με τα 15kg νικελ πως την αντεχετε..?
Την αφήνω άπλυτη με τα μυγάκια πάνω και έτσι παίρνει απόχρωση ματ
-
Πριν 4 λεπτά στην λεωφόρο Λαυρίου εθεάθη ένα Renault Avantime σε κοκκινο Dyna και μάλλον φορούσε το 3.0 V6 αν έκρινα σωστά από τον ήχο που άκουσα .
-
για ακόμα μία φορά..
Βλέποντας ότι Laguna II ~03' κινούνται αρκετά χαμηλά, αναρωτιέμαι αν είναι καλή επιλογή για αγορά να εκτελέσει οικογενειακά καθήκοντα; Πώς βγήκε αυτό το μοντέλο, τι αδυναμίες εμφάνισε;
Ενδεικτικά: μίαΜόνο για 1.8 μιλάμε, καθώς ο 1.6 δεν πάει πουθενά. Αλήθεια ο 1.8 έχει επαρκή δύναμη για τους ~1.6 τόνους, ή και αυτός θα στίβεται;
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
για ακόμα μία φορά..
Βλέποντας ότι Laguna II ~03' κινούνται αρκετά χαμηλά, αναρωτιέμαι αν είναι καλή επιλογή για αγορά να εκτελέσει οικογενειακά καθήκοντα; Πώς βγήκε αυτό το μοντέλο, τι αδυναμίες εμφάνισε;
Ενδεικτικά: μίαΜόνο για 1.8 μιλάμε, καθώς ο 1.6 δεν πάει πουθενά. Αλήθεια ο 1.8 έχει επαρκή δύναμη για τους ~1.6 τόνους, ή και αυτός θα στίβεται;
Ένα 1.6 οδηγούσα εγώ για αρκετό καιρό.Είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο.Πολύ άνετο,πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά.Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με μαλακά πλαστικα σε όλο το ταμπλό και την κονσόλα και προπάντων πολύ ασφαλές.Ακόμα πολλοί καλοί οι χώροι εμπρός και πίσω με τα πολύ φαρδυά και άνετα καθίσματα εξαιρουμένου βεβαια του χώρου για τα κεφάλια πίσω όπου εάν κάτσει κάποιος ψηλότερος από 1.85 υπάρχει πρόβλημα(λόγω σχεδιασμού του αυτοκινήτου.5πορτο γαρ).Ο χώρος αποσκευών είναι ικανοποιητικός 430 λίτρα.Το δυνατό χαρτί βεβαίως είναι η ασφάλεια που είναι κορυφαία ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα(προσωπικά το διαπιστώσαμε).Τώρα η αξιοπιστία είναι ένα πρόβλημα καθώς το δικό μου είχε βγάλει τα προβληματάκια του αλλά και τεστ αξιοπιστίας στο εξωτερικό δείχνουν ότι δεν είναι και το δυνατό του σημείο.Γενικά είναι αρκετά ευαίσθητο σαν αυτοκίνητο στον τομέα των ηλεκρικών και απαιτεί αρκετή προσοχή(κυρίως στι καρτούλες-κλειδί του).Μηχανικά είναι τουφέκι.Ο 1.8 επειδή το έχει γνωστός μας(το έχω οδηγήσει)είναι αρκετός για το αυτοκίνητο και τα καταφέρνει με τα παραπάνω κιλάκια του πράγμα που κάνει απλά ικανοποιητικά ο 1.6(του γνωστου μας μετά από 210000 χλμ δεν έχει κάνει κιχ αντίθετα με το δικό μας που μέχρι τα 63000 χλμ που μας τράκαραν είχε διάφορα θεματάκια)
.Πάντως να έχεις υπόψιν σου ότι τρώει αρκετά.Δύσκολα θα πέσεις κάτω από 9.8 λίτρα στα 100 χλμ σε αμιγώς εντός πόλης χλμ.Εκτός με αρκετά υψηλές ταχύτητες(εάν το πάρεις θα τρέχεις χωρίς να το καταλάβεις καθώς η ταχύτητα λόγω της καλής ηχομόνοσης αλλά και της πολύ καλής ποιότητας κύλισης δεν γίνεται αντιλιπτή και συνήθως σοκάρεσαι κοιτάζοντας το κοντέρ)θα είσαι γύρω στα 7.5 με 8 και κοντά στα όρια ταχύτητας κινούμενος στα 6.5 με 7 λίτρα στα 100 χλμ.Τέλος εγώ θα σου πρότεινα μοντέλο του 2004 και όχι του 2003 λόγω λύσης κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπιζε σαν αυτοκίνητο και μάλιστα έχω και μία πρόταση εάν έχεις να διαθέσεις 1600 ευρώ ακόμα.http://www.car.gr/classifieds/cars/view/913785/.Δες κι αυτό.Ο thvarveris εάν θες μπορεί να σου απαντήσει με ακρίβεια για θέματα αξιοπιστίας όταν θα βρίσκεται online. -
μου κολλησε ενα cd στο cd player και δε βγαινει.. ενταξει , η ετικετα ηταν χαρτινη απο πανω και ειχε ξεκολλησει σε ενα σημειο, και οταν το πρωτοεβαλα μου το πεταξε εξω, αλλα οταν το ξενα εσπρωξα μεσα το διαβασε κανονικα.. πιστευω μπορουσε να το βγαλει κ να μην τρεχω αυριο αντιπροσωπεια...
το ερωτημα ειναι, εχουν δικαιωμα να μου χρεωσουν εργατικα..? το αυτοκινητο ειναι στην εγγυηση, αλλα δεν εχω φραγκο να τους δωσω.. -
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
:help: για ακόμα μία φορά..
Και το 1600 με τις μικρές 15αρες ζάντες τσουλάει. Αυτό που έχεις βρει είναι η έκδοση Ντυμαμικ, φοράει 17αρες οπότε πας σίγουρα για 1800.
Αδυναμίες
Τους γνωστούς πολλαπλασιαστές, κανένα γρύλο παραθύρων, τροχαλία δυναμό, κανένα κομπρεσέρ a/c, η κάρτα εκκίνησης αυτά θυμάμαι στα γρήγορα.
Επίσης μια συχνή βλάβη ήταν ότι χαλούσαν τα ζαμφοράκια στην ανάρτηση. Είναι μικρές μπάρες που συνδέουν το κεντρικό σώμα της ζαμφορ (αντιστρεπτικής δοκού) με την ανάρτηση. Το κόστος ήταν τσουχτερό κατά την προσφιλή τακτική της RENAULT. Μετά κυκλοφόρησαν και ιμιτασιόν.
Επίσης ένα πράγμα που μου είχε κάνει εντύπωση σε αυτό το αυτοκίνητο είναι ό,τι μετά από κάποια χιλιόμετρα είχε ένοχλητικούς τριγμούς από τους καθρέπτες!Στα πρώτα-πρώτα μοντέλα στα 1600 κυβ. μερικές φορές έσβηνε το μοτέρ όταν ήταν σε λειτουργία το a/c.
To θέμα λύθηκε με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου με καινούργιο λογισμικό.Είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο στο δρόμο, ευθύβολο και δεν δείχνει καθόλου μα καθόλου τον όγκο του! Πραγματικό παιχνιδάκι. Εγώ περισσότερο μπορούσα να 'παίξω' με Λαγκούνα παρά με Κλιο.
Διατηρεί ανετότατα υψηλές κεκτημένες ταχύτητες, ακόμα και το 1600.
Πολύ ωραία θέση οδήγησης (ειδικά το Ντυναμίκ που μας έβαλες).Έχει πέσει η τιμή του πολύ πάντως!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
μου κολλησε ενα cd στο cd player και δε βγαινει.. ενταξει , η ετικετα ηταν χαρτινη απο πανω και ειχε ξεκολλησει σε ενα σημειο, και οταν το πρωτοεβαλα μου το πεταξε εξω, αλλα οταν το ξενα εσπρωξα μεσα το διαβασε κανονικα.. πιστευω μπορουσε να το βγαλει κ να μην τρεχω αυριο αντιπροσωπεια...
το ερωτημα ειναι, εχουν δικαιωμα να μου χρεωσουν εργατικα..? το αυτοκινητο ειναι στην εγγυηση, αλλα δεν εχω φραγκο να τους δωσω..Μην είσαι χαζός. Δεκάρα τσακιστή δεν θα δώσεις. Θα προσπαθήσουν να στο βγάλουν και αν δεν γίνεται θα σου βάλουν καινούργιο player!
Τόσο απλά!
Το πολύ-πολύ να χάσεις το δισκάκι.
Και μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ό,τι φταίει το δισκάκι...
Ούτε φυσικά θα τους πεις αυτά που μας λες εδώ για την υποψία σου για το δισκάκι!
RENAULT FORUM