-
@Orestisren
Σε όλες τις Laguna II τα τιμόνια ήταν τηλεσκοπικά (μέσα-έξω, πάνω-κάτω). Είμαι απολύτως σίγουρος για αυτό. Μάλλον δεν το είχες προσέξει. -
Αν είναι προ facelift τα Megane II είχαν κάποια κλασσικά μικρά αλλά εκνευριστικά προβληματάκια, τα μετά facelift δεν είχανε ζήτημα αξιοπιστίας. Βέβαια, τα sedan παραγόντουσαν σε διαφορετικό εργοστάσιο από τα 3d/5d και εμφάνιζαν προβλήματα σπανιότερα από τις άλλες εκδόσεις. Για τιμές μπορείς να ρίξεις μια γρήγορη ματιά στο car.gr για να δεις σε τι τιμές παίζουν. Θεωρώ πάντως ότι παίρνει παζάρεμα στα 7.000 ανεύκολα, ίσως και χαμηλότερα. Για ότι αφορά αξιοπιστία μπόρεις να ρίξεις μια ματιά στο http://www.greekrenaultclub.gr να διαβάσεις πιο αναλυτικά τι παίζει.
-
τούρκικα ήταν τα SEDAN και από τα πρώτα προβλήματα που είχαν ήταν ό,τι έμεναν από τρόμπα βενζίνης ακόμα και μέσα στις εκθέσεις λόγω της άθλιας βενζίνης που τα εφοδίαζαν οι Τούρκοι.
Να πουμε στο φίλο μας συνοπτικά τι προβλήματα έβγαζαν τα SEDAN.
Πολλαπλασιατές
Γρύλους παραθύρων.
Αισθητήρα ΑΝΣ
Τροχαλία δυναμό.
Ελατωματικές κρεμαγιέρες (μερικά μοντέλα)
Πρόβλήματα στον πίσω άξονα (στράβωνε σε μερικά μοντέλα)
Μεντεσέδες πορτών (σχεδόν όλα τα μοντέλα)
Πόρτα στο ντουλαπάκι συνοδηγού (ξεκολούσε)
Τρόμπες βενζίνης (όπως είπα παραπάνω)Αυτά θυμάμαι στα γρήγορα.
-
Πολλά χρήματα τα 8000 για sedan του 2005 .Στο πάρα πολύ 6500.Με τόσα βρες κάποιο καλό μεταχειρισμένο μετά το 06 που είναι facelift και έχουν λυθεί και πολλά προβλήματα αξιοπιστίας του.Αλλιώς εάν θες αυτό πες τους 1500 κάτω ακατέβατα κι αν σου πουν όχι σήκω και φύγε.Ακόμα όσον αφορά τον εξοπλισμό κάτι αυτόματα μπιγλιμπίδια να ξέρεις ότι τα Renault τότε αλλά και τώρα τα έχουν από την επόμενη μετά την βασική έκδοση.Γενικά αυτή η γενιά μοντέλων ήταν πολύ καλά εξοπλισμένα.
Πάρε ένα παράδειγμα facelift του 06 που καστίζει περίπου το ίδιο με αυτό πο κοιτάς.Είναι η έκδοση Privilege κι όχι η dynamic που λέει(έχει ανοιχτόχρωμο εσωτερικό κι όχι σκούρο που έχουν παραδοσιακά οι dynamic)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/921059/ -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
..Ακόμα όσον αφορά τον εξοπλισμό κάτι αυτόματα μπιγλιμπίδια να ξέρεις ότι τα Renault τότε αλλά και τώρα τα έχουν από την επόμενη μετά την βασική έκδοση.Γενικά αυτή η γενιά μοντέλων ήταν πολύ καλά εξοπλισμένα. ..Τα RENAULT ήταν ανέκαθεν (και πάω πολύ πίσω) πολύ πιο καλά εξοπλισμένα από τον ανταγωνισμό το δίχως άλλο.
Πολλές φορές δε και η βασική έκδοση είναι υπερπλήρης και φυσικά δεν μπορεί να είναι σοβαρό κριτήριο για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου οι αισθητήρες βροχής. Σαφώς κοιτάς πιο ουσιώδη πράγματα.
Επίσης το MEGANE ΙΙ ήταν και στο τεχνικό κομμάτι πιο εξοπλισμένα από πολλούς ανταγωνιστές.
Ένα παράδειγμα.
Στα 1400 κυβ τα MEGANE II είχαν για πίσω φρένα δίσκους, την ίδια ώρα που ένας βασικός ανταγωνιστής το OPEL ASTRA στα ίδια κυβικά φορούσε στον πίσω άξονα ταμπούρα! -
Θέλω την άποψη σας για
Renault Twingo DYNAMIC 1.2 16V 76hp autoκάθε πότε θέλει σερβις
κόστος σέρβις
αξιοπιστία/προβλήματα
τι αυτόματο σασμάν φοράει
βγάζει προβλήματα το αυτόματο
τι συντήρηση θέλει το κιβώτιο
κόστος ανταλλακτικων
σαν αμάξιτι λέει
κατανάλωση
ιμάντας η καδένα στον κινητήραοποιαδήποτε γνώμη δεκτή
Ευχαριστώ
-
το μοτέρ του πάντως είναι πολύ δυνατο για την κατηγορία του και αξιόπιστο
-
Κάθε 15.000 ή 1 χρόνο λάδια. Κάθε 30.000 ή 2 χρόνια service.
Λάδια υπολογίζεις 45 euro, service 150-190 euro.
Από αξιοπιστία άψογο. Δεν υπάρχει κάποιο κοινό πρόβλημα. Ουτως ή αλλως βασίζεται στο δοκιμασμένο πλαίσιο του Clio II.
Το κιβώτιο είναι αυτό που κυκλοφορεί και με την επωνυμία quickshift σε διάφορες χώρες ή παλιότερα κ εδώ.
Τιμές ανταλλακτικών στα αναλώσιμα στα περισσότερα λογικές τιμές.
Σαν αμάξι αν σου αρέσει εμφανισιακά και δεν σε ενοχλεί το 3θυρο αμάξωμα πρακτικά για μένα είναι από τις τοπ επιλογές στην κατηγορία του.
Από κατανάλωση το χειροκίνητο δεν πρέπει να ξεπερνάει πρακτικά το 6,5 πόλη, όταν το 1.2 TCE με τα 100 άλογα δεν ξεπερνάει τα 6,5 με 7 πόλη. Δεν ξέρω κατα πόσο θετικά ή αρνητικά επηρρεάζει την κατανάλωση το αυτόματο κιβώτιο.
Στον κινητήρα ιμάντας. Ενα από τα λίγα τσιμπημένα έξοδα σε Renault. Παρότι η τιμή του έχει συμμαζευετεί σε σχέση με παλιά είναι ακριβό. Βέβαια αλλάζεις κάθε 90 με 120.000 km.
Δεν γνωρίζω να σου πω πολλά πολλά για το αυτόματο. Καλύτερα κάνε αναζήτηση σε forum του εξωτερικού. -
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
το μοτέρ του πάντως είναι πολύ δυνατο για την κατηγορία του και αξιόπιστοέχει ιμάντα ή καδένα
πρόβλημα με τους πολλαπλασιαστές έχουν τα καινούργια renault; -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
το μοτέρ του πάντως είναι πολύ δυνατο για την κατηγορία του και αξιόπιστο
έχει ιμάντα ή καδένα
πρόβλημα με τους πολλαπλασιαστές έχουν τα καινούργια renault;Ιμάντα έχει.Το είπε και ο samatistas παραπάνω τώρα για τους πολλάπλασιαστες δεν ξέρω να σου πω.Εγώ πάντως έχουν δεν έχουν το αγόρασα το Fluencακι.Θα δείξει.
-
Δεν υπάρχει ζήτημα πολλάπλασιαστών στα Renault από το 2006 και μετά. Και νομίζω ο 1.2 δεν πρέπει να είχε ταλαιπωρηθεί από πολλαπλασιαστές.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Κάθε 15.000 ή 1 χρόνο λάδια. Κάθε 30.000 ή 2 χρόνια service.
Λάδια υπολογίζεις 45 euro, service 150-190 euro.
Από αξιοπιστία άψογο. Δεν υπάρχει κάποιο κοινό πρόβλημα. Ουτως ή αλλως βασίζεται στο δοκιμασμένο πλαίσιο του Clio II.
Το κιβώτιο είναι αυτό που κυκλοφορεί και με την επωνυμία quickshift σε διάφορες χώρες ή παλιότερα κ εδώ.
Τιμές ανταλλακτικών στα αναλώσιμα στα περισσότερα λογικές τιμές.
Σαν αμάξι αν σου αρέσει εμφανισιακά και δεν σε ενοχλεί το 3θυρο αμάξωμα πρακτικά για μένα είναι από τις τοπ επιλογές στην κατηγορία του.
Από κατανάλωση το χειροκίνητο δεν πρέπει να ξεπερνάει πρακτικά το 6,5 πόλη, όταν το 1.2 TCE με τα 100 άλογα δεν ξεπερνάει τα 6,5 με 7 πόλη. Δεν ξέρω κατα πόσο θετικά ή αρνητικά επηρρεάζει την κατανάλωση το αυτόματο κιβώτιο.
Στον κινητήρα ιμάντας. Ενα από τα λίγα τσιμπημένα έξοδα σε Renault. Παρότι η τιμή του έχει συμμαζευετεί σε σχέση με παλιά είναι ακριβό. Βέβαια αλλάζεις κάθε 90 με 120.000 km.
Δεν γνωρίζω να σου πω πολλά πολλά για το αυτόματο. Καλύτερα κάνε αναζήτηση σε forum του εξωτερικού.Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Αναλυτικότατος. -
Έχετε υπόψη σας ό,τι πολλές μάρκες είχαν προβλήματα με τους πολλαπλασιαστές με πρώτη και καλύτερη την BMW, την OPEL, την VW οπότε δεν συνέβαινε μόνο στα RENAULT το φαινόμενο.
Και το μοτέρ των 1200 είχε πρόβλημα με τους πολλαπλασιαστές. που δεν ήταν του ίδιου τύπου (κεράκια δηλαδη) με τα μοτέρ K4J (1400) K4M (1600) αλλά ήταν και οι τέσσερις ένα ανταλλακτικό.
Δεν είχε την ίδια έκταση το πρόβλημα, αλλά υπήρχε.Επίσης το έχω ξαναγράψει και λίγες σελίδες πριν, ό,τι το αυτόματο κιβώτιο quickshift είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό του τις πολύ αργές αλλαγές ταχυτήτων σε βαθμό νύστας ένα πράγμα.
-
http://www.youtube.com/watch?v=LJOHu7dtuWU
Μία δοκιμή του νέου Megane προ διετίας περίπου.Μάλλον όμως θα ξεσικώσει αντιδράσεις καθώς από το 1:16 έως το 1:22 λέει κάτι που θα κάνει του Vagιτες έξαλους.
Δείτε το -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Επίσης το έχω ξαναγράψει και λίγες σελίδες πριν, ό,τι το αυτόματο κιβώτιο quickshift είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό του τις πολύ αργές αλλαγές ταχυτήτων σε βαθμό νύστας ένα πράγμα.Είναι κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής;
-
Παιδιά έριξε η Renault την τιμή του Clio.Σαν χαμηλώτερη μου φάνηκε τώρα που κοιτούσα το Site της εταιρίας.
-
Παιδιά έριξε η Renault την τιμή του Clio.Σαν χαμηλώτερη μου φάνηκε τώρα που κοιτούσα το Site της εταιρίας.ναι..
ξερει κανεις αυτες οι προσφορες eurobonus τι διαφορα εχουν απο τις κανονικες..?
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Παιδιά έριξε η Renault την τιμή του Clio.Σαν χαμηλώτερη μου φάνηκε τώρα που κοιτούσα το Site της εταιρίας.
ναι..
ξερει κανεις αυτες οι προσφορες eurobonus τι διαφορα εχουν απο τις κανονικες..?
Απ' όσο έχω ρωτήσει και μου έχουν πει είναι προσφορές σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα σε απόθεμα σε όλες τις εκδόσεις.Έτσι ξέρω.
-
Πολλά χρήματα τα 8000 για sedan του 2005 .Στο πάρα πολύ 6500.Με τόσα βρες κάποιο καλό μεταχειρισμένο μετά το 06 που είναι facelift και έχουν λυθεί και πολλά προβλήματα αξιοπιστίας του.Αλλιώς εάν θες αυτό πες τους 1500 κάτω ακατέβατα κι αν σου πουν όχι σήκω και φύγε.Ακόμα όσον αφορά τον εξοπλισμό κάτι αυτόματα μπιγλιμπίδια να ξέρεις ότι τα Renault τότε αλλά και τώρα τα έχουν από την επόμενη μετά την βασική έκδοση.Γενικά αυτή η γενιά μοντέλων ήταν πολύ καλά εξοπλισμένα.
Πάρε ένα παράδειγμα facelift του 06 που καστίζει περίπου το ίδιο με αυτό πο κοιτάς.Είναι η έκδοση Privilege κι όχι η dynamic που λέει(έχει ανοιχτόχρωμο εσωτερικό κι όχι σκούρο που έχουν παραδοσιακά οι dynamic)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/921059/παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις οι οποίες ήταν κατατοπιστικότατες..
όπως είπα το 8000 είναι συζητήσιμο, η αλήθεια είναι ότι το αμάξι όπως το έχω δει εξωτερικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση (από τα εξτρά του αναφέρω επίσης και την ηλιοροφή, τα ζαντολάστιχα 16'', φιμέ τζάμια κ.α.).. ίσως βέβαια αν παίρναμε αυτό το μοντέλο να ήταν καλύτερα να πηγαίναμε στο ανανεωμένο μετά το 2006 μοντέλο όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω.. ίδωμεν.. εξάλλου θα γίνει οσονούπω και το test drive για τις τελικές εντυπώσεις.. -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Επίσης το έχω ξαναγράψει και λίγες σελίδες πριν, ό,τι το αυτόματο κιβώτιο quickshift είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό του τις πολύ αργές αλλαγές ταχυτήτων σε βαθμό νύστας ένα πράγμα.
Είναι κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής;
Ναι και με επιλογή για σειριακές ημιαυτόματες αλλαγές. Το ίδιο αργές
RENAULT FORUM