-
καλο ειναι το clio 2 εμας μας ειχαν βγει καλα και τα 2 που ειχαμε (το ενα το εκανα αλοιφη στα 30.000 χλμ )
προβληματα σοβαρα το πρωτο δεν προλαβε να βγαλει και το 2ο με 100.000 χλμ τα μονα που εχει βγαλει ειναι θαμπαδα στα φαναρια, λιωσιμο του 'δερματος' στο τιμονι απο τον ηλιο , θορυβος στη κρεμαγιερα λυθηκε με λιγο γρασο, πολλαπλασιαστες (με κυνηγαει μια ζωη αυτη η ζημια , και σε καποια φαση ειχε χαλασει μια φλατζα και επεσε λαδι στο νερο του ψυγειου με αποτελεσμα να εχουμε φαινομενο φραπε
αλλα δεν εκανε κανα σοβαρο προβλημα , απλα αλλαξαμε τα υγρακατα τα αλλα το αυτοκινητο ειναι απροβληματιστο, κιβωτιο renault για μενα πολυ καλα και αλεξισφαιρα και δεν τριζει καθολου (ο πατερας μου ειναι ιδιατερα προσεκτικος ποτε δεν του ετριζε τιποτα)
η αναρτηση ειναι τρομερα ανετη, χωρις το αυτοκινητο να ειναι γτπ στις στροφες
εχει αρκετα αξιοπρεπες κρατημα χωρις να το λεγαμε κορυφαιο μιας και το μοντελο δε το λες σπορ
τυπικο δειγμα γαλλικης αναρτησης , ανθρωπων που ξερουν απο αναρτησεις (= καμια σχεση με ιταλικο ημιακαμπτο )τα μεγαλα αρνητικα ειναι η κακη θεση οδηγησης που λογω της μη δυνατοτητας πολλων ρυθμισεων δεν σου δινει πολλα περιθωρια και η μη υπαρξη φρενων (ειναι τελειως για φτυσιμο τα φρενα του) καθως και ενα αθλιο σε λειτουργια abs που αμα εισαι σε σκονη πχ πολυ απλα δε φρεναρεις
επισης το τιμονι αν και αμεσο ειναι μεγαλο σαν νταλικας και απο αισθηση χειροτερο απο audi..
τη δουλεια του παντως την κανει και με το παραπανωεπισης ειναι πολυ μαλακο αν πεσεις πανω του με πολλα χλμ , στραβωνει και δε σου σπαει το κεφαλι
-
Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός, ότι δεν έχω κάνει ούτε 30.000 χλμ. σε 5 χρόνια, αλλά το δικό μου θα το χαρακτήριζα τελικά αξιόπιστο ... Έχω αλλάξει βεβαίως-βεβαίως πολλαπλασιαστές (4άδα Beru) και μια φορά χρειάστηκε ένα reset η μπαταρία (η οποία παρεμπιπτόντως 'κράτησε' σχεδόν 5 χρόνια...), επειδή προκαλούσε κάτι χαζομάρες στα παράθυρα και στο immobiliser, αλλά πέραν τούτου δεν έχει χρειαστεί ούτε λάμπα...
Στα σέρβις του (σε εξειδικευμένο συνεργείο) είναι φθηνό: 45 € τα λάδια του, 120 € το 'μεσαίο' του (λάδια/υγρά) και 370 € το 'μεγάλο' του, της 5ετίας, με ιμάντες κλπ.
Σκεφτόμουν να το πουλήσω πρόσφατα, λόγω οικογενειακών ...βαρών (δύο παιδιά), αλλά σχεδόν λυπάμαι να το κάνω, αφού δεν αισθάνομαι πως το έχω ευχαριστηθεί αρκετά ή ότι είναι πολύ παλιό ...
Μήπως θα σ' ενδιέφερε να το δεις (αν δε σε 'κολλάει' το γεγονός ότι είναι 11ου του 2004) ; -
Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά μου το είχε πει ένα φιλαράκι που έχει clio 3 tce ενώ πριν είχε clio 2 1.4 16v, ο οποίος δούλευε και σε renault παλιότερα. Λέει πως πολλαπλασιαστές καίγανε τα 1.4 και 1.6, ενώ τα 1.2 όχι. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήθελε το 1.2T.....
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά μου το είχε πει ένα φιλαράκι που έχει clio 3 tce ενώ πριν είχε clio 2 1.4 16v, ο οποίος δούλευε και σε renault παλιότερα. Λέει πως πολλαπλασιαστές καίγανε τα 1.4 και 1.6, ενώ τα 1.2 όχι. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήθελε το 1.2T.....Όντως, ο 1200ρης με τα 76 άλογα είχε εντελώς διαφορετικού τύπου πολ/στες από τους γνωστούς pencil που είχαν οι Κ4Μ-Κ4J. Βέβαια, ο 1.2Τ είναι άλλος κινητήρας...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά μου το είχε πει ένα φιλαράκι που έχει clio 3 tce ενώ πριν είχε clio 2 1.4 16v, ο οποίος δούλευε και σε renault παλιότερα. Λέει πως πολλαπλασιαστές καίγανε τα 1.4 και 1.6, ενώ τα 1.2 όχι. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήθελε το 1.2T.....
Όντως, ο 1200ρης με τα 76 άλογα είχε εντελώς διαφορετικού τύπου πολ/στες από τους γνωστούς pencil που είχαν οι Κ4Μ-Κ4J. Βέβαια, ο 1.2Τ είναι άλλος κινητήρας...
Κατά 30% αν δεν κάνω λάθος....
-
ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικοι οι πολλαπλασιαστες στο clio, ειναι βεβαια ενα εξοδο, αλλα δεν σε αφηνουν οπως στο audi οπου τρεμει το συμπαν ακομα και με εναν καμμενο (δεν ξερω αν φταιει ο αμεσος ψεκασμος) και ουσιαστικα δε μπορεις να κινηθεις
στο clio πηγαιναμε για καμια βδομαδα με καμμενο πολλαπλασιαστη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικοι οι πολλαπλασιαστες στο clio, ειναι βεβαια ενα εξοδο, αλλα δεν σε αφηνουν οπως στο audi οπου τρεμει το συμπαν ακομα και με εναν καμμενο (δεν ξερω αν φταιει ο αμεσος ψεκασμος) και ουσιαστικα δε μπορεις να κινηθειςστο clio πηγαιναμε για καμια βδομαδα με καμμενο πολλαπλασιαστη
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κινηθείς με καμμένο πολλαπλασιαστή, γιατί στα RENAULT που ξέρω (υποθέτω το ίδιο γίνεται και στα AUDI) ο κύλινδρος που στερείται σπινθήρα από τον καμμένο πολλαπλασιαστή παύει να τροφοδοτείται με καύσιμο για μην φθείρεται και για λόγους ασφαλείας, οπότε κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Όντως, ο 1200ρης με τα 76 άλογα είχε εντελώς διαφορετικού τύπου πολ/στες από τους γνωστούς pencil που είχαν οι Κ4Μ-Κ4J. Βέβαια, ο 1.2Τ είναι άλλος κινητήρας...
O 1200 με τα 76 άλογα και η τέσσερεις πολλαπλασιαστές ήταν ένα ανταλλακτικό, το ακριβώς αντίθετο με τους Κ4Μ-Κ4J, δηλαδή αν ένας κύλινδρος δεν είχε ρεύμα το ανταλλακτικό αφορούσε και του τέσσερις κυλίνδρους. Η συχνότητα όμως των βλαβών στους πολλαπλασιαστές αυτούς δεν ήταν μεγάλο σαν τους άλλους και το κόστος ήταν πολύ μικροτερο (εννοώ σε τιμές επισήμου δικτύου ΜΑΒΑ)
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικοι οι πολλαπλασιαστες στο clio, ειναι βεβαια ενα εξοδο, αλλα δεν σε αφηνουν οπως στο audi οπου τρεμει το συμπαν ακομα και με εναν καμμενο (δεν ξερω αν φταιει ο αμεσος ψεκασμος) και ουσιαστικα δε μπορεις να κινηθεις
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κινηθείς με καμμένο πολλαπλασιαστή, γιατί στα RENAULT που ξέρω (υποθέτω το ίδιο γίνεται και στα AUDI) ο κύλινδρος που στερείται σπινθήρα από τον καμμένο πολλαπλασιαστή παύει να τροφοδοτείται με καύσιμο για μην φθείρεται και για λόγους ασφαλείας, οπότε κανένα πρόβλημα.
το ξερω το μονο προβλημα ειναι οτι μπορει να σου καψει καταλυτη ομως, που ειναι ακριβη ζημια, αλλα αν πηγαινεις ηρεμα ειναι δυσκολο να γινει κατι τετοιο
το audi ομως εχει το εξης προβλημα...
ενω στο clio μπορει και να μην προσεξεις οτι σου εχει καει ,στο audi το καταλαβαινεις αμεσως γιατι πανω απο τις 2000 σαλ τρεμει απιστευτα παρα πολυ
(επισης σου βγαζει λαμπακι, το clio στα @@ του ενω ηταν ετοιμος να καει και 2ος)
αναγκαστικα πας μεχρι 2200 το πολυ γιατι διαφορετικα αισθανεσαι οτι ολα θα διαλυθουνδεν ξερω για ποιο λογο τρεμει τοσο πολυ, αλλα ΔΕ μπορεις να οδηγησεις ετσι το αυτοκινητο σου ουτε για μεγαλη αποσταση , ουτε με αξιοπρεπη ταχυτητα
ισως ειναι μονο ψυχολογικο το θεμα , αλλα το τρανταγμα πιστεψε με ειναι πολυ δυνατο
-
το ξερω το μονο προβλημα ειναι οτι μπορει να σου καψει καταλυτη ομως, που ειναι ακριβη ζημια, αλλα αν πηγαινεις ηρεμα ειναι δυσκολο να γινει κατι τετοιο
Αν κοβει το καυσιμο τι ζημια να παθει ο καταλυτης;
-
κοβει το καυσιμο? γιατι εμενα μου ειπαν οι μηχανικοι οτι πεταει ακαυστη τη βενζινη και τον καταστρεφει
παντως αφου μου αλλαξαν πολλαπλασιαστες μου ειπαν να εχω το νου μου μη μου πεταξει κανα check engine τις επομενες ημερες και αν μου πεταξει θα ειναι ο καταλυτης να μην ανησυχησω το αυτοκινητο θα πηγαινει κανονικα
-
κοβει το καυσιμο? γιατι εμενα μου ειπαν οι μηχανικοι οτι πεταει ακαυστη τη βενζινηO thvarveris ομως λεει οτι κοβει το καυσιμο στο κυλινδρο που εχει προβλημα ο πολλαπλασιαστης.
-
κοβει το καυσιμο? γιατι εμενα μου ειπαν οι μηχανικοι οτι πεταει ακαυστη τη βενζινη και τον καταστρεφειπαντως αφου μου αλλαξαν πολλαπλασιαστες μου ειπαν να εχω το νου μου μη μου πεταξει κανα check engine τις επομενες ημερες και αν μου πεταξει θα ειναι ο καταλυτης να μην ανησυχησω το αυτοκινητο θα πηγαινει κανονικα
Κόβει το καύσιμο είναι σίγουρο αυτό. Δεκα χρόνια στο δίκτυο της RENAULT κάθε μέρα το ζούσα. Πιθανόν για κάποια δέκατα τους δευτερολέπτου στην αρχή να περνάει κάποια βενζίνη, αλλά μετά το μπεκ σταματάει να ψεκάζει. Σε αυτούς που σου είπαν το αντίθετο πιθανόν δεν έχει φτάσει το νέο...
-
τα μπερδεψαμε εγω μιλουσα για audi.. γερμανικη αξιοπιστια
βεβαια μου ειπαν επισης οτι τους εχουν παει στο συνεργειο και ατομα που συνεχιζαν να το πατανε και εφτασαν με τους καταλυτες τους πυρωμενους και δεν εβγαλαν προβλημα (και το clio oταν μου τους εκαψε συνεχιζα να πηγαινω πατημενος ) , αρα μπορει να ελεγαν υπερβολες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
κοβει το καυσιμο? γιατι εμενα μου ειπαν οι μηχανικοι οτι πεταει ακαυστη τη βενζινη
O thvarveris ομως λεει οτι κοβει το καυσιμο στο κυλινδρο που εχει προβλημα ο πολλαπλασιαστης.
Αν ψέκαζε το μπεκ με 'σβηστό' τον κυλινδρο δεν θα προλάβαιναν να αλλάζουν καταλύτες. Σε όλες τις εταιρείες το ίδιο πρέπει να συμβαίνει γιατί δεν έχει η RENAULT μόνο το προνόμιο να καταναλώνει πολλαπλασιστές. Και στα VW καιγονται συχνά και στα OPEL και στα BMW οπότε η διακοπή του καυσίμου στον 'σβηστό' κύλινδρο είναι από τα πρώτα που θα έπρεπε να προβλεφθούν.
-
Κόβει το καύσιμο είναι σίγουρο αυτό.Πως καταλαβαίνει ότι δεν καίγεται το καύσιμο;
Μετράει την ταχύτητα του στροφάλου και βλέπει ότι δεν επιταχύνει ο στροφαλοφόρος όπως έπρεπε; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κόβει το καύσιμο είναι σίγουρο αυτό.
Πως καταλαβαίνει ότι δεν καίγεται το καύσιμο;
Μετράει την ταχύτητα του στροφάλου και βλέπει ότι δεν επιταχύνει ο στροφαλοφόρος όπως έπρεπε;Βλεπει οτι εχει προβλημα ο συγκεκριμμενος πολλαπλασιαστης;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κόβει το καύσιμο είναι σίγουρο αυτό.
Πως καταλαβαίνει ότι δεν καίγεται το καύσιμο;
Μετράει την ταχύτητα του στροφάλου και βλέπει ότι δεν επιταχύνει ο στροφαλοφόρος όπως έπρεπε;Βλεπει οτι εχει προβλημα ο συγκεκριμμενος πολλαπλασιαστης;
Δεν νομίζω ότι είναι πολύπλοκο. Από την στιγμή που όλη η λειτουργία του μοτέρ ελεγχεται από μία κεντρική μονάδα, μπορεί ανά πάσα στιγμή ο υπολογιστής να καταλάβει ποιο μπουζί δεν έχει ρεύμα και να διακόψει την βενζίνη στον συγκεκριμμένο κύλινδρο. Τώρα επίσης μπορεί και ο αισθητήρας λ να καταλάβει την αλλαγή της σύνθεσης των καυσαερίων αλλά εκεί θα αλλάξει την λειτουργία όλου του μοτέρ.
Τώρα από τον στροφαλοφόροτο το μόνο διαφορετικό που θα προκύψει θα είναι κάποιοι παραπάνω κραδασμοί λόγω ανισοκτανομής των φορτίων αλλά απ' ότι θυμάμαι τέτοιος αισθητήρας δεν υπήρχε.
Πάντως όσο ήμουνα εγώ στην δουλειά κανένας καταλύτης δεν είχε καταστραφεί από καμμένους πολλαπλασιαστές. -
Τώρα από τον στροφαλοφόροτο το μόνο διαφορετικό που θα προκύψει θα είναι κάποιοι παραπάνω κραδασμοί λόγω ανισοκτανομής των φορτίων αλλά απ' ότι θυμάμαι τέτοιος αισθητήρας δεν υπήρχε.Δεν είναι πολύπλοκο, αν μετράς τα δόντια στο βολάν φαίνονται οι επιταχύνσεις του στροφάλου όταν ανάβει το μίγμα στον κύλινδρο.
Να ακούει (με τον αισθητήρα για τα πιράκια) ότι δεν είχε ανάφλεξη ένας κύλινδρος είναι πιο δύσκολο.
(και πολύ πιο προχωρημένο) -
κοβει το καυσιμο? γιατι εμενα μου ειπαν οι μηχανικοι οτι πεταει ακαυστη τη βενζινη και τον καταστρεφει
παντως αφου μου αλλαξαν πολλαπλασιαστες μου ειπαν να εχω το νου μου μη μου πεταξει κανα check engine τις επομενες ημερες και αν μου πεταξει θα ειναι ο καταλυτης να μην ανησυχησω το αυτοκινητο θα πηγαινει κανονικα
Κόβει το καύσιμο είναι σίγουρο αυτό. Δεκα χρόνια στο δίκτυο της RENAULT κάθε μέρα το ζούσα. Πιθανόν για κάποια δέκατα τους δευτερολέπτου στην αρχή να περνάει κάποια βενζίνη, αλλά μετά το μπεκ σταματάει να ψεκάζει. Σε αυτούς που σου είπαν το αντίθετο πιθανόν δεν έχει φτάσει το νέο...
Δεν παιζει να κοβει εντελως το καυσιμο.
Ξερω αρκετα Κ4 τα οποια επειδη οι οδηγοι τους δεν ειχαν την στοιχειωδη νοημοσυνη(οδηγικη) που ελιωσαν βαλβιδα εξαγωγης.
Βαλβιδα δεν λιωνει απο αβανς αλλα απο ακαυτο μιγμα.
RENAULT FORUM