-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Kαλημέρα σας, σύντομα θα ψάξω για μεταχειρισμένο και το clio ii fl 1.4 3d φαίνεται καλή περίπτωση για
το budget μου (μέχρι 4000). Είδα όμως οτι και το megane i fl 3d (coupe) παίζει στα ίδια χρήματα και
μάλιστα σε 1.6 με πολύ καλές επιδόσεις όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες σελίδες. Επειδή με
ενδιαφέρει κυρίως η κίνηση σε αυτοκινητόδρομο και σκοπεύω να κυκλοφορώ λίγο μέσα στην πόλη
(επαρχία) φαντάζομαι οτι αξίζει να ανέβω κατηγορία. Εσείς τι λέτε? Αν υπάρχουν και άλλοι κάτοχοι
του μοντέλου ας ρίξουν κανένα σχόλιο περί κατανάλωσης, αξιοπιστίας κλπαν οδηγας με συνεση ειναι αρκετα οικονομικο για 1.4,σε σχεση με αντιστοιχα μοντελα.η αξιοπιστια ειναι κ σχετικη.εχω αναφερθει πιο πανω.κατα τ αλλα σε σχεση με το κλειο δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες.η πιο σημαντικη ειναι η πισω αναρτηση με ραβδους στρεψης του μεγκαν,ενω το κλειο εχει ημιακακαμπτο,με το πλεονεκτημα της πιο ομαλης αποσβεσης απο ενα σαμαρακι π.χ. λογω ελατηριων,που φυσικα απουσιαζουν απο το μεγκαν.ωστοσο το μεγκαν δειχνει να πατα καλυτερα κ να ειναι πιο σταθερο,κ λογω υψους -πλατους.κ σιγουρα εχει πιο σπορ αισθηση σε σχεση με την υψηλη θεση οδηγησης του κλιο.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Απο αυτα που ξερω απο την αντιπροσωπεια Seat που εχει εδω και απο αυτα που ακουω απο την αντιπροσωπεια Renault στην Κοζανη που πηρε απο τον Διαφα,μαλλον αστο καλυτερα...
Οχι οτι οι αλλοι δυο ειναι καλυτεροι,απλα και αυτος δεν ξεφευγει απο την κατηγορια των απαραδεκτων απλα ισως ειναι ενα κλικ καλυτερος απο το μαυρο χαλι των αλλων...Διαφημίζει πάντως μείον 50% στο σέρβις...
Εστω και λόγο προσφοράς ... για αρχή ίσως αξίζει απέναντι στο 'μονοπώλιο'.
Μακάρι ο νέος να αξίζει να ανασάνουν και οι παλιοί κάτοχοι, να μαζέψουν και καινούριους. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Απο αυτα που ξερω απο την αντιπροσωπεια Seat που εχει εδω και απο αυτα που ακουω απο την αντιπροσωπεια Renault στην Κοζανη που πηρε απο τον Διαφα,μαλλον αστο καλυτερα...
Οχι οτι οι αλλοι δυο ειναι καλυτεροι,απλα και αυτος δεν ξεφευγει απο την κατηγορια των απαραδεκτων απλα ισως ειναι ενα κλικ καλυτερος απο το μαυρο χαλι των αλλων...Διαφημίζει πάντως μείον 50% στο σέρβις...
Είναι επειδή σου το κάνουν 2 φορές το ίδιο.
-
Σχεδόν ένα μήνα μετά την τράκα και την επιδιόρθωση της ανακάλυψα ότι η πίσω αριστερη πορτα δεν κλειδώνει. Π-Α-Ν-Ι-Κ-Ο-Σ
Πήρα τηλέφωνο το λαμαρινατζή αλλά μου είπε ότι αυτός δεν έχει καμμία ευθύνη και ότι το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικό. Πήγα κι εγώ σε ένα ηλεκτρολόγο ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να λύσει τη πόρτα. Στην καλύτερη περίπτωση ίσως με την τράκα να είχε αποσυνδεθεί κάποιο καλώδιο και στην χειρότερη θα θέλω κλειδαριά.
Την τελευταία στιγμη πριν αρχίσει να λύνει τη πόρτα είπε να κοιτάξει τη σύνδεση της πόρτας με την κολώνα οπότε και ανακαλύψαμε ότι ο λαμαρινατζής έφτιαξε την πόρτα, την τοποθέτησε στο αμάξι αλλά ξέχασε να τη συνδέσει.
Τέλος καλό όλα καλά!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Σχεδόν ένα μήνα μετά την τράκα και την επιδιόρθωση της ανακάλυψα ότι η πίσω αριστερη πορτα δεν κλειδώνει. Π-Α-Ν-Ι-Κ-Ο-Σ
Πήρα τηλέφωνο το λαμαρινατζή αλλά μου είπε ότι αυτός δεν έχει καμμία ευθύνη και ότι το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικό. Πήγα κι εγώ σε ένα ηλεκτρολόγο ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να λύσει τη πόρτα. Στην καλύτερη περίπτωση ίσως με την τράκα να είχε αποσυνδεθεί κάποιο καλώδιο και στην χειρότερη θα θέλω κλειδαριά.
Την τελευταία στιγμη πριν αρχίσει να λύνει τη πόρτα είπε να κοιτάξει τη σύνδεση της πόρτας με την κολώνα οπότε και ανακαλύψαμε ότι ο λαμαρινατζής έφτιαξε την πόρτα, την τοποθέτησε στο αμάξι αλλά ξέχασε να τη συνδέσει.
Τέλος καλό όλα καλά!!!Πάνε τώρα στον λαμαρινά και πεστου ότι ... 'τελικά δεν ήταν θέμα ηλεκτρολόγου, αλλά λαμαρινά. Απλώς τοποθέτησε την πόρτα χωρίς να συνδέσει τα καλώδια!'
Ορισμένα πράγματα δεν χρειάζονται 3000 ειδικότητες αλλά 1 που να γνωρίζει τα βασικά! -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
καπου διαβασα οτι στη θεσσαλονικη θα ανοιξει μαγαζι η pga-automobile για την οποια ακούγονται καλα σχολια στην αθηναΚαλως η κακως η pga δεν θα ασχοληθει με σημεια λιανικης (καθετες μοναδες).Θα περιοριστει στο ρολο του
εισαγωγεα και θα στησει το δικτυο με dealers.Και μια που εγινε κουβεντα για την RENAULT KATAKIS, πηγα πριν απο δυο μερες για ενα προβλημα στο ρελαντι.Περα απο το οτι λυθηκε, η πρωτη εντυπωση που αποκομησα ηταν θετικη.Πολυ καλες εγκαταστασεις (καμια σχεση με του'ROBO' ανατολικα) και πολυ καλη εξυπηρετηση. -
Ο χρήστης CARLEE έγραψε:
καπου διαβασα οτι στη θεσσαλονικη θα ανοιξει μαγαζι η pga-automobile για την οποια ακούγονται καλα σχολια στην αθηνα
Καλως η κακως η pga δεν θα ασχοληθει με σημεια λιανικης (καθετες μοναδες).Θα περιοριστει στο ρολο του
εισαγωγεα και θα στησει το δικτυο με dealers.Και μια που εγινε κουβεντα για την RENAULT KATAKIS, πηγα πριν απο δυο μερες για ενα προβλημα στο ρελαντι.Περα απο το οτι λυθηκε, η πρωτη εντυπωση που αποκομησα ηταν θετικη.Πολυ καλες εγκαταστασεις (καμια σχεση με του'ROBO' ανατολικα) και πολυ καλη εξυπηρετηση.Μα η PGA έχει ήδη 2 δικές της κάθετες μονάδες με την επωνυμία Automobile σε Μεταμόρφωση και Γλυφάδα στην Αθήνα και αναμένεται να επεκταθεί και άλλο, όπως πχ έχει αναφερθεί στη Θεσσαλονίκη.
-
Για σας τους φανατίλες του ρόμβου, τώρα μπορείτε να απολαύσετε την μάρκα σας 24 ώρες την ημέρα μέσω του Renault TV...
Είναι ελεύθερο κανάλι, με μοναδική προϋπόθεση ένα δορυφορικό πιάτο στραμμένο στον ASTRA (19,2 East).
Αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, με αρκετές αναφορές στην ιστορία της εταιρίας (π.χ. χτες είχε ένα πολύ καλό αφιέρωμα στο Renault Spyder).
-
η pga αυτο που πρεπει να κανει ειναι να προσεξει του dealer που θα εχει και να τους ελεγχει. Δεν ειναι δυνατον να πηγαινεις και να μου σου δινουν σημασια η να σου λενε οτι δεν ξερουν τιμες, η να κοιτανε το καταλογο του ιντερνετ. Επιπλεον πρεπει να αυξησει τον αριθμο των dealer και να βελτιωσει την ιστοσελιδα του ιντερνετ. Αυτοι επρεπε να σχιζονται να βρισκουν πελατες και μου φαινεται αλλου το χουν το μυαλο τους...Το ξερω οτι δεν ειναι ευκολο να οργανωθει μια εταιρεια αλλα εχω την εντυπωση οτι οι ρυθμοι ειναι πολυ αργη, και ειναι κακο για την εταιρεια που δινει την εμπορια σ ατομα που χουν ηδη κακο ονομα στην αγορα.
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Για σας τους φανατίλες του ρόμβου, τώρα μπορείτε να απολαύσετε την μάρκα σας 24 ώρες την ημέρα μέσω του Renault TV...Είναι ελεύθερο κανάλι, με μοναδική προϋπόθεση ένα δορυφορικό πιάτο στραμμένο στον ASTRA (19,2 East).
Αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, με αρκετές αναφορές στην ιστορία της εταιρίας (π.χ. χτες είχε ένα πολύ καλό αφιέρωμα στο Renault Spyder).
Mπορείς να το δεις και μέσω net...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
...Το ξερω οτι δεν ειναι ευκολο να οργανωθει μια εταιρεια αλλα εχω την εντυπωση οτι οι ρυθμοι ειναι πολυ αργη, και ειναι κακο για την εταιρεια που δινει την εμπορια σ ατομα που χουν ηδη κακο ονομα στην αγορα.+1000
Η κατασταση με την Renault στην Θεσ/νικη ηταν και ειναι τραγικη και ειναι κριμα μιας και σε επιπεδο πωλησεων αλλα και after sales η συγκεκριμενη εταιρια τρωει κοκκινη απο τα αποδυτηρια ακομα,τουλαχιστον στην πολη μας.
Χωρις να θελω να θιξω καταστασεις,η Renault της Κατερινης ειναι μακραν καλυτερη,οπως και της Κοζανης(για οσο διαστημα την ειχε ο Διαφας γιατι τωρα μαθαινω αρκετα ασχημα).
Δυστυχως Ελλαδα δεν ειναι μονον η Αττικη οποτε αν θελουν να παει μπροστα η μαρκα,ας κανουν κατι για αυτο... -
Από την 1/4/08 που επισήμως ανέλαβε η PGA πέρασαν 19 μήνες!
Σ' αυτούς τους μήνες έπρεπε να είναι στο 300% της προσπάθειας τους για να διορθώσουν 'κακώς κείμενα' του παρελθόντως και εικόνα. Να ασχοληθούν με τα πάντα. Από τιμολογιακές πολιτικές και marketing έως και τις ικανότητες της καθαρίστριας μια αντιπροσωπίας. Να έχουν τον έλεγχο (και το εννοώ, να βάλουν και 'ψευτικους' πελάτες) και τον λόγο για όλα και τα πάντα.
Φυσικά απο την άνοιξη του 08' αντιμετώπισαν 'θέματα', επιλύοντας κάποια μερικώς και κάποια ολοκληρωτικώς -κάποια δε δεν τα άγγιξαν, πέρασαν οικονομική κρίση -όπως όλες οι εταιρίες- αλλά και μείωση του ΕΤΤ που ... όταν -φέτος τον Σεπτέμβρη- βρέθηκα στη Skoda μου είπαν 'συγνώμη αλλά ξεπουλήσαμε' και όταν πήγα στη Renault ο πωλητής διαβασε το προσπέκτους για να μου πει ότι το Megane 1,6 έχει ... 110 άλογα ... 5 λιγότερα από το προηγούμενο! -
Δυστυχως απο εποχες Mava ακομα τα πραγματα γυρω απο την οργανωση της εταιριας ηταν για τον...
Δεδομενου οτι η αγορα περασε & περναει κριση,δεν πας στον πολεμο ξεβρακωτος.
Οποτε ΟΤΑΝ και ΑΝ οι διαφοροι επιχειρηματιες που στεγαζονται υπο το brand name της Renault αποφασισουν να ασχοληθουν σοβαρα με τις εταιριες τους και το προσωπικο τους,τοτε ΙΣΩΣ μεγαλωσει και η μεριδα τους στην αγορα του αυτοκινητου.Μεχρι τοτε,long live τα εξωτερικα συνεργεια και οι ανεξαρτητοι εμποροι ανταλλακτικων.
-
(Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε άλλο σημείο του θέματος, ίσως παλαιότερα)
Εδώ ο ίδιος ο αντιπρόσωπος δημιουργούσε εσωτερικό ανταγωνισμό (δεν γνωρίζω αν όλοι οι αντιπρόσωποι της Renault ανα την Ελλάδα έκαναν το ίδιο) όπου πουλούσε τα ηλεκτρικά ανταλλακτικά με το σήμα της Renault και με ελαφρώς μειωμένη (αλλά πάλι τσουχτερή τιμή) τα ίδια με το σήμα της Bosch ως αντιπρόσωπος συγχρόνως μιας άλλης Α.Ε. Και φυσικά ο καθένας επέλεγε ... το λιγότερο 'παραλογο' στη τσέπη του!
http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=1513379 -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
καπου διαβασα οτι στη θεσσαλονικη θα ανοιξει μαγαζι η pga-automobile για την οποια ακούγονται καλα σχολια στην αθηνα
Καλως η κακως η pga δεν θα ασχοληθει με σημεια λιανικης (καθετες μοναδες).Θα περιοριστει στο ρολο του
εισαγωγεα και θα στησει το δικτυο με dealers.Και μια που εγινε κουβεντα για την RENAULT KATAKIS, πηγα πριν απο δυο μερες για ενα προβλημα στο ρελαντι.Περα απο το οτι λυθηκε, η πρωτη εντυπωση που αποκομησα ηταν θετικη.Πολυ καλες εγκαταστασεις (καμια σχεση με του'ROBO' ανατολικα) και πολυ καλη εξυπηρετηση.Μα η PGA έχει ήδη 2 δικές της κάθετες μονάδες με την επωνυμία Automobile σε Μεταμόρφωση και Γλυφάδα στην Αθήνα και αναμένεται να επεκταθεί και άλλο, όπως πχ έχει αναφερθεί στη Θεσσαλονίκη.
Η πληροφορια ειναι εγκυρη.Δεν προκειται να στησει καθετες μοναδες στην υπολοιπη Ελλαδα (προφανως λογω της καταστασης που επικρατει στην αγορα),γι αυτο και εδωσε την Αν.Θεσσαλονικη στον ΚΑΤΑΚΗ.
-
Έχει πάρει κάποιος φίλος, με την αγορά του νέου του αυτοκινήτου, την 3ετή επέκταση εγγύησης (προς 150 € ανά έτος, όπως κάποιος πωλητής μου ανέφερε). Αν ναι, τι ακριβώς καλύπτει ; Υπάρχουν όροι/προϋποθέσεις/ψιλά γράμματα;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έχει πάρει κάποιος φίλος, με την αγορά του νέου του αυτοκινήτου, την 3ετή επέκταση εγγύησης (προς 150 € ανά έτος, όπως κάποιος πωλητής μου ανέφερε). Αν ναι, τι ακριβώς καλύπτει ; Υπάρχουν όροι/προϋποθέσεις/ψιλά γράμματα;ο surudos ανεφερε καπου οτι ειναι όπως η κανονικη και καλύπτει τα παντα.. εγω δεν ξερω
-
Συνεργασία PGA - Εμπορικής για χρηματοδοτικά:
http://www.sportdrive.gr/2009/12/2/new- ... pga-greece
-
Εγγυηση μεσω ασφαλιστικης ειναι κατα 95%...
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Εγγυηση μεσω ασφαλιστικης ειναι κατα 95%...Έτσι ακριβώς είναι... επειδή ρώτησα κι εγώ για το Scenic, που αγόρασα τον Μάϊο. Η αντιπροσωπεία μου απάντησε ότι είναι μέσω ασφαλιστικής εταιρείας. Βέβαια πρέπει να τους πιέσεις πολύ για να σου το πούνε, επειδή οι περισσότεροι αντιπρόσωποι (σε 3 απευθύνθηκα, έγραψα και mail στην PGA) δεν ξέρουν τι τους γίνεται όταν αναφέρεις το θέμα 'επέκταση εγγύησης' ή κάνουν πώς δεν ξέρουν... Εμένα μου λέγανε ότι είναι εργοστασιακή εγγύηση στην αρχή. Μετά μου είπανε και το όνομα της ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά δεν το θυμάμαι, επειδή δεν είναι και από τα πιο γνωστά του χώρου.
Εγώ πάντως το σκέφτομαι ακόμα, αλλά αν περιμένω απ΄αυτούς να με ενημερώσουν (έτσι μου υποσχέθηκαν, 'θα σας πάρουμε τηλέφωνο', πέρασαν κιόλας 50 μέρες από τότε...) με λεπτομέρειες που τους ζήτησα, ζήτω που κάηκα.
RENAULT FORUM