-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άριστες (εξαιρουμένου του προβλήματος που μου έτυχε) και ντιζαϊνάτες συσκευές αλλά αρκετά ακριβές. Νομίζω ότι θεωρούνται pr#$%um. Μόνο ο έξτρα μηχανισμός σχάρας που βοηθάει στο τράβηγμα των ταψιών κόστιζε 150 ευρώ.
Έχω κι ένα πλυντήριο πιάτων ίδιας μάρκας που δουλεύει χωρίς πρόβλημα 4 χρόνια.
Έστειλα mail στην εταιρεία που έχει αναλάβει την υποστήριξη της NEFF στην Ελλάδα και γύρισε απάντηση ότι ο υπάλληλος θα γυρίσει μετά την Πρωτομαγιά.Δεν είναι πολύ ακριβές, τα miele είναι Pre#$%%m . (Για κουζίνες μιλάω μόνο που έχω κάνει και έρευνα αγοράς).
-
Και η δική μου NEFF είναι περίπου 2 ετών. Δεν θυμάμαι αν είναι το ίδιο μοντέλο με τη δική σου, αλλά θα το κοιτάξω το απόγευμα και θα δω αν μπορώ να βοηθήσω.
-
Στα ίδια είναι:
http://www.electroniki.gr/first.asp?pag ... ordering=2Πάντως οι άνθρωποι που ξέρουν από αυτά λένε 'για ζεστά Γερμανό και για κρύα Αμερικάνο'. Εγώ λέω για όλα Γερμανό και για τίποτα Ιταλό.
Αντί για Ariston, Zanussi κλπ 100 φορές Pitsos, Elco.
Και η Electrolux είναι καλή, εξαγόρασε μάλιστα πρόσφατα την AEG κι έγινε γίγαντας εφάμιλλος (σε μέγεθος) των Γερμανών. -
Εγώ, Πίτσος. Δεν βρήκα λόγο να πάρουμε ακριβότερη τότε. Στα 13 χρόνια αλλάξαμε τους διακόπτες γιατί 'κάηκαν' και μια αντίσταση του φούρνου και συνεχίζει ακάθεκτη.
Δεν σας λέω πόσο δουλεύει καθημερινά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλέον αχαλίνωτο κομμάτι της φαντασίας σας. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
...Γενικά τι λένε οι Νeff, έχω βάλει στο μάτι μία κουζίνα για το νέο μου σπίτι αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμη.Πρόσφατα το έψαξα αρκετά, γιατί μετά από 20 χρόνια γάμου, οι λευκές συσκευές 'τα έφτυσαν'...
Πίτσος=Bosch=Siemens=Neff=Ελληνική συναρμολόγηση.
Επίσης ELCO=Ελληνικές κουζίνες, έχω 'φάει' 2, αρκεί...Βρήκα τουρκική ηλ.κουζίνα με κεραμική εστία μόνο 360
-
Για να μη δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις, οι ελληνικές ηλεκτρικές συσκευές είναι πολύ καλές και προσαρμοσμένες στίς ελληνικές ανάγκες. Ένα συγκεκριμένο ταψί που χώραγε σε Elco δεν χώραγε σε κανένα ξένο φούρνο. Και η συναρμολόγησή τους είναι εντάξει. Όντως ο Πίτσος έχει εξαγοραστεί, οι Elco είναι ελληνικές και σκυλιά. Όλες οι κουζίνες μπορεί να χαλάσουν, συνήθως κρατάνε μια δεκαετία αλλά παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης. Αν αφήνεις το ταψί στον φούρνο για όλη τη νύχτα, οι υδρατμοί θα προκαλέσουν σκουριές νωρίτερα. Αν δεν καθαρίζεις σχετικά τακτικά τον φούρνο και μετά χρησιμοποιείς καλέμι για να βγάλεις τα λίπη μια από τα ίδια. Πάντως οι παλιές ηλεκτρικές και όχι ηλεκτρονικές κουζίνες πρώτα σκούριαζαν και μετά χάλαγαν.
-
Η Neff που βρήκα εγώ σε αλυσίδα, ήταν ισπανικής συναρμολόγησης. Η ελληνική συναρμολόγησηη δεν με χαλάει καθόλου. Μιλάω για εντοιχισμένη (χωριστός φούρνος από εστίες).
Είμαστε
-
Μετέφερα τα ποστς με τις κουζίνες εδώ [cmarin]
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Φουρνο μικροκυμάτων μαρκας Candy ψαχνω, ξερετε κατι να παιζει στο νοτιο μερος της Αττικης;
εχω εναν μεταχει με λιγα χλμ!θα κανουμε νταλαβερι?
Στειλε καμια φωτο,αν ειναι σε μεταλλικο look
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για να μη δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις, οι ελληνικές ηλεκτρικές συσκευές είναι πολύ καλές και προσαρμοσμένες στίς ελληνικές ανάγκες.Καμμιά αντίρρηση, αλλά η συγκεκριμένη τεράδα (Πίτσος-Bosch-Siemens-Neff) που είναι ακριβώς ίδιες συσκευές με διαφορετικό design-image-διακόπτες-τιμή, με έχει παιδέψει στο θέμα service και την προμήθεια ανταλλακτικών όταν αναγκάστηκα να κάνω μόνος μου τις επισκευές.
Ένα συγκεκριμένο ταψί που χώραγε σε Elco δεν χώραγε σε κανένα ξένο φούρνο. Και η συναρμολόγησή τους είναι εντάξει.
H πρώτη κουζίνα που μπήκε στο σπίτι του πατέρα μου το 1975 (τότε σταμάτησε το πετρογκάζ) ήταν Elco, και δούλευε μέχρι πέρυσι στο εξοχικό του. Έχω 'φάει' δύο Elco στο σπίτι μου, και πράγματι έχουν το μεγαλύτερο φούρνο. Επίσης οι Elco έχουν και τους περισσότερους συνδυασμούς λειτουργίας φούρνου.
H AEG που πήρα, έχει από τους νέους μικρούς φούρνους που σου καταργούν τα μεγάλα τετράγωνα ταψιά, αλλά αυτό μάλλον είναι θυσία στην ενεργειακή κλάση Α, δηλαδή στην καλύτερη-παχύτερη μόνωση για μικρότερες απώλειες-κατανάλωση...Πάντως οιι παλιές ηλεκτρικές και όχι ηλεκτρονικές κουζίνες πρώτα σκούριαζαν και μετά χάλαγαν.
Να δεις που πάει και στα αυτοκίνητα αυτό...
-
Εγώ μια απλή διαπίστωση θα κάνω. Οι εντοιχισμένες συσκευές (άκου Κώστα) έχουν πολύ μικρότερους χώρος; Ιδίως οι φούρνοι γιατί απαιτούν χοντρά τοιχώματα με μόνωση. Επίσης δεν διαθέτουν τον πολύ βολικό και πολύ χρηστικό θερμοθάλαμο κάτω από τον φούρνο. Για κουζίνα ιδίως θα πρότεινα να επανεξετάσετε τις εντοιχισμένες. Μην κολλάτε στη μόδα αλλά να ψάχνετε την πρακτικότητα. Εξάλλου υπάρχουν υπέροχα σχέδια και χρώματα για όλα τα γούστα.
-
EMMANOYHL
Μετά την πολύ πρόσφατη έρευνα αγοράς για ηλ.κουζίνα διαπίστωσα ότι η τάση είναι να καταργείται σταδιακά ο κλασσικός και πρακτικός θερμοθάλαμος και να αντικαθίσταται από ένα απλό συρτάρι αποθήκευσης ταψιών... -
Το ξέρω αυτό που λες αλλά όσοι θέλουν προλαβαίνουν ακόμα!!!! Α και για όσους θέλουν να αποκτήσουν πλυντήριο πιάτων να επιλέξουν κάποιο με συρτάρι στην επάνω πλευρά για τα μαχαιροπίρουνα και όχι την επιλογή με καλαθάκι στο κάτω μεγάλο συρτάρι που φιλοξενεί τα μεγάλα αντικείμενα. Παρασάγγες ποιο εύχρηστη η πρώτη επιλογή.
-
Εγώ δεν θέλω τον θερμοθάλαμο, μια ζωή σαν συρτάρι για ταψιά τον χρησιμοποιούσα. Για να μείνει ζεστό το φαΐ αρκεί να ανάψει ο πάνω φούρνος στους 50 βαθμούς. Καλύτερο το μεγάλο συρτάρι, βάζεις μέσα αρκετά πράγματα και πραγματάκια.
-
Μανώλη ο θερμοθάλαμος είναι πολύ πρακτικός ιδίως σε περιπτώσεις (γιορτές τραπέζια κλπ) όπου θέλεις να διατηρήσεις ζεστά κάποια φαγητά ενώ ψήνεις κάτι ακόμα. Εξάλλου ένας θερμοθάλαμος είναι και συρτάρι ενώ το συρτάρι δεν γίνεται τίποτε άλλο.
-
Πρακτικός, σίγουρα. Αλλά εμένα δεν έτυχε να χρησιμεύσει.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μανώλη ο θερμοθάλαμος είναι πολύ πρακτικός ιδίως σε περιπτώσεις (γιορτές τραπέζια κλπ) όπου θέλεις να διατηρήσεις ζεστά κάποια φαγητά ενώ ψήνεις κάτι ακόμα. Εξάλλου ένας θερμοθάλαμος είναι και συρτάρι ενώ το συρτάρι δεν γίνεται τίποτε άλλο.Ακριβώς! Κεφτεδάκια, τυροπιτάκια και γενικώς σκατουλάκια στο θερμοθάλαμο, για να μην είσαι τελευταία στιγμή πάνω από το τηγάνι!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Μανώλη ο θερμοθάλαμος είναι πολύ πρακτικός ιδίως σε περιπτώσεις (γιορτές τραπέζια κλπ) όπου θέλεις να διατηρήσεις ζεστά κάποια φαγητά ενώ ψήνεις κάτι ακόμα. Εξάλλου ένας θερμοθάλαμος είναι και συρτάρι ενώ το συρτάρι δεν γίνεται τίποτε άλλο.
Ακριβώς! Κεφτεδάκια, τυροπιτάκια και γενικώς σκατουλάκια στο θερμοθάλαμο, για να μην είσαι τελευταία στιγμή πάνω από το τηγάνι!
Μες στο μυαλό και την πρακτική μου είσαι. Άξιο μέλος της παρέας μας!!!
-
Παλιός, παντρεμένος και ολίγον πολυτεχνίτης Μανώλη...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Παλιός, παντρεμένος και ολίγον πολυτεχνίτης Μανώλη...Μια από τα ίδια!!! Με συνεχείς προσπάθειες βέβαια να μην γίνω ερημοσπίτης!!!
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ