-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Η απόλυτη λύση!
Διατίθεται στο κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών της γειτονιάς σαςΤο ξέρουμε ότι είσα μΠΑΟΚι ρε
-
Την ευλογία μου να'χεις βάζελε...
-
[quote='kubiak']§
Όλοι έχουμε υπόψιν μας τα διαχωριστικά κολωνάκια που χρησιμοποιούνται κατα κόρον στις τράπεζες, στα αεροδρόμια, σε εκθεσιακούς χώρους και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη για διαχείριση πλήθους, για δημιουργία ουρών αναμονής, γενικότερα για έλεγχο και διαχείριση του κοινού.
Αυτά για τα οποία ενδιαφέρομαι προορίζονται για εσωτερικό χώρο και τη δημιουργία ουράς αναμονής.
Παραδείγματα:
Δυστυχώς μετά από αναζήτηση βρήκα μόνο μία εταιρεία που εμπορεύεται τέτοια προϊόντα στην Ελλάδα η οποία το φτηνότερο που έχει το κοστολογεί
-
Ξέρει κανείς εάν υπάρχουν και στην Ελλάδα? Πρέπει να βρώ ένα για τον γιό μου! !
-
Αυτό τον καιρό ψάχνω για ψυγείο σε διαστασεις ΥχΒχΠ: 200χ65χ60.
Τι μάρκα συστήνετε?
Λέω να μην ξεπεράσω το 1000άρικο.
Επίσης, παίζουν ρόλο οι 'κλιματικές ζώνες?' Κάτι SN-ST-T κλπ που πήρε το μάτι μου?
Ένας πωλητής είπε ότι καλύτερα να μην πάρεις γερμανικό ψυγείο πχ NEFF, SIEMENS κλπ γιατί λέει δεν ταιριάζουν στις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας!
Ισχύει αυτό? Μούφα μου ακούγεται...
Στο skroutz που κοιτούσα μου άρεσαν κάτι LG, LIEBHERR, BOSCH.
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις περισσότερο? -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τι μάρκα συστήνετε?
Επίσης, παίζουν ρόλο οι 'κλιματικές ζώνες?' Κάτι SN-ST-T κλπ που πήρε το μάτι μου?
Ένας πωλητής είπε ότι καλύτερα να μην πάρεις γερμανικό ψυγείο πχ NEFF, SIEMENS κλπ γιατί λέει δεν ταιριάζουν στις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας!
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις περισσότερο?Αυτά που αξίζει αν κοιτάξεις είναι η ενεργειακή κλάση, και ο τρόπος λειτουργίας της κατάψυξης (να μη θέλει απόψυξη ποτέ δλδ). Από εκεί και πέρα ό,τι gadgetάκι έχει [παγοθήκες περίεργες, θήκες, παπαράκια] καλό είναι.
Κάτι liebherr που είχαν περάσει από τα χέρια μου είχαν δουλέψει αρκετά χρόνια χωρίς προβλήματα. Κάτι παραπάνω δεν ξέρω.
-
Δες εδώ : viewtopic.php?f=13&t=14552&start=2325.
Bosch-Siemens είναι ολόιδια.
Liebherr να πάρεις
-
Τι μάρκα συστήνετε?
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις περισσότερο?Στα οικιακά ψυγεία 'παίζουν' τρεις μεγάλες 'ομάδες'. Η Ευρωπαϊκή, με Siemens=Bosch=Pitsos(*), NEFF, Miele=Liebherr(**), Candy, κλπ, η αμερικάνικη (πχ. Amana, GE) και η ασιατική. H τελευταία έχει μπει με χαμηλές τιμές και προχώ λύσεις + gadgetακια και συνήθως είναι καλό value for money. Για τη Samsung, ωστόσο έχω ακούσει παράπονα για θορυβώδη μοτερ.
Τα ψυγεία για την ελληνική αγορά είναι ST (SubTropical) κυρίως ή 'μεικτά (SN-ST) (SubNormal-SubTropical), ή S-T (όπου Τ=tropical) ή ακόμα και 'τριπλά', αλλά το τελευταίο είναι σπάνιο.
Εννοείται ότι η συσκευή ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενεργειακής κατηγορίας Α ή, αν γίνεται Α+.
Δεν ξεκαθαρισες αν θες ψυγείο ή ψυγειοκαταψύκτη. Αυτό είναι βασικό κριτήριο επιλογής.
Αν θες να μαζέψεις πληροφορίες, καλό είναι να πας στις αντιπροσωπείες των εταιρειών (τα showrooms) και όχι σε μαγαζί τύπου Κωτσόβολος γιατί, εκτός των πολύ μεγάλων καταστημάτων, η ποικιλία που έχουν είναι περιορισμένη. Για Siemens=Bosch=Pitsos (και Gaggenau, αλλά εκει ξεφεύγουν οι τιμές) το showroom είναι στην εθνική οδό, στο ύψος της Κηφισιάς. Η Miele είναι στη Μεσογείων, στον Χολαργό. Πηγαίνεις εκεί, τα βλέπεις όλα, μαζεύεις μια στοιβα προσπέκτους και αρχίζεις τις συγκρίσεις.
Σημαντικό είναι και η χωρητικότητα των ψυγείων. Με τις αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις, που συνήθως συνεπάγονται και αυξημένο πάχος μονωσης, αυτή έχει μειωθεί αρκετά.
Κάτι αναφορικά με τις διαστάσεις. ΟΛΑ τα ψυγεία έχουν βάθος 60-63 cm, όπως και όλες οι 'λευκές' ηλεκτρικές συσκευές.(*) Προκειται για μάρκες με τα ίδια ακριβως χαρακτηριστικά, αλλάζει μόνο το design τους. Αν ξέρεις μια, τις ξέρεις όλες.
(**) Αυτές οι δύο μοιράζονται τα 'μηχανικά' τους μέρη. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι τα μοντέλα της Liebherr είναι τα 'περασμένης εσοδειας' της Miele. -
To 200X65 είναι δύσκολη διάσταση. κι εγώ κοιτούσα το 200Χ70 και υπήρχαν μόνο 3 (τα 2 τα ίδια). Αν θέλεις κάτι καλύτερο πάρε με 2 μοτέρ για συντήρηση/κατάψυξη.
-
AEG δε θα έπαιρνα και να μου το χάριζαν. Δυο φορές έχει χαλάσει ο αισθητήριας θερμοκρασίας , 2x100=200e και το χειρότερο είναι οτι το άνοιξαν και από τότε τρίζουν-συντονίζουν όλα στο πίσω μέρος . Έχω βάλει σφουγγαράκια για απορρόφηση των κραδασμών αλλά κατα διαστήματα αρχίζουν ξανά.
Παρακαλάω να χαλάσουν τα 2 μοτέρ για το ξεφορτωθώ.Ήθελα κάποια στιγμή να τους κράξω και είδα στο νετ οτι έχουν μεταφέρει το εργοστάσια από τη Γερμανία στην Πολωνία ή ένα μεγάλο μέρος τις παραγωγής, δε θυμάμαι τώρα ακριβώς . Οπότε κατάλαβα, κρατάμε το όνομα και περιορίζουμε το κόστος. Τα σπασμένα τα πληρώνει το (για μια φορά όμως) κοροϊδο.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
AEG δε θα έπαιρνα και να μου το χάριζαν. Δυο φορές έχει χαλάσει ο αισθητήριας θερμοκρασίας , 2x100=200e και το χειρότερο είναι οτι το άνοιξαν και από τότε τρίζουν-συντονίζουν όλα στο πίσω μέρος . Έχω βάλει σφουγγαράκια για απορρόφηση των κραδασμών αλλά κατα διαστήματα αρχίζουν ξανά.
Παρακαλάω να χαλάσουν τα 2 μοτέρ για το ξεφορτωθώ.Ήθελα κάποια στιγμή να τους κράξω και είδα στο νετ οτι έχουν μεταφέρει το εργοστάσια από τη Γερμανία στην Πολωνία ή ένα μεγάλο μέρος τις παραγωγής, δε θυμάμαι τώρα ακριβώς . Οπότε κατάλαβα, κρατάμε το όνομα και περιορίζουμε το κόστος. Τα σπασμένα τα πληρώνει το (για μια φορά όμως) κοροϊδο.
Στο κενο που βαζεις τα σφουγγαρακια βαλε σιλικονη.
-
Ωραία.
Ευχαριστώ που μου ξεκαθαρίσατε κάποια πράγματα (για τις μάρκες και τις κλιματικές κλάσεις).
Για την ενεργειακή κλάση είναι γνωστό και ισχύει για όλες τις συσκευές. Πάμε για Α ή Α+. Πάει αυτό.Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δεν ξεκαθαρισες αν θες ψυγείο ή ψυγειοκαταψύκτη.
Η διαφορά, αν δεν κανω λάθος, είναι ότι τα ψυγεία έχουν την κατάψυξη πάνω και μικρότερη ενώ οι ψυγειοκαταψύκτες κάτω?
Τότε πάμε για ψυγειοκαταψύκτη, τουλάχιστον αυτά κοιτούσαμε μέχρι τώρα (2πορτα με κατάψυξη κάτω).Πηγαίνεις εκεί, τα βλέπεις όλα, μαζεύεις μια στοιβα προσπέκτους και αρχίζεις τις συγκρίσεις.
Αυτό προϋποθέτει τρέξιμο και να σας πω την αλήθεια το βαριεμαι λίγο.
Έχω τρέξει και για ολα τ' άλλα, ε, το ψυγείο (και το πλυντηριο που έμειναν) θα το διαλέξω από ιντερνετ, άντε και να πάμε και σε ένα μαγαζί να το δούμε αν μας αρέσει εξωτερικά.Κάτι αναφορικά με τις διαστάσεις. ΟΛΑ τα ψυγεία έχουν βάθος 60-63 cm, όπως και όλες οι 'λευκές' ηλεκτρικές συσκευές.
Ωραία, τότε μας νοιάζει μόνο το ύψος και το πλάτος, εγώ έχω περιθώριο
ΥχΠ: 200χ60.
Κάτι σ' αυτό. Αυτά που έχουν ύψος 201 πχ σημαίνει ότι δεν ταιριάζουν με τίποτα σε κουτί ύψους 2 μέτρων ή είναι ρυθμιζόμενο σε ύψος και το 201 είναι το μέγιστο? -
Η διαφορά, αν δεν κανω λάθος, είναι ότι τα ψυγεία έχουν την κατάψυξη πάνω και μικρότερη ενώ οι ψυγειοκαταψύκτες κάτω?
Τότε πάμε για ψυγειοκαταψύκτη, τουλάχιστον αυτά κοιτούσαμε μέχρι τώρα (2πορτα με κατάψυξη κάτω).Όχι, η διαφορά τους είναι άλλη. Τα ψυγεία έχουν κατάψυξη (που είναι συνήθως πάνω) με θερμοκρασία στους -4C. Η θερμοκρασία στο διαμέρισμα κατάψυξης του ψυγειοκαταψύκτη είναι -18C, κάτι που χρησιμοποιείς αν θες να διατηρήσεις τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα (πολλούς μήνες). Σε αυτές τις συσκευές, πρέπει να υπάρχουν 2 μοτερ, για να εξασφαλιστεί η καλή τους απόδοση και η μακροζωία τους. Ακόμα καλύτερα αν είναι πλήρως No-frost.
Αυτό προϋποθέτει τρέξιμο και να σας πω την αλήθεια το βαριεμαι λίγο.
Έχω τρέξει και για ολα τ' άλλα, ε, το ψυγείο (και το πλυντηριο που έμειναν) θα το διαλέξω από ιντερνετ, άντε και να πάμε και σε ένα μαγαζί να το δούμε αν μας αρέσει εξωτερικά.Το καταλαβαίνω, αλλά για αυτές οι δύο συσκευές είναι που δουλεύουν συνεχώς στο σπίτι, οπότε θέλουν λίγη παραπάνω προσοχή στην αγορά τους. Στην τελική, αντί να πας σε ένα μαγαζί και να δεις μόνο μέρος της γκάμας μιας εταιρείας και με υπάλληλους που το μόνο που ξέρουν είναι να διαβάζουν τα ταμπελάκια, καλύτερα να μάθεις πέντε πράγματα παραπάνω πριν αγοράσεις. Α, και για πλυντήριο: Miele και μόνο Miele. Το crash test του πλυσίματος μωρουδιακών (μιλάμε για πολλές πλύσεις ημερησίως) το αποδεικνύει: δε σπαει, δε χαλάει!
Κάτι σ' αυτό. Αυτά που έχουν ύψος 201 πχ σημαίνει ότι δεν ταιριάζουν με τίποτα σε κουτί ύψους 2 μέτρων ή είναι ρυθμιζόμενο σε ύψος και το 201 είναι το μέγιστο?
Η ρύθμιση καθ'ύψος του ψυγείου ουσιαστικά δεν υφίσταται, αφου είναι λιγότερο από 1-2cm, με τα βιδωτά ποδαράκια που έχουν, προκειμένου να αλφαδιαστούν.
Το 'κουτί' πρέπει να έχει 'αέρα' κάποιων εκατοστών (10 cm τουλάχιστον), αλλιώς θα σου μείνει το μοτερ στο χέρι. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την καλή λειτουργία του ψυγείου είναι η καλή κυκλοφορία αέρα στο πίσω και πάνω μέρος του. Αυτός είναι ενας λόγος που τα πλήρως εντοιχιζόμενα ψυγεία τα φτύνουν πρόωρα. -
Tελικά παραγγείλαμε αυτό:
http://www.skroutz.gr/s/42070/Liebherr-Ces-4023.html
επειδή το βρήκα 750 € σε προσφορά. Ελπίζω να βγει καλό. Απ' οτι είδα πληροί όλες τις κύριες προδιαγραφές εκτός των 2 μοτέρ που είπε ο dirtoulios. 2 άτομα θα είμαστε, 'ελαφριά' χρήση θα έχει, δε πιστεύω να μου τα φτύσει.Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Α, και για πλυντήριο: Miele και μόνο Miele. Το crash test του πλυσίματος μωρουδιακών (μιλάμε για πολλές πλύσεις ημερησίως) το αποδεικνύει: δε σπαει, δε χαλάει!Εμαι κι εγώ φαν της miele αλλά μόλις είδα τις τιμές μου πέρασε.
Το φθηνότερο γύρω στο 900άρι!
Οπότε προτιμήθηκε αυτό:
http://www.skroutz.gr/s/29027/Pitsos-Vario-6-WFP-800-B6.html
και πάλι σε προσφορά 299 €.Ρίξτε καμια γνώμη, προλαναίνω να ακυρώσω την παραγγελία.
-
Nαι να είχες πάρει Miele, 15 χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας νομίζω είναι αρκετά
-
Tελικά παραγγείλαμε αυτό:
http://www.skroutz.gr/s/42070/Liebherr-Ces-4023.html
επειδή το βρήκα 750 € σε προσφορά. Ελπίζω να βγει καλό. Απ' οτι είδα πληροί όλες τις κύριες προδιαγραφές εκτός των 2 μοτέρ που είπε ο dirtoulios. 2 άτομα θα είμαστε, 'ελαφριά' χρήση θα έχει, δε πιστεύω να μου τα φτύσει.Καλή αγορά. Από τη στιγμή που θές βαθιά κατάψυξη, είναι μια χαρά. Η αντοχή του δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με την 'ελαφρια' (λολ) χρήση -αρκεί να αερίζεται επαρκώς. Αν μάλιστα δε θες να ζορίζεις το μοτέρ (ειδικά για τον καταψύκτη) καλό είναι πριν βάλεις φρεσκα τρόφιμα, να πατήσεις το κουμπί 'super' (ή όπως αλλιώς λέγεται) ώστε να μειώσει τη θερμοκρασία στον ψυκτικό θάλαμο, όσο αυτός είναι άδειος. (Αυτή η διαδικασία πετυχαίνει και ταχύτερη και ασφαλέστερη κατάψυξη των τροφίμων).
Α, και για πλυντήριο: Miele και μόνο Miele. Το crash test του πλυσίματος μωρουδιακών (μιλάμε για πολλές πλύσεις ημερησίως) το αποδεικνύει: δε σπαει, δε χαλάει!
Εμαι κι εγώ φαν της miele αλλά μόλις είδα τις τιμές μου πέρασε.
Το φθηνότερο γύρω στο 900άρι!
Οπότε προτιμήθηκε αυτό:
http://www.skroutz.gr/s/29027/Pitsos-Vario-6-WFP-800-B6.html
και πάλι σε προσφορά 299 €.Ρίξτε καμια γνώμη, προλαναίνω να ακυρώσω την παραγγελία.
Ναι. Αν δε πας στα (ακριβά) Miele, τότε δε θα πρέπει να ανέβεις με τίποτα πανω από την τιμή που έδωσες, αλλιώς πάει περίπατο το value for money!
-
Έχει κάποιος εμπειρία από κεραίες-ενισχυτές τηλεοπτικού σήματος; Ενδιαφέρομαι να αγοράσω σε μια φίλη μου που μένει Πετρούπολη και έχει 'χιόνια' σε 2-3 από τους 'βασικούς' σταθμούς.
Εγώ έχω εμπειρία μόνο από εσωτερικές κεραίες σαν αυτήν.Με ενδιαφέρει κάτι σχετικά καλό (δηλ. όχι του 10-15ευρου) αλλά σχετικά 'μαζεμένο' σε μέγεθος (πολλά θέλω, ε;).
-
Παιδία θέλω να αγοράσω μια κάμερα…. Αλλά δεν έχω ιδέα από τεχνικά θέματα και spec. κλπ
Έχω πάει 2-3 φορές στο Saturn και στον Κοτσοβολο αλλά δεν έχω βγάλει άκρη!
Τα λεφτά είναι γύρο στα 500 ε!!!
Μέσω εγγραφής μάλλον σε σκληρό !!!
Τι πρέπει να προσέξω και τη πρέπει να έχει η κάμερα επάνω από spec. για να με βγάλει για μια 5ετια !!!
Αξίζει η εγγραφή σε FHD γιατί από ότι είδα το κόστος ανεβαίνει 300 ε !
Παρακαλώ τα Φώτα σας ….προτείνεται μοντέλα και καταστήματα !!!
Σας ευχαριστώ !
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
Αξίζει η εγγραφή σε FHD γιατί από ότι είδα το κόστος ανεβαίνει 300 ε !
Παρακαλώ τα Φώτα σας ….προτείνεται μοντέλα και καταστήματα !!!
Σας ευχαριστώ !
Προσωπικα δεν γραφω σε FHD ποτέ,ειναι ψιλομουφα η ιστορια...
Και αφου λες οτι στην 5ετια θα την αλλαξεις..τοτε πραγματικα δεν αξιζει
Εγω εχω την δυνατοτητα για FHD αλλα την καμερα την πηρα περισυ και θα την αλλαξω οταν θα μοιαζει με ασπρομαυρη τηλεοραση απο τεχνολογικης αποψης -
Έχει κανείς εμπειρία από ζυγαριές με λιπομέτρηση? Από άποψη ακρίβειας μετρήσεων κυρίως.
Mε μια πρώτη ματιά βρήκα αυτά:http://www.pharmacy4u.gr/product_info.p ... cts_id=682
http://www.pharmacy4u.gr/product_info.p ... ts_id=4101
http://www.pharmacy4u.gr/product_info.p ... ts_id=1531
Αυτό είναι μόνο λιπομετρητής, το κρατάς σαν τιμονάκι και μετράει, ένα τέτοιο περίπου είχε κάποτε μια διαιτολόγος που μας μετρούσε στην ομάδα μπάσκετ για να μας βγάλει διατροφή:
http://www.pharmacy4u.gr/product_info.p ... cts_id=683Υπάρχουν και φθηνότερες βέβαια, πχ:
http://www.skroutz.gr/s/66271/Tanita-UM-073.html
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18809
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalo ... .aspx?1870
Όλες λογικά βασίζονται στη μέθοδο ΒΙΑ (στέλνουν ηλ. ρεύμα μικρής έντασης από τις μεταλλικες πλάκες στα πόδια και μετρουν το % λίπους λόγω μεγαλύτερης αντίστασης στο ρεύμα του λιπώδη ιστού), αλλά γιατί η διαφορά τιμής?
Κάποιες πολύ φθηνές, άκουσα ότι υπολογίζουν απλά κάτι δείκτες με βάση τα κιλά, ύψος και ηλικία που τους βάζεις και δεν είναι καθόλου ακριβείς.
Οι διαιτολόγοι, απ' όσο ξέρω, χρησιμοποιούν κάποια μηχανήματα με ηλεκτρόδια και σε μετράνε ξαπλωτό, λογικά για καλύτερη ακρίβεια, αλλά για ιδιωτική χρήση, ακόμη και ένα ποσοστό λάθους 0,1-0,2% δε σε πειράζει.Έχει χρησιμοποιήσει κανείς?
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ