-
Σας παρακαλώ να σταματήσετε να μιλάτε για την Alfa Romeo σε αυτό το topic. Θα το καταστρέψετε και θα είναι κρίμα.
-
Γι αυτό και τα υπόλοιπα άσχετα posts θα σβήνονται!
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Πως ορίζεις την έννοια 'αλήθεια';
Πιστεύω ότι η αλήθεια δεν είναι μονοσήμαντη, ο καθένας έχει την δικιά του αλήθεια. Αυτή καθορίζεται από τις προσλαμβάνουσες του καθενός. Ο φανατισμός (συμφωνώ με τον ορισμό που δίνει ο PaiMei, αν διαφωνείς, θα σου πω 'ο αρνητικά φανατικός') έγκειται στο ότι κάποιος δεν αποδέχεται ή σέβεται την αλήθεια του άλλου και όλη την πορεία που ακολούθησε μέχρι αυτός να της δώσει μορφή και σχήμα. Η μη αποδοχή του διαφορετικού είναι φανατισμός (ή 'αρνητικά φανατικός').
Μπορεί κάποιος να υποθέσει, βάσει των λεγομένων σου, ότι υπάρχει μια και μόνη αλήθεια και ό,τι παρεκλίνει από αυτήν, αποτελεί εξαπάτηση και ίσως αντικείμενο καταδίκης. Αυτό κατ' εμέ είναι μια επικίνδυνη διατρέβλωση.Πώς ορίζω εγώ την αλήθεια; Η αλήθεια μοιάζει με τον ήλιο. Τόσο μεγάλη, και τόσο λαμπερή! Είναι πολύ δύσκολο να τη φτάσεις μα εξίδου τόσο δύσκολο να την κοιτάξεις στα μάτια διότι θα σε τυφλώσει. Γι'αυτό οι περισσότεροι προτιμούν να την χωρίζουν σε πολλά επιμέρους κομμάτια ώστε να μπορούν δήθεν να την αντικρύσουν. Προτιμούν να κοιτούν τα αστέρια παρά τον ήλιο. Ένας ο ήλιος, μία η αλήθεια.
'Το να επιζητείς την αλήθεια και να την εκδηλώνεις, όπως εσύ τη σκέπτεσαι, δεν είναι ποτέ κακό. Σε κανέναν όμως δεν μπορεί να επιβάλλεις βίαια μια ιδεολογία, διότι οι ιδέες είναι ελεύθερες.'
Λούθηρος Μαρτίνος -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σας παρακαλώ να σταματήσετε να μιλάτε για την Alfa Romeo σε αυτό το topic. Θα το καταστρέψετε και θα είναι κρίμα.Κάντε τα ρε παιδιά μιά μεταφορά σέ κάποιο από τα προυπάρχοντα θέματα τού Ιταλο-γερμανικού πολέμου.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κάντε τα ρε παιδιά μιά μεταφορά σέ κάποιο από τα προυπάρχοντα θέματα τού Ιταλο-γερμανικού πολέμου.Δυστυχώς, η μηχανή του φόρουμ δεν μας επιτρέπει να κολλήσουμε δημοσιεύσεις από ένα τόπικ σε ένα άλλο, παρά μόνο διάσπασή τους σε νέο θέμα.
Ξανά, ΘΕΡΜΗ παράκληση να μείνει η κουβέντα στο θέμα παίδες!!!
-
[Krusenstern]
-
[Krusenstern]
-
¸êáíá ÐÁÑÁÊËÇÓÇ, áñêåôÝò öïñÝò!!!
[Krusenstern]
-
Έτσι και αλλιώς τέλειωσα!
Κρίμα που δεν θα τα δούνε...όπως είδες πλέον συμφωνούσα!Υ.Γ.Είμαι οπαδός των παραπάνω προτάσεων οπότε , και σύμφωνα με τον τίτλο το τόπικ , παρακαλώ να μην σβηστούνε!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αν αυτό σας λέει κάτι,** άτομα σαν εσάς** με έχουν πεισει ποτέ να μην ασχοληθώ σοβαρά με την AR... [size=12]Καμία σχέση δεν θέλω να έχω[/size] (αν και όπως έχω πει ως εταιρία την συμπαθώ πολύ). **Αν ειναι να γίνω όπως εσείς να μου λείπει το 'cuore sportivo'... **:-?'Πρέπει να δέχεται κανείς να χάνει μέρος της δημοτικότητάς του, λέγοντας την αλήθεια, και αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο της συνήθους ευθύνης δημοκοπίας' Μελάς Σπυρίδων (1883-1967)
Αυτή ακριβώς η ρήση με εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ στη ζωή μου γενικότερα!!! H αλήθεια, αγαπητέ, ΔΕΝ πρέπει να συνεργάζεται με το συμβιβασμό!!! Μην το ξεχάσεις ποτέ!!!
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Áí áõôü óáò ëÝåé êÜôé,** Üôïìá óáí åóÜò** ìå Ý÷ïõí ðåéóåé ðïôÝ íá ìçí áó÷ïëçèþ óïâáñÜ ìå ôçí AR... [size=12]Êáìßá ó÷Ýóç äåí èÝëù íá Ý÷ù[/size] (áí êáé üðùò Ý÷ù ðåé ùò åôáéñßá ôçí óõìðáèþ ðïëý). **Áí åéíáé íá ãßíù üðùò åóåßò íá ìïõ ëåßðåé ôï 'cuore sportivo'... **:-?
'ÐñÝðåé íá äÝ÷åôáé êáíåßò íá ÷Üíåé ìÝñïò ôçò äçìïôéêüôçôÜò ôïõ, ëÝãïíôáò ôçí áëÞèåéá, êáé áõôü åßíáé áêñéâþò ôï áíôßèåôï ôçò óõíÞèïõò åõèýíçò äçìïêïðßáò' ÌåëÜò Óðõñßäùí (1883-1967)
'Mε κατάλαβαν? ...'
(Φρ. Νίτσε,Ecce Homo) -
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
ε ρε τι κανει μια αλφα ρομεο...
πραξικοπηματα-πολεμους-εμφυλιους...Για τα μάτια της ωραίας Ελένης δεν έγινε ο Τρωικός πόλεμος;
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
πραξικοπηματα-πολεμους-εμφυλιους...Για τα μάτια της ωραίας Ελένης δεν έγινε ο Τρωικός πόλεμος;
Αυτη ηταν η επισημη εκδοχη
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Αυτη ηταν η επισημη εκδοχη
Ακόμη κι αν δεν ήταν η πραγματική αιτία του πολέμου, φαντάσου μόνο πόσο όμορφη μπορεί να ήταν η Ελένη ώστε να χαρακτηριστεί, έστω και ποιητικά, ως η αιτία του πολέμου. Άλλωστε όλα τα όμορφα και χαρισματικά πράγματα σε αυ΄το τον κόσμο δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καλύτερα, παρά μόνο με ένα ποίημα.
-
Λοιπόν μερικοί άνθρωποι εδώ μέσα έχουν μπερδέψει τις έννοιες μου φαίνεται. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από έναν οπαδό του Ολυμπιακού, ή του ΠΑΟΚ.
Και αυτοί τα ίδια λένε, μόνο που στην θέση της λέξης 'Alfa Romeo' βάζουν την λέξη που θέλουν (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός κ.τ.λ.)Η αλήθεια όντως είναι λαμπερή σαν τον ήλιο και εκτυφλωτική ορισμένες φορές, αλλά δεν έιναι μια και μόνη! Ο καθένας ξεκινά για την Ιθάκη ΤΟΥ (την αλήθεια ΤΟΥ, η οποία προσδιορίζεται από τον ψυχισμό ΤΟΥ, τα ορμέμφυτά ΤΟΥ, τις προσλαμβάνουσές ΤΟΥ), άσχετα αν το πιθανότερο είναι να μην φτάσεις ποτέ εκεί. Και μόνο το ταξίδι θα σου αποκαλύψει πολλά πράγματα! Το ρητό του Λουθήρου, που παραθέτεις, επιβεβαιώνει αυτό που λέω...
Για να χρησιμοποιήσω και αληγορίες (όπως εσύ Alfa Romeo), μπορώ να πω και το εξής :
Η δικιά μου Ιθάκη μπορεί να είναι στον Ατλαντικό και η δικιά σου κάπου στην Ινδία. Ίσως γι' αυτό εγώ να αγόρασα Peugeot κι' εσύ Alfa Romeo.
Τα δικά μου ορμέμφυτα/προτιμήσεις κ.τ.λ με οδηγούν σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια. Διαφορετικά άλλα ισάξια με αυτόν που επίσης κάνει μια εσωτερική αναζήτηση, με την ίδια αγωνία και την ίδια ζέση.
Απαραίτητη προϋπόθεση, για να συνεχιστεί το ταξίδι σου (η βενζίνη για το καράβι σου), είναι η αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να ταξιδέψεις από το ένα μέρος στο άλλο, χωρίς να ανακυκλώνεσαι στα ίδια και τα ίδια και να τα ντύνεις και με ένα μανδύα ιδεολογίας, ώστε να κωφεύεις στις όποιες φωνές σου λένε να βάλεις βενζίνη και να συνεχίσεις!Αν, αυτά που λες, τα μεταφέρουμε και σε επίπεδο πολιτικής ή πολιτισμών (πολύ πιο σπουδαία πράγματα από την Alfa Romeo! Έλεος δηλαδή! Το λέω επειδή κάποιοι τα συνδέουν μεταξύ τους) θα βρούμε σημαντικότατες ομοιότητες με τα λογύδρια του Μπους, ο οποίος μιλάει για εξαγωγή Δημοκρατίας και αξιών του Δυτικού πολιτισμού στα κράτη παρειές!!!
-
Υποθετική ερώτηση : Την Alfa Romeo την έχω γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Θεωρώ όλα τα τωρινά μοντέλα της υποδεέστερα άλλων (π.χ. η 159 2.0 υποδεέστερη της 320), βάσει των απόψεών μου.
Πόσο άσχετος έιμαι; Πόσο απέχω από την 'αλήθεια';
Γιατί θα πέσετε σαν λυσσασμένα σκυλιά για να με πείσετε περί του αντιθέτου; (και να δεν πειστώ θα νιώσετε την ανάγκη να με καταδικάσετε)Κάποιος έλεγε κάποτε : 'Σε μια συζήτηση δεν με ενδιαφέρει να έχω δίκιο!'
-
Ο χρήστης ÄçìÞôñéïò έγραψε:
Ëïéðüí ìåñéêïß Üíèñùðïé åäþ ìÝóá Ý÷ïõí ìðåñäÝøåé ôéò Ýííïéåò ìïõ öáßíåôáé. Äåí äéáöÝñïõí óå ôßðïôá áðü Ýíáí ïðáäü ôïõ Ïëõìðéáêïý, Þ ôïõ ÐÁÏÊ.
Êáé áõôïß ôá ßäéá ëÝíå, ìüíï ðïõ óôçí èÝóç ôçò ëÝîçò 'Alfa Romeo' âÜæïõí ôçí ëÝîç ðïõ èÝëïõí (ÐÁÏÊ, Ïëõìðéáêüò ê.ô.ë.)Ç áëÞèåéá üíôùò åßíáé ëáìðåñÞ óáí ôïí Þëéï êáé åêôõöëùôéêÞ ïñéóìÝíåò öïñÝò, áëëÜ äåí Ýéíáé ìéá êáé ìüíç! Ï êáèÝíáò îåêéíÜ ãéá ôçí ÉèÜêç ÔÏÕ (ôçí áëÞèåéá ÔÏÕ, ç ïðïßá ðñïóäéïñßæåôáé áðü ôïí øõ÷éóìü ÔÏÕ, ôá ïñìÝìöõôÜ ÔÏÕ, ôéò ðñïóëáìâÜíïõóÝò ÔÏÕ), Üó÷åôá áí ôï ðéèáíüôåñï åßíáé íá ìçí öôÜóåéò ðïôÝ åêåß. Êáé ìüíï ôï ôáîßäé èá óïõ áðïêáëýøåé ðïëëÜ ðñÜãìáôá! Ôï ñçôü ôïõ ËïõèÞñïõ, ðïõ ðáñáèÝôåéò, åðéâåâáéþíåé áõôü ðïõ ëÝù...
Ãéá íá ÷ñçóéìïðïéÞóù êáé áëçãïñßåò (üðùò åóý), ìðïñþ íá ðù êáé ôï åîÞò :
Ç äéêéÜ ìïõ ÉèÜêç ìðïñåß íá åßíáé óôïí Áôëáíôéêü êáé ç äéêéÜ óïõ êÜðïõ óôçí Éíäßá. ºóùò ãé' áõôü åãþ íá áãüñáóá Peugeot êé' åóý Alfa Romeo.
Ôá äéêÜ ìïõ ïñìÝìöõôá/ðñïôéìÞóåéò ê.ô.ë ìå ïäçãïýí óå ôåëåßùò äéáöïñåôéêÜ ìïíïðÜôéá. ÄéáöïñåôéêÜ Üëëá éóÜîéá ìå áõôüí ðïõ åðßóçò êÜíåé ìéá åóùôåñéêÞ áíáæÞôçóç, ìå ôçí ßäéá áãùíßá êáé ôçí ßäéá æÝóç.
Áðáñáßôçôç ðñïûðüèåóç, ãéá íá óõíå÷éóôåß ôï ôáîßäé óïõ (ç âåíæßíç ãéá ôï êáñÜâé óïõ), åßíáé ç áõôïêñéôéêÞ. Ìüíï Ýôóé èá ìðïñÝóåéò íá ôáîéäÝøåéò áðü ôï Ýíá ìÝñïò óôï Üëëï, ÷ùñßò íá áíáêõêëþíåóáé óôá ßäéá êáé ôá ßäéá êáé íá ôá íôýíåéò êáé ìå Ýíá ìáíäýá éäåïëïãßáò, þóôå íá êùöåýåéò óôéò üðïéåò öùíÝò óïõ ëÝíå íá âÜëåéò âåíæßíç êáé íá óõíå÷ßóåéò!Áí, áõôÜ ðïõ ëåò, ôá ìåôáöÝñïõìå êáé óå åðßðåäï ðïëéôéêÞò Þ ðïëéôéóìþí (ðïëý ðéï óðïõäáßá ðñÜãìáôá áðü ôçí Alfa Romeo! ¸ëåïò äçëáäÞ! Ôï ëÝù åðåéäÞ êÜðïéïé ôá óõíäÝïõí ìåôáîý ôïõò) èá âñïýìå óçìáíôéêüôáôåò ïìïéüôçôåò ìå ôá ëïãýäñéá ôïõ Ìðïõò, ï ïðïßïò ìéëÜåé ãéá åîáãùãÞ Äçìïêñáôßáò êáé áîéþí ôïõ Äõôéêïý ðïëéôéóìïý óôá êñÜôç ðáñåéÝò!!!
Ôé ëåò ñå ößëå!!!
Ôé åßíáé áõôü ôï -ðùò ôï åßðåò?-...áõôïêñéôéêÞ???
ÌÜëëïí ìüíï åóý ôï êÜíåéò!
Óõã÷áñçôÞñéá! -
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
ποια ειναι η ανεπισημη?
Υπαρχουν πολλα link που μπορω να σε παραπαμψω, αυτο ειναι το πιο απλο για να παρεις μια ιδεα, αν σε ενδιαφερει ψαξτο παραπερα.
http://www.eone.gr/4dcgi/_w_articles_en ... 2004_94498
-
Η δικιά μου Ιθάκη μπορεί να είναι στον Ατλαντικό και η δικιά σου κάπου στην Ινδία. Ίσως γι' αυτό εγώ να αγόρασα Peugeot κι' εσύ Alfa Romeo.
Τα δικά μου ορμέμφυτα/προτιμήσεις κ.τ.λ με οδηγούν σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια. Διαφορετικά άλλα ισάξια με αυτόν που επίσης κάνει μια εσωτερική αναζήτηση, με την ίδια αγωνία και την ίδια ζέση.Μόνο και μόνο η προσπάθεια που κάνουμε για την αναζήτηση της αλήθειας είναι αξιέπαινη. Το έχω ξαναγράψει!
Όμως: Η αλήθεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λογικής. Δεν πρέπει να συγνχέουμε έννοιες όπως αλήθεια και προσωπικές προτιμήσεις ή διαδρομές. Είμαι και εγώ συναισθηματικός άνθρωπος, όμως η αλήθεια απαιτεί λογική. Η λογική είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι η λογική. Άρα, όπως η λογική είναι μία και μοναδική (συμφωνείς, νομίζω), έτσι είναι και η αλήθεια. -
Απαραίτητη προϋπόθεση, για να συνεχιστεί το ταξίδι σου (η βενζίνη για το καράβι σου), είναι η αυτοκριτική.
Με όλο το σεβασμό, με συγχωρείς, αλλά μου είναι δύσκολο να επαναλαμβάνομαι συνεχώς. Εγώ πρώτος έχω γράψει εδώ πως 'η αναζήτηση της αλήθειας πρέπει να είναι αέναη, να διορθώνεται και να ανανεώνεται'. Ανά πάσα στιγμή όμως η αλήθεια είναι μία! Αύριο μπορεί να είναι διαφορετική, θα είναι όμως πάλι μία.
[Διάσπαση] Η ψυχολογία του οπαδού, φανατισμός κλπ..