-
viewtopic.php?p=852135#p852135
-
Καλό!!
Θυμήθηκα και τη λέξη που παίζει να την είπανε και 50 φορές: 'lifestyle'.
'Εμείς έχουμε αυτό το λάιφστάιιιιιλ.... μπορείτε να το έχετε κι εσείς αυτό το λάιφστάιιιιλλλ.... Τι λάιφστάιλλλ θέλετε να έχετεεεε....'
-
Μας πλεύρισαν κι εμάς. Είναι η δεύτερη φορά. Παλιότερα ήταν μια πρώτη μου ξαδέλφη, τώρα μια αρκετά καλή φίλη.
Νομίζω ότι το πράγμα στηρίζεται στο να βρεθούν κάποιοι σχετικά ή πολύ απελπισμένοι, οι οποίοι θα κουβαλήσουν συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, μέχρι απλά να κλείσουν τον κύκλο γνωστών τους και κάπου εκεί να στερέψει η κάνουλα - με το σχετικό κέρδος να μένει στη φάμπρικα.
Περίπου έτσι λειτουργούν και τα βαποράκια πάντως.
-
Και για να μην ξεχνιόμαστε
http://www.viddler.com/v/b6e9edef -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι εταιρία είναι αυτή? Ακολουθεί αυτό το συγκεκριμένο concept ?LR
Ακολουθεί ένα πυραμιδοειδές concept αλλά από εμπειρία γνωστού μου δουλεύει και μάλιστα καλά. Αρκεί να το τρέξεις.
Συνίσταται για ΔΥ και συνταξιούχους που σκυλοβαριούνται και έχουν πιο 'κοινωνικό' προφίλ. -
Δεν υφίσταται πυραμιδοειδές, είτε δουλεύει σαν πυραμίδα, είτε όχι. Τη συγκεκριμένη πρώτη φορά την ακούω. Αν είναι πυραμίδα δεν συνίσταται για συνταξιούχους και ΔΥ αλλά για αφελείς ή λαμόγια.
-
http://www.lrworld.com.gr/marketing/?id=9
Ξαναλέω δουλεύει χωρίς μούφες.
Γενικά -απ' όσα μου περιγράφει ο συγκεκριμένος γνωστός- κάνουν αρκετά σοβαρή προσπάθεια με σεμινάρια, ενημερώσεις κλπ. Ο ίδιος έχει 2 polo (έχει χώσει και άτομα από την οικογένεια του μέσα) και πάει για μερσεντικό. -
Βρε χωρις μουφες μπορει να δουλευουν ολες, σκεψου ομως ποσοι απ'οσους εγγραφονται -με το αζημιωτο- εχουν την εξελιξη του φιλου σου επειδη μου το ειχαν προτεινει πριν κανα εξαμηνο μελετησα λιγο το σαιτ τους και αυτο που καταλαβα ειναι πως πρεπει να εχεις αρκετα μεγαλο κυκλο και να κυνηγησεις πολυ κοσμο για να επιτυχεις καποιο κερδος. Οχι οτι ειναι ακατορθωτο, αλλα ειναι τοσες οι παραμετροι, που σε κανουν να καταλαβαινεις γιατι ονομαζεται πυραμιδα αυτο το συστημα... (οι περισοοτεροι απασχολουμενοι βρισκονται στη βαση της χωρις ουσιαστικα να κερδιζουν...)
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.lrworld.com.gr/marketing/?id=9Ξαναλέω δουλεύει χωρίς μούφες.
Γενικά -απ' όσα μου περιγράφει ο συγκεκριμένος γνωστός- κάνουν αρκετά σοβαρή προσπάθεια με σεμινάρια, ενημερώσεις κλπ. Ο ίδιος έχει 2 polo (έχει χώσει και άτομα από την οικογένεια του μέσα) και πάει για μερσεντικό.Διάβασα τα κείμενα της σελίδας, αν και δεν είναι 100% σαφής, βλέπω πως είναι ο ορισμός της πυραμίδας. Κανείς δεν είπε πως η οργάνωση του κάθε τέτοιου σχήματος είναι επιπόλαια, είναι σοβαρότατες. Αυτό που λέμε είναι πως είναι απάτη.
Δείτε τα σχόλια στις φωτογραφίες/βίντεο: https://www.facebook.com/pages/LR-Healt ... 6706411870
-
Στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθώ να καταλάβω τη διάσταση της απάτης.
Τα προϊόντα είναι ΟΚ.
Οι εμπλεκόμενοι παίρνουν χρήμα (όσο το τρέχουν) συν κάποιες άλλες παροχές (από αμάξι μέχρι ταξίδια στο εξωτερικό).
Τα παραπάνω γίνονται νόμιμα (μέχρι ενός ποσού δεν χρειάζεται να έχεις μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών).Για πες...
εδιτ:
-
Δες το λινκ αυτό: http://web.archive.org/web/200812240902 ... index.html
Τα εξηγεί αναλυτικότατα και άψογα. Αν έχεις κάποιο γνωστό όπως λες τολμώ να πω επιβάλεται να το διαβάσεις.
ΥΓ. Τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα την έχω σώσει κάπου ολόκληρη σε περίπτωση που λείπει κάτι απο το archive.org μπορώ να το βρώ.
-
Να συμπληρώσω πως όσοι έχουν εμπλακεί με τις 'εταιρίες' αυτές δεν είναι ούτε όλοι κλέφτες ούτε τέρατα. Γι'αυτό προτείνω να διαβάσετε την ανάλυση που έχει κάνει αυτός (άγνωστος) στην συγκεκριμένη σελίδα μιας και προσεγγίζει το θέμα από όλες τις πλευρές.
-
να τους υπόσχονται αιώνια πλούτη σε αντάλλαγμα 2 ωρών δουλειάς την ημέρα
Αυτό δεν ισχύει και απ' όσο γνωρίζω κανένας δεν το υπόσχεται.
Ο συγκεκριμένος που αναφέρω ασχολείται αρκετές ώρες την εβδομάδα (όντας πλέον συνταξιούχος και νεότατος -γκουχ γκουχ αυτό πάει και σε άλλο τοπικό...) και από τη στιγμή που έφτασε ένα επίπεδο εσόδων, άρχισε να κάνει παραπάνω έξοδα (να πηγαίνει σε άλλες περιοχές μέσα στην Αττική για παρουσίαση κλπ) τα οποία και φυσικά δεν πήγαν χαμένα.Πχ η περίπτωση της κυρίας που αναφέρει το site που παρέθεσες είναι κλασσική περίπτωση χαζού ανθρώπου. Προφανώς και δεν μπορείς να βγάλεις 10.000 έτσι απλά και προφανώς δεν ξεκινάς να κάνεις έξοδα χωρίς να αρχίσει να ρολάρει το πράγμα.
Η δική μου περίπτωση μετά από κάποια χρόνια καλό τρέξιμο έχει φτάσει κάπου στο 1000άρικο το μήνα που είναι ένα πολύ καλό συμπλήρωμα στον οικογενειακό του προϋπολογισμό.
Τα 10.000 το μήνα και τα πλούτη του Αλή Μπαμπά με 2 ώρες τη μέρα είναι για αυτούς που τα χάφτουν.
ΥΓ: Σε καμμία περίπτωση δεν εξιδανικεύω αυτές τις περιπτώσεις. Απλά για συγκεκριμένα άτομα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό ή χαμένος κόπος.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δες το λινκ αυτό: http://web.archive.org/web/200812240902 ... index.htmlΤα εξηγεί αναλυτικότατα και άψογα. Αν έχεις κάποιο γνωστό όπως λες τολμώ να πω επιβάλεται να το διαβάσεις.
ΥΓ. Τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα την έχω σώσει κάπου ολόκληρη σε περίπτωση που λείπει κάτι απο το archive.org μπορώ να το βρώ.
Εξαιρετικό. Το διαβάζω τώρα και έχω μείνει άναυδος. Αυτός που το έγραψε όμως είναι βαθιά πληροφορημένος.
-
Κοίτα, είναι ιδιαίτερα λεπτό θέμα και αυτό που για εμένα συνιστά ηθική παράβαση κρέμεται από μία κλωστή κυριολεκτικά. Η κλωστή αυτή όμως είναι υπαρκτή και όχι μόνο υφίσταται αλλά είναι αυτό που νοηματοδοτεί όλη την επιχείρηση.
Δεν είναι απάτη επειδή δεν μπορεί κάποιος να βγάλει λεφτά, είτε 1000 είτε 10.000 είτε και πολύ παραπάνω (το μήνα).Η απάτη έγγειται στο μοντέλο της πυραμίδας. Τα έσοδα δεν είναι απευθείας από τις πωλήσεις αλλά -κυρίως- από την προμήθεια των υφιστάμενών σου (και των υφιστάμενών τους κ.ο.κ.) στο 'δίκτυο' που πρέπει να φτιάξεις.
Κάθε ευρώ που βγάζει κάποιος έχει μέσα του σε μεγάλο βαθμό την προμήθεια των από κάτω οι οποίοι είναι περισσότεροι. Το μοντέλο αυτό δεν είναι βιώσιμο, τέτοιες περιπτώσεις στηρίζονται σε μία πρακτικά απεριόριστη δεξαμενή κοροϊδων. Όταν η δεξαμενή μικρύνει (σπάνιο) ή η προμήθεια μεγαλώσει πολύ (σύνηθες σε βραχύβια αλλά πολύ επικερδή κόλπα) η πυραμίδα καταρέει απότομα και με κρότο. Αυτές οι εταιρίες (και άλλες, πχ Amway κλπ), έχουν δεδομένη τη μεγάλη δεξαμενή και μέσα από πολύ προσεκτικό σχεδιασμό ρυθμίζουν έτσι το σύστημα προμηθειών ώστε να μην δημιουργεί μεγάλες εντάσεις. Γι'αυτό και επιβιώνουν ή και ανθίζουν.
-
Κάτι παρεμφερές: http://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme
Και με πρόσφατη εφαρμογή (αν ψαρώσατε με την Panamera δείτε τα ποσά): http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Madoff
-
Όπως θα λεγε και ο Μένιος Σακελλαρόπουλος 'Σωστό, σωστό...'.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τι εταιρία είναι αυτή? Ακολουθεί αυτό το συγκεκριμένο concept ?
LR
Ακολουθεί ένα πυραμιδοειδές concept αλλά από εμπειρία γνωστού μου δουλεύει και μάλιστα καλά. Αρκεί να το τρέξεις.
Συνίσταται για ΔΥ και συνταξιούχους που σκυλοβαριούνται και έχουν πιο 'κοινωνικό' προφίλ.Aκριβώς όπως όλες οι αλλες πυραμίδες είναι, ίδια φιλοσοφία. Σε προσεγγιζουν με τον ίδιο τρόπο, σου λένε τα ίδια πράγματα (οτι το θέμα αφορά δραστηριους ανθρώπους, οχι αργόσχολους ή Δ.Υ, αλλα απεναντίας Ε.Ε κι γενικά εργαζόμενους που είναι μαθημένοι απο δουλειά-αυτό φανταζομαι θα το λένε σε Ε.Ε, σε Δ.Υ θα λένε οτι είναι οι τελειοι υποψηφιοι μιας κι εχουν τα απογευματά τους πχ ελεύθερα-), σου τάζουν παρομοιες-εύκολες απολαβές-αυτοκίνητα, άνοδο στην ιεραρχία, γινονται σεμιναρια σε ξενοδοχεία, μιλάνε ανησυχοι πρωην Δ.Υ, αλλα τώρα πια πετυχημένοι LRίστες που έχουν παραιτηθεί απο το Δημόσιο κλπ. Εμένα με προσέγγισε πρωην αξ/κος απο το στρατό, νεότατος, συνταξιούχος όμως και μου έκανε παρουσίαση πριν 5 περίπου χρόνια, αλλα ήμουν ξενερωμένος ήδη απο AMWAY και Herballife, μία απο προηγούμενο πρηξιμο που είχα φάει απο φίλους και γνωστους που με θυμήθηκαν στα καλά καθούμενα και μία απο γνωστους που την είχαν πατήσει απο αυτά και με συμβούλευσαν να κόψω πέρα... Το ίδιο έκανα και πρόσφατα, όταν μου προτειναν αυτό...http://www.lyoness.net/GR/ Εκπληξη..!! Και κατι καινουριο να μαθαίνετε...!! Πάλι νεότατος συνταξιούχος πρωην αξιωματικός μου μου το πρότεινε...!! Τυχαίο...;;
-
Με την lyoness ασχολούμαι εδώ και 6-7 μήνες......Δεν βλέπω να έχει σχέση με πυραμίδες.Αφιερώνω 1-2 ώρες την ημέρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχω βάλει και τις δουλειές μου στο σύστημα και έχω σημαντική αύξηση τζίρου.
Ψάξτε την σε πολλές χώρες και θα δείτε ότι έχουν ενταχθεί πολύ σοβαρές εταιρείες όπως Walmart , Harrods ,Vodafone ,Kika ,Lidle ,Carrefour και άλλες.Η Lyoness δεν πουλάει τίποτα αλλά διαχειρίζεται πιστωτικά υπόλοιπα από εκπτώσεις που δίνουν οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις στο σύστημα.... -
Η αλήθεια είναι οτι η ίδια δεν πραγματοποιεί πωλήσεις και ίσως μάλιστα να αξίζει ως ενα βαθμό, πολύ περισσότερο απο τις άλλες εταιρίες. Αποτελεί είδος πυραμίδας όμως και ο τροπος προσεγγισης είναι ο ίδιος κι εγω (μαζί με ΠΑΡΑ πολλούς άλλους υποψιάζομαι) είμαι ξενερωμένος και τ΄ ακούω πια βερεσέ. Οπως επίσης ακούω βερεσέ και τα θετικά λόγια κάποιου που ασχολείται με κάποια αυτές τις εταιρίες... (Μετα συγχωρήσεως sv2... )
Πυραμίδες (όχι της Αιγύπτου, ούτε του Λιακό)