-
Τα ίδια και από εμένα με την Dealextreme. Ενώ είχα διαβάσει πως από την αρχή του έτους η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το πληροφοριακό της σύστημα και κατ' επέκταση με την λήψη και αποστολή των παραγγελιών, έκανα την ανοησία να παραγγείλω από αυτούς γιατί ήταν με διαφορά οι φτηνότεροι. Η παραγγελία έγινε κανονικά, αλλά παρά το γεγονός πως είχα πληρώσει το σύνολο του (μεγάλου) ποσού μέσω Paypal, μου εμφάνιζε διαρκώς 'partial payment'. Απάντηση δεν μπορούσα να βρω, ενώ επικοινωνία μηδέν από μέρους τους. Το φόρουμ της εταιρίας γεμάτο παράπονα. Αν και φοβήθηκα τα χειρότερα -από την στιγμή που το πληροφοριακό τους σύστημα είναι ότι να ναι-, επέλεξα να κάνω cancel την παραγγελία. Την επόμενη ημέρα μου ήρθε mail για refund, κάτι που φάνηκε στην συνέχεια και στο paypal. Τώρα είμαι στην φάση που περιμένω να δω τα λεφτά και στον λογαριασμό της Τράπεζας για να ησυχάσω
Θα σας πρότεινα αυτό το διάστημα να τους αποφεύγετε, τουλάχιστον μέχρι να στρώσουν τα πράγματα. Έχουν αναρτήσει και σχετικό video στο youtubeΥΓ. Το τελευταίο διάστημα έχω πραγματοποιήσει αρκετές αγορές εκτός ΕΕ. Με έκπληξη παρατήρησα πως η Πειραιώς δεν με χρεώνει πλέον για αγορές εκτός ΕΕ. Τι ακριβώς γίνεται δεν μπορώ να καταλάβω...
-
Παρελαβα σημερα,απο αμερικη,αγορασμενα μεσω ebay ενα ζευγαρι παπουτσια.23/3 εγινε shipment,σημερα τα πηρα.Πολυ ικανοποιημενος..Και για τελωνειο ουτε ευρω
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Τωρα εχω κανει 2 παραγγελίες την Δευτερα και Τριτη που μας περασε απο ebay σε καταστηματα Αγγλίας και γίνανε dispatch την ιδια ημερα , για να δουμε ποτε θα ερθουνΟσο παραγγέλνω απο το ιντερνετ δεν σταματαω να εκπλήσσομαι !
Σημερα ηρθαν και οι 2 παραγγελίες που εκανα απο Αγγλια , 1 bluetooth OBD2 adaptor και 1 πακετο με 6 ζελατινες προστασιας για galaxy s ,τα οποία ηρθανε σε 5 και 6 ημερες αντίστοιχα .
Η εκπληξη ομως δεν ειναι στο ποσο γρηγορα ηρθανε αλλα στο οτι ενω παρήγγειλα και πληρωσα 1 πακετο ζελατινες μου ηρθαν 2 πακετα , ετσι τωρα εχω 12 screen protector και πανακια για galaxy !Θα αρχισω να τα πουλαω !
-
Το καλύτερο που μου έχει τύχει είναι από Amazon Αγγλίας. Παρήγγειλα μηχάνημα κήπου Τετάρτη και Πέμπτη μεσημέρι ήταν με courier στην πόρτα μου. Φυσικά είχε Free Shipping Πως το κατάφεραν ακόμα το ψάχνω...
-
Θέλω να κάνω αυτήν την αγορά. Εκτιμάτε ότι θα έχω τρελή προσαύξηση λόγω τελωνείου ή κυρίως στα ηλεκτρονικά υπάρχει αυτός ο κίνδυνος;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Θέλω να κάνω αυτήν την αγορά. Εκτιμάτε ότι θα έχω τρελή προσαύξηση λόγω τελωνείου ή κυρίως στα ηλεκτρονικά υπάρχει αυτός ο κίνδυνος;Από amazon.com δεν έχεις πρόβλημα γιατί κατά τη διάρκεια του checkout υπολογίζονται όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανομένων και αυτών του εκτελωνισμού.
-
Καλό!
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Θέλω να κάνω αυτήν την αγορά. Εκτιμάτε ότι θα έχω τρελή προσαύξηση λόγω τελωνείου ή κυρίως στα ηλεκτρονικά υπάρχει αυτός ο κίνδυνος;τελωνείο για $25 ??
-
Νομίζω ότι κάτω από 100$ δεν ασχολούνται. Ακόμη περισσότερο αν είναι και με usps (αν το γράφω σωστά, τα αμερικάνικα ταχυδρομεία) επίσης δεν ασχολούνται.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τα ίδια και από εμένα με την Dealextreme. Ενώ είχα διαβάσει πως από την αρχή του έτους η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το πληροφοριακό της σύστημα και κατ' επέκταση με την λήψη και αποστολή των παραγγελιών, έκανα την ανοησία να παραγγείλω από αυτούς γιατί ήταν με διαφορά οι φτηνότεροι. Η παραγγελία έγινε κανονικά, αλλά παρά το γεγονός πως είχα πληρώσει το σύνολο του (μεγάλου) ποσού μέσω Paypal, μου εμφάνιζε διαρκώς 'partial payment'. Απάντηση δεν μπορούσα να βρω, ενώ επικοινωνία μηδέν από μέρους τους. Το φόρουμ της εταιρίας γεμάτο παράπονα. Αν και φοβήθηκα τα χειρότερα -από την στιγμή που το πληροφοριακό τους σύστημα είναι ότι να ναι-, επέλεξα να κάνω cancel την παραγγελία. Την επόμενη ημέρα μου ήρθε mail για refund, κάτι που φάνηκε στην συνέχεια και στο paypal. Τώρα είμαι στην φάση που περιμένω να δω τα λεφτά και στον λογαριασμό της Τράπεζας για να ησυχάσω
Θα σας πρότεινα αυτό το διάστημα να τους αποφεύγετε, τουλάχιστον μέχρι να στρώσουν τα πράγματα. Έχουν αναρτήσει και σχετικό video στο youtubeΕμένα πάλι λέει:
3/27/2012 3:24:19 AM PrepareShipment Order is being prepared for shipment.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Νομίζω ότι κάτω από 100$ δεν ασχολούνται. Ακόμη περισσότερο αν είναι και με usps (αν το γράφω σωστά, τα αμερικάνικα ταχυδρομεία) επίσης δεν ασχολούνται.Σήμερα παρέλαβα από Αμερική δέμα μέσω USPS με κόστος ελάχιστα κάτω από 100$. Κόστος εκτελωνισμού '0'!
Με την ευκαιρία, μήπως γνωρίζετε πόσο διάστημα μεσολαβεί από την στιγμή που θα γίνει refund μεσω Paypal ένα ποσό, μέχρι την στιγμή που θα εμφανιστεί στον λογαριασμό της τράπεζας;
-
2-3 εργάσιμες max.
-
0.82 η ισοτιμια λιρας - ευρω....
Χανεις το οποιο πλεονεκτημα καλυτερης τιμης. Χονγκ Κονγκ κ αγιος ο θεος μου φαινεται...Sent from my u8800+ using my fingers
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Θέλω να κάνω αυτήν την αγορά. Εκτιμάτε ότι θα έχω τρελή προσαύξηση λόγω τελωνείου ή κυρίως στα ηλεκτρονικά υπάρχει αυτός ο κίνδυνος;
τελωνείο για $25 ??
Το τελικό κόστος βγαίνει γύρω στα 60 ευρώ
Τα μισά (αν θυμάμαι καλά) μεταφορικά και τα άλλα μισά τελωνειακά. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τα ίδια και από εμένα με την Dealextreme...
Εμένα πάλι λέει:
Και το παράδοξο! Σήμερα ήρθε το πακετάκι από dx. Ο ταχυδρόμος το άφησε έξω από την πόρτα, πάλι καλά που το βρήκα. Βέβαια στο site εξακολουθεί να λέει:
Οπότε σε γενικές γραμμές δεν έκανε πολύ (23/3 - 10/4) να έρθει*.
*είχα παραγγείλει προιόντα από την αποθήκη που υπάρχει στην Ευρώπη, το πακέτο ήρθε από uk.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
τελωνείο για $25 ??
Τα μισά (αν θυμάμαι καλά) μεταφορικά και τα άλλα μισά τελωνειακά.Δεν μπορείς να επιλέξεις να μη σου χρεώσει το τελωνείο; Έτσι και αλλιώς για 25 $ τελωνείο δεν πληρώνεις.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
τελωνείο για $25 ??
Τα μισά (αν θυμάμαι καλά) μεταφορικά και τα άλλα μισά τελωνειακά.Δεν μπορείς να επιλέξεις να μη σου χρεώσει το τελωνείο; Έτσι και αλλιώς για 25 $ τελωνείο δεν πληρώνεις.
Δε βλέπω κάπου κατά τη διάρκεια της παραγγελίας τέτοια επιλογή.
Η ανάλυση που μου βγάζει στο τέλος είναι η εξής:
Items: EUR 19,76
Shipping & Handling: EUR 28,50
Total Before Tax: EUR 48,26
Estimated Tax To Be Collected: EUR 0,00
Import Fees Deposit EUR 11,98
Order Total: EUR 60,24 -
λες να χουν κάνει ειδική συμφωνία για να ξέρει ο πελάτης το ακριβές κόστος; αλλά αυτό δεν είναι δίκαιο αν όντως είναι έτσι
-
Μια χαρά είναι. Ξέρεις ακριβώς πόσα πληρώνεις, τον εκτελωνισμό τον αναλαμβάνει η UPS (που το φέρνει από USA) και ΔΕΝ πληρώνεις τα 80€ αμοιβή του εκτελωνιστή που σε χρεώνουν αυτοί.
-
Στο Αμερικάνικο B&H που είναι κορυφή στα φωτογραφικά, σου προτείνει να προπληρώσεις τους φόρους, σου παρέχει όμως ταυτόχρονα την δυνατότητα αν θέλεις, να το 'ρισκάρεις'. Γιατί μπορεί αν επιλέξεις UPS ή FEDEX να πληρώνεις χρυσό τον εκτελωνισμό, αν όμως επιλέξεις USPS υπάρχει πιθανότητα να μη πληρώσεις τελωνείο ή στην χειρότερη να πληρώσεις μόνο το ΦΠΑ.
Επίσης τονίζω πως για 25 Ευρώ, αμφιβάλω αν σε χρεώνει το τελωνείο, οπότε γιατί να το προπληρώσεις;;;
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)