-
αρκετοι απο τους πωλητες που πουλανε μεσω του amazon δεν στελνουν ελλαδα,το ιδιο το αμαζον στελνει παντου.τα παντα στελνει χωρις περιορισμο στο ειδος ή το μεγεθος,αρκει να μην πεσεις σε πωλητη που δεν στελνει ελλαδα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στέλνει ο,τιδήποτε πέραν βιβλίων, cd και κάποιων ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών; Όταν το είχα κοιτάξει, είχε πολλούς περιορισμούς για αποστολή στην Ελλάδα, μόνο μικροπράγματα μπορούσες να παραγγείλεις.Θελει λιγο ψαξιμο..σιγουρα δεν στελνει τα παντα αλλα στελνει πολλα.
Επισης καποια μπορει να τα στειλει για λιγο μεχρι να τον παρουν χαμπαρι οι εδω αντιπροσωποι (ετσι εγινε με τα pampers)
Αυτο δυστυχως φαινεται κυριως στο checkout,δηλαδη λιγο πριν πληρωσεις και ενω εχεις φτιαξει το καλαθι σου.
Το super save delivery μπορεις να το σορταρεις απο πριν (ειναι δωρεαν μεταφορικα για αγορες 25 λιρων και άνω) στην αναζήτηση. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Τουλάχιστον σε εσένα το λέει κάπου. Εμένα μου έκαναν χειρότερο, 'έσπασαν' παραγγελία σε 2 διαφορετικούς couriers, ο ένας είναι κλασσικά η UPS και ο άλλος η chronopost . Μάντεψε ποιό κομμάτι θα έρθει πρώτο.
Μήπως είχες επιλέξει την συντομότερη παράδοση (η οποία στα στέλνει ένα ένα, ανάλογα με το πότε γίνονται διαθέσιμα) και όχι την συνολική παράδοση (στην οποία περιμένουν μέχρι να γίνουν όλα διαθέσιμα, και να στα στείλουν σε ένα πακέτο)??
Ναι, αλλά δεν λέει πουθενά για chronopost, μόνο τη UPS έχει ως επιλογή.
Θα σου πω μόνο ότι το κομμάτι της UPS είναι καθ'οδόν, ενώ το άλλο κάθεται και περιμένει να φυσήξει ούριος άνεμος.
H Chronopost είναι η υπηρεσία courrier της La Poste και είναι εξίσου γρήγορη με την UPS. Αν ο χρόνος παράδοσης είναι 3 μέρες τόσο θα κάνει. Αν πλήρωσες για 5 θα κάνει 5 κοκ. Σε κάθε περίπτωση το οτι το ένα κουνιέται και το άλλο μένει στάσιμο δεν λέει κάτι, τα logistics αυτών των εταιρειών είναι ιδιαίτερα περίπλοκα. Μου έχει τύχει έγγραφο να κάνει τον γύρο της μισής Ευρώπης με UPS για να φτάσει Ελλάδα σε 2 μόλις μέρες και άλλη απλά να πάει Κροατία και εκεί να μείνει για 2 μέρες πριν φτάσει Ελλάδα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τουλάχιστον σε εσένα το λέει κάπου. Εμένα μου έκαναν χειρότερο, 'έσπασαν' παραγγελία σε 2 διαφορετικούς couriers, ο ένας είναι κλασσικά η UPS και ο άλλος η chronopost . Μάντεψε ποιό κομμάτι θα έρθει πρώτο.
Μήπως είχες επιλέξει την συντομότερη παράδοση (η οποία στα στέλνει ένα ένα, ανάλογα με το πότε γίνονται διαθέσιμα) και όχι την συνολική παράδοση (στην οποία περιμένουν μέχρι να γίνουν όλα διαθέσιμα, και να στα στείλουν σε ένα πακέτο)??
Θα σου πω μόνο ότι το κομμάτι της UPS είναι καθ'οδόν, ενώ το άλλο κάθεται και περιμένει να φυσήξει ούριος άνεμος.
H Chronopost είναι η υπηρεσία courrier της La Poste και είναι εξίσου γρήγορη με την UPS. Αν ο χρόνος παράδοσης είναι 3 μέρες τόσο θα κάνει. Αν πλήρωσες για 5 θα κάνει 5 κοκ. Σε κάθε περίπτωση το οτι το ένα κουνιέται και το άλλο μένει στάσιμο δεν λέει κάτι, τα logistics αυτών των εταιρειών είναι ιδιαίτερα περίπλοκα. Μου έχει τύχει έγγραφο να κάνει τον γύρο της μισής Ευρώπης με UPS για να φτάσει Ελλάδα σε 2 μόλις μέρες και άλλη απλά να πάει Κροατία και εκεί να μείνει για 2 μέρες πριν φτάσει Ελλάδα
Je sais pas.
Ίσως να φταίει το Tracking τους, γιατί από Παρασκευή που το βλέπω (και μέσω amazon και μέσω chronopost.fr) έχει κολλήσει σε In transit και λέει:
amazon
RUNGIS CHRONOPOST VAL-DE-MARNE
Departure Scan - Dec 18, 2010 3:52:00 PMsam 18/12/2010
15:52 RUNGIS CHRONOPOST
Tri effectué dans l'agence de départΗμερομηνία παράδοσης 21 Δεκ και από τις 2 εταιρίες και αυτή τη στιγμή της UPS έφτασε Σπάτα.
Ευχαριστώ πολύ πάντως.
-
Τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που διαπιστώσουμε πως κάποιο προϊόν που βρήκαμε στο Αmazon.co.uk δεν αποστέλλεται Ελλάδα; Είχα ακούσει πως υπάρχουν εταιρίες στην Αγγλία που παραλαμβάνουν το προϊόν και στην συνέχεια αναλαμβάνουν να το αποστείλουν Ελλάδα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που διαπιστώσουμε πως κάποιο προϊόν που βρήκαμε στο Αmazon.co.uk δεν αποστέλλεται Ελλάδα; Είχα ακούσει πως υπάρχουν εταιρίες στην Αγγλία που παραλαμβάνουν το προϊόν και στην συνέχεια αναλαμβάνουν να το αποστείλουν Ελλάδα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;Προσωπικά το ξεχνάω, δυστυχώς.
Τις προηγούμενες μέρες έψαχνα για ρολόι που μετράει σφυγμούς, αλλά όχι τα κλασικά που έχουν την ζώνη για το στήθος. Έψαχνα για standalone με σένσορα πάνω στο ρολόι (το ακουμπάς και σου δείχνει τους σφυγμούς σου). Βρήκα 2 στο αμαζον σε καλούτσικες τιμές (κάτω από 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά), αλλα δυστυχώς κανένας από τους 2 εμπόρους δεν το έστελνε. Οπότε λος πούλος... -
Γιατί δεν τα στέλνουν ;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που διαπιστώσουμε πως κάποιο προϊόν που βρήκαμε στο Αmazon.co.uk δεν αποστέλλεται Ελλάδα; Είχα ακούσει πως υπάρχουν εταιρίες στην Αγγλία που παραλαμβάνουν το προϊόν και στην συνέχεια αναλαμβάνουν να το αποστείλουν Ελλάδα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;Yπαρχουν τετοιες εταιρειες αλλα δεν ξερω εαν αξιζει το κοπο αφου μιλαμε για παραπανω εξοδα.
Η καλη φαση ειναι να εχεις να κανεις μονο με το Amazon και με δωρεαν μεταφορικα. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Je sais pas.
Ίσως να φταίει το Tracking τους, γιατί από Παρασκευή που το βλέπω (και μέσω amazon και μέσω chronopost.fr) έχει κολλήσει σε In transit και λέει:
amazon
RUNGIS CHRONOPOST VAL-DE-MARNE
Departure Scan - Dec 18, 2010 3:52:00 PMsam 18/12/2010
Tri effectué dans l'agence de départΗμερομηνία παράδοσης 21 Δεκ και από τις 2 εταιρίες και αυτή τη στιγμή της UPS έφτασε Σπάτα.
Ευχαριστώ πολύ πάντως.
Αρα το item ήταν στο amazon.fr...Με την κατάσταση που επικρατούσε από την Παρασκευή σε όλη την περιοχή του Παρισιού η οποία περιελάμβανε και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών η καθυστέρηση είναι λογική.
-
@mirage: Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Προφανώς κάτι δεν πρόσεξα ή κάτι μου έχει ξεφύγει, γιατί την παραγγελία την έκανα από το Amazon.co.uk και περίμενα την UPS μόνο.
Λίγο μετά την πρώτη απάντησή σου ξεκίνησε και η αποστολή:
lun 20/12/2010
19:02 CHRONOPOST NETWORKS
Envoi en transit Lieu:PARIS CHARLES DE GAULLE APT - FRlun 20/12/2010
18:33 CHRONOPOST NETWORKS
Envoi en cours d'acheminement Lieu:CHRONOPOST ROISSY CDG - FR
Commentaire:Acheminé sur une liaison internationalelun 20/12/2010
16:41 CHRONOPOST NETWORKS
Envoi en transit Lieu:CHRONOPOST ROISSY CDG - FRlun 20/12/2010
16:41 CHRONOPOST NETWORKS
Envoi en transit Lieu:CHRONOPOST ROISSY CDG - FRlun 20/12/2010
16:39 ROISSY INTER CHRONOPOST
Envoi en cours de traitement dans l'agence export N°:******sam 18/12/2010
Tri effectué dans l'agence de départsam 18/12/2010
00:06 ORLEANS CHRONOPOST
Envoi prêt chez l'expéditeur Rang:1/1
Numéro partenaire:GEO/******EDIT: Υποθέτω ότι κάποια πράγματα δεν υπήρχαν διαθέσιμα στο Amazon.co.uk και τα πήραν από το Amazon.fr.
-
Να ρωτήσω,η αγορά τηλεόρασης από εξωτερικό συμφέρει σε σχέση με εδώ ή έρχεται μία η άλλη με τα έξοδα μεταφοράς?
-
και αυτό αλλά ίσως χρειαστεί ν'αλλάξεις και κρύσταλλο για τον ήχο γιατί είναι σε διαφορετική συχνότητα έξω
-
Ο χρήστης cordoba_turbogt έγραψε:
Να ρωτήσω,η αγορά τηλεόρασης από εξωτερικό συμφέρει σε σχέση με εδώ ή έρχεται μία η άλλη με τα έξοδα μεταφοράς?Αν βρεις κάτι που έχει τρομερή διαφορά εδώ σε σχέση με έξω, ίσως και να αξίζει (όπως π.χ. Onkyo σε ενισχυτές για Ελλάδα-Γερμανία). Αλλά υπάρχουν δυο παράμετροι που πρέπει να εξετάσεις. Πρώτον, υπάρχει πιθανότητα να σου έρθει σπασμένη η συσκευή λόγω κακής μεταφοράς και δεύτερον, πολλές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα δεν σου δίνουν εγγύηση για τη συσκευή και θα πρέπει να την στείλεις στο εξωτερικό για service.
-
Πάντως να ξέρετε πως αυτές τις μέρες, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι αποστολές από amazon καθυστερούν πολύ. Εμένα η παραγγελία από τις 19 του μήνα μέχρι σήμερα δεν έχει γινει καν dispatch (με όλα τα προϊόντα κανονικά διαθέσιμα εννοείται).
-
Ξερει κανεις αν πως και μπορούμε να αγοράσουμε απο taobao; (Κινεζικο ebay)
-
Μόλις παρέλαβα από UPS. Το κομμάτι της chronopost είναι ακόμα στη Λιέγη.
-
Τελικά ήρθε σήμερα και της chronopost.
Απλά στο tracking, στο chronopost.fr δείχνει ακόμα Λιέγη, ενώ το amazon.co.uk δείχνει ακόμα την αρχική κατάσταση στη Γαλλία.
Τα παίρνω πίσω αυτά που τους έσυρα και σίγουρα είμαι κάφρος που τους έθαψα.
-
Παιδιά εγώ χτες παρήγγειλα από e bay , παπούτσια Timberland , (100 € γλύτωσα στο σύνολο..) ...
σήμερα μου ήρθε και email ότι η αποστολή τους ξεκίνησε..
Ξέρει κανείς που θα μου έρθουν τα παπούτσια? Θα έρθουν απευθείας σπίτι ή θα πρέπει να τα πάρω από τα ΕΛ.ΤΑ ή κάποια ταχυμεταφορική? στο χαρτί της παραγγελίας δεν έλεγε τπτ , μόνο τα έξοδα για το shipping...Υ.Γ
-
είναι η 1η φορά που παραγγέλνω , εξού και οι απορίες μου..
-
Από τι εξαρτάται το αν θα πληρώσεις τελωνείο για πράγματα που παραγγελνεις από τις Η.Π.Α?
-
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Παιδιά εγώ χτες παρήγγειλα από e bay , παπούτσια Timberland , (100 € γλύτωσα στο σύνολο..) ...
σήμερα μου ήρθε και email ότι η αποστολή τους ξεκίνησε..
Ξέρει κανείς που θα μου έρθουν τα παπούτσια? Θα έρθουν απευθείας σπίτι ή θα πρέπει να τα πάρω από τα ΕΛ.ΤΑ ή κάποια ταχυμεταφορική? στο χαρτί της παραγγελίας δεν έλεγε τπτ , μόνο τα έξοδα για το shipping...Υ.Γ
-
είναι η 1η φορά που παραγγέλνω , εξού και οι απορίες μου..
-
Από τι εξαρτάται το αν θα πληρώσεις τελωνείο για πράγματα που παραγγελνεις από τις Η.Π.Α?
Καλορίζικα!
Οι περισσότεροι πωλητές στο ebay χρησιμοποιούν απλό ταχυδρομείο. Αν υποθέσουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, θα έρθουν μέσω ΕΛΤΑ στην Ελλάδα και κατά πάσα πιθανότητα έτσι θα γλυτώσεις και το τελωνείο (σε αντίθεση με την αποστολή μέσω courier που συνήθως θέλει). Θα σου έρθει ένα χαρτί να πας να τα παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ της περιοχής σου.
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξερει κανεις αν πως και μπορούμε να αγοράσουμε απο taobao; (Κινεζικο ebay)Βρήκα αυτό:
http://taobaofieldguide.com/how-to-buy-from-taobao/how-to-buy-from-taobao
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)