-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αν ισχύει αυτό που ίσχυε πριν χρόνια που είχα ανοίξει εγώ λογαριασμό σου δίνει τη δυνατότητα να χρεώσεις ένα ποσό γύρω στα 100€ (ή μήπως $?) πριν γίνει verified η πιστωτική σου, άρα μάλλον είσαι ΟΚ
Δηλαδη, αν καταλαβα καλα. Μου χρεωσαν την prepaid (στην οποια κοιταξα πριν λιγο και δεν ειδα να χει αφαιρεθει το ποσο που εστειλα) και οταν θα γινει verify, θα τραβηξουν τα χρηματα απο την prepaid??
Λογικά σου δίνουν πίστωση μέχρι να γίνει verified και να την χρεώσουν
-
Ο χρήστης immunity έγραψε:
Αν δεμα απο εξωτερικο (εκτος Ευρωπαικης ενωσης) ερθει με κουριερ (ups, FEDEx , DHL, EMSetc) τοτε θα πληρωσετε 99% καμια 100Ευρω ταριφα (αποθηκη, διαχειριση κτλ) + λεφτα για να σας το φερουν απο το τελωνειο σπιτι .Κι ας κανει 0.5 ΕΥΡΩ
Ε όχι κι έτσι. Αν η αξία μαζί με τα ταχυδρομικά είναι αποδεδειγμένα χαμηλή (κάποιος παλιότερα είχε βάλει λινκ από το τελωνείο και νομίζω ήταν 45 δολάρια) δεν μπορούν να το κάνουν αν και θα προσπαθήσουν!
Κάποτε ένας φίλος με παρακάλεσε να του παραγγείλω ένα swatch από ένα Γερμανικό site. Αν και εξοφλημένο, η εταιρεία κούριερ με ειδοποίησε ότι πρέπει να πληρώσω την αξία του γιατί δεν είχε πληρωθεί. Επικοινώνησα με το κατάστημα που το αγόρασα, που ενημέρωσε την DHL (αν θυμάμαι καλά) Γερμανίας να ειδοποιήσουν την DHL Ελλαδας ότι ήταν πληρωμένο και μόνο τότε το έφεραν μουρμουρίζοντας κάποιες δικαιολογίες......
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Οχι ολα κανονικά τα έκανα και πέρα απο αυτό είχα μιλήσει μέσο τηλεφώνου με το τμήμα πελατών της eurobank για αυτό το θέμα και εκεί μου είχαν πει οτι το ποσό θα είναι μέχρι 18€, όσα δηλαδή ήταν και τελικά.Είπες την λέξη κλειδί: Eurobank!!
-
Ο χρήστης immunity έγραψε:
Βαση ευρωπαικης ενωσης απαγορευεται να σου χρεωσουν κατι παραπανω απο οτι αν το εστελνες σε τραπεζα εντος ελλαδοςΔεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κάθε τράπεζα έχει δικό της τιμοκατάλογο υπηρεσιών και υπάρχει αντίγραφο σε κάθε κατάστημα.
-
Εγινε και Verify και εσταλη και το υπολοιπο ποσο οπως ειδα!!!
Αυριο θελω να πιστευω θα μου στειλουν και e mail. -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Ερώτηση περί αγοράς συναγερμού απο την Αμερική μιας και οι τιμές είναι αρκετά φθηνότερες. Επίσης και απο Ευρώπη που προσπάθησα να τον βρώ δεν τα κατάφερα.VIPER 5906V απο ebay.
Μεταφορικά ζητάει 30 δολάρια και φόρο εισαγωγής 80 δολάρια. Να υποθέσω οτι ο φόρος εισαγωγής είναι το τελωνείο και αυτή είναι η τελική τιμή που θα κληθώ να πληρώσω?
Καταρχην δεν χρειαζεσαι συναγερμο αυτοκινητου,παλια στα 90'ς εβαζαν αβερτα,μετα καταλαβαν το ματαιο του πραγματος.
Δεν προκειται να σταματησει κανεναν κλεφτη,το πιθανοτερο ειναι οτι θα ουρλιαζει συνεχως στον γαμο του καραγκιοζη.Για να σου απαντησω,ναι αυτα ειναι τα ποσα,πλην ομως δεν νομιζω οτι μπορει καποιος ebay seller να σου εγγυηθει οτι τελικως δεν θα σου ζητησει παραπανω το τελωνειο,παντως εχει 100% feedback που ειναι σημαδι οτι μαλλον ξερει την δουλεια του
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αγόρασα αυτό: http://www.ebay.co.uk/itm/300569735219? ... 1497.l2649
και απ ότι με ενημερώσανε το κρατήσανε στο τελωνείο. Δέν μίλησα εγώ γιατι πήρανε τηλέφωνο στο σπίτι των γονιών μου. Αύριο θα πάρω τηλέφωνο τον τελώνη γιατι μάλλον θέλει κάτι έγγραφα.Ξέρει κανείς τί εγγραφα χρειάζεται? Απόδειξη απο paypal πχ?
Αν μου ζητήσουν κανα τρελό ποσό για εκτελωνισμό, μπορώ να το στείλω πίσω?
Τελικά το πήρα δίνοντας περίπου 60 ευρώ. Αυτό που χρειάστηκα ήταν εκτύπωση του email της πληρωμής απο το paypal.
-
Πήγες επιτόπου, ή τα κανόνισαν αυτοί και σου ήρθε στην πόρτα;
-
Δίνουν απόδειξη γι'αυτά ή τα τσεπώνουν;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
18€ ειχαν κρατήσει εμένα όταν εστειλα μεσο e-banking απο ελλάδα σε άλλη χωρα της ΕΕ.
Σε ποιά χώρα και από το ebanking ποιάς τράπεζας; Αυτά τα ποσά τα κρατάνε για εμβάσματα μέσω καταστήματος. Το ebanking της Alpha για Γερμανία μου κρατούσε 0.30€, ενώ της Πειραιώς ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό (12€ αν θυμάμαι καλά πριν χρόνια). Οι χρεώσεις έχουν διαφορές από τράπεζα σε τράπεζα και πρέπει να το ψάξει κανείς
Eurobank Ελλάδος προς δεν_θυμάμαι_ποιά_τράπεζα Ολλανδίας.
ING.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
18€ ειχαν κρατήσει εμένα όταν εστειλα μεσο e-banking απο ελλάδα σε άλλη χωρα της ΕΕ.
Σε ποιά χώρα και από το ebanking ποιάς τράπεζας; Αυτά τα ποσά τα κρατάνε για εμβάσματα μέσω καταστήματος. Το ebanking της Alpha για Γερμανία μου κρατούσε 0.30€, ενώ της Πειραιώς ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό (12€ αν θυμάμαι καλά πριν χρόνια). Οι χρεώσεις έχουν διαφορές από τράπεζα σε τράπεζα και πρέπει να το ψάξει κανείς
ING.
Α γεια σου!
Α! Και με ακριβώς τον ίδιο τροπο, δηλαδή μεταφορά χρημάτων απο τον λογαριασμό μου σε άλλον της Aplhabank, 4€.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Πήγες επιτόπου, ή τα κανόνισαν αυτοί και σου ήρθε στην πόρτα;Οταν ειχα φαει τελωνείο για κατι πράγματα που ειχα φέρει απο Κίνα, μου είχαν ζητήσει την πληρωμή που ειχα κάνει μέσο PayPal και απο εκει έβγαλαν το επιπλέον πόσο που θα πλήρωνα.
Βέβαια αργότερα ένας κινέζος μου ειπε την εξής πατέντα...
Πληρώνεις το πόσο που θες σε 2 δώσεις, ταυτόχρονα, απλα κανεις την διαδικασία δυο φορές.
Μισά και μισά... Και ετσι οταν απο το τελωνείο σου ζητήσουν την πληρωμή του pay pal εσυ τους δίνεις το ενα μισο. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πληρώνεις το πόσο που θες σε 2 δώσεις, ταυτόχρονα, απλα κανεις την διαδικασία δυο φορές.
Μισά και μισά... Και ετσι οταν απο το τελωνείο σου ζητήσουν την πληρωμή του pay pal εσυ τους δίνεις το ενα μισο.Ενδιαφέρον και καλό timing...
Πως γίνετε όμως αυτό? Κατάλαβα το concept αλλά όχι την διαδικασία... -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
ING.
Ολλανδικές σοκολάτες αγόρασες;
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Μισά και μισά... Και ετσι οταν απο το τελωνείο σου ζητήσουν την πληρωμή του pay pal εσυ τους δίνεις το ενα μισο.Ενδιαφέρον και καλό timing...
Πως γίνετε όμως αυτό? Κατάλαβα το concept αλλά όχι την διαδικασία...Μέσο Ebay δεν νομιζω να μπορεί να γίνει, γιατί για να δωθεί η παραγγελεία, αυτομάτος το ebay μέσο του paypal παίρνει όλο το ποσό.
Αυτό που μπορεί να γίνει να έρθεις σε συνενόηση με αυτόν που πουλάει και να του πεις θα σου βάλω όλα τα λεφτά αλλα σε δυο δώσεις για αυτό και αυτό τον λόγο.
Έτσι το ποσό ας πούμε ότι είναι 100€, του βάζεις 50 την πρώτη και άλλα 50 την δεύτερη. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ING.
Ολλανδικές σοκολάτες αγόρασες;
Όχι ο μλκς είχα πάρει την κάρτα της eurobank μαζί μου, με τον κωδικό της κύπρου
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μέσο Ebay δεν νομιζω να μπορεί να γίνει, γιατί για να δωθεί η παραγγελεία, αυτομάτος το ebay μέσο του paypal παίρνει όλο το ποσό.
Αυτό που μπορεί να γίνει να έρθεις σε συνενόηση με αυτόν που πουλάει και να του πεις θα σου βάλω όλα τα λεφτά αλλα σε δυο δώσεις για αυτό και αυτό τον λόγο.
Έτσι το ποσό ας πούμε ότι είναι 100€, του βάζεις 50 την πρώτη και άλλα 50 την δεύτερη.Μέσω ebay το κατάλαβα ότι δεν παίζει... δεν με ενδιέφερε κιόλας το ebay.
Θα το 'χω στα υπόψιν μου όταν χρειαστεί... -
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Πήγες επιτόπου, ή τα κανόνισαν αυτοί και σου ήρθε στην πόρτα;Δίνουν απόδειξη γι'αυτά ή τα τσεπώνουν;
Αυτός που πήρε τηλέφωνο ήταν απο την ΤΝΤ. Πήγα λοιπόν στο αεροδρόμιο, στην έξοδο που λέει υπηρεσίες - εμπορεύματα.
Εκεί είναι το τελωνείο και επίσης έχουν γραφεία όλες οι εταιρίες μεταφορών. Βρήκα το γραφείο της ΤΝΤ και μου έδωσαν κάτι χαρτιά. Μετά πήγα στο απέναντι κτίριο που είναι το τελωνείο. Εκεί έφαγα περίπου ένα δίωρο.
Πήγα πρώτα στην διευθυντρια για το τμήμα εισαγωγών νομίζω, οπου βάσει καταλόγου βρήκε οτι τα όργανα μέτρησης έχουν μηδέν δασμούς. Οπότε μου χρέωσε μόνο ΦΠΑ πάνω στο ποσό απο το paypal.
Μετά πήρα τα χαρτιά που μου έδωσε και πήγα σε άλλο γραφείο για την καταχώρηση. Απο κεί πήγα στο ταμείο για την πληρωμή. Μετά πήγα πάλι στο γραφείο της καταχώρησης και τέλος πήγα σε ένα άλλο γραφείο οπου μου έδωσαν τα χαρτιά για την παραλαβή.
Μετά πήγα στο απέναντι κτίριο που είναι οι αποθήκες (Goldair Handling), τους έδωσα τα χαρτιά και 15 ευρώ για έξοδα διαχείρισης και πήρα το δέμα!
Αποδείξεις μου έδωσαν και για το ΦΠΑ και για τα έξοδα διαχείρισης.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Εγινε και Verify και εσταλη και το υπολοιπο ποσο οπως ειδα!!!
Αυριο θελω να πιστευω θα μου στειλουν και e mail.Οπως κι εγινε!! Μου στειλαν σημερα email απο την European parts οτι ολα ειναι οκ κι επιτελους ξεκινησε η αποστολη!!
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)