-
Να στειλεις ενα μηνυμα στον πωλητη και να τον ρωτησεις για την διαδικασια,εαν αυτος δεν την περιγραφει ηδη σε καποιο e-mail ή στην περιγραφη του αντικειμενου.
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
- Κινητό τηλέφωνο (από Χονγκ-Κονγκ). Shipped την 11/09. Ακόμα τίποτα και το tracking number δεν φαίνεται πουθενά στην σελίδα των ΕΛ.ΤΑ., σε αντίθεση με την σελίδα της swiss-post, από την οποία προκύπτει αναχώρηση από την χώρα προέλευσης την 16/09.
.
Προφανώς αναφέρεσαι σε Singapore Post. Τσέκαρε μήπως φαίνεται μέσα από την σελίδα των ΕΛΤΑ Courier (http://www.elta-courier.gr/search.asp), χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως θα σου έρθει με courier Εγώ παρέλαβα κανονικά από ταχυδρομείο.
- Κινητό τηλέφωνο (από Χονγκ-Κονγκ). Shipped την 11/09. Ακόμα τίποτα και το tracking number δεν φαίνεται πουθενά στην σελίδα των ΕΛ.ΤΑ., σε αντίθεση με την σελίδα της swiss-post, από την οποία προκύπτει αναχώρηση από την χώρα προέλευσης την 16/09.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
.
Προφανώς αναφέρεσαι σε Singapore Post. Τσέκαρε μήπως φαίνεται μέσα από την σελίδα των ΕΛΤΑ Courier (http://www.elta-courier.gr/search.asp), χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως θα σου έρθει με courier Εγώ παρέλαβα κανονικά από ταχυδρομείο.
Κι όμως... Εστάλη από Χονγκ-Κονγκ μέσω swiss post!!! Έχω update για την συγκεκριμένη αποστολή:
Το Σάββατο 12/10 κάνω τον αριθμό tracking στο elta.gr και βλέπω ότι μόλις αφίχθη στα Σπάτα.
Σήμερα το πρωί το κάνω εκ νέου tracking και διαπιστώνω ότι έχει πάει στην Λάρισα, αντί για την Πάτρα!!!!! Καλώ στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών της ιστοσελίδας και μου απαντούν 'έχει πάει Λάρισα, ορίστε ο αριθμός τηλεφώνου για να τους καλέσετε'... Σιγά μην έκαναν τον κόπο να καλέσουν αυτοί το υποκατάστημά τους!!!
Καλώ στο τηλέφωνο... Ουδείς το σήκωσε... Βρίσκω άλλο τηλέφωνο και το σήκωσε μία ευγενέστατη υπάλληλος. Της λέω την ιστορία μου και μου απαντά ότι στο σύστημα φαίνεται Τ.Κ. περιοχής Αγιάς Λάρισας και μάλλον το δέμα οδεύει προς κάποιο χωριό εκεί. Ρωτάω εάν φαίνεται στο σύστημα το όνομα του παραλήπτη, αλλά μου είπε ότι σε δέματα εξωτερικού δεν το καταχωρούν στο online. Μου ζήτησε το κινητό μου και μου είπε ότι θα αναζητήσει την αποστολή και θα με καλέσει μέχρι το μεσημέρι.
Στέλνω mail στον seller και του ζητώ να επιβεβαιώσει το tracking number, σκεπτόμενος ότι μάλλον μου έδωσε λάθος αριθμό. Αυτός (δικαίως) επέμενε ότι ο αριθμός είναι σωστός.
Τελικά, λίγο μετά τις 14:00΄, με κάλεσε εκ νέου η υπάλληλος (από το κινητό της μάλιστα!!!!!) και μου είπε ότι έγινε λάθος στο κέντρο διαλογής στην Αθήνα, καθώς η διεύθυνση αποστολής που αναγράφει το δέμα είναι η σωστή. Αύριο 15/10 θα φύγει από Λάρισα!!!!!
Υ.Γ.: Να είναι καλά η κοπέλα που με εξυπηρέτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα!!!!! - Κινητό τηλέφωνο (από Χονγκ-Κονγκ). Shipped την 11/09. Ακόμα τίποτα και το tracking number δεν φαίνεται πουθενά στην σελίδα των ΕΛ.ΤΑ., σε αντίθεση με την σελίδα της swiss-post, από την οποία προκύπτει αναχώρηση από την χώρα προέλευσης την 16/09.
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Το όλο θέμα με τις καθυστερήσεις - με εξαίρεση τους νέους αυστηρούς κανονισμούς για την διακίνηση μπαταριών λιθίου - έχει να κάνει κυρίως με το τοπικό υποκατάστημα ΕΛΤΑ και το ανθρώπινο δυναμικό του το οποίο δυστυχώς έχει συρρικνωθεί. Παράλληλα η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει οδηγήσει σε τεράστιο αριθμό διακινούμενων πακέτων που με τις τρέχουσες υποδομές είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διεκπεραιωθεί γρήγοραΠροσωπικά σε σύνολο 85 παραγγελιών από Κίνα / Χονγκ Κόνγκ (ebay ή και άλλο internet-ομάγαζο) δεν έχω χάσει τίποτα. Ειδικά σε μικροπράγματα με ευτελές κόστος (1-10 Ευρώ) προτιμώ να περιμένω ή να επικοινωνώ κατευθείαν με τον πωλητή για να βρεθεί λύση παρά να καταφεύγω στην εύκολη διαδικασία του dispute η οποία όταν γίνεται μαζικά από συγκεκριμένους γεωγραφικούς προορισμούς νομοτελειακά οδηγεί σε exclusion της Ελλάδας από τη λίστα των εξυπηρετούμενων προορισμών.
Το έχω συζητήσει με 4-5 top sellers στο ebay και όλοι μου έχουν πει το ίδιο πράγμα. Ένας σοβαρός πωλητής στο ebay δεν θα ρισκάρει την φήμη του για μικροπράγματα.
(Δυστυχώς έχουμε κακή φήμη σαν αγοραστές.. και αυτό μαζί με το μικρό μέγεθος της Ελλ. αγοράς μας έχει οδηγήσει στο να φάμε πόρτα από σοβαρά Ευρωπαϊκά μαγαζιά).Προσωπικά, σε μία περίπτωση που είχα ανοίξει case, όταν πλέον το παρέλαβα (50 μέρες από την αποστολή του), τους έστειλα μήνυμα για να τους επιστρέψω το refund που μου είχαν στείλει...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
.
Κι όμως... Εστάλη από Χονγκ-Κονγκ μέσω swiss post!!! Έχω update για την συγκεκριμένη αποστολή:
Το Σάββατο 12/10 κάνω τον αριθμό tracking στο elta.gr και βλέπω ότι μόλις αφίχθη στα Σπάτα.
Σήμερα το πρωί το κάνω εκ νέου tracking και διαπιστώνω ότι έχει πάει στην Λάρισα, αντί για την Πάτρα!!!!! Καλώ στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών της ιστοσελίδας και μου απαντούν 'έχει πάει Λάρισα, ορίστε ο αριθμός τηλεφώνου για να τους καλέσετε'... Σιγά μην έκαναν τον κόπο να καλέσουν αυτοί το υποκατάστημά τους!!!
Καλώ στο τηλέφωνο... Ουδείς το σήκωσε... Βρίσκω άλλο τηλέφωνο και το σήκωσε μία ευγενέστατη υπάλληλος. Της λέω την ιστορία μου και μου απαντά ότι στο σύστημα φαίνεται Τ.Κ. περιοχής Αγιάς Λάρισας και μάλλον το δέμα οδεύει προς κάποιο χωριό εκεί. Ρωτάω εάν φαίνεται στο σύστημα το όνομα του παραλήπτη, αλλά μου είπε ότι σε δέματα εξωτερικού δεν το καταχωρούν στο online. Μου ζήτησε το κινητό μου και μου είπε ότι θα αναζητήσει την αποστολή και θα με καλέσει μέχρι το μεσημέρι.
Στέλνω mail στον seller και του ζητώ να επιβεβαιώσει το tracking number, σκεπτόμενος ότι μάλλον μου έδωσε λάθος αριθμό. Αυτός (δικαίως) επέμενε ότι ο αριθμός είναι σωστός.
Τελικά, λίγο μετά τις 14:00΄, με κάλεσε εκ νέου η υπάλληλος (από το κινητό της μάλιστα!!!!!) και μου είπε ότι έγινε λάθος στο κέντρο διαλογής στην Αθήνα, καθώς η διεύθυνση αποστολής που αναγράφει το δέμα είναι η σωστή. Αύριο 15/10 θα φύγει από Λάρισα!!!!!
Υ.Γ.: Να είναι καλά η κοπέλα που με εξυπηρέτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα!!!!!Aφου βρήκες συνάδελφο και σε ενημέρωσε,πάλι καλά!! Εμεις στους 16 ταχυδρόμους είμαστε 5 λιγότεροι και πρίν τα χριστούγενα θα είμαστε 6 λιγότεροι.Αύριο επιστρέφω για δουλειά,μετα τις πρώτες 6 ημέρες άδειας του 2013 ,γιατί θα χρειαστώ μια εβδομάδα να μοιράσω οτι έχει μαζευτεί.Άσε που το τηλ χτυπάει για το που είμαι,απο προχθές.Για το πως βρέθηκε το πακέτο σου αλλού,η απάντηση είναι το μηχάνημα αυτόματης ταξινόμησης.Αλλα δεν πρέπει να ανυσηχούμε,έρχεται η ανάπτυξη και ο επενδυτής
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
.
Υ.Γ.: Να είναι καλά η κοπέλα που με εξυπηρέτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα!!!!!Aφου βρήκες συνάδελφο και σε ενημέρωσε,πάλι καλά!! Εμεις στους 16 ταχυδρόμους είμαστε 5 λιγότεροι και πρίν τα χριστούγενα θα είμαστε 6 λιγότεροι.Αύριο επιστρέφω για δουλειά,μετα τις πρώτες 6 ημέρες άδειας του 2013 ,γιατί θα χρειαστώ μια εβδομάδα να μοιράσω οτι έχει μαζευτεί.Άσε που το τηλ χτυπάει για το που είμαι,απο προχθές.Για το πως βρέθηκε το πακέτο σου αλλού,η απάντηση είναι το μηχάνημα αυτόματης ταξινόμησης.Αλλα δεν πρέπει να ανυσηχούμε,έρχεται η ανάπτυξη και ο επενδυτής
Όπως έγραψε και κάποιος άλλος... Αύξηση διακινούμενων εμπορευμάτων+μείωση προσωπικού+(θα προσθέσω εγώ) έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού=υψηλότερες πιθανότητες αστοχιών...
-
ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός υπάρχει και δεν ευθύνεται.Η έλειψη του σωστού προσωπικού ευθύνεται για το προβλημά σου,γιατί οταν αυτοί που είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται τα συγκαικριμένα μηχανήματα,συνταξιοδοτούνται ή μετατίθονται εκεί που θέλει ο εκάστοτε άσχετος με το αντικείμενο διευθηντής... Λογικό λοιπόν,είναι στα τόσες χιλιάδες αντικείμενα να υπάρχουν και οι λεγόμενες 'αστοχίες',διευθηντικός όρος
-
ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός υπάρχει και δεν ευθύνεται.Η έλειψη του σωστού προσωπικού ευθύνεται για το προβλημά σου,γιατί οταν αυτοί που είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται τα συγκαικριμένα μηχανήματα,συνταξιοδοτούνται ή μετατίθονται εκεί που θέλει ο εκάστοτε άσχετος με το αντικείμενο διευθηντής... Λογικό λοιπόν,είναι στα τόσες χιλιάδες αντικείμενα να υπάρχουν και οι λεγόμενες 'αστοχίες',διευθηντικός όρος, αλλά γιατί, ενώ ήδη από χθες το μεσημέρι ενημερώθηκα ότι το δέμα μου θα επαναδρομολογηθεί (από Λάρισα για Πάτρα), ακόμα και τώρα που το ελέγχω στην ιστοσελίδα, το δείχνει ακόμα στο Κέντρο Διαλογής Λάρισας;
-
To πιθανότερο,λόγω έλλειψης προσωπικού επειδή είναι αναδιαβίβαση-επιστροφή, για εξικονόμιση χρόνου έχει φύγει χωρίς να σκαναριστεί.Μπορεί αύριο πρωί να είναι σπίτι σου
-
Τι καλά που ήταν παλιά που δεν υπήρχαν scanners, computers, internet και δε μας απασχολούσαν όλα αυτά...
Σάμπως κάναμε πιο δύσκολη τη ζωή...
-
παλιότερα υπήρχε προσωπικό και κακά τα ψέμματα δεν υπήρχε αυτός ο όγκος δουλειάς.Τώρα υπάρχει πολλαπλάσιος όγκος και το μισό σχεδόν προσωπικό.Επιπλέον μην ξεχνάμε οτι χωρίς προσωπικό ούτε τα μηχανήματα δουλεύουν,αλλα και την επίδοση δεν μπορεί,ακόμα,να την κάνει κανένα μηχάνημα. Υ.Γ. αν κάποιος θέλει δουλειά έχουν βγει,μέσω ασεπ,κάποιες θέσεις συμβασιούχων κυρίως για 8 μήνες.Αν κάποιος θέλει και πληρή τις προυποθέσεις,ας κάνει αίτηση στο ανάλογο γραφείο ΕΛ.ΤΑ.
-
To πιθανότερο,λόγω έλλειψης προσωπικού επειδή είναι αναδιαβίβαση-επιστροφή, για εξικονόμιση χρόνου έχει φύγει χωρίς να σκαναριστεί.Μπορεί αύριο πρωί να είναι σπίτι σουΣωστός... 01:50΄ Κέντρο Διαλογής Πάτρας...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
To πιθανότερο,λόγω έλλειψης προσωπικού επειδή είναι αναδιαβίβαση-επιστροφή, για εξικονόμιση χρόνου έχει φύγει χωρίς να σκαναριστεί.Μπορεί αύριο πρωί να είναι σπίτι σου
Σωστός... 01:50΄ Κέντρο Διαλογής Πάτρας...
Tι έγινε,παρέλαβες???
-
Πληροφορίες για ricardo.gr έχει αγοράσει κανείς απο εκεί, είναι safe;
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Πληροφορίες για ricardo.gr έχει αγοράσει κανείς απο εκεί, είναι safe;Εάν δεν κάνεις το λάθος να προκαταβάλεις τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή, τότε είσαι ok!
-
Περι paypal και οριου των 2.500€ ανα ετος που εχει στις πληρωμες.
Αν στειλεις τις αποδειξεις που θελει (ID και διευθυνση νομιζω), το οριο ποσο γινεται;
Νομιζα μετα το verification πως δεν υπηρχε οριο. -
Καλημέρα παιδιά, απο που ψωνίζουμε βέρες γάμου ιντερνετικά ;
Αξίζει να το κοιτάξω στα ιντερνετς, ή να πάω συνοικιακά ;
ΥΓ: Δεν είναι για μένα, μην ψαρώσετε ...
-
Νομίζω ότι μπορείς να πάρεις μία ιδέα για το ποια σχέδια παίζουν, κατά την άποψή μου όμως, η βέρα και το κόσμημα πρέπει να δοκιμάζονται...
-
Σωστός... 01:50΄ Κέντρο Διαλογής Πάτρας...
Tι έγινε,παρέλαβες???
Παρέλαβα ώρα 12:30΄!!!
Απορία (προς όλους):
Εάν έρθω σε συμφωνία με τον seller για επιστροφή αντικειμένου (τηλέφωνο) και ανταλλαγή του με άλλο (ακριβότερο), πώς θα πρέπει να γίνει η διαδικασία πληρωμής της χρηματικής διαφοράς, ώστε να είμαι καλυμμένος εάν δεν μου στείλει το προϊόν;
Αυτός μου ζητά να τον πληρώσω μέσω paypal, με ένδειξη στην πληρωμή 'goods' και όχι 'ebay items'. Η συναλλαγή αυτή θεωρείται εκτός ebay; Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει, πέραν της διαδικασίας 'επιστροφή προϊόντος-επιστροφή χρημάτων-αγορά του νέου προϊόντος-πληρωμή για το νέο προϊόν'; -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας.
Αν παραγγείλαμε κάτι, το πληρώσαμε και το παραλάβαμε αλλά τελικά δεν μας ικανοποιεί, τί μπορούμε να κάνουμε ;
Μπορούμε να το επιστρέψουμε ;Εξαρταται απο που το πηραμε, τι ειναι,ποσο καιρο το κρατησαμε.
Παραγγειλα μια μπαταρία για κινητό από Γερμανία πριν 20 ημέρες αλλά δεν πρέπει να είναι καινούργια και θέλω να ξέρω αν μπορώ να την επιστρέψω. Ο πωλητής πάντως υποστηρίζει επιστροφές από ότι λέει το ebay, απλώς δεν ξέρω τί πρέπει να κάνω
Εστειλα mail στον πωλητή και μου απάντησε πως μου έστειλε άλλη μπαταρία. Αντε να δούμε
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)