-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Το συστημένο μου έφυγε απο Θεσσαλονίκη,πήγε στο Κ.Δ Θεσσαλονίκης από εκει στην Αθήνα από όπου έφυγε και μετά από 2 μέρες πήγε στο Ζάγκρεμπ.Την επόμενη έφτασε στον τελικό προορισμό στη Ριέκα όπου δεν έφτασε ειδοποιητήριο στον παραλήπτη...Ο παραλήπτης πήγε με το tracking number στο τοπικό ταχυδρομείο όπου του είπαν ότι δεν βρίσκουν το γράμμα.... κρίμα...Θα κάνω αίτηση αναζήτησης για να πάρω επίσημη απάντηση από τα Κροατικά ταχυδρομέια..πάντως επειδή το έψαξα το θέμα τα ελτά στέκονται σε πολύ καλό επίπεδο... σε φάση να παίρνω τηλέφωνο στην ντοιτσε ποστ να δούμε που είναι το δέμα μου και να μην έχουν ιδέα, και από τα ελληνικά ελτα να μου λένε οτι κύριε, όλα καλά είναι στο ΚΔ της Στουτγάρδης και ετοιμάζεται να φύγει...
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Πήρα στις 8/2 , 2 πράγματα από το Αγγλικό amazon (διαφορετικοί πωλητές), το ένα έφυγε την ίδια μέρα και στις 13 ήταν εδώ . Το δεύτερο , έφυγε στις 11 ( το οποίο ήταν με FREE Super Saver Delivery 7-10 ημέρες) και ακόμα...έρχεται . Μια μπαταρία για το lap top είναι, να αρχίσω να ανησυχώ; (δεν υπάρχει tracking number)
update
Μιας και έκλεισα μήνα σχεδόν, είπα να τους στείλω ένα email , να τους πώ ότι μπαταρία γιόκ και μου απάντησαν ότι πιθανότατα έχει χαθεί το πακέτο, οπότε θα προχωρήσουν σε refund. Αν τώρα έρθει στο μεταξύ το πακέτο, σε 15 μέρες θα μου στείλουν email και αν είναι θα ξαναβάλουν την χρέωση
update στο update, πήρα την **ίδια **μπαταρία (που είχε πέσει η τιμή της 5 λίρες) , πάλι με δωρεάν μεταφορικά , την Παρασκευή, χτές έφυγε το πακέτο και σήμερα ήρθε (με ups)
-
Το expansys απο Δευτερα πρωι που ακυρωσα τηλεφωνικα μια παραγγελια μου και μου ειπαν πως θα επιστρεψουν τα χρηματα μου,μονο το mail οτι ακυρωθηκε μου εστειλε.Εκτοτε ουτε λεφτα εχω δει στο paypal,ουτε σε κανενα mail απαντανε.Ισως υπερβαλλω ή βιαζομαι,απλα νιωθω λιγο αβολα με 330 ευρω ''χαμενα'' .Επιπλεον για να τα παω απο Paypal στην τραπεζα,θελω αλλες 2-3 μερες,οποτε απο το πουθενα δεσμευσα για 10 μερες τα χρηματα μου,για μια λαθος αποφαση .Αν δε μπουν κ αυριο θα τους παρω τηλ
-
Aνοιξα dispute στο paypal,γραφοντας πως ακυρωσα κατι,δεχτηκε το μαγαζι αλλα δε μ εχουν αποζημιωσει ακομα.Τι παιζει γενικα με το dispute?Αν δε κανω escalate to claim και λυθει το θεμα,παιζει να την πατησω καπως?
-
Θα στα γυρισουν πισω,μην τρελαινεσαι
-
Η υπαλληλος με τρελανε γιατι μου λεει οτι καπου σκαλωσε το συστημα τους και κανονικα επρεπε να μου τα ειχαν γυρισει απο την πρωτη μερα.Με παιρνει σημερα και μου λεει δεν εχω ευχαριστα νεα,μαλλον καλη τριτη και αν,καποιο bug εχει το συστημα.Της λεω το συστημα ανθρωπος το χειριζεται,το refund στο paypal,ζητημα να θελει 10 λεπτα να γινει,πλακα κανουμε.Και λεει εμεις γραφειο ειμαστε εδω στην Ελλαδα,ολη η δουλεια γινεται στη Γαλλια στην expansys κ οτι ξερεις ξερω μου λεει.Κ εγω με mail επικοινωνν μου λεει.Τωρα δε ξερω,απλα ειναι γελοιο να παρακαλαω για κατι το οποιο σε 5 λεπτα το εχω λυσει με 3-4 κινεζους στο Εbay και αυτοι ολοκληρο καταστημα μου λενε εχει bug το συστημα.Λογικο ειναι να μου τη βαρεσει.
-
Aπλα ενημερωτικα,μιας και κουρασα μ αυτο το ζητημα,μετα το χθεσινο dispute,τα χρηματα επιστραφηκαν σημερα το πρωι στο Paypal.Δεν ξερω αν επαιξε ρολο το dispute ή τα 5-6 τηλεφωνα με την expansys,παντως η δουλεια εκανε.Expansys ποτε ξανα απο μενα ομως..
-
Αν πάρω downloadble παιχνίδι απο Amazon Αμερικής με τιμή σε $ θα χρεωθώ την ανάλογη ισοτιμία σε € και όχι την τιμή που έχει το παιχνίδι στη Ευρώπη?
Π.χ. στο Amazon έχει 60$ άρα θα χρεωθώ ~45€, σωστά?
Το ξέρω ότι αυτό είναι το λογικό αλλά ρωτάω για σιγουριά... -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Αν πάρω downloadble παιχνίδι απο Amazon Αμερικής με τιμή σε $ θα χρεωθώ την ανάλογη ισοτιμία σε € και όχι την τιμή που έχει το παιχνίδι στη Ευρώπη?
Το ξέρω ότι αυτό είναι το λογικό αλλά ρωτάω για σιγουριά...Θα χρεωθείς την ανάλογη ισοτιμία.
-
Το λογικό...
Ευχαριστώ πολύ...
Sim City σου 'ρχομαι... -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Το ξέρω ότι αυτό είναι το λογικό αλλά ρωτάω για σιγουριά...Λογικο μπορει να ειναι αλλα και να μην ισχυει.
Πριν πολυ καιρο που ηθελα να αγορασω το dvdfab το χρεωναν πχ 50$ αλλα και 50€ -
Κι εγώ αυτό σκέφτομαι...
Θα το κοιτάξω ακόμα...
Ευχαριστώ -
Δοκίμασες να βάλεις το παιχνίδι στο καλάθι να δεις τι σου βγάζει? γιατί εγώ έβαλα ένα παιχνίδι και όταν μπήκα στη διαδικασία για να το πληρώσω μου έβγαλε το μήνυμα 'Game Downloads are only available to US customers
We apologize for any inconvenience this may cause you. Please continue shopping on the Amazon.com home page.' -
Ο χρήστης exelliution έγραψε:
...Έχεις απόλυτο δίκιο !!! Δεν μου πέρασε απ' το μυαλό...
-
Υπάρχει κάποιο έγγραφο ή site στο οποίο να μπορείς να υπολογίσεις το κόστος τελωνείου
-
Όλο και κάτι θα υπάρχει αλλά είναι λίγο δύσκολο να το βρεις με το 'μυστήριο' που υπάρχει γύρω από το θέμα του εκτελωνισμού.
Αν το δέμα εκτελωνιστεί και έρθει μέσω ΕΛΤΑ, υπολογίζω ένα επιπλέον κόστος αντίστοιχο του ΦΠΑ(23%) +λίγο παραπάνω για έξοδα εκτελωνισμού. Μου έχει τύχει να πληρώσω έξοδα εκτελωνισμού 3€ ακόμη και σε περίπτωση που τελικά δεν πλήρωσα ΦΠΑ.Στην περίπτωση ιδιωτικής εταιρείας τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ. Γενικά μιλώντας, πρέπει στο κόστος του ΦΠΑ να προσθέσεις το κόστος της εργασίας του ιδιώτη εκτελωνιστή (+50€), καθώς και το κόστος διαχείρισης και αποθήκευσης του δέματος από την εταιρία μεταφορών. Επειδή αποφεύγω τις ιδιωτικές εταιρίες μεταφορών όπως ο διάολος το λιβάνι, μέχρι στιγμής δεν έχω περάσει ευτυχώς αυτή την διαδικασία
-
Αν αγοράζεις από amazon υπολογίζουν ένα ποσό που πληρώνεις ούτως ή άλλως. Δεν σε απασχολεί από που θα περάσει τελωνείο και αν.
-
Yπαρχει και στο ebay απο ορισμενους sellers κατι αντιστοιχο που εκτελειται απο το ιδιο το ebay ομως κ οχι απο τον seller.Mερικες φορες αξιζει να δωσεις το ποσο και να μη σε αγχωνει τιποτα.Ειδικα πλεον που τα τελωνεια βαρανε στο ψαχνο
-
Αν το αγοράσω θα έρθει απο αμερική με UPS οπότε δεν το γλιτώνω και θα ήθελα να μάθω το ακριβές ποσό που θα πληρώσω.
-
Αν αγοράσεις από ebay δεν μπορείς να το ξέρεις.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)