-
Το paypal εκτός ebay έχει την λογική του μεσάζοντα, δεν αφήνει τον πωλητή να έχει πρόσβαση στην πιστωτική σου και να χρεώσει όσα θέλει και ότι θέλει. Αυτό είναι το ατού του. Δεν σε εξασφαλίζει όπως λέει ο Ινφινιτυ.
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Υπάρχει κάποιο μέλος του φόρουμ,που κάνει συχνά αγορές από ebay-amazon,διαθέσιμο για κάποιες ερωτήσεις?πε...
-
Εγω αγορασα κατι αποτο ebay αξιας ~800€ και ο πωλητης αποδειχτηκε λαμογιο. Μετα απο διαμαρτυρια στο paypal κλπ σε δεκα μερες περιπου είχα τα λεφτά μου πίσω στο λογαριασμο.
Δεν ξερω αν τα πηρε απο το πωλητη ή τα εβαλε απο τη τσεπη του, εγω χαμενος δεν βγηκα, παρα μονο απο τη συναλαγματικη διαφορα. -
αν αγοράζεις απο premium sellers κατά κανόνα δεν έχεις θέμα... προσωπικά η μόνη στραβη που μου έχει συμβεί είναι να μου έρθει μαιμου αντ/κο ενώ το είχα χτυπήσει σαν ΟΕΜ... ο πωλητής μου έστειλε την ίδια μέρα τα λεφτά μου πίσω ζητώντας μου ΑΝ ΜΠΟΡΩ να επιστρέψω το αντικείμενο...
-
Θα κάνω την πρώτη μου αγορά από amazon.co.uk, τόσο καιρό δεν έτυχε να ασχοληθώ με αυτό. (είμαι όμως γραμμένος)
-> Μπορεί κάποιος να μου πει επιγραμματικά πως βλέπω κόστος αποστολής και αν στέλνει Ελλάδα;
-> Δέχεται prepaid έτσι; Την έβαλα στο section VISA Electron.
-> Εάν τύχει να χαθεί το ξαναστέλνουν και αν ναι μετά από πόσες ημέρες;(Πάντως μου φαίνεται αρκετά δύσχρηστο.)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα κάνω την πρώτη μου αγορά από amazon.co.uk, τόσο καιρό δεν έτυχε να ασχοληθώ με αυτό. (είμαι όμως γραμμένος)-> Μπορεί κάποιος να μου πει επιγραμματικά πως βλέπω κόστος αποστολής και αν στέλνει Ελλάδα;
-> Εάν τύχει να χαθεί το ξαναστέλνουν και αν ναι μετά από πόσες ημέρες;(Πάντως μου φαίνεται αρκετά δύσχρηστο.)
Prepaid δέχεται.
Για να δεις μεταφορικά και αν στέλνει Ελλάδα προχωράς στο checkout. Είναι ανάλογα τον seller και ανάλογα το προϊόν. Εγώ προτιμώ αυτά που στέλνει το amazon και όχι άλλους πωλητές. Επίσης έχεις δικαιώμα δωρεάν μεταφορικών για πάνω από 25 λίρες. Στο τέλος το τελικό ποσό μπορεί να έρθει ακριβότερο επειδή υπολογίζει ΦΠΑ 23%. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Παρήγγειλα όσο ήμουν Σκωτία ένα σετ καθαριστήρων το οποίο δεν έφτασε ποτέ. Η παραγγελία έγινε τηλεφωνικά στις 20/8 με εκτιμώμενη ημερομηνία παραλαβής τις 23/8. Στις 24/8, μη έχοντας λάβει κάτι, τους ξαναπαίρνω τηλέφωνο και πριν προλάβω να τους εξηγήσω μου απαντάνε απολογητικά πως γνωρίζουν το πρόβλημα και πως θα τους έχω μέχρι τις 29/8 Τους τονίζω ότι θα βρίσκομαι στο UK μέχρι τις 31/8 και μου καθησυχάζουν λέγοντάς μου πως θα τους έχω στις 29. Στις 30/8 τους ξανακαλώ, μιας και καθαριστήρες δεν είδα ούτε εκείνη τη φορά, και μου λένε πως δεν ξέρουν τι έχει συμβεί και πως θα μου τους στείλουν για 3η φορά, 1st class αυτή τη φορά (δηλαδή με παράδοση την επομένη). Και πάλι τίποτε. Τα χρήματα ωστόσο τα πήραν από το λογαριασμό μου Τους παίρνω από το αεροδρόμιο και μου κάνουν πάλι τους Κινέζους. Μην τα πολυλογώ, μου είπαν πως θα τα στείλουν χωρίς χρέωση στην Ελλάδα. Αναμένω την τελική έκβαση της υπόθεση πριν τους εκθέσωΤα wipers δεν έχουν έρθει ακόμα. Το χειρότερο είναι ότι τους έχω πάρει 10 φορές τηλέφωνο και ό,τι κι αν τους έχω ζητήσει σχετικά με την παραγγελία μου με έχουν γράψει στα π@π@ρια τους. Οι εν λόγω κύριοι είναι αυτοί (και αυτό ανήκει στους ίδιους).
ΜΑΚΡΙΑ! -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Παρήγγειλα όσο ήμουν Σκωτία ένα σετ καθαριστήρων το οποίο δεν έφτασε ποτέ. Η παραγγελία έγινε τηλεφωνικά στις 20/8 με εκτιμώμενη ημερομηνία παραλαβής τις 23/8. Στις 24/8, μη έχοντας λάβει κάτι, τους ξαναπαίρνω τηλέφωνο και πριν προλάβω να τους εξηγήσω μου απαντάνε απολογητικά πως γνωρίζουν το πρόβλημα και πως θα τους έχω μέχρι τις 29/8 Τους τονίζω ότι θα βρίσκομαι στο UK μέχρι τις 31/8 και μου καθησυχάζουν λέγοντάς μου πως θα τους έχω στις 29. Στις 30/8 τους ξανακαλώ, μιας και καθαριστήρες δεν είδα ούτε εκείνη τη φορά, και μου λένε πως δεν ξέρουν τι έχει συμβεί και πως θα μου τους στείλουν για 3η φορά, 1st class αυτή τη φορά (δηλαδή με παράδοση την επομένη). Και πάλι τίποτε. Τα χρήματα ωστόσο τα πήραν από το λογαριασμό μου Τους παίρνω από το αεροδρόμιο και μου κάνουν πάλι τους Κινέζους. Μην τα πολυλογώ, μου είπαν πως θα τα στείλουν χωρίς χρέωση στην Ελλάδα. Αναμένω την τελική έκβαση της υπόθεση πριν τους εκθέσω
Τα wipers δεν έχουν έρθει ακόμα. Το χειρότερο είναι ότι τους έχω πάρει 10 φορές τηλέφωνο και ό,τι κι αν τους έχω ζητήσει σχετικά με την παραγγελία μου με έχουν γράψει στα π@π@ρια τους. Οι εν λόγω κύριοι είναι αυτοί (και αυτό ανήκει στους ίδιους).
ΜΑΚΡΙΑ!παπάρες
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Θα κάνω την πρώτη μου αγορά από amazon.co.uk, τόσο καιρό δεν έτυχε να ασχοληθώ με αυτό. (είμαι όμως γραμμένος)
-> Μπορεί κάποιος να μου πει επιγραμματικά πως βλέπω κόστος αποστολής και αν στέλνει Ελλάδα;
Prepaid δέχεται.
Για να δεις μεταφορικά και αν στέλνει Ελλάδα προχωράς στο checkout. Είναι ανάλογα τον seller και ανάλογα το προϊόν. Εγώ προτιμώ αυτά που στέλνει το amazon και όχι άλλους πωλητές. Επίσης έχεις δικαιώμα δωρεάν μεταφορικών για πάνω από 25 λίρες. Στο τέλος το τελικό ποσό μπορεί να έρθει ακριβότερο επειδή υπολογίζει ΦΠΑ 23%.Αμα λέω είναι δύσχρηστο...
Αυτό που θέλω κοστίζει 22 λίρες. Η τιμή περιέχει UK VAT ή είναι καθαρή και βάζουν 23% φπα μετά;
-
Περιλαμβάνει UK VAT. Εσένα όμως θα σου προσαρμόσει την τιμή με τον ελληνικό.
Είναι λιγάκι δύσχρηστο, αλλά είναι αξιόπιστοι όσο δεν πάει. -
Δεν είναι λίγο απατεωνιά ο 23% φπα; Τον αποδίδουν δηλ στην Ελλάδα;
-
Περιλαμβάνει UK VAT, οπότε στο basket θα τα βλέπεις με αυτό. Στην τελευταία σελίδα όμως θα γίνει μετατροπή σε ελληνικό ΦΠΑ.
Αναλυτικά: viewtopic.php?f=13&t=15492&start=1440#p2074000
Σχετικά με το tracking, αυτό δεν εφικτό πάντα και δεν μπορείς να το γνωρίζεις πριν γίνει dispatch ένα προιόν. Εκτός κι αν υπάρχει επιλογή κατά τη διάρκεια του checkout για UPS ή Chronopost. Διαφορετικά Royal Mail -> ΕΛΤΑ δίχως tracking.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν είναι λίγο απατεωνιά ο 23% φπα; Τον αποδίδουν δηλ στην Ελλάδα;Ναι κανονικά. Έχουν γραφεία στην Ελλάδα και ελληνικό ΑΦΜ.
-
Μια παρατήρηση. Το tracking της Chronopost σταματάει στη Γαλλία. Αυτό συνέβη στις δικές μου παραγγελίες μέσω amazon.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δεν είναι λίγο απατεωνιά ο 23% φπα; Τον αποδίδουν δηλ στην Ελλάδα;
Ναι κανονικά. Έχουν γραφεία στην Ελλάδα και ελληνικό ΑΦΜ.
άρα μετράει και ως απόδειξη στην εφορία...
-
Όχι, δυστυχώς.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Όχι, δυστυχώς.Δε νομίζω ότι έχει σχέση στην περίπτωσή μας αυτό που λέει ο koutsan. Εδώ μιλάμε για απόδειξη με ελληνικό ΑΦΜ, όπως οποιασδήποτε άλλης εταιρείας στην Ελλάδα.
-
Εδώ είναι η απόδειξη από την τελευταία αγορά που έκανα (έχω σβήσει μόνο τα στοιχεία μου, δηλαδή ονοματεπώνυμο και διεύθυνση).
Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Εδώ είναι η απόδειξη από την τελευταία αγορά που έκανα (έχω σβήσει μόνο τα στοιχεία μου, δηλαδή ονοματεπώνυμο και διεύθυνση).Uploaded with ImageShack.us
Ελληνική διεύθυνση, ελληνικό ΑΦΜ.
Δε βλέπω τον λόγο να μην ισχύει στην εφορία. -
Μα αυτό προσπαθώ να δείξω. Πού είναι το ελληνικό ΑΦΜ;
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)