-
θέλω να πάρω μια αμπεροτσιμπίδα απο ebay, αλλά μετά απο μια όχι και τόσο καλή επαφή με τελωνείο, φοβάμαι μην φάω ήττα.
και το θέμα είναι οτι δεν έχει πολλά, κανα 25αρι, αλλά μοιάζει σούπερ ντούπερ και άντε πείσε τον τελώνη (αν κάτσει στραβή) οτι έχει μόνο 25ευρώ. -
Πες να γράψει πάνω στο κυτίο Sample ή Unrepairable .....
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
θέλω να πάρω μια αμπεροτσιμπίδα απο ebay, αλλά μετά απο μια όχι και τόσο καλή επαφή με τελωνείο, φοβάμαι μην φάω ήττα.
και το θέμα είναι οτι δεν έχει πολλά, κανα 25αρι, αλλά μοιάζει σούπερ ντούπερ και άντε πείσε τον τελώνη (αν κάτσει στραβή) οτι έχει μόνο 25ευρώ.Πρεπει να υπαρχει κατι που να πιστοποιει οτι ειναι 25 ευρω η αξία του,ας σου φτιαξει κατι που να μοιαζει με τιμολογιο.
Αν δεν αναγράφεται τιμημα στο κουτι ειναι πιο πιθανο να μπλεξεις. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
A! 1 μήνα ποτέ δεν μου έκαναν. Γύρω στις 2 εβδομάδες πάντα. (Κίνα, ΗΠΑ, Αυστραλία)+1
και εμενα πραγματα που εχω παραγγείλει απο Κινα , Αγγλια , Αυστραλια ηρθαν περιπου σε 1,5 εβδομαδα ,απο την Αγγλια ειχαν ερθει σε 5 εργασιμες απο Γερμανια ομως ειχα φτασει και αν θυμαμαι καλα ξεπερασει τις 3 εβδομαδες -
H Γερμανία και σε μένα είναι η χειρότερη κ αποφεύγω να αγοράζω από κει.
3 εβδ. με 1 μήνα χαλλλαρά. Απαράδεκτοι! Και ακριβά μεταφορικά... -
Ψάχνω να αγοράσω ένα βιβλίο για ένα μάθημα του μεταπτυχιακού. Το έψαξα σε e-stores τόσο από Ελλάδα όσο κι από έξω. Η διαφορά στην τιμή είναι χαώδης:
http://www.papasotiriou.gr/results.asp? ... .y=7&Go=Go
http://www.books.gr/ViewShopProduct.asp ... 1841125091
http://www.bookdepository.co.uk/Learnin ... 1841125091Ελλάδα: €32,99 (Διαθέσιμο σε 4-7 εργάσιμες ημέρες. Προϋπόθεση στοκ προμηθευτή.)
Ελλάδα: €33,56 (Μη Διαθέσιμο Αποστέλλεται εντός 4-6 εβδομάδων)
Αγγλία: €15.94 με Free delivery worldwide (Usually dispatched within 24 hours)Λιγότερο από τη μισή τιμή και - στη μία περίπτωση - σε μικρότερο χρόνο. Και αναφέρομαι σε online αγορά σε όλες τις περιπτώσεις. Πραγματικά απορώ! Ακόμα και με προώθηση στο backoffice της παραγγελίας από τα ελληνικά e-stores στο συγκεκριμένο αγγλικό, θα μπορούσαν να μού το προμηθεύσουν φθηνότερα και, ίσως, γρηγορότερα.
-
Εγώ έψαχνα το Δεκέμβρη ένα βιβλίο για το dissertation στο MBA. Τελικά το πιο φθηνό βρέθηκε στο amazon.com.
-
παραγγελία χτες το μεσημέρι στο amazon.co.uk
παράδοση σήμερα το μεσημέρι
[standard delivery, όχι express κλπ] -
Η μάνα μου έστειλε κάτι χαρτιά απο Ελλάδα Παρασκευή μεσημέρι με ΕΛΤΑ, Δευτέρα πρωί ήταν Παρίσι
Συνήθως κάνουν μια βδομάδα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η μάνα μου έστειλε κάτι χαρτιά απο Ελλάδα Παρασκευή μεσημέρι με ΕΛΤΑ, Δευτέρα πρωί ήταν Παρίσι
Συνήθως κάνουν μια βδομάδακαποιο λαθος θα εγινε....
-
περιμένω από αγγλία κάτι από 29/6 ....και ακόμα τίποτα.
ή του ύψους ή του βάθους...κάποια μακακία έχουν κάνει τα ΕΛΤΑ σίγουρα.
-
μπα κ μένα ήρθε σήμερα ένα πακέτο από US που περίμενα και παρόλο που είχε tracking code ποτέ δε φάνηκε στο ελληνικό σύστημα. Το άλλο από Σιγκαπούρη που χα παραγγείλει μια μέρα μετά ήρθε τη Δευτέρα
-
Το τελευταίο καιρό το συνηθιζουν στα Ελτα να 'ψυρίζουν' πραγματα , ειδικά όσα δεν έχουν tracking number. Δε μου έχουν παραδοθεί 1 ρολόι και 3 γυαλιά τους τελευταίους 2-3 μήνες σε σύνολο 7 -8 αγορών. Ασ ειναι καλά το paypal /ebay και πήρα τα λεφτά μου πίσω. Κρίμα για τους πωλητές βεββαια αλλά τώρα καταλαβαίνω γιατι σε πολλές αγγeλίες γράφουν Seller doesnt send to Greece....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
περιμένω από αγγλία κάτι από 29/6 ....και ακόμα τίποτα.ή του ύψους ή του βάθους...κάποια μακακία έχουν κάνει τα ΕΛΤΑ σίγουρα.
σήμερα επικοινώνησα και μου το ξαναστέλνει.
πάλι περίμενε...
-
Για ελαχιστοποιήσει κανείς τις δοσοληψίες με ταχυδρομικούς διανομείς ή να μην ψάχνει για τα δέματά του στο ταχυδρομικό κουτί, μπορεί να λαμβάνει τα πράγματα που παραγγέλνει στο οικείο του ΕΛΤΑ. Αρκεί η αποστολή να γίνει με δημόσιο ταχυδρομείο και όχι κούριερ, και κυρίως να γράψει ως διεύθυνση παράδοσης το παράρτημα του ΕΛΤΑ που τον εξυπηρετεί, με όνομα παραλήπτη τον ίδιο.
Η διεύθυνση είναι η λεγόμενη PR, ήτοι post restante, και θα την μάθετε από το ταχυδρομείο σας ρωτώντας τον υπάλληλο. Είναι ουσιαστικά ένας πενταψήφιος ταχυδρομικός κωδικός, π.χ. PR 12345.
Βάζετε το όνομά σας και την ποστ ρεστάντ του ΕΛΤΑ, και το δέμα θα φτάσει εκεί και θα παραμείνει εκεί μέχρι να το ζητήσετε αυτοπροσώπως με την ταυτότητά σας μετά από λίγες ημέρες.
Εγώ αν έχω πάρει 100 φορές πράγματα από έξω, τις 95 είναι με δημόσια ταχυδρομεία και στην ποστ ρεστάντ όχι τη διεύθυνση του σπιτιού μου. Η ποστ ρεστάντ αποτελεί τον εφιάλτη των κούριερ, αφού με υποπολλαπλάσιο κόστος έχεις σιγουριά, εξασφάλιση και διακριτικότητα.
Εν τω μεταξύ τα δημόσια ταχυδρομεία δεν είναι χύμα. Προσφέρουν αρκετές υπηρεσίες, όπως συνημμένο, ασφάλιση κ.α. Όταν ξεκίνησα, ξεκίνησα με κούριερ και αμέσως το γύρισα στα δημόσια όταν κατάλαβα τι τρέχει και πως. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πάλι περίμενε...
παράξενο κ εγω από Αγγλία κ 30/6 αλλα κ εδω τίποτα!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για ελαχιστοποιήσει κανείς τις δοσοληψίες με ταχυδρομικούς διανομείς ή να μην ψάχνει για τα δέματά του στο ταχυδρομικό κουτί, μπορεί να λαμβάνει τα πράγματα που παραγγέλνει στο οικείο του ΕΛΤΑ. Αρκεί η αποστολή να γίνει με δημόσιο ταχυδρομείο και όχι κούριερ, και κυρίως να γράψει ως διεύθυνση παράδοσης το παράρτημα του ΕΛΤΑ που τον εξυπηρετεί, με όνομα παραλήπτη τον ίδιο.
Η διεύθυνση είναι η λεγόμενη PR, ήτοι post restante, και θα την μάθετε από το ταχυδρομείο σας ρωτώντας τον υπάλληλο. Είναι ουσιαστικά ένας πενταψήφιος ταχυδρομικός κωδικός, π.χ. PR 12345.
Βάζετε το όνομά σας και την ποστ ρεστάντ του ΕΛΤΑ, και το δέμα θα φτάσει εκεί και θα παραμείνει εκεί μέχρι να το ζητήσετε αυτοπροσώπως με την ταυτότητά σας μετά από λίγες ημέρες.
Εγώ αν έχω πάρει 100 φορές πράγματα από έξω, τις 95 είναι με δημόσια ταχυδρομεία και στην ποστ ρεστάντ όχι τη διεύθυνση του σπιτιού μου. Η ποστ ρεστάντ αποτελεί τον εφιάλτη των κούριερ, αφού με υποπολλαπλάσιο κόστος έχεις σιγουριά, εξασφάλιση και διακριτικότητα.
Εν τω μεταξύ τα δημόσια ταχυδρομεία δεν είναι χύμα. Προσφέρουν αρκετές υπηρεσίες, όπως συνημμένο, ασφάλιση κ.α. Όταν ξεκίνησα, ξεκίνησα με κούριερ και αμέσως το γύρισα στα δημόσια όταν κατάλαβα τι τρέχει και πως.καταρχήν μιλάμε για Ελλάδα έτσι?
προσωπικά με έχει απασχολήσει το θέμα και σε προηγούμενη ερώτηση μου σε ΕΛΤΑ κανείς δεν με έχει ενημερώσει για αυτό που λες.
αλλά υπάρχουν 2 θέματα που βλέπω ως πρόβλημα.- το θέμα της διεύθυνσης. πολλά καταστήματα/πωλητές δεν δέχονται αποστολή σε διεύθυνση διαφορετική απο της κάρτας και επίσης θέλουν φυσική διεύθυνση(εγώ είχα ρωτήσει και για θυρίδα, δεν ξέρω πόσο διαφορετικό είναι απο αυτό που λες)
- πολλές φορές δεν έχεις επιλογή στο πως θα έρθει το δέμα. ταχυδρομείο ή courier δλδ. άρα....
-
Περιμενω απο amazon αγγλιας και επισης τον μπουλο...
-
Μιλάμε για Ελλάδα. Τα ΕΛΤΑ είναι από τους πλέον υποεκτιμημένους δημόσιους φορείς στη μνήμη του πόπολου. 'Εχουν τεράστιες δυνατότητες, και ακόμη περισσότερες έχουν τα ξένα ταχυδρομεία. Πρόβλημα με κούριερ είχα πολλές φορές. πρόβλημα με δημόσια ταχυδρομεία, ελληνικά ή ξένα ΠΟΤΕ.
Τώρα, εδώ και χρόνια έξω δεν δίνεις στον πωλητή τον αριθμό της πιστωτικής, αλλά πληρώνεις μέσω τρίτου, π.χ. Πέιπαλ.
Π.χ. στο 99,9% των περιπτώσεων του ιμπέι, μπορείς και πληρώνεις μέσω Πέιπαλ.
Επίσης, άλλη είναι η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, άλλη είναι πολλές φορές η της αποστολής. Αν π.χ. περνάς 3 μήνες το χρόνο στο εξωτερικό ή στην επαρχία για διάφορους λόγους και θέλεις κάτι εκεί, θα πεις να στο στείλλουν στην μόνιμη κατοικία? Όπου θέλεις στο στέλνουν, εκτός αν ο άλλος είναι κάλλος ή δύσκαμπτος.
Η θυρίδα είναι προσωπική θυρίδα, την ανοίγεις εσύ. Το ποστ ρεστάντ είναι μια σειρά από ράφια στο πίσω μέρος του ταχυδρομείου. Ζητάς από την υπάλληλο το δεμα σου και στο φέρνει.
Επίσης, δεν είναι κάτι το καινούργιο. Υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες. Απλά ο νεοέλληνας βρήκε τον κούριερ και νομίζει ότι είναι το αφεντικό του και ζητάει το οτιδήποτε μέσω αυτών, και ξέχασε όλα τα άλλα.
Όταν ακούω για κούριερ βγάζω φλύκταινες. Έχω πάθει πολλά χουνέρια, και έχω πάει εγώ πολλές φορές να τους βρω και όσο μπορώ τους παρακάμπτω.
Σε κάθε περίπτωση αποστολής, σαν παραλήπτης δικαιούσαι να γνωρίζεις την μέθοδο με την οποία θα γίνει αυτή, και φυσικά να συναινέσεις σε αυτό.
Πράγματι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, αλλά ψάχνοντας συνήθως εξυπηρετείσαι για το πράγμα που θέλεις και για τον τρόπο αποστολής είτε από τον αρχικό πωλητή που στην αρχή μπορεί να το παίζει δύσκολος αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως μπορεί και να αλλάξει γνώμη, είτε από άλλον.ΠΡΟΣΟΧΗ
Μη δώσει κανείς την ποστ ρεστάντ για διεύθυνση παραλαβής σε αποστολή με κούριερ, γιατί απλούστατα ο κούριερ δεν μπορεί να την βρει, αλλά και να την ξέρει δεν μπορεί να παραδώσει στα ΕΛΤΑ και έτσι το δέμα θα γυρίσει πίσω. Η ποστ ρεστάντ είναι για παραλαβή μέσω δημόσιων ταχυδρομείων. -
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
πάλι περίμενε...
παράξενο κ εγω από Αγγλία κ 30/6 αλλα κ εδω τίποτα!
και εγω απο 24/6 μου εκανε refund ευτυχως
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)