-
Διάβασα σήμερα το συγκεκριμένο θέμα οπότε...
έχοντας 3d τηλεόραση 1 χρόνο + τώρα μπορώ να σας γράψω τις εντυπώσεις μου σε όσα ρωτήσατε κάποιοι για δαύτες.
Η τηλεόραση είναι η samsung c750 3d 46' και την έχω παράλληλα συνδεδεμένη σε pc! Λόγω του έντονου φωτισμού των led που κουράζει στην πολύωρη θέαση, τις απέρριψα και επέλεξα την εξελιγμένη -τόσα χρόνια- και δοκίμασμένη, lcd τεχνολογία στην μοναδική υλοποίηση 3d της εποχής (2010) και σε ένα πακέτο με κορυφαίες λειτουργίες για όσους ξέρουν την c750!
H τηλεόραση επομένως λειτουργεί παράλληλα και ως pc monitor με απόλυτη επιτυχία στα 3 μέτρα. Συνειδητά δουλεύω σε ανάλυση 1024768 ή 12801024 στα 75hz διότι με βολεύει σε office και ιντερνετ! Κατέργησα τελείως το απλό pc monitor!
Θέαση ταινιών δεν κάνω πάντως μέσω του pc αλλά MONO μέσω του άριστου media player της tv που απλά παίζει τα πάντα και δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στους υποτίτλους. Χρησιμοποιώ φυσικά εξωτερικούς σκληρούς!
Επίσης με τον ενσωματωμένο player δεν έχω το πρόβλημα στις 3d ταινίες των διπλών ειδώλων κάτι που παρά την σχετικά καλή κάρτα γραφικών (4870) δεν συμβαίνει σε 3d θεάσεις μέσω pc. Δεν ξέρω αν οι νέες κάρτες γραφικών τα καταφέρνουν καλύτερα.
Συγκεκριμενοποιώντας στα 3d θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει τεράστια ποικιλία ταινιών(για την ακρίβεια έχω δει μερικές δεκάδες μόνο) όμως ο αριθμός των ταινιών που βγαίνουν σε 3d συνέχεια αυξάνεται οπότε σύντομα θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία.
Η ποιότητα αυτού που βλέπεις-μετά μάλιστα τις σχετικές αναβαθμίσεις της εταιρίας- είναι πολύ καλή και συχνά εντυπωσιακή. Το μόνο μειονέκτημα που διέκρινα είναι η συγκριτικά μικρότερη φωτεινότητα σε σχέση με τις απλές hd ταινίες αλλά και το χαρακτηριστικό 'ψεβγαλμένο' μαύρο χρώμα των lcd προβλήματα που ναι μεν δεν ενοχλούν το μέσο θεατή αλλά είναι υπαρκτά και διακριτά στον ψαγμένο.
Υπενθυμίζω ότι σε επίπεδο lcd η συγκεκριμένη tv ίσως είναι η καλύτερη υλοποίηση που υπάρχει με 200hz και υπερβολικά μεγάλη αντίθεση σε σχέση με απλές lcd.
Αναφορικά με τα ειδικά γυαλιά (στην δική μου είχα δώρό ένα ζευγαρι) πράγματι δεν έχουν σχέση με τα κλασσικά 3d με την ζελατίνα και θα τα χαρακτήριζα σχετικά ξεκούραστα. Η μπαταρία τους κρατά ακόμα παρά τις 30 ταινίες που έχω ήδη δει!
Το 2d to 3d που διαφημίζει η εταιρεία σαφέστατα και δεν κάνει το αποτέλεσμα ανάλογο μια εξαρχής 3d υλοποίησης όμως δεν είναι κακό. Απλά δίνει λιγότερα εκείνων που υπόσχεται. Επίσης δεν έχω γνώμη για 3d gaming αφού, δεν το έχω κάνει, απλά, σε παιχνίδια η απόκριση ήταν πολύ καλή και καθόλου αργή τουλάχιστον σε παιχνίδια που σήκωσε η κάρτα γραφικών μου στις μεγάλες αναλύσεις!Πλέον lcd 3d δεν υφίσταται...οι επιλογές σας περιορίζονται στις νέας γενιάς led και στις plasma. Αν συνδέετε και pc τότε μονόδρομος οι led, αν βλέπετε μόνο ταινίες και τηλεόραση, επιλέξτε plasma!Το μαύρο στις πλάσμα είναι τέλειο ενώ στις led της αγοράς τα χρώματα παραείναι έντονα για τα γούστα μου...αναφορικά με τις πλάσμα, ότι και να σας λένε ότι βελτίωσαν, το pc δεν δείχνει καλά ακόμα και σε καλή πανασόνικ φίλου. Σαν να έκανε είδωλα ήταν! Προφανώς δεν μπόρεσαν να ελέγξω αυτό που -μάλλον υπερβολικά- έλεγαν παλαιότερα ότι 'καίγεται' στις στατικές οθόνες.
To 3d πάντως μην το σνομπάρετε σαν νεα τεχνολογία που δεν υποστηρίζεται ή σαν τεχνολογία που δεν σας ενδιαφέρει. Θα εκπλαγείτε θετικά όταν το δείτε στην πράξη στο σαλόνι σας!
Όσων επομένως τα οικονομικά το επιτρέπουν βουρ στις 3d και δεν θα το μετανιώσετε...εκτός και αν φτιάξουν σύντομα 3d χωρίς γυαλιά!
Για περισσότερες λεπτομέρειες στα παραπάνω εδώ είμαστε! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Την καλύτερη LCD τηλεόραση 32 έως 37', HD (όχι 'ready'), φυσικά MPEG4, με έως 500 € (και πολλά λέω - δεν ξαναγοράζω ακριβή τηλεόραση ). Δεν ενδιαφέρει USB (όχι ότι ενοχλεί), έχω media player. Ενδιαφέρει η δυνατότητα να παίζει μουσική χωρίς να είναι ανοιχτή η οθόνη.
Δώστε και σώστε!Αν και δεν μας είπες για τι χρήση την θέλεις
Θα σου πρότεινα samsung σειρά d ή σε προσφορά καμιά περσινή c650 (100hz) που αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα της. Φαντάσου ότι πήρα πέρυσι παράλληλα με την c750, την c530 σε 32 ίντσες για τον πατέρα μου και είναι πολύ καλή για υπνοδωμάτιο καλύπτοντας όλες τις προϋποθέσεις που έθεσες με ενσωματωμένο ποιοτικό media player ! Πόσο μάλλον η 650!
Για μένα η samsung γενικά υπερτερεί της lg, όμως να ξέρεις ότι η αντιπροσωπεία της lg είναι απλά πολύ μπροστά απ' όλους αν -μακάρι ποτέ- την χρειαστείς! Το διαπίστωσα με monitor tv που μου αντικατέστησαν άμεσα και μάλιστα με το επόμενο μοντέλο και σε περισσότερες ίντσες, 2 σχεδόν χρόνια μετά την αγορά του παλιού. Ήρθαν, πήραν την χαλασμένη και έδωσαν την νέα! -
Ευχαριστώ και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση.
LG βλέπω, αν και μάλλον θα προτιμούσα Samsung.
Χρήση για ταινίες, λίγο τηλεοπτικό πρόγραμμα, όχι παιχνίδια (ίσως στο μέλλον, αλλά δεν είναι αυτή η σκοπούμενη χρήση).
Θα το ψάξω, χαμός γίνεται. -
Καλησπέρα. Ψάχνω τηλεόραση 32 ιντσών (για συγγενή) σχεδόν αποκλειστικά για να βλέπει τηλεοπτικά προγράμματα, δε ενδιαφέρουν ταινίες/βιντεοπαιχνίδια, κλπ. Επίσης δεν ενδιαφέρει να είναι Full HD, και γενικά να έχει προηγμένα χαρακτηριστικά, με δεδομένο τη χρήση για την οποία προορίζεται. Να έχει, όμως, MPEG4.
Με άλλα λόγια, απλά μια αξιόπιστη τηλεόραση, με χαμηλή τιμή.
Ευχαριστώ.
Jacob
-
Παιδια εχω 4 χρονια την samsung le32r7 την τελευταια βδομαδα οταν την ανοιγω η μιση ειναι θεοσκοτεινη και σε εκεινο το σημειο τρεμοπαιζει μια λαμπα(οπως οταν αναβεις τις λαμπες φθοριου που τρεμοπαιζουν 3-4 φορες και μετα αναβουν ολοκληροτικα) το κανει για 1-2 λεπτα και μετα αναβει πληρως και ειναι ολα οκ,αμα τη σβησω και την ξανανοιξω παλι ολα οκ,για να το παρουσιασει αυτο το προβλημα πρεπει να ειναι κλειστη για πολλη ωρα.
Καμμια ιδεα? -
οριστε και ενα βιντεο,βλεπετε κατα την διαρκεια οτι φτιαχνει η εικονα μεχρι το 1:52 που φτιαχνει τελειως
Youtube Video -
Το πρόβλημα το βρήκες μόνος σου. Οι LED/LCD οθόνες έχουν από πίσω φωτισμό, στη δική σου περίπτωση η συγκεκριμένη λάμπα έχει πρόβλημα, αλλάζεται αλλά αξίζει τα λεφτά;
-
ποσο να εχει?θα την αλλαξω μονος αμα μου πουν τιποτα εξοφρενικο,για να πεις οτι δεν αξιζει πρεπει να ειναι πανω απο 150 ευρω ας πουμε
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
ποσο να εχει?θα την αλλαξω μονος αμα μου πουν τιποτα εξοφρενικο,για να πεις οτι δεν αξιζει πρεπει να ειναι πανω απο 150 ευρω ας πουμεΔεν νομίζω ότι είναι η λάμπα αυτή καθεαυτη, ίσως κάποιο relay η ο έλεγχος της, σε κάθε περίπτωση όμως κάτω από το ποσό που ανέφερες δεν το βλέπω.
Εγώ πήρα αυτή στη μάνα μου και είναι καταπληκτική για τα λεφτά της....
http://www.avforums.com/review/Samsung- ... eview.html -
Μας πεθανες...
-
Αν πεις οτι τελικα δεν αξιζει νομιζω οτι ειναι μονοδρομος μια full hd led και οχι lcd
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Αν πεις οτι τελικα δεν αξιζει νομιζω οτι ειναι μονοδρομος μια full hd led και οχι lcdLED = Clouding, κλπ. προς αποφυγήν. Η καλύτερη επιλογή είναι πλάσμα αλλά μην φτάσουμε ως εκεί, κάτι φτηνό και καλό είναι αυτό που πρότεινα.
-
Έχοντας 2 led και 2 lcd (η μια HD ready, η άλλη full HD) δεν μπορώ να βρω πουθενά πλεονέκτημα των lcd. Ούτε σε ταινίες, ούτε σε παιχνίδια, ούτε σε τηλεοπτική εικόνα. Τα ψηφιακά δε, και πολύ περισσότερο η ERT HD, παίζει πολύ μα πολύ καλύτερα στις LED.
-
http://www.skroutz.gr/s/337867/Philips- ... 6H-32.html
Καλή ή όχι? Αν όχι προτείνεται άλλη.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
http://www.skroutz.gr/s/337867/Philips-32PFL5606H-32.htmlΚαλή ή όχι? Αν όχι προτείνεται άλλη.
PANASONIC
-
Το «πάρε πανασονικ» έτσι αόριστα, ίσχυε παλιότερα και μόνο για τις πλάσμα.
Συγκεκριμένο μοντέλο LCD 32'' στα 400€;Υ.γ. Παιδιά, έχει ξαναειπωθεί. Οι led στις οποίες αναφέρεστε είναι και lcd. Μη λέτε λοιπόν «μην πάρεις lcd, πάρε led», ακούγεται αστείο.
Sent
-
Δεν είναι καθόλου αόριστα φίλε μου και δεν βασίζομαι σε κάνενα φόρουμ και κανένα 'αμερόληπτο' περιοδικό.
Εχω δει της παναγιάς τα μάτια από tv,από τις τελευταίες CRT με επίπεδη οθόνη μέχρι και σήμερα η pana είναι έτη φωτός μπροστά -
@g60
Υπάρχει πανασόνικ που να καλύπτει τα ίδια με την philips σε παρόμοια τιμή?
Τώρα είδα αυτή http://www.skroutz.gr/s/322035/Panasoni ... mmendation Καλή φαίνεται με wifi ready(?).
Γενικά,σε +- 400 ευρώ ποια led lcd να διαλέξω? Απαραίτητα να υπάρχουν : μέχρι 32 ίντσες,FULL HD,mpeg4, usb port.HDMI και 100hz.Στα hz είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ 50 και 100?
-
Οι πλάσμα τηλεοράσεις δεν είναι για όλους για πολλούς λόγους, έλλειψη φωτισμού, περιπτώσεις μαρκαρίσματος, κ.ο.κ.
Απευθύνονται σε γνώστες, σινεφίλ, κλπ.
Σε αυτά τα λεφτά πολλές LCD παίζουν κοίτα πρώτα τα τεστ π.χ. http://www.avforums.com/home/reviews.html
η στο google και ανάλογα διάλεξε. -
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
@g60
Υπάρχει πανασόνικ που να καλύπτει τα ίδια με την philips σε παρόμοια τιμή?
Τώρα είδα αυτή http://www.skroutz.gr/s/322035/Panasoni ... mmendation Καλή φαίνεται με wifi ready(?).
Γενικά,σε +- 400 ευρώ ποια led lcd να διαλέξω? Απαραίτητα να υπάρχουν : μέχρι 32 ίντσες,FULL HD,mpeg4, usb port.HDMI και 100hz.Στα hz είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ 50 και 100?
Θα σου πω δυό πράγματα με βάση τη δική μου εμπειρία η οποία πιθανώς να είναι αντικρουόμενη σε σχέση με το τι θέλουν να πλασάρουν οι βιομηχανίες αλλά και από το τι ισχυρίζεται το καταναλωτικό κοινό παρασυρόμενο απ το μάρκετινγκ.
Εχω πάρει μια led lg το χειμώνα για το pc,απίθανη εικόνα αλλά η φωτεινότητα της led σου γ@μάει τα μάτια.
Οπότε?
ΑΚΥΡΟ.
Πρέπει να έχεις καλό φωτισμό στο δωμάτιο κυρίως με φως ημέρας και τότε ναι,η οθόνη τα σπάει.Επειδή όμως tv συνήθως βλέπουμε το βράδυ το συμπέρασμα καταλαβαίνεις ποιό είναι.
Η συχνότητα σάρωσης (hz) έιναι αισθητή και ξεκούραστη για το μάτι,οπότε είναι χαρ/κό που το βάζουμε στην top list των επιλογών μας.
mpeg 4 αν και δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει καλό είναι να υπάρχει.
Και στο ζουμί της υπόθεσης.
Μπορεί να πάρεις μια fhd και να δείχνει χάλια σε σχέση με μια hd.
Πέρα απ το ότι δε θα δούμε τηλεοπτικό σήμα fhd για τον επόμενο αιώνα τουλάχιστον στην Ελλάδα,δεν είναι κριτήριο ποιοτικής εικόνας σε μια tv.
Ακόμα και με με hd στις ελάχιστες φορές που θα βάλεις dvd fhd το αποτέλεσαμα θα είναι άψογο.
help! τηλεορασεις hdtv !!