-
Ναι, είναι ο χρόνος μέσα στον οποίο ένα pixel μπορεί να αλλάξει χρώμα (να γίνει από μαύρο άσπρο και ξανά μαύρο)...
Πριν χρόνια το φοβερό ήταν να πάρεις LCD με 8 ms ή λιγότερο, τώρα έχουν φτάσει στα 2ms...
-
καλα μη δινετε τοση βαση.Αυτες ειναι ονομαστικες τιμες.Κι οταν επιτυγχανονται,αυτο γινεται με τη χρηση επιθετικου RTC,που αφηνει αλλα κουσουρια.Οσον αφορα ειδκοτερα στις LCD TV (με .VA και .IPS panels)τετοια νουμερα μονο στα ονειρα
-
Δλδ σε τιβι ίδιου κόστους όταν η μια έχει 2m/s κ η άλλη 8 m/s δεν βλέπεις διαφορά ?
Το παράδειγμα το πήρα απο την lg κ την philips 5604 σε προηγούμενο ποστ. -
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Ειναι γενικα κορυφαιες:S-PVA panel με βαθυ,ζωντανο μαυρο,απιστευτος scaler(ειδικα σε αναλογικο τηλεοπτικο σημα δινει ρεστα),παιζουν 1080p υλικο κατευθειαν απο usb μνημη ή ακομα καλυτερα ασυρματα μεσω wifi απο το PC,εχουναρκετα χαμηλο Input lag στο game mode,ειναι απιστευτα κομψες στα 3 χιλιοστα παχος και ομορφες(με bezel που χαραζεται πανευκολα,εχε το νου σου),ομως...Απο θεμα καθαρα επιδοσεων δεν δικαιολογουν τη διαφορα τους απο την B750 π.χ που την εχει (τη 40αρα) το e-shop στα 1000 ευρω(μιλαμε για 500 ευρω διαφορα απο την 7000).Το ελαχιστα πιο πειστικο μαυρο το πευχαινουν με την παγαποντια του auto dimming(μιας και ειναι edge LED ο οπισθιος φωτισμος και δεν επιτρεπει τη δυνατοτητα local dimming).Συμπερασμα αν δεν καιγεσαι για τα 3 χιλιοστα παχος,πηγαινε στα 7-8 της B750 και εισαι αρχοντας.Κατι αλλο συνολικα,ανταγωνιστικοτερο στην αγορα απο αλλη εταιρεια δεν υπαρχει,εκτος κι αν ψαχνεις για κατι φθηνοτερο.Επισης αν σε ενδιαφερει το ελαχιστο δυνατο input lag για gaming,τοτε κοιτα κατα sony μερια
Αν και ένα μήνα καθυστερημένα, ασύρματα 1080p δεν παίζουν μια που το wi-fi δεν μπορεί να δώσει σταθερά το απαιτούμενο bandwidth. 720 όμως παίζουν από wi-fi. Το μόνο κακό ότι δεν παίζουν mkv με κωδικοποίηση ήχουν dts... κατά τα άλλα ως κάτοχος μιας samsung 50b650 (πλάσμα) είμαι πολύ ευχαριστημένος.
-
μαλλον ευθυνεται το router σου(?) διoτι το LAN adapter υποστηριζει και draft n.Στο δικια μου παντως streamαρει απροβληματιστα
για το dts ετοιμαζουν f/wup,αλλα μεχρι τοτε μπορεις να κανεις μεταροπη σε AC3
-
Δηλαδή σε λίγο θα βλέπουμε DVD ασύρματα στα 1080 έτσι?...
Γιά φαντάσου...
Κι εγώ που έψαχνα μιά τηλεορασούλα για το δωμάτιο.. κατέληξα σε αυτή, που έχει και καλή τιμή by the way. http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu ... index.html
Έχει κανείς την ίδια? Είναι ευχαριστημένος? -
DVD και 1080 ειναι ασυμβατες εννοιες,ξαναπροσπαθησε!
1080p υλικο ηδη βλεπουμε ασυρματα
γι αυτη που προτεινεις,26' ειναι λιγες.Κοιτα τουλ για 32αρα
-
Καλησπέρα,
Προς τους γνώστες περί τηλεοράσεων HD - κυρίως - απευθύνω το ερώτημα....
Αποφάσισα να αποκτήσω TV Samsung και έχω καταλήξει στις 2 παρακάτω:
α) είτε την Samsung UE-40B6000 LED TV, εδώ βλέπετε τα χαρακτηριστικά της
β) είτε την Samsung LE40Β750 LCD TV, εδώ βλέπετε τα χαρακτηριστικά της
Ποια από τις 2 θα παίρνατε εσείς, δεδομένου πως έχουν διαφορά τιμής 100€ μόνο?? Εμένα μου κάνει κλικ η (β), είναι 200Hz και PiP που είναι το απωθημένο μου, η (α) όμως είναι νεότερης τεχνολογίας LED, 100Hz και δεν έχει PiP.....
-
Αν και τα χω ξαναγραψει,
Το LED για την B6000 ειναι ψιλομουφα.Στην ουσια προκειται για μια συμβατικη LCD με LED BLU αντι CCFL.Επιπλεον ειναι edge LED και οχι direct LED,και δεν επιτρεπει τον σημειακο ελεγχο του οπισθοφωτισμου(το 2010 βεβαια θα εχουμε και τετοια μοντελα),παρα μονο προσφερει δυνατοτητα auto dimming(καταδιαστηματα ενοχλητικη αν και απενεργοποιειται απο το service menu).Στην πραξη το μονο πλεονεκτημα ειναι το απιστευτα λεπτο προφιλ (3 εκ.) και το ελαχιστα πιο πειστικο μαυρο.Απο την αλλη η Β750 αναπαραγει τα περισσοτερα γνωστα αρχεια βιντεο υψυλης και υπερυψηλης αναλυσης,καταργωντας ουσιαστικα την αναγκη για ξεχωριστο media/dvd/bluray player.Τα 200hz σε συγκριση με τα 100hz ειναι απλως θεμα μαρκετιγκ.Κατα τ'αλλα και οι δυο ολοκληρωνονται γυρω απο το ιδιο πανελ.
Εγω πηρα το καλοκαιρι για το πατρικο μου την B7000 που ειναι ιδια με την Β6000 αλλα με τις παραπανω video δυνατοτητες.H μεση λυση.Κι αν θες ντε και καλα τα 200hz και λιγο καλυτερη ποιοτητα εικονας πας στην B8000
-
Αν και τα χω ξαναγραψει,Το LED για την B6000 ειναι ψιλομουφα.Στην ουσια προκειται για μια συμβατικη LCD με LED BLU αντι CCFL.Επιπλεον ειναι edge LED και οχι direct LED,και δεν επιτρεπει τον σημειακο ελεγχο του οπισθοφωτισμου(το 2010 βεβαια θα εχουμε και τετοια μοντελα),παρα μονο προσφερει δυνατοτητα auto dimming(καταδιαστηματα ενοχλητικη αν και απενεργοποιειται απο το service menu).Στην πραξη το μονο πλεονεκτημα ειναι το απιστευτα λεπτο προφιλ (3 εκ.) και το ελαχιστα πιο πειστικο μαυρο.Απο την αλλη η Β750 αναπαραγει τα περισσοτερα γνωστα αρχεια βιντεο υψυλης και υπερυψηλης αναλυσης,καταργωντας ουσιαστικα την αναγκη για ξεχωριστο media/dvd/bluray player.Τα 200hz σε συγκριση με τα 100hz ειναι απλως θεμα μαρκετιγκ.Κατα τ'αλλα και οι δυο ολοκληρωνονται γυρω απο το ιδιο πανελ.
Εγω πηρα το καλοκαιρι για το πατρικο μου την B7000 που ειναι ιδια με την Β6000 αλλα με τις παραπανω video δυνατοτητες.H μεση λυση.Κι αν θες ντε και καλα τα 200hz και λιγο καλυτερη ποιοτητα εικονας πας στην B8000
Άρα για τα δικά μου δεδομένα - αδιαφορώ για το λεπτο προφιλ (3 εκ.) και το ελαχιστα πιο πειστικο μαυρο - μεταξύ αυτών των 2, η LE40Β750 με καλύπτει απόλυτα.....αυτό κατάλαβα τουλάχιστον.
Μιας και φαίνεται να γνωρίζεις κάμποσα περί TV, το μέγεθος που επέλεξα (40') πρέπει να έχει σχέση με την απόσταση θέασης?? Οι 2 καναπέδες που θα είναι απέναντι της TV θα είναι 3 & 4 μέτρα (περίπου) αντίστοιχα, είναι η 40' ιδανική??
-
και γω την 750 θα προτεινα,δεν υπαρχει λογος να ξοδευτεις παραπανω
Για τη σχεση διαγωνιου-αποστασης υπαρχουν καποια διεθνη standards,αλλα εγω προσωπικα δινω βαρυτητα και στον υποκειμενικο παραγοντα.
Παντως στο περιπου για να εκτιμησεις την ευκρινεια Full HD σηματος θες τουλαχιστον 40ρα σε αποσταση 2-2.5 μετρων.Στα 3-4 μπορεις ανετα να εξετασεις την περιπτωση 46αρας η και μεγαλυτερης.Γενικα να μη σε τρομαζει το μεγεθος.Για παραδειγμα η,μαλλον τεχνοφοβικη,μητερα μου,μετεβη ομαλοτατα απο 26αρα σε 40αρα(ιδια αποσταση θεασης) και τωρα της φαινεται νορμαλ.
-
+1 στις 46 ίντσες
-
Μέτρησα ξανά τις αποστάσεις θέασης, είναι σε κάθε περίπτωση πάνω από 3μ.....
Ξαναψάχνω λοιπόν και βρίσκω με τα ίδια λεφτά σχεδόν (925€), μια Samsung LE-46B650...
Μπέρδεμα ρε γμτ...
-
ωραια,να στο κανω και γω λιγο πιο ευκολο λεγοντας πως η Β650 ειναι συμβιβασμος στην ποιοτητα εικονας και λιγο λαχειο στο τι πανελ θα φοραει.Προτιμοτερος ο συμβιβασμος στο μεγεθος.
εναλλακτικα να προτεινω την σχετικα προσιτη LG 47LH9000,με direct LED BLU αλλα με πανελ τεχνολογιας IPS.Ανωτερη απο την Β650,ανταγωνιστικη σε σχεση με τις B7000/B6000 και Β750,αλλα με χαμηλοτερες επιδοσεις σε χρωματα,αντιθεση και video processing,ενω εχει και αυτη media player.Στην πραξη βεβαια μη νομιζεις οτι μιλαμε για χαοτικες διαφορες.Απλως αν ειναι να τα ακουμπησεις,αξιζει να παρεις το καλυτερο,ετσι?
Αν βρεις και καμμια Sony 46W5500 σε καλη τιμη,αξιζει κι αυτη.
-
όλες αυτές οι διαφορές είναι ορατές στο κοινό ανθρώπινο μάτι ?
-
Seeing is believing!
Η ανθρωπινη οραση και ακοη,καλως ή κακως,εχουν ευρυτερα ορια απο αυτα που τις εχουν περιορισει οι τυποποιημενες συμβατικες καταναλωτικες συνηθειες.Συνεπως ακομα κι ενας αδαης με πληρη ομως οραση μπορει να ατιληφθει και να εκτιμησει τη διαφορα μεταξυ μιας Kuro με πανελ τελευταιας γενιας και μιας BlueSky
(για να χρησιμοποιησω μιαν αυτοκινητιστικη αναλογια)Οι διαφορες ειναι περιπου τοσο αντιληπτες οσο ειναι οι διαφορες μεταξυ π.χ μιας 135i κι ενος i30 στο ανθρωπινο χερι(τυχαια τα παραδειγματα κι οχι κατ'αναγκη αναλογα με τις αναφερθεισες τηλεορασεις)
Κι ακομα μεγαλυτερες αναλογα με τα μοντελα.
-
Καλησπέρα,
Σε έχω πρήξει πιθανόν φίλε MindFresh KilBreeze μα σήμερα έβγαλε σε προσφορά (για 7 μέρες μόνο) ένα μαγαζί εδώ που είμαι, την Samsung LE-40B750 προς 799€ και η οποία βλέπω κοστίζει 1200€ στην Ελλάδα....
....συμβιβάζομαι με 40' λοιπόν (αντί για 46') και την παίρνω λες??
-
Κι εγω κατι τετοιο θα σου προτεινα.Δεν ειναι μεγαλος ο συμβιβασμος οσον αφορα στη διαγωνιο,και πιστευω οτι θα βλεπεις ανετα.Εγω π.χ αραγμενος στον καναπε του πατρικου μου εχω αποσταση γυρω στα 2.80 μετρα και με τη 40αρα δεν εχω προβλημα.Ασε που σ'αυτα τα χρηματα η B750 ειναι προκληση.
Εξαλλου ευκαιριες για αναβαθμιση θα εχεις και στο μελλονΑπλως για να ειμαι εντελως ξεκαθαρος απεναντι σου.To panel της B750 (και των περισσοτερων τηλεoρασεων της samsung) εξαιτιας της τεχνολογιας στην οποια στηριζεται ειναι πιθανο να εμφανισει το φαινομενο clouding.Ενοχλητικες δλδ ασπρες σταμπες,που εμφανιζονται οταν η οθονη αναπαραγει μαυρη εικονα.Ειναι ενα προβλημα εγγενες της τεχνολογιας που ομως επιτεινεται λογω του ανεπαρκους quality control της sammy.Και ειναι λιγο λαχειο:δλδ μπορει να σου τυχει 'καθαρη',μπορει και οχι.Ή μπορει να στην αντικαταστησουν και η δευτερη να ειναι χειροτερη.Το αν θα σε ενοχλησει τοσο ωστε να φτασεις στην αντικατασταση ειναι φυσικα δικο σου θεμα.Παντως εχει παρατηρηθει αρκετα τοσο σε μοντελα της samsung,οσο και σε μοντελα της sony(που προμηθευεται panels απο τη samsung).Γι αυτο δωσε βαση στην πολιτικη επιστροφων/εγγυησης του καταστηματος
-
Κι εγω κατι τετοιο θα σου προτεινα.Δεν ειναι μεγαλος ο συμβιβασμος οσον αφορα στη διαγωνιο,και πιστευω οτι θα βλεπεις ανετα.Εγω π.χ αραγμενος στον καναπε του πατρικου μου εχω αποσταση γυρω στα 2.80 μετρα και με τη 40αρα δεν εχω προβλημα.Ασε που σ'αυτα τα χρηματα η B750 ειναι προκληση.
Εξαλλου ευκαιριες για αναβαθμιση θα εχεις και στο μελλονΜέχρι εδώ καλά πάμε, καταλήγω φαντάζομαι αλλά μετά έρχεται το παρακάτω.....
Απλως για να ειμαι εντελως ξεκαθαρος απεναντι σου.To panel της B750 (και των περισσοτερων τηλεoρασεων της samsung) εξαιτιας της τεχνολογιας στην οποια στηριζεται ειναι πιθανο να εμφανισει το φαινομενο clouding.Ενοχλητικες δλδ ασπρες σταμπες,που εμφανιζονται οταν η οθονη αναπαραγει μαυρη εικονα.Ειναι ενα προβλημα εγγενες της τεχνολογιας που ομως επιτεινεται λογω του ανεπαρκους quality control της sammy.Και ειναι λιγο λαχειο:δλδ μπορει να σου τυχει 'καθαρη',μπορει και οχι.Ή μπορει να στην αντικαταστησουν και η δευτερη να ειναι χειροτερη.Το αν θα σε ενοχλησει τοσο ωστε να φτασεις στην αντικατασταση ειναι φυσικα δικο σου θεμα.Παντως εχει παρατηρηθει αρκετα τοσο σε μοντελα της samsung,οσο και σε μοντελα της sony(που προμηθευεται panels απο τη samsung).Γι αυτο δωσε βαση στην πολιτικη επιστροφων/εγγυησης του καταστηματος
που μου τα ξανακάνει όλα μαντάρα!! Η TV θα αγοραστεί από εδώ αλλά θα μεταφερθεί άμεσα Ελλάδα, χωρίς να ανοιχθεί φυσικά. Η εγγύηση αυτή δεν θα ισχύει και για την Ελλάδα από την τοπική αντιπροσωπεία Samsung??
Ρε που μπλέξαμε....
-
Η εγγύηση ισχύει κανονικότατα, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ισχύει. Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζουν τα τζιμάνια της Samsung την κατάσταση...
help! τηλεορασεις hdtv !!