-
και το gt πλακα πλακα ομως εχει lag...και μου φανηκε οτι ψοφαει ψηλα..
βεβαια ηταν πολυ γρηγορο για 1.4 ,επιανε τα 180 για πλακα, αλλα απο λειτουργια θα μπορουσε και καλυτερα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και το gt πλακα πλακα ομως εχει lag...και μου φανηκε οτι ψοφαει ψηλα..
βεβαια ηταν πολυ γρηγορο για 1.4 ,επιανε τα 180 για πλακα, αλλα απο λειτουργια θα μπορουσε και καλυτεραTο λες και μονος σου..., και χαμηλα μεχρι τις 2,500σ.α.λ ειναι κατωτερο των περιστασεων (αναρωτιεσαι αν οντως λειτουργει ο κομπρεσσορας)
Εγω μετα απο καποια test drive μπορω να συμφωνησω με τον drdino για το lag του
160αρι scirocco μεχρι τις στροφες που αναφερει, το οποιο με ενδιαφερει αρκετα και ειναι πιο καλορυθμισμενο σε σχεση με το GT αλλα με απογοητευσε η ποιοτητα της λειτουργιας του γενικα, και στο αναλογο topic **ειχα εκφρασει τον θαυμασμο μου για τον 1.8 / 160 **ευχομενος στο κοντινο μελλον να τοποθετηθει.
Επισης απο συντομη γνωριμια με Golf GTI V αν και με ικανοποιησε η δυναμη του σε ολο το φασμα των στροφων η υστερηση που ειχε αν και ελαχιστη, παρολα αυτα ειναι υπαρκτη.
Αρα μην εκθειαζουμε τοσο πολυ τα υπερτροφοδοτουμενα...
Ειναι συνηθως best value for money για τους ιππους που βγαζουν, προσφερουν αρκετη ροπη και αποτελεσματικοτητα, αλλα στερουνται
τον εντονο χαρακτηρα ενος καλου ατμοσφαιρικου (οχι μονο σε ηχο αλλα και σε ισορροπημενη λειτουργια) ακομα και αν αυτος θυμιζει Αμερικανικο σε επιπεδο αποδοσης/λίτρο. -
Εγω δεν μπορω να καταλαβω παντως που βλεπετε αμερικανια στους ιππους/λιτρο στο S5. Βγαζει 85,3 ιππους / λιτρο τη στιγμη που ολοι θεωρουσαμε (και ακομα θεωρουμε) το 16V Rallye με 76,9 ιππους/ λιτρο μια πολυ καλη ατμοσφαιρικη αποδοση. Να λεγαμε για 50-60 ιππους / λιτρο να το καταλαβω αλλα δεν σημαινει οτι ατμοσφαιρικο μοτερ με κατω απο 100 ιππους/ λιτρο ειναι και αμερικανια... Μην τρελαθουμε τελειως.
-
Είναι γνωστή η αντιπάθεια του ΚιουσηςΒιτες για τα ατμοσφαιρικά ρε συ. Αν δεν έχει σαλιγκάρι=δεν πάει, αξίωμα, δεν θέλει καν απόδειξη.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
θα προτιμούσα έναν στροφαριστό V6 ή έναν ροπάτο V8 any day!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χαιρομαι που υπαρχει καποιος που εχει επισης προσωπικη εμπειρια με το S5,(ακομα πιο εντονη απο την δικη μου μιας και ηταν απο την θεση του οδηγου) και
αναγνωριζει γενικως την υπεροχη των ατμοσφαιρικων κινητηρων...φίλε επειδή το ρίξαμε στα περιβαλλοντικά μέτρα δεν σημαίνει ότι πρέπει μερικοί ανενημέρωτοι να μειώνουν τους πραγματικά δυνατούς κινητήρες. Μήπως στο Le Mans ή στην Formula 1 κάνουν λάθος και θα έπρεπε να μην δοκιμάζουν ανά δεκαετία περίπου, V12, V10, V8 αλλά δίλιτρους τούρμπο από σκόντα οκτάβια??? έχω ακούσει 400 με 500 άλογα βγάζουν... γιατί όχι να τους πάνε στα 800 με 1000 και να τρέχουν από το γκαράζ του σπιτιού τους στο γκαράζ της σκόντα για επισκευή κάθε μέρα!?! όχι ότι μερικά πειραγμένα κάνουν κ τίποτε άλλο, μετά από κάθε κόντρα πάνε συνεργείο!
Υ.Γ.: δεν έχω τίποτα απολύτως με τα σκόντα. Με τα 300, 400, 600, 700 και άλλα άλογα που φυτρώνουν στο δρόμο καθημερινά λες και έχουμε εκατομύρια να ξοδεύουμε έχω. Γιατί μερικοί νομίζουν ότι μπορούν με 2, 3 χιλιάρικα να φτιάξουν Ferrari!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι γνωστή η αντιπάθεια του ΚιουσηςΒιτες για τα ατμοσφαιρικά ρε συ. Αν δεν έχει σαλιγκάρι=δεν πάει, αξίωμα, δεν θέλει καν απόδειξη.ναι ετσι πιστευω πανω κατω, αλλα θα ξαναπω κατι που χα πει παλιοτερα.
Δε μου αρεσει να μειωνουν τα κυβικα, προτιμω αυτα που υπαρχουν να τουρμπιζονται( οι πιεσεις να παραμενουν ηρεμες ) και γενικα θεωρω 'πιο σωστη' τη συγκριση ενος τουρμπατου και ενος ατμοσφαιρικου ιδιων παντα κυβικων.εκει φαινονται τα ωφελη του τουρμπο.οταν μειωσεις τα κυβικα σιγουρα θα χασεις καπου
-
Είναι γνωστή η αντιπάθεια του ΚιουσηςΒιτες για τα ατμοσφαιρικά ρε συ. Αν δεν έχει σαλιγκάρι=δεν πάει, αξίωμα, δεν θέλει καν απόδειξη.
ναι ετσι πιστευω πανω κατω, αλλα θα ξαναπω κατι που χα πει παλιοτερα.
Δε μου αρεσει να μειωνουν τα κυβικα, προτιμω αυτα που υπαρχουν να τουρμπιζονται( οι πιεσεις να παραμενουν ηρεμες ) και γενικα θεωρω 'πιο σωστη' τη συγκριση ενος τουρμπατου και ενος ατμοσφαιρικου ιδιων παντα κυβικων.εκει φαινονται τα ωφελη του τουρμπο.οταν μειωσεις τα κυβικα σιγουρα θα χασεις καπου
Mε αλλα λογια ν' αγαπιομαστε...
Η Audi πηρε τον 4.2 του βαζει δυο τουρμπο και εχουμε το νεο RS5. (κατι που επικροτω))
Eσυ αντιθετα υποστηριζεις οτι θα ειναι καλυτερο που αντικαθιστα αντιστοιχα τον
4.2 του S5 με τον 3.0Tfsi με κομπρεσσορα.
Πιο πανω λες οτι δεν σου αρεσει να μειωνουν τα κυβικα...
Τελος το να θεωρεις 'σωστη' συγκριση σε ιδια κυβικα εκατοστα αλλα με τον ενα κινητηρα
ατμοσφαιρικο και τον αλλο υπερτροφοδοτουμενο, ειναι σαν να κλεβεις εκκλησια.
Δικαιη συγκριση ειναι να αντιπαραθετεις ιδιας ιπποδυναμης αυτοκινητα σε παρομοιο κοστος,
εστω και αν στην χωρα μας οι φορολογικοι νομοι δυσκολευουν αυτες τις περιπτωσεις... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δικαιη συγκριση ειναι να αντιπαραθετεις ιδιας ιπποδυναμης αυτοκινητα σε παρομοιο κοστος,
εστω και αν στην χωρα μας οι φορολογικοι νομοι δυσκολευουν αυτες τις περιπτωσεις...ακομα και αυτη η συγκριση ειναι χαμενη.Εσυ θα μου πεις οτι θα χασεις σε λειτουργια κινητηρα(το οποιο μαλλον τεινει να γινει κατι σα το 'παθος' και την 'αισθηση') και γω θα σου οτι θα κερδισεις σε βαρος, κατανομη βαρους και καταναλωση(ειδικα εκει, θα γλιτωσεις τα κερατα σου,οσο πλουσιος και αν εισαι).
Επισης κερδιζεις σε ροπη, σε γραμμικοτητα ροπης ,σε διαρκεια ροπης..το πως συγκρινουμε κινητηρες ειναι πολυ σχετικο, απλα εξεφρασα μια προσωπικη γνωμη και τονισα οτι δεν ειμαι λατρης και των παρα πολυ χαμηλων κυβικων(βλεπε golf gt).
ασχετο,ο 3.0Tfsi γιατι λες πως θα ναι κομπρεσσορατος???εγω για μονό τουρμπο ειχα ακουσει, γιατι να βαλουν κομπρεσσορα???απο που κι ως πού???
-
εστω και αν στην χωρα μας οι φορολογικοι νομοι δυσκολευουν αυτες τις περιπτωσεις...ακομα και αυτη η συγκριση ειναι χαμενη.Εσυ θα μου πεις οτι θα χασεις σε λειτουργια κινητηρα(το οποιο μαλλον τεινει να γινει κατι σα το 'παθος' και την 'αισθηση') και γω θα σου οτι θα κερδισεις σε βαρος, κατανομη βαρους και καταναλωση(ειδικα εκει, θα γλιτωσεις τα κερατα σου,οσο πλουσιος και αν εισαι).
Επισης κερδιζεις σε ροπη, σε γραμμικοτητα ροπης ,σε διαρκεια ροπης..το πως συγκρινουμε κινητηρες ειναι πολυ σχετικο, απλα εξεφρασα μια προσωπικη γνωμη και τονισα οτι δεν ειμαι λατρης και των παρα πολυ χαμηλων κυβικων(βλεπε golf gt).
ασχετο,ο 3.0Tfsi γιατι λες πως θα ναι κομπρεσσορατος???εγω για μονό τουρμπο ειχα ακουσει, γιατι να βαλουν κομπρεσσορα???απο που κι ως πού???
Για τα πολυ χαμηλα κυβικα θα συμφωνησω απολυτα οσον αφορα τον twincharger.
Κατα τα αλλα ο 1.4/122 σε test drive μου αφησε εκπληκτικες εντυπωσεις ιδιαιτερα
για την περιπτωση καποιου που δεν κυνηγιεται σε φαναρια αλλα θελει ενα σβελτο
και με μικρη καταναλωση αυτοκινητο.
Απο εκει και περα ο 1.8/160-170 θεωρω οτι ειναι ισως ο ιδανικοτερος κινητηρας του group
με γεματη και ποιοτικη λειτουργια, ειδικα για το φορολογικο συστημα της χωρας μας, και
οσους δεν μπορουν να φτασουν οικονομικα στο επισης πολυ καλο 2.0Tfsi.
Ο 3.0Tfsi παρολο που με την ονομασια, παραπεμπει σε τουρμπο με την ενδειξη Τ θα εχει κομπρεσσορα, γιατι συμφωνα με εντατικες δοκιμες που εκανε η Audi, εκρινε καλυτερη
την χρηση του για τον συγκεκριμενο κινητηρα.
Συμφωνα μετα λεγομενα δημοσιογραφου των 4Τ σε γνωριμια με το S4 ,'η αποδοση της
δυναμης δεν παρουσιαζει κανενα ξεσπασμα, καθως δεν εχει την 'εκρηξη' μιας τουρμπινας στις χαμηλες στροφες, αλλα ανεβαζει πολυ ομαλα ειναι γεματος στις μεσαιες και συνεχιζει ακαθεκτος κατι που φαινεται απο την σταθεροποιημενη μεγιστη ισχυ για 1.500σ.α.λ πριν τον κοφτη'.
Τωρα τα συμπερασματα δικα σου... -
Αν και φερνει αρκετα στο Α4 cabrio...
http://carscoop.blogspot.com/2008/12/20 ... -high.html' target='_blank' target='_blank -
Ωραιο ειναι αλλα BRING THE V8 BACK!
-
Καλησπερα. Εχει κανείς την εμπειρία ή τουλάχιστον πληροφορίες σχετικά με την οδική συμπεριφορά του 2.0 TFSI quattro (coupe)? Επίσης το Audi Drive Select αξιζει?
-
Ο χρήστης SOKATSA έγραψε:
Καλησπερα. Εχει κανείς την εμπειρία ή τουλάχιστον πληροφορίες σχετικά με την οδική συμπεριφορά του 2.0 TFSI quattro (coupe)? Επίσης το Audi Drive Select αξιζει?Μπορείς να βάλεις την sport ανάρτηση χωρίς Drive Select? Aν ναι εγω αυτό θα έκανα και θα απέφευγα τα ηλεκτρονικά.
Πριν το πάρεις να δεις καλά το κάθισμα γιατί στο A5 ενός γνωστού μου διαμαρτύρεται ότι η ρύθμιση μέσης τελείως μαζεμένη μένει λίγο πιο έξω από τον λοιπό φορέα του καθίσματος και τον ενοχλεί. Φαίνεται και οπτικά στο κάθισμα να εξέχει στο βαθμό που του έιπα να πάει να τσεκάρει μήπως δεν πάει κάτι καλά με το κάθισμα -
Ο χρήστης gmer έγραψε:
... Αυτό που πιστεύω πως χρειάζεται το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερες ζάντες (το δικό μου έχει 17')** για να βελτιωθεί η οδηγική του συμπεριφορά**. ...Πως θα επιτευχθεί αυτό?
Κράτα τις 17άρες στο αυτοκίνητο.
-
Πάρε τα αυτοκίνητο με 17άρια αλλά σίγουρα με sport ανάρτηση και θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το crusing όσο και από το στρίβειν.
Το πιο δύσκολο από όλα θα είναι να σώσεις το δίπλωμα σου -
Δεν έχει καλό ιστορικό η AUDI με τα ηλεκτρονικά? Θεωρώ ότι η sport ανάρτηση σκέτη θα είναι σκληρή για τους ανώμαλους ελληνικούς δρόμους που είναι γεμάτοι λακούβες αλλά το drive select σου δίνει τη δυνατότητα της comfort ανάρτησης.
Σχετικά με το κάθισμα δεν το έχω προσέξει. Σκοπεύω όμως να βάλω sport καθίσματα. Ο φίλος σου έχει τα κανονικά?
Τέλος η αυξομείωση των στροφών συνεχίζει να υφίσταται? -
Δεν έχει καλό ιστορικό η AUDI με τα ηλεκτρονικά? Θεωρώ ότι η sport ανάρτηση σκέτη θα είναι σκληρή για τους ανώμαλους ελληνικούς δρόμους που είναι γεμάτοι λακούβες αλλά το drive select σου δίνει τη δυνατότητα της comfort ανάρτησης.
Σχετικά με το κάθισμα δεν το έχω προσέξει. Σκοπεύω όμως να βάλω sport καθίσματα. Ο φίλος σου έχει τα κανονικά?
Τέλος η αυξομείωση των στροφών συνεχίζει να υφίσταται?Δεν έχουν πρόβλημα τα ηλεκτρονικά.
Τα sport έχει.
Είναι λίγο σκληρή η sport ανάρτηση αλλά όχι τίποτα το τραγικό
Γι αυξομείωση στροφών δεν ξέρω.Διάβασε και εδώ λίγο...
http://forums.audiworld.com/forumdisplay.php?f=125εγω πριν πάρω Audi είχα ψάξει αρκετά τους φίλους από Αμερική.
Επίσης πάρε προσφορές από 3 audi dealers στην Αθηνα και πίεζε για τιμή λέγοντας στα ίσια ότι έχω καλύτερη προσφορά για τον ίδιο εξοπλισμό -
http://www.thisismoney.co.uk/bargains-a ... e_id=53949
Στην Αγγλία το Α5 βγήκε τελευταίο στην αξιοπιστία. Μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο για την ελληνική πραγματικότητα? Είναι πιθανό στα νέας κατασκευής οχήματα να έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα φταίνε γι αυτή τη τελευταία θέση?
Ευχαριστώ. -
http://www.thisismoney.co.uk/bargains-and-rip-offs/motoring/article.html?in_article_id=488819&in_page_id=53949Στην Αγγλία το Α5 βγήκε τελευταίο στην αξιοπιστία. Μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο για την ελληνική πραγματικότητα? Είναι πιθανό στα νέας κατασκευής οχήματα να έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα φταίνε γι αυτή τη τελευταία θέση?
Ευχαριστώ.εντυπωσιακα αποτελεσματα....
τουλαχιστον ειναι πολυ φθηνο στην Ελλαδα... -
Συμπλήρωσα 1300 χμ με το Audi A5 sportback 2.0T 180 PS.Ηρθε η ώρα να γράψω τις πρώτες εντυπώσεις μου. Σε μερικά σημεία θα γράψω τα σχόλια μου σε σχέση με την 525i E 60 f/l που οδηγώ επίσης.
Σε γενικές γραμμές το αυτοκίνητο μου αρέσει παρά πολύ.Κατα τη γνωμη μου συνδυαζει μια πιο σπορ γραμμή με μεγάλη πρακτικότητα .Το αμάξι μου άρεσε πολύ από τη πρώτη στιγμή που βγηκε εδώ και ένα χρόνο περίπου.
Αρχίζοντας από το εσωτερικό ,θα έλεγα ότι η ποιότητα είναι άψογη και η προσοχή στη λεπτομέρεια εμφανής. Υπάρχουν πάρα πολλοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροπράγματα ,μπουκάλια κτλ. Ιδιαίτερα τη νύχτα το εσωτερικό είναι πολύ ενυπωσιακο.Το πακέτο φωτισμού , που περιλαμβάνει ακόμα και φωτιζόμενες χειρολαβές εσωτερικά είναι και εντυπωσιακό και πρακτικό. Η θέση οδήγησης είναι αψογη,καθεσαι σχετικά χαμηλά και χωμενος,αν και θα ήθελα λίγο μικρότερη τη διαδρομή του συμπλεκτη.Μεγαλο ατού του αυτοκινήτου είναι ο χώρος αποσκευων.Ειναι μεγάλος κανονικού σχήματος και με δυο μεγάλες εσοχές στο πλάι οι οποίες χωράνε πάρα πολλά πράγματα εργαλεία κτλ.Η πέμπτη πόρτα είναι τεράστια και το άνοιγμα της πολύ μεγαλο.Ετσι φορτώνεις ακόμα και μεγάλες σε όγκο αποσκευές πανευκολα.Οταν πέσουν τα πίσω καθίσματα δε, χωράει τα παντα.Πρακτικοι είναι και οι κρίκοι στερέωσης και τα γαντζακια που υπαρχουν.Πολυ πρακτικό και το ηλεκτρικό χειροφρενο,αν και θα μπορούσε να ενεργοποιείται μόνο του όταν σβήνει το μοτερ.Λυνεται αυτόματα μόλις ξεκινάς βεβαια,αρκει να φοράς ζώνη.
Όσον αφορά την αναρτηση.Ειναι αρκετά σφικτή και ελέγχει άψογα τις κινήσεις του αυτοκινητου.Πιστευω καλλίτερα από ότι στη 5αρα η οποία μου φαίνεται πιο μαλακή και με μεγαλύτερες κλίσεις στις στροφες.Ειδικοτερα σε καμπές με πολλά χαω το Α5 στριβεί σαν τρενο.Πρεπει να κοιτάς συνέχεια το κοντερ,το ηλεκτρονικό γιατί με το αναλογικό μπερδεύομαι, για να καταλάβεις πόσο πας.Σε κλειστές διαδρομές δεν το έχω πιέσει πάρα πολύ αλλά στο κόμβο του ΣΕΦ έδειξε πολύ θετικά δειγματα.Βασικα νιώθεις ότι στρίβει με μια ανάλαφρη αίσθηση την οποία είχα ξανασυναντήσει μόνο στην 159 που είχα οδηγήσει παλιότερα .Η άνεση όμως είναι οριακή τολμώ να πω.Ειδικα όσον αφορά το πίσω αξονα.Ευτυχως που δε το πήρα με 18αρες.Εκει η 5αρα(φοράει 16αρες με τη βασική ανάρτηση) έχει το πάνω χέρι..
Το τιμόνι εγω το βρήκα αρκετά καλο.Ειναι πολύ ελαφρύ σε μικρές ταχύτητες και βαραίνει αισθητά οσο ανεβαίνουν τα χιλιομετρα.Σιγουρα δεν είναι σαν της 5αρας,αλλα με τη διαφορά να μην είναι και τεράστια.
Όσον αφορά τον κινητήρα .Είμαι ακόμα στο στρώσιμο βέβαια αλλά φαίνεται ότι έχει αρκετή δύναμη και πάρα πολύ ροπη.Πρακτικα μόλις περάσεις τις 1700σαλ το αυτοκίνητο τραβάει δυνατά ακόμα και με 6η η οποία είναι πολύ μακρια.Νιωθω κάποια υστέρηση κάτω από τις 1400 σαλ και το ηλεκτρικό γκάζι αργεί λιγάκι ,αν και δεν έχει σχέση με την καθυστέρηση του Ibiza λχ…Τη γραμμικοτητα και την ομαλότητα του εξακύλινδρου της 5αρας δεν την έχει βεβαια,οπου δεν υπάρχει καμία υστέρηση ακόμα και στις 1000 σαλ.
Η γενική μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 9,1 lt/100 km.
Αυτά προς το παρον.Θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις.
Audi A5 & S5