-
Πάω προχθές να βάλω βενζίνη στο corolla μου σε ένα βενζινάδικο shell στην ανατολική μεριά της Θεσσαλονίκης από όπου έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. (έχει φθηνή....και καλή βενζίνη και τέτοια.)
Δεν είχε ανάψει λαμπάκι. Μέχρι τότε το ρεκόρ γεμίσματος που είχα (με αναμμένο λαμπάκι για καμιά 10αρια χιλιόμετρα) ήταν 48lt.
Πάω με το σκεπτικό να βάλω καμιά 40-45lt και τελικά μου βάζει 49.32lt!!!!
Ρεκόρ χωρίς καν να ανάψει λαμπάκι.
Στη σχετική ερώτηση.....'ρε φίλε μήπως πετάει τη βενζίνη....τρέχει τίποτα....να γιατί εγώ δεν έχω ξαναβάλει τόσα let.'
Η απάντηση σε πρώτη φάση ήταν ότι έχω 60lt ρεζερβουάρ. Μετά από επιμονή μου ότι είναι 55lt. μου λέει 'εγώ ξέρω και τα γεμίζω τα corolla στο φουλ....όχι όπως κάτι άλλοι'
Πληρωσα και εφυγα.... εννοείτε ότι αν δεν είχα φουλάρει και του έλεγα 'βάλε 20Ε' όπως κάνει το 80% από εμάς ούτε που θα υποψιαζόμουν τίποτα.
Άλλος φίλος μου σε άλλο βενζινάδικο έχει παρατηρήσει ότι όταν πας για φουλ γέμισμα σου λέει να πας σε άλλη αντλία.
Ρε μήπως μας δουλεύουν ψηλό γαζί?!?!
Τα συμπερασματα δικα σας.
[/list] -
Πάω προχθές να βάλω βενζίνη στο corolla μου σε ένα βενζινάδικο shell στην ανατολική μεριά της Θεσσαλονίκης από όπου έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. (έχει φθηνή....και καλή βενζίνη και τέτοια.)
Δεν είχε ανάψει λαμπάκι. Μέχρι τότε το ρεκόρ γεμίσματος που είχα (με αναμμένο λαμπάκι για καμιά 10αρια χιλιόμετρα) ήταν 48lt.
Στη σχετική ερώτηση.....'ρε φίλε μήπως πετάει τη βενζίνη....τρέχει τίποτα....να γιατί εγώ δεν έχω ξαναβάλει τόσα let.'
Η απάντηση σε πρώτη φάση ήταν ότι έχω 60lt ρεζερβουάρ. Μετά από επιμονή μου ότι είναι 55lt. μου λέει 'εγώ ξέρω και τα γεμίζω τα corolla στο φουλ....όχι όπως κάτι άλλοι'
Πληρωσα και εφυγα.... εννοείτε ότι αν δεν είχα φουλάρει και του έλεγα 'βάλε 20Ε' όπως κάνει το 80% από εμάς ούτε που θα υποψιαζόμουν τίποτα.
Άλλος φίλος μου σε άλλο βενζινάδικο έχει παρατηρήσει ότι όταν πας για φουλ γέμισμα σου λέει να πας σε άλλη αντλία.
[/list] -
[/list] -
Στις corolleς μας εχουμε 55 λιτρα και το λαμπακι αναβει στα 7-10 λιτρα οποτε +49 που εβαλες μαλλον σε εκλεψε αρκετα.... Ευτυχως στο βενζιναδικο που παω μου φαινεται οτι βαζει περισσοτερο απότι τον πληρωνω!!!
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
[/list]Ωραίο αυτό, άλλη αντλία για φουλαρισμα! Εμένα πάντως το corolla έχει 50λιτρα ρεζερβουαρ (είναι η Ε111) και δεν μου έχει τύχει ποτέ να γεμίσει πάνω από 47 λίτρα (το αφήνω καμιά φορά να πιάσει πάτο). Λέτε να το δω καμιά φορά να γεμίζει με πάνω από 50 λίτρα?
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
'εγώ ξέρω και τα γεμίζω τα corolla στο φουλ....όχι όπως κάτι άλλοι' -
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
'εγώ ξέρω και τα γεμίζω τα corolla στο φουλ....όχι όπως κάτι άλλοι'Και εγώ θα σε πληρώσω όπως ξέρω (και θέλω) εγώ και όχι όπως κάτι άλλοι, έπρεπε να πεις... Αλλιώς τηλέφωνο την αστυνομία...
-
Έτοιμος ήμουν να κάνω Κανά σκηνικό στο βενζινάδικο.
Ξέρω εγώ να πάρω την προστασία καταναλωτή ή Κανά μπουκάλι νερό να το γεμίσω να δω πόσο θα γράψει.
Έχω όμως και μια κακή εμπειρία από το παλιό μου αμάξι (nissan almera) στο οποίο έβαζα πάντα βενζίνη όταν άναβε το λαμπάκι. Μια μέρα μετά από 170.000χλμ το λαμπάκι δεν άναψε....και εγώ έμεινα από βενζίνη!!!!
Σκέφτηκα μέσα μου ότι μπορεί μια στο εκατομμύριο να χάλασε το λαμπάκι ΞΑΝΑ!! (όποιος καεί στη φωτιά φυσάει και το γιαούρτι) (30.000χλμ έχω....) αν είναι έτσι θα βγάλω και το όνομα ότι χαλάω τα λαμπάκια της βενζίνης από τα αμάξια!
Τελικά αποφάσισα να πληρώσω και να μην ξαναπατίσω.
-
ε μα και συ στο λαμπάκι τι περιμένεις αφού σου φωνάζει το καημένο 'τελειώνωωωωωω, γέμισε μεεεε'
και πες σ'αυτούς που σου λεγαν για το τάδε βενζινάδικο ότι είναι κορόιδα
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ευτυχως στο βενζιναδικο που παω μου φαινεται οτι βαζει περισσοτερο απότι τον πληρωνω!!!που ειπαμε πως φουλάρεις;;;;;
Μια φορά επέστρεφα Αθήνα απο Αλεξανδρούπολη και στο ύψος των Τεμπών πήγαινα με τις αναθυμιάσεις. Σταμάτησα για βενζίνη σε ένα ΕΚΟ. Το ibiza παίρνει 45lt και ο τύπος μου έβαλε 48 lt!!! Tου λέω μήπως χάνει η αντλία? Το αμαξι μου παιρνει 45lt, και μου απαντάει 'σου γέμισα και τη ρεζέρβα'
Σε γνωστο που έχει 45αρι ντεπόζιτο του είχαν βάλει 55 lt!!!
Δυστυχώς μονο αμα φουλάρεις μπορεις να τους πάρεις χαμπάρι.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Μια φορά επέστρεφα Αθήνα απο Αλεξανδρούπολη και στο ύψος των Τεμπών πήγαινα με τις αναθυμιάσεις. Σταμάτησα για βενζίνη σε ένα ΕΚΟ. Το ibiza παίρνει 45lt και ο τύπος μου έβαλε 48 lt!!! Tου λέω μήπως χάνει η αντλία? Το αμαξι μου παιρνει 45lt, και μου απαντάει 'σου γέμισα και τη ρεζέρβα'Αυτή η μικρή διαφορά προς τα πάνω είναι απολύτως λογική καθώς κατα το γέμισμα στο βενζινάδικο δεν γεμίζει μόνο το τεπόζιτο αλλά και ο λαιμός, δηλαδή ο σωλήνας που ξεκινάει απο την τάπα της βενζίνης και καταλήγει στο τεπόζιτο.
Η διαφορά των 10 λίτρων του φίλου σου όμως είναι υπερβολική.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Ευτυχως στο βενζιναδικο που παω μου φαινεται οτι βαζει περισσοτερο απότι τον πληρωνω!!!
που ειπαμε πως φουλάρεις;;;;;
Μια φορά επέστρεφα Αθήνα απο Αλεξανδρούπολη και στο ύψος των Τεμπών πήγαινα με τις αναθυμιάσεις. Σταμάτησα για βενζίνη σε ένα ΕΚΟ. Το ibiza παίρνει 45lt και ο τύπος μου έβαλε 48 lt!!! Tου λέω μήπως χάνει η αντλία? Το αμαξι μου παιρνει 45lt, και μου απαντάει 'σου γέμισα και τη ρεζέρβα'
Σε γνωστο που έχει 45αρι ντεπόζιτο του είχαν βάλει 55 lt!!!
Δυστυχώς μονο αμα φουλάρεις μπορεις να τους πάρεις χαμπάρι.
Η ρεζερβα ρε παιδια τι ακριβως ειναι; Ολο το ακουω... Παντως νομιζω οτι περιλαμβανεται παντα και η ρεζερβα στο συνολο.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Η ρεζερβα ρε παιδια τι ακριβως ειναι; Ολο το ακουω... Παντως νομιζω οτι περιλαμβανεται παντα και η ρεζερβα στο συνολο.Η ρεζέρβα δέν είναι κάποιο δεύτερο τεπόζιτο. Λειτουργεί ως εξής: υπάρχουν δύο σωληνάκια που τραβάνε βενζίνη στο τεπόζιτο, το κανονικό και αυτό της ρεζέρβας. Το κανονικό είναι λίγο πιο κοντό, επομένως δέν μπορεί να ρουφήξει όλο το καύσιμο. Αυτό της ρεζέρβας είναι πιό μακρύ και φτάνει μέχρι τον πάτο.
Απο ένα διακόπτη σαν αυτόν
μπορείς να επιλέξεις απο πιό σωληνάκι θα τραβάει βενζίνη.Ρεζέρβα είχαν κάποια παλιά αυτοκίνητα που δεν είχαν δείκτη βενζίνης στον πίνακα οργάνων και σχεδόν όλα τα μηχανάκια(καινούρια και παλιά). Όταν αρχίσει το αυτοκίνητο να κάνει διακοπές, το γυρνάς στη ρεζέρβα και έχεις καύσιμο για 20-30 χιλιόμετρα ακόμα.
Η μέγιστη πίκρα: Αρχίζει να κάνει διακοπές, γυρίζεις τον διακόπτη και διαπιστώνεις οτι ήταν ήδη στη ρεζέρβα
-
Ταξίδευα με εταιρικό αυτοκίνητο Αθήνα-Πάτρα, μή δίνοντας σημασία στο δείκτη της βενζίνας διαπιστώνω στον ισθμό πως ταξιδεύω με το λαμπάκι - υπήρχε και αντίστοιχο ηχητικό σήμα.
Στα εταιρικά αυτοκίνητα βάζουμε βενζίνα μόνο από BP με τη χρήση μιας κάρτας.
Βρίσκω βενζινάδικο BP στο Δερβένι ~ 60 χλμ από τη στιγμή που άναψε το λαμπάκι - λογικά πηγαινα χωρίς καθούλου καύσιμα.
Ο μεγάλος μου γεμίζει με 62 lt !!!
Στην εκπληκτη αντίδρασή μου 'πολύ μεγάλο ρεζερβουάρ έχει ' μου απαντά
ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ !
Το αυτοκίνητο ήταν ένα ibiza 1400. -
Ηταν το Ibiza Corporate Edition!
Στο manual λεει οτι το ντεπόζιτο ειναι 45 lt, και το λαμπάκι ανάβει οταν έχουν μείνει 7lt, (δηλαδη σε ταξιδι εχεις περίπου 100 klm)
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Ηταν το Ibiza Corporate Edition!Στο manual λεει οτι το ντεπόζιτο ειναι 45 lt, και το λαμπάκι ανάβει οταν έχουν μείνει 7lt, (δηλαδη σε ταξιδι εχεις περίπου 100 klm)
Το βυτιοφόρο ibiza
-
παιδιά υπάρχει λύση αν πιστεύετε οτι σας κλέβουν.
Εχουν ενα κουβά/ντεποζίτο/μεζούρα περιπου 5 λίτρα σφραγισμένο απο το κράτος ΟΛΑ τα βενζινάδικα. Αν πιστευέτε οτι σας κλέβουν του λές, βγάλε την μεζούρα να δούμε ποσο γεμίζει. Εχουν ένα όριο +/- 5 γραμμές. Αν όχι το 100 επι τόπου και μηνύση..
-
Το θέμα είναι αν έχεις όρεξη και θες να δώσεις συνέχεια και φωνάξεις το 100.
- θα έρθει το 100 ή θα δηλώσει απασχολημένο με άλλα σοβαρότερα...?
- αν έρθει σκοπεύει να κάνει τίποτα ή απλά να με καθησυχάσει?
- μπορεί να κάνει κάτι? Μπορεί δηλαδή να διαπιστώσει κάτι? Είναι δουλειά του 100 να μετράει σφραγισμένα μπιτόνια? Δηλαδή ανήκει στις αρμοδιότητές του?
- πόσο εύκολο είναι ο βενζινάς να επαναφέρει τον μετρητή στο σωστό? Αν είναι θέμα ενός μυστικού διακόπτη η αστυνομία-έλεγχος θα τα βρει όλα εντάξει και εγώ θα έχω χάσει την ώρα μου, η αστυνομία με βρίζει και με λέει υποχόνδριο και ο βενζινάς γελάει μαζί μου με νόημα και εγώ νιώθω κερατάς και δαρμένος!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
παιδιά υπάρχει λύση αν πιστεύετε οτι σας κλέβουν.Εχουν ενα κουβά/ντεποζίτο/μεζούρα περιπου 5 λίτρα σφραγισμένο απο το κράτος ΟΛΑ τα βενζινάδικα. Αν πιστευέτε οτι σας κλέβουν του λές, βγάλε την μεζούρα να δούμε ποσο γεμίζει. Εχουν ένα όριο +/- 5 γραμμές. Αν όχι το 100 επι τόπου και μηνύση..
ομολογω οτι αυτο δεν το ήξερα!!
-
οσο ζούμε μαθαίνουμε
Άμα βγάλει το βαρελάκι και δεν ειναι μεσα στα όρια του λάθους, την έχει βάψει ο μάγκας απο το Υπουργείο... ειναι πολλά τα ευρώ.. αρα μην ανησυχείς φίλε οτι θα βγείς και γδαρμένος
Φθηνή βενζίνη με ακριβές αντλίες!