-
Θα ήθελα κάποιος να μου δώσει τα φώτα του.
Εργάζομαι σε μια εταιρει 6 μήνες με σύμβαση που λήγει στα τελη του Δεκέμβρη.
-
Πόσες μέρες άδειας δικαιούμαι για το ετος 2005? Αν δεν την πάρω την άδεια και υποτεθεί ότι δεν μου ανανεωσουν τη συμβαση, θα την πληρωθώ φεύγοντας?
-
Με το ΄δωρο Χριστουγεννων τι γίνεται; Δικαιούμαι;;
-
-
-
Πόσες μέρες άδειας δικαιούμαι για το ετος 2005? Αν δεν την πάρω την άδεια και υποτεθεί ότι δεν μου ανανεωσουν τη συμβαση, θα την πληρωθώ φεύγοντας?
-
-
-
-
-
-
-
Νόμος 3302/2004 (αρχείο pdf).
Δεν ξεκαθαρίζει αν αναφέρεται και σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, αλλά λογικά αφού δεν διακρίνει αναφέρεται και σ'αυτές. -
Ok σχετικά με την άδεια μαλλον δικαουμαι σχεδον 10 μερες. Με το δώρο τι γίνετε γνωρίζει κανενας;
-
Το δικαιούσαι, αλλά μάλλον μειωμένο (εξαρτάται από το πότε ξεκίνησες να εργάζεσαι).
Δες ενδεικτικά εδώ:
http://www.e-forologia.gr/show.php?doc= ... l=freebank
http://www.esee.gr/el/Forologia/Ergatik ... nnon.shtml -
Χωρίς να κόβω το κεφάλι μου και με βάση όσα θυμάμαι,αν λήξει η εργασιακή σχέση χωρίς να εχεις πάρει την άδεια που δικαιούσαι την πληρώνεσαι με την μορφή αποζημίωσης.Ωστοσο στην περίπτωσή σου δεν νομίζω ότι δικαιούσαι άδεια,προυπόθεση νομίζω είναι η συμπλήρωση 1 χρόνου τουλάχιστον.Τέλος για το χριστουγεννιάτικο δώρο νομιζω ότι προυπόθεση είναι η εργασιακή σχέση να διήρκεσε από 1.5 εως 31/12 του ίδιου χρόνου.
-
To Θέμα με την αδεια το ξεκαθαρισα. Ειναι 1,6 μέρες για κάθε μηνα εργασίας.
Τωρα σχετικά με την άδεια από οσο κατάλαβα θα παρω κλασμα του μισθου (μικτού ή καθαρού ποσού) το οποιο το βρηκα σε ενα πίνακα και ειναι αναλογο των ημερων ποθυ εχω δουλεψει. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Θα ήθελα κάποιος να μου δώσει τα φώτα του.Εργάζομαι σε μια εταιρει 6 μήνες με σύμβαση που λήγει στα τελη του Δεκέμβρη.
-
-
1.Δικαιουσαι 12 ημερες αδεια (2 για καθε μηνα που δουλευεις) εφοσον δεν εχει παρελθει το προηγουμενο ημερολογιακο ετος...(συμφωνα με τα λεγομενα σου ληγει τελη Δεκεμβρη η συμβαση σου οποτε εισαι μεσα...).
2.Την αδεια ειτε ανανεωθει η συμβαση σου ειτε οχι πρεπει να την πληρωθεις αν δεν στην δωσουν εως 15 Δεκεμβριου.(βεβαια αν σου ανανεωσουν την συμβαση μπορουν -παρανομα-να στην δωσουν το νεο ετος).
3.Σαφεστατα και δικαιουσαι δωρο Χριστουγεννων το οποιο ειναι κατι παραπανω απο το μισο του κανονικου...(συμφωνα με τους μηνες που δουλευεις). -
-
Σε ευχαριστώ πολύ!!
-
Ευρύς και φιλόξενος ο τίτλος «Εργασιακά και άλλα», άρα μπορούμε να προβληματιστούμε και για το παρακάτω εκτός από τα ενδιαφέροντα που γράφηκαν μέχρι τώρα.
Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο και αυτονόητο. Το δικαίωμα στην εργασία κατά τη διάρκεια απεργίας, δεν πρέπει να είναι λογικά εξίσου σεβαστό;
Δεν είναι λάθος οι απεργοί να εμποδίζουν τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να συμμετέχουν σε κάποια απεργία να εργαστούν;
Θέτω το ερώτημα, γιατί πέρα από την προφανή απάντηση ότι κανείς δεν μπορεί να εμποδίζει κάποιον να δουλέψει, ίσως το θέμα να έχει κι άλλες διαστάσεις που ενδεχομένως να αλλάξουν την απάντηση στο ερώτημα.Jacob
-
πιστεύω οτι είναι δικαίωμά σου να δουλέψεις την ημέρα που γίνετε απεργία, αλλιώς δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος της απεργίας αν δλδ είναι κάτι υποχρεωτικό δεν δείχνει τιποτε άλλο παρα την δύναμη των εργατοπατέρων.
-
Ο χρήστης ΑΣ έγραψε:
πιστεύω οτι είναι δικαίωμά σου να δουλέψεις την ημέρα που γίνετε απεργία, αλλιώς δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος της απεργίας αν δλδ είναι κάτι υποχρεωτικό δεν δείχνει τιποτε άλλο παρα την δύναμη των εργατοπατέρων.Ναι και όχι.
Αν σκέφτεσαι και ενεργείς ατομικά, δικαίωμά σου να δουλεύεις όποτε θέλεις και κανένας δε θα πρέπει να μπορεί να σε εμποδίσει σ'αυτό.
Αν όμως εκμεταλλεύεσαι τους συνδικαλιστές όποτε σε συμφέρει και όποτε όχι κάνεις τον κινέζο, τότε για μένα είναι μ@λακία.
Ή είσαι μέρος της πλειοψηφίας που δρα σύμφωνα με το τι θέλουν οι περισσότεροι, αρα και εσύ ακολουθείς αν έχεις αντίθετη άποψη, ή είσαι μόνος σου.. -
Να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα, τι γνώμη έχετε για τους συνδικαλιστές;
Τη δικιά μου θα την πω μετά. -
Να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα, τι γνώμη έχετε για τους συνδικαλιστές;
Τη δικιά μου θα την πω μετά.Toυς 'συνδικαλιστές' και το 'συνδικαλισμό' σαν έννοια;
Ή τους συνδικαλιστές όπως είναι και δρουν σήμερα; -
Να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα, τι γνώμη έχετε για τους συνδικαλιστές;Η γνωμη μου για τους σημερινους συνδικαλιστες ,** οχι τον συνδικαλισμο **ειναι..οτι προκειτε για απαισιους ελεεινους και τρισαθλιους επαγγελματιες τεμπελχαναδες ..... καλοβολεμενη με δογματικες αντιληψεις, τροχοπεδη σε οποιαδηποτε προσπαθεια αλλαγης οτιδηποτε ανεξαιρετος.
Τους συχαινομε.!
-
Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο και αυτονόητο. Το δικαίωμα στην εργασία κατά τη διάρκεια απεργίας, δεν πρέπει να είναι λογικά εξίσου σεβαστό;
Απολυτα...
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
Απολυτα...
Εκτος των συνδικαλιστων!!!
Τα καραγκιοζιλικια στην ΔΕΗ , τα ειδατε??? αυτα κανουν και σε αλλες απεργιες στην ΕΘΕΛ , στον ΟΤΕ ....φασιστες και τραμπουκοι ειναι.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τα καραγκιοζιλικια στην ΔΕΗ , τα ειδατε???
Τα ειδαμε δυστυχως....
Και σαν εργαζομενος στη ΔΕΗ δηλωνω οτι
**δεν υπαρχουν μεγαλυτερα τομαρια , πιο διεφθαρμενοι και ελεεινοι απο τους κηφηνες που ειναι διοικηση αυτη τη στιγμη στη ΓΕΝΟΠ.
Ειναι οτι χειροτερο υπαρχει ανεξαρτητα απο παραταξη.Το μονο που κανουν ειναι να λαμβανουν κομματικες εντολες, να ασχολοθνται με την προωθηση κινητων τηλεφωνων ταξιδιων και μαλιστα ενας απο αυτους το παιζει και νταβατζης σε Βουλγαρες..... ** -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τα καραγκιοζιλικια στην ΔΕΗ , τα ειδατε???
Τα ειδαμε δυστυχως....
Και σαν εργαζομενος στη ΔΕΗ δηλωνω οτι
**δεν υπαρχουν μεγαλυτερα τομαρια , πιο διεφθαρμενοι και ελεεινοι απο τους κηφηνες που ειναι διοικηση αυτη τη στιγμη στη ΓΕΝΟΠ.
Ειναι οτι χειροτερο υπαρχει ανεξαρτητα απο παραταξη.Το μονο που κανουν ειναι να λαμβανουν κομματικες εντολες, να ασχολοθνται με την προωθηση κινητων τηλεφωνων ταξιδιων και μαλιστα ενας απο αυτους το παιζει και νταβατζης σε Βουλγαρες..... **Δυστυχως οσο οι διοικησης των ΔΕΚΟ αλλα και οι συνδικαλιστες ειναι κομματικοποιημενες τα ιδια και χειροτερα θα γινονται....
Eργασιακά και άλλα