-
Οταν λες 2 ευρωκουπες εννοεις αυτες που κατακτησατε κοντρα στις πανισχυρες Βουπερταλ και Νεσελαντε στην εδρα σας; Κι εμεις αν ειμασταν χειροτερη ομαδα και παιζαμε στα Μιλκο καπ που πηρατε θα ειχαμε γεμισει απο δαυτες. Χεστηκαμε κιολας.
Σου μοιαζω για βαζελος ρε Ισαακ;Πριν πατε για αλλα συνεχιστε το μετρημα, στο 12 εχουμε μεινει;
Δεν καταλαβαινω: Η ομαδα που πηγε τον 1ο τελικο δεν ειχε κεντρικους Αμαριανακη, Θεοδωριδη; Γιατι να μην αναφερθω δηλαδης; Εσυ στην ομαδα αυτη δεν αναφερθηκες; Εδω ο Αρης πηρε 2 σοβαρους ξενους (Γκανεφ, Κονσταντινοφ) και σας πηρε το πρωταθλημα περιπατο με ομαδα Μητρουδη, Μελκα, Κουτσονικα (στα 55 λιμπερο) και τον αλλον που ξεχναω το ονομα του και τον πηρατε εσεις μετα. Κι υστερα μου μιλας για ποιοτητα. Αν θες ποιοτητα δες Ηρακλη. Τελος. Για τωρα μιλαμε, οχι το προκαμβριο.
Υστερα σημερα νομιζεις οτι υπαρχει ελληνικη ομαδα πλην του Ηρακλη που θα τερματιζε στο πανω μισο του Ιταλικου πρωταθληματος (αν επαιζε Α1); Ειδες τι εκανε ο βαζελος με την πανισχυρη (στο κεφαλι τους) Πιατσεντζα. Οσο και να θελετε να διαστρεβλωσετε την ιστορια δυο ιταλικες ειναι δυσκολοτερες απο μια, ενω η Μπελγκοροντ δεν εχει την παραμικρη σχεση με την ΤΣΣΚΑ των 90ς.
-
Στο ειπα οτι δε θα συμφωνησουμε αλλά...
Κατ' αρχην οι παικτες στους οποίους υποτιμητικα αναφερεσαι πηραν χαλκινο το '87 στο Γιουρο και ειχαν συμμετοχη σε 3 παγκοσμια από τα οποια στο τελευταιο ('94) ως 6οι. Παραλληλα επαιζαν σε ευρωπαικους τελικους με τον Ολυμπιακο και σαρωναν τα εντος εδρας. Οπως και να το κανουμε αφησαν μια ιστορια που ο Ηρα των δυο (2) εθνικών τιτλων εχει πολύ μελλον να φτασει.... Αν θυμαμαι καλά οι ιδιοι παικτες κερδιζαν ευκολα μια ομαδα που ειχε την τυχη την εποχη εκεινη στις ταξεις της ν' αγωνιζεται ενας Ντεσπειν if you know what i mean....
[στο μεταξυ συνεχιζεις να συγκρινεις πχ τον Αμαριανακη με τον Χοφ αντι πχ με τον Ο. Ερναντες ενω τονιζεις οτι ειναι αλλες γενιες Αποφασισε ]
Επειτα οι ιδιοι παικτες το σηκωναν σερι από το '87 μεχρι το '94 και η επόμενη φουρνια (πχ ο Ερναντες ή ο Βουγιεβιτς ) από το '98 μεχρι το '03 (με διαλειμμα το '02), οποτε και πηραμε τις ευρωκουπες, τις οποιες οσο κι υποτιμας κερδισαμε αποκλειοντας (ή αποκλειοντας αλλους που απέκλεισαν) κι αλλες ομαδες πλην αυτων που αναφερεις... Μην ξεχνας οτι ο φετινος ΠΑΟ (από τον οποίο σε δυναμικοτητα δεν απεχεις) αποκλειστηκε σε ενα αντιστοιχου επιπεδου ευρωκυπελλο και δεν πηρε τιποτα. Αν νομιζεις οτι εσυ την Πιατσεντζα θα την περναγες κανεις λάθος...
Αλλες οι εποχες, άλλες οι ομαδες, αλλά αφορισμοι του τυπου 'σιγα την ομαδα που επαιζε ο Φομιν' ειναι αστειοι IMHO. Ηταν ομαδες εξισου αξιολογες με την Μπελγκοροντ ή την Ντιναμο. Κυριαρχος ηταν τοτε ο Θρυλος και σεβαστος διεθνως. Ασε που αν ειχαμε την τυχη να παιξουμε εντος εδρας με μια ασημη (και μετρια) γαλλικη σε μεγαλο τελικο να εισαι σιγουρος οτι και μονο με την φανελα (την οποια ο Ηρα καλώς ή κακώς ΔΕΝ εχει) θα την κερδιζαμε ακομα και με την μετρια (αλλά και πολύ ατυχη ) φετινη ομαδα...Μπορει καποια στιγμη στο μελλον (αν και δεν το βλέπω) ο Ηρα να φτασει σε διαρκεια, τιτλους και ποιοτητα τον Ολυμπιακο (και το πρωτοποριακο βολευ που επαιζε καποια στιγμη). Μεχρι τοτε και ειδικα στο βολευ το να μιλάς για απατ-αιωνιους (τουλαχιστον στο... κοκκινο σκελος ) ειναι ιεροσυλια
Μην τα πάρεις τωρα, κουβεντα κανουμε και νιωθω και λίγο τυψεις γιατι μετα από τετοια πίκρα, κανεις δε θελει ν' ακουει το κοντο και το μακρυ του καθενος... Been there, done that
(αλλά κι εσενα βρε παιδί μου η άμυνά σου ειναι η επίθεση )
ΥΓ Μ' αρεσεις γιατι τον Α.Θεοδωρίδη που ηταν αντικειμενικα εξαιρετικος παικτης τον χλευαζεις, ενω το αταλαντο αδερφακι του τον Σοφοκλη τον γουσταρεις Παραδεξου το, τα γυαλια σου ειναι πιο μπλε απ' οτι τα δικα μου κοκκινα :twisted:
ΥΓ2 Η ενσταση μου, για να μην παρεξηγουμαι, δεν ειναι οτι ΤΩΡΑ εχεις καλυτερη ομαδα. Αυτο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Ειναι για το 'καλύτερη ελληνικη ( ) ομαδα ολων των εποχων' και το 'απατ-αιώνιοι' (ειπαμε στο ενα σκελος ), οποτε μην ξαναεμπλεξεις εποχες γεωλογικης ιστοριας -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Στο ειπα οτι δε θα συμφωνησουμε αλλά...Kαι; Κουβεντα κανουμε.
Κατ' αρχην οι παικτες στους οποίους υποτιμητικα αναφερεσαι πηραν χαλκινο το '87 στο Γιουρο και ειχαν συμμετοχη σε 3 παγκοσμια από τα οποια στο τελευταιο ('94) ως 6οι. Παραλληλα επαιζαν σε ευρωπαικους τελικους με τον Ολυμπιακο και σαρωναν τα εντος εδρας.
Δε θυμαμαι να αναφερρθηκα υποτιμητικα για καποιον. Απλα παγκοσμια κλαση απο ολους αυτους θεωρω μονο τους Τριανταφυλλιδη και Μουστακιδη. Οι υπολοιποι ηταν καλοι εως πολυ καλοι παικτες αλλα τα ματακια μου εχουν δει και καλυτερους. Μην κοιτας που τωρα το ματι μας εχει συνηθισει σε αλλο επιπεδο και δε μας κανουν εντυπωση.
Οπως και να το κανουμε αφησαν μια ιστορια που ο Ηρα των δυο (2) εθνικών τιτλων εχει πολύ μελλον να φτασει....
Παρομοιως και εσεις στο μπασκετ εχετε λιγοτερα πρωταθληματα απο τον Πανελληνιο. Αν σου το χρησιμοποιησει καποιος για επιχειρημα θα το βρεις αστειο. Ή μαλλον θα χαμογελασεις γιατι τον εκανες να ζηλεψει με την ομαδα σου και να ψαχνει για παλιες δαφνες. >Αν θυμαμαι καλά οι ιδιοι παικτες κερδιζαν ευκολα μια ομαδα που ειχε την τυχη την εποχη εκεινη στις ταξεις της ν' αγωνιζεται ενας Ντεσπειν if you know what i mean....
Ο el Diablo (που παρεπιπτοντως ισως ειναι το μεγαλυτερο ονομα παικτη που επαιξε ποτε σε ελληνικη ομαδα) ειχε σαν συμπαικτες τον Σπελετα, τον Καθαρειο, τον Σολκιδη, το Σοφο και τον Πασπαλα. Αντε και τον συμπαικτη του στην εθνικη Κουβας Βαντες. Υλικο Α2 με Ροναλντινιο δηλαδη.>Επειτα οι ιδιοι παικτες το σηκωναν σερι από το '87 μεχρι το '94 και η επόμενη φουρνια (πχ ο Ερναντες ή ο Βουγιεβιτς ) από το '98 μεχρι το '03 (με διαλειμμα το '02), οποτε και πηραμε τις ευρωκουπες, τις οποιες οσο κι υποτιμας κερδισαμε αποκλειοντας (ή αποκλειοντας αλλους που απέκλεισαν) κι αλλες ομαδες πλην αυτων που αναφερεις...
Εχεις αντιρρηση για τη δυναμικοτητα των εδω αντιπαλων σας; Τι ανακριβεια ειπα; Η Ορεστιαδα που εβγαινε 2η προ Ηρακλη επαιζε με Μπαεφ βρεφος, Μποζιδη, Αμαξοπουλο Ζελιασκοφ και Γκορτσανιουκ. Cool δεν θα την ελεγα υπερδυναμη. Για τις ευρωκουπες τωρα: Περσι αποκλεισατε τις: Παφο, Μπρτσκο, Ραμποτνισκι Σκοπιων, Ανκαρα, Ντουκλα Λιμπερετς και Νεσελαντε. Τις 3 τελευταιες τις εχουμε παιξει σε ομιλους του CL ουτε σετ δε χασαμε. Μην υπερβαλλουμε επαναλαμβανω.>Μην ξεχνας οτι ο φετινος ΠΑΟ (από τον οποίο σε δυναμικοτητα δεν απεχεις) αποκλειστηκε σε ενα αντιστοιχου επιπεδου ευρωκυπελλο και δεν πηρε τιποτα. Αν νομιζεις οτι εσυ την Πιατσεντζα θα την περναγες κανεις λάθος...
Εισαι ελευθερος να ζηλευεις οσο θελεις. Η πραξη εχει δειξει αλλα. Γιατι εχουμε 2 φορες αποκλεισει την πανισχυρη σε σχεση με την Πιατσεντζα, Λουμπε Ματσερατα και τις 2 φορες με νικη στην Ιταλια, τη μια μας κερδισε εδω την τελευταια αγωνιστικη του ομιλου που ειχε ηδη κριθει η προκριση επειδη ειχαμε κερδισει στον ιδιο ομιλο ΚΑΙ την αηττητη πλην Ηρακλη Μπελγκοροντ.
Αλλες οι εποχες, άλλες οι ομαδες, αλλά αφορισμοι του τυπου 'σιγα την ομαδα που επαιζε ο Φομιν' ειναι αστειοι IMHO Ηταν ομαδες εξισου αξιολογες με την Μπελγκοροντ ή την Ντιναμο.
Αστειο ειναι να λες 'η ομαδα που επαιξε ο Φομιν και η ομαδα που επαιξε ο Ντεσπέιν'. Οι ομαδες αυτες εκτος των παιχνιδιων με τον Ολυμπιακο τι αλλο πετυχαν; Μηπως τιποτα; >Κυριαρχος ηταν τοτε ο Θρυλος και σεβαστος διεθνως. Ασε που αν ειχαμε την τυχη να παιξουμε εντος εδρας με μια ασημη (και μετρια) γαλλικη σε μεγαλο τελικο να εισαι σιγουρος οτι και μονο με την φανελα (την οποια ο Ηρα καλώς ή κακώς ΔΕΝ εχει) θα την κερδιζαμε ακομα και με την μετρια (αλλά και πολύ ατυχη ) φετινη ομαδα... .
Αν η γιαγια μου ειχε αρχιδια θα ηταν παππους Το αν ηταν ασημη και μετρια η Τουρ το ειδατε απο πρωτο χερι φετος. Αλλο κατωτερη μας και αλλο μετρια. Η βαρια σας φανελλα παντως δε σας βοηθησε ιδιαιτερα τις τελευταιες δωδεκα περιπου φορες που μας βρηκατε ουτε προβλεπω να σας βοηθαει τις επομενες, αν οντως η ομαδα εχει σκοπο να 'παιξει' και για τις εσωτερικες διοργανωσεις.
Μην τα πάρεις τωρα, κουβεντα κανουμε και νιωθω και λίγο τυψεις γιατι μετα από τετοια πίκρα, κανεις δε θελει ν' ακουει το κοντο και το μακρυ του καθενος... Been there, done that
Καλα κανεις και τα λες, κουβεντα κανουμε. Αλλωστε το να προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι καποια καποτε ομαδα σας ηταν καλυτερη αυτου που βλεπεις τα τελευταια χρονια απο τον Ηρακλη, ειναι μια ικανοποιηση
ΥΓ Μ' αρεσεις γιατι τον Α.Θεοδωρίδη που ηταν αντικειμενικα εξαιρετικος παικτης τον χλευαζεις, ενω το αταλαντο αδερφακι του τον Σοφοκλη τον γουσταρεις Παραδεξου το, τα γυαλια σου ειναι πιο μπλε απ' οτι τα δικα μου κοκκινα :twisted:
Ισα, ισα! Το ειπα με την ακριβως αντιθετη ενοια! Βγηκαμε 2οι με το αγγουρι το Σοφο κεντρικο. Αυτο για το επιπεδο του ανταγωνισμου πηγαινε.
ΥΓ2 Η ενσταση μου, για να μην παρεξηγουμαι, δεν ειναι οτι ΤΩΡΑ εχεις καλυτερη ομαδα. Αυτο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Ειναι για το 'καλύτερη ελληνικη ( ) ομαδα ολων των εποχων' και το 'απατ-αιώνιοι' (ειπαμε στο ενα σκελος ), οποτε μην ξαναεμπλεξεις εποχες γεωλογικης ιστοριας
Και το αλλο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ αλλα ξυπνησε ο γαβρος μεσα σου και δε θες να το παραδεχτεις Και μια σαιζον φτανει για να χαρακτηρισεις ετσι μια ομαδα, η διαρκεια ειναι κατι ασχετο. Και ειδικα ο περσινος Ηρακλης ηταν οτι καλυτερο εχει πατησει σε ελληνικο γηπεδο. Οποιος ξερει, βλεπει
-
Κι αμα ειναι και 'γριά' τα βλέπει μπλε
Αυτο με τον Πανελληνιο ηταν αστοχο επειδη προκειται για αρχαια ιστορία κι οσο κι αν δε θες να το παραδεχτεις ο Θρυλος ηταν μεχρι και το 2003 πρωταθλητης. Επαναλαμβανω, πηρατε ΣΥΝΟΛΙΚΑ δυο (2) πρωταθλήματα. IMHO καλύτερη ομαδα ever ηταν ο θρυλος 1990-1994. Δεν ειναι και δεκαετια του πενηντα οπως ο Πανελληνιος. Την ειχα ηδη χασει την παρθενια μου και δεν ειμαι και τοοοοσο γερος Επειδη ξερω, πάντως, εβλεπα
Για τα αλλα, διαφωνω σε πολλά, αλλά επειδή: α) πρεπει ν' ανοιγω τα χαρτια μου και να ψαχνω (που σημαινει οτι πρεπει να περιμενω την Παρασκευη που θα γυρισω σπιτι...), β) εχει μπασκετ (τον ετερο και οριτζιναλ απατ-αιώνιο ) και γ) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σε πεισω οτι η αγαπημενη σου ομαδα (για την οποια ετρεχες στις Ιταλιες Μαρτιατικα) δεν ειναι η πιο ομορφη γκομενα στον κόσμο, θα μεινω προς το παρον στη διαφωνια και εν καιρω δεσμευομαι να προσκομισω στοιχεια.
Το μονο που θα σου πω ειναι οτι το φετος για μας δεν πιανεται (δε νομιζω ν' αμφιβαλλεις οτι με Μιλινκοβιτς, Μπερναρντι θα ημασταν ΑΛΛΗ ομαδα και τοτε θα την βλέπαμε την Τουρ και το 0-12... )
Α! Και ν' ασχοληθεις με τα Νομικα! Τετοιες σοφιστειες, ουτε η αδερφή μου στις αγωγές της δεν τις χρησιμοποιει:
Καλα κανεις και τα λες, κουβεντα κανουμε. Αλλωστε το να προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι καποια καποτε ομαδα σας ηταν καλυτερη αυτου που βλεπεις τα τελευταια χρονια απο τον Ηρακλη, ειναι μια ικανοποιηση
-
Χμμ, γιατί μου φαίνεται ότι και οι δύο έχετε δίκιο (in a way).
Εγώ (αν και όχι ειδικός στο βόλεϊ, αλλά το παρακολουθώ άλλοτε πιο στενά και άλλοτε από πιο μακρυά τα τελευταία 20 χρόνια) μπορεί και να συμφωνήσω με το greo στο επίπεδο βολει που παίζει ο Ηρακλής.
Αλλά κάνουμε το λάθος που κάνουμε σε όλες τις αντίστοιχες συγκρίσεις. ΔΕΝ υπάρχει καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Ο καθένας στην εποχή του και με τις εκάστοτε συνθήκες και τάσεις.
Θα συμφωνήσω βέβαια και με τον Χρήστο σχετικά με τα ψωμιά που θέλει ακόμα ο Ηρακλής...ΥΓ: Τι μου θυμίσατε τώρα; Ήμουν μέσα βέβαια στον τελικό με την Μεσατζέρο (όντως η μικτή κόσμου τότε). Ξεκινήσαμε όλο προσδοκίες αλλά ο τραυματισμός του Βίλντε κι αυτός ο Κίραλι (τι άμυνα ήταν αυτή που έβγαζε ρε παιδιά) μας έκοψαν το βήχα. Τον επόμενο χρόνο όμως τους καθαρίσαμε μέσα στην Ιταλία 3-0 (άσχετο αν το πήρε πάλι μετά)
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
ΥΓ: Τι μου θυμίσατε τώρα; Ήμουν μέσα βέβαια στον τελικό με την Μεσατζέρο (όντως η μικτή κόσμου τότε). Ξεκινήσαμε όλο προσδοκίες αλλά ο τραυματισμός του Βίλντε κι αυτός ο Κίραλι (τι άμυνα ήταν αυτή που έβγαζε ρε παιδιά) μας έκοψαν το βήχα. Τον επόμενο χρόνο όμως τους καθαρίσαμε μέσα στην Ιταλία 3-0 (άσχετο αν το πήρε πάλι μετά)Αρα μ' εμενα συμφωνείς
ΚΙΡΑΛΙ
Μηπως θυμασαι τον Μπενγκτ Γκουσταφσον; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ΥΓ: Τι μου θυμίσατε τώρα; Ήμουν μέσα βέβαια στον τελικό με την Μεσατζέρο (όντως η μικτή κόσμου τότε). Ξεκινήσαμε όλο προσδοκίες αλλά ο τραυματισμός του Βίλντε κι αυτός ο Κίραλι (τι άμυνα ήταν αυτή που έβγαζε ρε παιδιά) μας έκοψαν το βήχα. Τον επόμενο χρόνο όμως τους καθαρίσαμε μέσα στην Ιταλία 3-0 (άσχετο αν το πήρε πάλι μετά)
Αρα μ' εμενα συμφωνείς
ΚΙΡΑΛΙ
Μηπως θυμασαι τον Μπενγκτ Γκουσταφσον;Βεβαίως και θυμάμαι. Αυτός ήταν εξαιρετικός επιθετικά.
Ο Αμερικάνος μας είχε σπάσει τα νεύρα. Λέμε η μπάλα δεν έπεφτε στο παρκέ -
Για τον Γκουσταφσον ειχε πληρωσει ο Κοσκωτάς 20εκ. εν ετει 1987.... Ηταν απίστευτος παικτης... Ημουνα στο ΟΑΚΑ (νομιζω ηταν ενα ματς Ολυμπιακου-Παναχαικης με... 60.000 κόσμο ) οταν τον παρουσιασανε και τον εβαλαν να κατσει στα επισημα και σηκώθηκε το Σταδιο να τον αποθεώσει. Δυστυχως τον σαρωσε κι αυτον ο τυφώνας Κοσκωτα και δεν προλάβαμε να πάρουμε μια γερή δόση
Ο Κιραλι μετα που σταματησε από τη σαλα επαιξε μπιτς βόλευ με φοβερη επιτυχια μεχρι σχετικα προσφατα (που κοντευε τα 50!). Πηρε και Ολυμπιακα μεταλλια, αν θυμαμαι καλά, κι εβγαλε ενα σωρο λεφτα από τα επαγγελματικά τουρνουα. Θεωρειται πλέον ο... Τζορνταν του αθλήματος (σε σάλα και αμμο, κατι φοβερά δύσκολο κι αδυνατο για καποιον αθλητη εκτοτε). Η Μεσατζερο της εποχής, ηταν πιθανοτατα η καλύτερη ομαδα που περασε ποτε από τον πλανήτη και, δυστυχώς, πεσαμε επάνω της...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
IMHO καλύτερη ομαδα ever ηταν ο θρυλος 1990-1994. Δεν ειναι και δεκαετια του πενηντα οπως ο Πανελληνιος. Την ειχα ηδη χασει την παρθενια μου και δεν ειμαι και τοοοοσο γερος Επειδη ξερω, πάντως, εβλεπαΕπειδη θα μας τρελλανεις, μπορεις να μου πεις ποια ηταν η ομαδα σας τοτε για να μη συγκρινω ανομοια πραματα. Σε λιγο θα μας πεις οτι ο Ξεροβασιλας ηταν πιο ποιοτικος παικτης απο τον Τσερνιτς
θα μεινω προς το παρον στη διαφωνια και εν καιρω δεσμευομαι να προσκομισω στοιχεια.
Το μονο που θα σου πω ειναι οτι το φετος για μας δεν πιανεται (δε νομιζω ν' αμφιβαλλεις οτι με Μιλινκοβιτς, Μπερναρντι θα ημασταν ΑΛΛΗ ομαδα και τοτε θα την βλέπαμε την Τουρ και το 0-12... )
Περιμενω τα στοιχεια (ελπιζω να μην ειναι του στυλ δε βγηκατε με το Σοφο 2οι γιατι αυτο το ξερω!!!):lol:
Η αληθεια παντως ειναι οτι τελικα δεν ξερω απο βόλεϋ. Γιατι περσι στα αμετρητα σερι κλαρινα, εναν ξανθουλη με καρε μαλλι ξυσμενο που ειχε ο Ολυμπιακος, θα ορκιζομουνα πως ειναι ο Μιλινκοβιτς ;). Και που'σαι! Αν δε γυρισει ο Μπερναρντι, καντε μια κρουση και στον Ζβερβερ, μπορει να ειναι διαθεσιμος.Γενικα παντως syele και Ισαακ, βλεπω στη γνωμη σας εντονη τη νοσταλγια και τη διαθεση ωραιοποιησης και μεγαλοποιησης του παλιου καλου καιρου, που τα παιχνιδια ηταν πιο δυσκολα (τωρα ειναι προπονησεις), οι αντιπαλοι μεγαθηρια (τωρα ειναι μικροθηρια), ο συναγωνισμος απιστευτος (τωρα ειναι πιστευτός) και οι παικτες αλλη πάστα (τωρα ειναι τουρτα). Το μονο που βρισκω λογικο ειναι οτι οντως ο γαβρος ειχε πολυ καλη ομαδα και η Ραβεννα δεν ηταν Σλαβια Πραγας ( ). Και επειδη καθε καθως πρεπει γαβρος πρεπει οπωσδηποτε να θεωρει οτι καποια ομαδα του Ολυμπιακου ειναι η καλυτερη ολων των εποχων, δικαιολογειστε
Πληροφοριακα παντως να σας θυμισω οτι ο περσινος Ηρακλης διελυσε καθε ρεκορ εκεινου του Ολυμπιακου και ας ειχε να παιξει 8 φορες με τον 2ο και 5 με τον 3ο μεσα σε μια χρονιά.
-
Κάνεις λάθος. Καμία διαθεση ωραιοποίησης. Όπως εσύ γουσταρεις τη γκόμενά σου έτσι κι εμείς. Και δεν θα καναμε την κουβεντα αμα δεν ελεγες 'καλύτερες ομάδες όλων των εποχών', 'απατ-αιώνιους' κλπ.
Επιμενεις, πάντως.... Ο Ξεροβασιλας ήταν για μας ότι είναι για σενα ο Ιωαννιδης. Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα
Πλακα θα 'χει να γυρισει ο παππούς ο Ιταλός φορτωμενος βολευβιαγκρα, να πάθεις καμιά νίλα και να ψαχνεις κανα... γηροκομειο να κρυφτεις
-
Το απατ-αιωνιοι το δικαιολογω και μαλιστα επαρκως. Ειναι μια εκφραση που τη χρησιμοποιω οταν οι δηθεν αιωνιοι αντιπαλοι, προκειμενου να μην μπει καποια αλλη ομαδα αναμεσα τους, χρησιμοποιουν καθε θεμιτό και αθέμιτο οπλο, αδερφωμενα και συντονισμενα. Εχει συμβει απειρες φορες σε ολα τα αθληματα.
Χαρακτηριστικα να αναφερω στο βόλλεϋ τρια παραδειγματα: Το ενα η υποθεση με τον αριθμο των ξενων φετος (το εχω εξηγησει παραπανω). Το δευτερο η υποθεση Κραβαρικ. Τριτο (για ψαγμενους) η ημερομηνια εναρξης των φετινων πλέι-αουτ. Εχει κι άλλα, αναφερω τα χαρακτηριστικα.
Με οτι και να γυρισει ο Μπερναρντι ακομα και τον Τζορτζι να φερει μαζι του ελαχιστα με ενδιαφερει. Εγω ηθελα το CL. Tα εσωτερικα ελαχιστα με απασχολουν. Αλλωστε ουτε ο Τσερνιτς ηρθε για να παιζει κοντρα στον Ναγκα ουτε τον Μπολ τον ενδιαφερει η αρμαδα του Πανταλεων. Θα τους κερδισουμε γιατι δε γινεται αλλιως, αλλα μικρη σημασια εχει...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γενικα παντως syele και Ισαακ, βλεπω στη γνωμη σας εντονη τη νοσταλγια και τη διαθεση ωραιοποιησης και μεγαλοποιησης του παλιου καλου καιρου, που τα παιχνιδια ηταν πιο δυσκολα (τωρα ειναι προπονησεις), οι αντιπαλοι μεγαθηρια (τωρα ειναι μικροθηρια), ο συναγωνισμος απιστευτος (τωρα ειναι πιστευτός) και οι παικτες αλλη πάστα (τωρα ειναι τουρτα). Το μονο που βρισκω λογικο ειναι οτι οντως ο γαβρος ειχε πολυ καλη ομαδα και η Ραβεννα δεν ηταν Σλαβια Πραγας ( ). Και επειδη καθε καθως πρεπει γαβρος πρεπει οπωσδηποτε να θεωρει οτι καποια ομαδα του Ολυμπιακου ειναι η καλυτερη ολων των εποχων, δικαιολογειστεΜε αδικείς. ΟΚ για τη νοσταλγία είναι εμφανής και δικαιολογημένη.
Την τάση ωραιοποίησης και μεγαλοποίησης πού την είδες; πού είπα εγώ ότι τώρα έχουμε μικροθηρία, πιστευτούς ανταγωνισμούς και προπονήσεις;
Το σχόλιό σου για τη Μεσατζέρο δεν το κατάλαβα. Τι θες να πεις ότι διαφωνείς ως προς την ποιότητά της ως ομάδα τότε;
Άσε που βλέπω και στην τελευταία σου παράγραφο μια ατυχή δήλωση. Κάτι φυσικά που το βλέπουμε συχνά σχετικά με τον Ολυμπιακό και στα άλλα threads. Δεν πειράζει παιδιά, έτσι είναι η ζωή...
-
To σχόλιο μου για τη Μεσατζερο εχει να κανει με ολα τα σχόλια που παρουσιαζουν τη Σλαβια Πραγας του 68 στο μπασκετ λιγο καλυτερη απο τους Μπουλς του Τζορνταν, για να πειστουμε οτι η τοτε κυπελλουχος Ευρωπης ηταν η καλυτερη ομαδα που εβγαλε το παγκοσμιο μπασκετ. Και λεω οτι τουλαχιστον η τοτε Ραβενα ηταν παρα πολυ καλη ομαδα, ισως η καλυτερη της εποχης της.
Στο αλλο σχόλιο δεν αναφερομουν σε σενα Στο φιλο μου τον Ισαακ πηγαινε
Στην τελευταια μου παραγραφο αληθεια τι βλεπεις εναντιον του Ολυμπιακου; Το οτι δε μας νοιαζουν ιδιαιτερα οι εσωτερικες διοργανωσεις; Ετσι ειναι ρε παιδια, την αληθεια λεω, απο μεσα απο την ομαδα. Γιατι νομιζεις οτι εμεις πηραμε εν ενεργεια βασικο διεθνη της Ιταλιας και εσεις 40ρη γερολυκο; Για το ελληνικο πρωταθλημα; Αν ο Τσερνιτς βαριεται τη ζωη του απο δω και περα θα τον κατηγορησει κανεις; Ή ο Μπολ που καθε χρονια αναστελλει την αποχωρηση του (για προσωπικους λογους που ολοι εδω γνωριζουμε) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη μεγαλη κουπα;
Εξηγησε μου πλζ γιατι εξ αρχης δηλωσα οτι σεβομαι απεριοριστα την ομαδα βόλλεϋ του Ολυμπιακου. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Στο αλλο σχόλιο δεν αναφερομουν σε σενα Στο φιλο μου τον Ισαακ πηγαινεΜ' εχεις αχτι που επεσα μεσα στο μπασκετακι, ε;
Ή ο Μπολ που καθε χρονια αναστελλει την αποχωρηση του (για προσωπικους λογους που ολοι εδω γνωριζουμε) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη μεγαλη κουπα;
Ωχ, τον βλέπω σε 20 χρονια στο γήπεδο με τη μαγκούρα και τον... καημό
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
To σχόλιο μου για τη Μεσατζερο εχει να κανει με ολα τα σχόλια που παρουσιαζουν τη Σλαβια Πραγας του 68 στο μπασκετ λιγο καλυτερη απο τους Μπουλς του Τζορνταν, για να πειστουμε οτι η τοτε κυπελλουχος Ευρωπης ηταν η καλυτερη ομαδα που εβγαλε το παγκοσμιο μπασκετ. Και λεω οτι τουλαχιστον η τοτε Ραβενα ηταν παρα πολυ καλη ομαδα, ισως η καλυτερη της εποχης της.Στο αλλο σχόλιο δεν αναφερομουν σε σενα Στο φιλο μου τον Ισαακ πηγαινε
Στην τελευταια μου παραγραφο αληθεια τι βλεπεις εναντιον του Ολυμπιακου; Το οτι δε μας νοιαζουν ιδιαιτερα οι εσωτερικες διοργανωσεις; Ετσι ειναι ρε παιδια, την αληθεια λεω, απο μεσα απο την ομαδα. Γιατι νομιζεις οτι εμεις πηραμε εν ενεργεια βασικο διεθνη της Ιταλιας και εσεις 40ρη γερολυκο; Για το ελληνικο πρωταθλημα; Αν ο Τσερνιτς βαριεται τη ζωη του απο δω και περα θα τον κατηγορησει κανεις; Ή ο Μπολ που καθε χρονια αναστελλει την αποχωρηση του (για προσωπικους λογους που ολοι εδω γνωριζουμε) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη μεγαλη κουπα;
Εξηγησε μου πλζ γιατι εξ αρχης δηλωσα οτι σεβομαι απεριοριστα την ομαδα βόλλεϋ του Ολυμπιακου.Σαν τελευταία παράγραφο εννοούσα αυτή που υπήρχε στο quote. Το σχόλιο που έκανες για τους Ολυμπιακούς.
Νομίζω μας αδικείς (για άλλη μια φορά ).
Δηλαδή οι Ολυμπιακοί που έχεις γνωρίσει σου έχουν δώσει αυτήν την εντύπωση; Ότι είμαστε παντού και πάντα οι καλύεροι όλων των εποχών; Σε κάποια αθλήματα ναι. Σε άλλα όχι. Μη γενικεύεις -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το απατ-αιωνιοι το δικαιολογω και μαλιστα επαρκως. Ειναι μια εκφραση που τη χρησιμοποιω οταν οι δηθεν αιωνιοι αντιπαλοι, προκειμενου να μην μπει καποια αλλη ομαδα αναμεσα τους, χρησιμοποιουν καθε θεμιτό και αθέμιτο οπλο, αδερφωμενα και συντονισμενα. Εχει συμβει απειρες φορες σε ολα τα αθληματα.Χαρακτηριστικα να αναφερω στο βόλλεϋ τρια παραδειγματα: Το ενα η υποθεση με τον αριθμο των ξενων φετος (το εχω εξηγησει παραπανω). Το δευτερο η υποθεση Κραβαρικ. Τριτο (για ψαγμενους) η ημερομηνια εναρξης των φετινων πλέι-αουτ. Εχει κι άλλα, αναφερω τα χαρακτηριστικα.
Με οτι και να γυρισει ο Μπερναρντι ακομα και τον Τζορτζι να φερει μαζι του ελαχιστα με ενδιαφερει. Εγω ηθελα το CL. Tα εσωτερικα ελαχιστα με απασχολουν. Αλλωστε ουτε ο Τσερνιτς ηρθε για να παιζει κοντρα στον Ναγκα ουτε τον Μπολ τον ενδιαφερει η αρμαδα του Πανταλεων. Θα τους κερδισουμε γιατι δε γινεται αλλιως, αλλα μικρη σημασια εχει...
Το να εχει αλαζονεια καποιος Ολυμπιακος ειναι απολυτως φυσιολογικο με τοσους τιτλους και τοσα πρωταθληματα. ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.
Ο Ηρακλης παικτακια εχει. Ειστε τυχεροι που τα εχει κανει μπαχαλο η διοικηση του Ολυμπιακου. Παικταραδες εχουμε. Εδω διωξαμε με τις κλωτσιες τον Σουξο ο οποιος ειναι ο βασικος πασαδορος της Αμερικης. Ο Κουρνετας ειναι 100 φορες καλυτερος και θελει 10 ΜΠΟΛ στην καθισια του -
Ποιός είναι ο βασικός πασαδόρος της Αμερικής ?
Στην Ολυμπιάδα άλλον είδα πάντως.Τι είναι ο Κουρνέτας ?
(Να μην παρεξηγηθώ, άριστος πασαδόρος είναι το παιδί)
Ρε συ red_army, άντε αγόρι μου στο ποδόσφαιρο που το κατέχεις υποθέτω (δεν μπαίνω στο αντίστοιχο θέμα) γιατί και στο μπάσκετ και στο βόλει δείχνεις μόνο την ασχετοσύνη σου.
Στα σοβαρά τώρα:
Γιατί πρέπει να υπάρχει μια 'καλύτερη ομάδα όλων των εποχών' ? Μου θυμίζει (μια και είμαστε στο 4Τ-Forum) το 'ποιός ήταν καλύτερος, ο Σένα ή ο Σουμάχερ' και άλλα τέτοια γραφικά.
Ο Ολυμπιακός το '90 ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα της εποχής του
Ο Ηρακλής είναι εδώ και χρόνια η καλύτερη ομάδα (στην Ελλάδα) της εποχής του. Χαίρομαι ωστόσο που φέτος βρήκε άλλους 2 αντίπαλους (αν και πιστεύω πως στο τέλος θα το πάρει το πρωτάθλημα, διότι, αν μη τι άλλο, είναι η πιο 'δεμένη' ομάδα και με τη σταθερότερη απόδοση).Εχασε ο Ηρακλής (3/6 της Εθνικής των ΗΠΑ -4η στην Ολυμπιάδα- + 1/6 Εθνικής Ιταλίας -2η στην Ολυμπιάδα- + 1/6 Εθνικής Ελλάδας -6η στην Ολυμπιάδα) από τη Σίσλει (4/6 της Εθνικής Ιταλίας + 1/6 της Εθνικής Βραζιλίας (= η καλύτερη ομάδα στον κόσμο εδώ και 3-4 χρόνια)). Εμένα φυσιολογικό μου φαίνεται, και που κέρδιζε 2η φορά τη Μπέλγκοροντ (= εθνική Ρωσίας...) κατόρθωμα μοιάζει.
-
Aρχιζω απο το τελος.
Nass ακριβως αυτο πιστευω και λιγο πολυ αυτο ειπα στη βασικη μου τοποθετηση. Μια Πορτογαλια καθε χρονο κανουμε και οσοι κανουν σχόλια του στυλ 'δεν μπορεσε', 'κομπλεξ', 'πότε επιτελους' μαλλον ειναι εκτός πραγματικοτητας. Ξεχασες επισης να ανφερεις οτι το αλλο 1/6 της Τρεβιζο ειναι ο Παπι των 300+ συμμετοχων της Ιταλίας. Και οτι ο Ηρακλης φετος ειχε τα 3/7 της εθνικης μας στην Ολυμπιαδα
Γελάς Ισαακ, αλλα ο Μπολ που κοβει το ματι του καλυτερα απο οποιονδηποτε αλλον εν ενεργεια παικτη (πλην Καμουτσκιχ) στον Ηρακλη βλεπει την προοπτικη για να αναβαλλει την μετακομιση του στο Αμερικα. (Ε ρε και να γινει κανα κουφο και να σωθουμε.... Κρυψου )
Syele χωρις παρεξηγηση, αλλα η εντυπωση που μου εχουν δωσει οι Ολυμπιακοι ειναι οτι πιστευουν πως το μαξιμουμ που μπορει να πιασει ενας συλλογος ειναι να γινει ισαξιος του Ολυμπιακου. Πιο πανω δεν παει. Οσο φταιω εγω που εχω την εντυπωση αυτη, αλλο τοσο φταινε και αυτοι που μου την εδωσαν. Παραδειγμα: Μιλαω στο τηλ. με φιλο μου γαβρο μετα το ματς και το πρωτο πραμα που μου ειπε ηταν 'Ενταξει, και εμεις εχουμε παρει κουπα στο Παλαεουρ'
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γελάς Ισαακ, αλλα ο Μπολ που κοβει το ματι του καλυτερα απο οποιονδηποτε αλλον εν ενεργεια παικτη (πλην Καμουτσκιχ) στον Ηρακλη βλεπει την προοπτικη για να αναβαλλει την μετακομιση του στο Αμερικα. (Ε ρε και να γινει κανα κουφο και να σωθουμε.... Κρυψου )Για το πρωτο δε διαφωνω, χωρις ομως να εχω και μια πληρη εικονα του χωρου φετος........
Για το δευτερο μονο στον παρκαδόρο (aka Συμεωνιδης) μπορείτε να ελπίζετε
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μια Πορτογαλια καθε χρονο κανουμε και οσοι κανουν σχόλια του στυλ 'δεν μπορεσε', 'κομπλεξ', 'πότε επιτελους' μαλλον ειναι εκτός πραγματικοτητας.Greo, δεν ξερω τους προϋπολογισμους της καθε ομαδας. Ειναι φανερο οτι ο Ηρακλης ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ αποδιδει πανω απο το αθροισμα της ατομικης αξιας των παικτων του. Αυτο οφειλεται στους προπονητες και στο γεγονος οτι δουλευει σοβαρα με τον ιδιο πυρηνα παικτων τα τελευταια χρονια.
Ωστοσο καποια πραγματα δεν αλλαζουν:
-Οταν εχεις 0/4 final four, δεν εισαι ακριβως αυτο που λεμε winner.
-Οταν το ενα απο αυτα το χανεις στην εδρα σου απο ομαδα σαφως χειροτερη (και υποθετω αρκετα φτηνοτερη) απο εσενα, κατι δεν πηγε καλα.
-Οταν φετος βρισκεσαι σε θεση παρομοια της Τουρ (πας ψιλο-αουτσαιντερ και παιζεις με τους γηπεδουχους), το ματς σου 'παει' αρκετα και χανεις απο 17-20, δεν φταιει μονο η κουραση.
-Ο κοσμος αισθανεται οτι η ομαδα πετυχε ή απετυχε; (γι' αυτο ρωτουσα επιμονα πως ηταν το κλιμα στην κεκριδα στη Ρωμη). Διοτι οταν εχεις πετυχει το ακατορθωτο, η ηττα στον τελικο δεν σε πειραζει τοσο (λες 'και τοσο πολυ ηταν'). Αν ομως η ηττα σε πειραζει, αισθανεσαι οτι ΕΣΥ θα μπορουσες να εχεις πετυχει κατι παραπανω.
-ΔΕΝ κατορθωνει μια Πορτογαλια ο Ηρακλης καθε χρονο. Ειναι πολυ κοντα στις υπολοιπες ομαδες, οταν η Εθνικη ποδοσφαιρου στο Euro ηταν οτι η Φριτσ-τετοια στο περσινο final 4.Μην παρεξηγηθω, θαυμαζω την ομαδα και τα κατορθωματα της. Ημουν περσι στην Πυλαια. Εκτιμω απεριοριστα το εργο του Λεωνη και αρνουμαι να γινω προπονητης του καναπε. Και αναγνωριζω ολα τα ελαφρυντικα-δικαιολογιες, τα περισσοτερα απο τα οποια ειναι βασιμα.
Η ομαδα ομως με τη συγκεκριμενη συνθεση μαλλον εφτασε στην ακμη της και (δεδομενης της ηλικιας των περισσοτερων παικτων) ειναι πιθανοτερο ο δρομος στο μελλον να ειναι προς τα κατω παρα προς τα πανω, εντος και εκτος Ελλαδας. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΧΑΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΔΙΚΙΟ.Εχω κι αλλες διαφωνιες (για το ποιοι παικτες 'καταδεχονται' να ερθουν στο Ελλαντα, τις συγκρισεις μεταξυ παικτων κ.ά.), αλλα δεν προλαβαινω, ισως καποια αλλη μερα.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ