-
Ρόθμανς, με τα οποία και ξεκίνησα την 'καρριέρα' μου ως καπνιστού προ 15ετίας. 1 πακέτο αν δε βγω, 2 αν βγω βράδυ.
Μεσολάβησαν Σαντέ άφιλτρα, χρυσή κασετίνα Καρέλια, Ντάνχιλ και Κάμελ.
Υπήρξα δρομέας αντοχής, οπότε βάζω (ακόμη...) κάτω μη καπνιστές σε πεζπορείες / ορειβασίες.
Θα ήθελα να το περιορίσω μόνο στη βραδυνή διασκέδαση. Για να το κόψω τελείως θα έπρεπε να κόψω και το οινόπνευμα, όπερ άτοπον!
Πάντως, ισχυρότερο εθιστικό στοιχέιο του είναι η 'στοματική ευχαρίστηση' (θηλασμός-πιπίλα), ένα από τα ισχυρότερα ένστικτα του ανθρώπου.
-
Τις τελευταίες 2 βδομάδες κάνω στριφτά (έκανα και παλιότερα, μετά βαρέθηκα) Golden Virginia κίτρινο, ο καπνός Van Nelle είναι επίσης ωραίος. Όταν κάνω κανονικά μ' αρέσουν τα Rothmans. Απο πούρα μπορεί να κανώ μια φορά το μήνα ή 2μηνο κανα cohiba, καμιά φορά καπνίζω και πίπα αλλά παει καιρός τώρα απ' την τελευταία φορά που έκανα...
Το καλύτερο όμως είναι ο Ναργιλές! Καπνός κεράσι ή μέντα. Συνήθως πάω με φίλους σ' ενα Αργιλάδικο στην Καλιθέα αλλά επειδή όλοι στην παρέα έχουν αργιλέδες μαζευόμαστε συνήθως σπίτι μου και ντουμανιάζουμε
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Χωρίς τσιγάρο νιώθω πολύ καλύτερα.Νομίζω οτι ή ψυχολογική αναγκή για τσιγάρο ήταν μεγαλύτερη από τον βιολογικό εθισμό.
Αυτό είναι αλήθεια. Πριν ένα μήνα έκανα 1-2 πακέτα την ημέρα τώρα κάνω το πολύ 7 τσιγάρα και πραγματι βλέπω διαφορές. Τις 3 τελευταιές μέρες έκανα 3 τσιγάρα (1 την ημέρα) και πράγματι έχω πολύ μεγαλύτερη αντοχή.
Παρολ' αυτά δεν σκοπεύω να το κόψω (είμαι υπερβολικά αγχώδης τύπος και με έχει βοηθήσει το τσιγάρο σαυτον τον τομέα) αλλά θέλω να είμαι σε σημείο που να μπορώ άνετα να μείνω μια μέρα ή δυο χωρίς τσιγάρο.
-
Lucky Strike τα τελευταία 12 χρόνια (πριν πέρασα από Marlboro, σε Silk Cut, σε Salem(!!!) και ξανά Marlboro). Βάλτε και 15-20 τσιγάρα την ημέρα (σταθερά τα τελευταία δέκα χρόνια), αλλά μην κάνετε τον πολλαπλασιασμό γιατί θα αγχωθώ...
Πάντως μου αρέσει γενικά να καπνίζω (όχι σα φουγάρο όμως) και δε σκοπεύω να το κόψω.
-
Ξεκίνησα με Marlboro κόκκινο σκληρό το οποίο στην Κύπρο ήταν Πίσσα 15mg και νικοτίνη 1,3 η 1.5 δεν θυμάμαι ακριβώς.
Στο στρατό το γύρισα σε old holborn μπλε και μετά σε κίτρινο.
Τώρα πουράκια moods άφιλτρα και αυτά κάποτε.
Αν και για να είμαι ειλικρινής στο συρτάρι του γραφείου πάντα υπάρχει και ένα Marlboro σκληρό για περιπτώσεις που κάτι δεν πάει καλά. -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
**αραια και που πουρακια κανω. τσιγαρο δεν εχω δοκιμασει ουτε μια φορα στη ζωη μου. και γενικα το απεχθανομαι. **CUT IT που θα λεγαμε και στα αγγλικα...
και εγώ μαζί σου Bruce
-
Ο μακαρίτης John Belushi είχε πει κάποτε επί σκηνής (έχω και το δίσκο) ότι:
ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.Κόψτε το τσιγάρο, σκοτώνει.
Για τους καπνιστές του φόρουμ: Τι τσιγάρα κάνετε;