-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν λέω αυτό. Λέω πως είναι παράλογη η αναζήτηση πάντοτε του φθηνότερου δυνατού. Κι εγώ ψωνίζω κάποια πράγματα ιδιωτικής ετικέτας (είπα πχ για τον αρακά), αλλά δεν θα πάρω τα πάντα με αυτό τον γνώμονα. Ειδικά στο φαγητό.Είναι λίγο κουραστικό και μίζερο ίσως (λόγου του χρόνου που χρειάζεται να δώσεις) αλλα απο την άλλη είναι και απαραίτητο να γίνεται για να μην ξεφεύγουν οι τιμές.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Με αυτη την λογικη δεν πρεπει να κοιταζεις τις τιμες...ποτε!
Γιατι να σωσω 1 ευρω στα μακαρονια;
Γιατι να σωσω 0.5 ευρω στην πατατα;
Γιατι να σωσω 2 ευρω στο κατεψυγμενο χταποδι,καθε μερα χταποδι θα τρωω;
Γιατι να ψαχνω που θα βαλω βενζινη;
Γιατι τελος παντων να μην αγοραζω τα ακριβοτερα αφου στο τελος του μηνα θα εχω ξοδεψει πχ μολις 20 ευρω παραπανω;Και ενα αλλο hint,μπορειτε να παρετε μερικα τετοια φτηνα προιοντα και να τα αφησετε στα καλαθια φιλανθρωπιας,για εσας μικρη διαφορα,για καποιους ειναι ιδιαιτερως χρησιμα.
Εντάξει σε ένα βαθμό πρέπει να το βλέπεις και ορθολογικά. Δεν μπορείς να οδηγίας 20 χμ πιο μακριά για να σώσεις 5 ευρώ στην βενζίνη. Έχεις και έξοδα αλλα και τον χρόνο που αφιερώσεις να σκεφτείς. Σε μικροπράγματα όπως τα μακαρόνια κάνει διάφορα για οικογένειες με πολλα μέλη, για τους άλλους δεν υπάρχει διάφορα. Όσο για τα τρόφιμα όσο είμαστε στο ευρώ είναι μικρό μέρος των εξόδων οπότε δεν αξίζει να ασχολείται και πολυ κανείς.
Η τάση είναι οι μισθοί, στον ΙΤ, να γίνουν 250 ως 400 ευρώ.
Θα συνεχισει να είναι μικρό μέρος των εξόδων τα τρόφιμα; -
Εντάξει σε ένα βαθμό πρέπει να το βλέπεις και ορθολογικά. Δεν μπορείς να οδηγίας 20 χμ πιο μακριά για να σώσεις 5 ευρώ στην βενζίνη.
Αυτο ειναι αλλο πραγμα..
Προφανως το να παω να παρω πατατες Νευροκοπιου γιατι ειναι 1 ευρω φτηνοτερες και να καψω 2 λιτρα βενζινη ειναι χαζομαρα.
Οπως φυσικα δεν χρειαζεται να κυνηγας καθε προσφορα, ανεξαρτητα απο τις πραγματικες αναγκες σου. -
Δεν λέω αυτό. Λέω πως είναι παράλογη η αναζήτηση πάντοτε του φθηνότερου δυνατού. Κι εγώ ψωνίζω κάποια πράγματα ιδιωτικής ετικέτας (είπα πχ για τον αρακά), αλλά δεν θα πάρω τα πάντα με αυτό τον γνώμονα. Ειδικά στο φαγητό.
Είναι λίγο κουραστικό και μίζερο ίσως (λόγου του χρόνου που χρειάζεται να δώσεις) αλλα απο την άλλη είναι και απαραίτητο να γίνεται για να μην ξεφεύγουν οι τιμές.
Οι τιμές συγκρατιούνται κι όταν αγοράζεις μυαλωμένα και όχι πετώντας χρήματα σε πράγματα άχρηστα. Όπως φυσικά, κι όταν αγοράζεις επιλλεκτικά. Το ν' αγοράζεις μόνον το φθηνότερο, είναι υπερβολή. Και κυρίως, να τρέφεσαι μόνον με το φθηνότερο, αυξάνεις και την πιθανότητα του ρίσκου να μην τρως Α' ποιότητα.
Δεν πηγαίνω στο άλλο άκρο, δηλαδή να προτείνω τα ακριβότερα, αλλά πχ εγώ αγοράζω τα όσπρια του Βασιλόπουλου, που δεν είναι ό,τι φθηνότερο, αλλά είναι πολύ καλά ποιοτικά και νόστιμα.
Α, και ελληνικά επίσης, όπως τα θέλει ο Μάνος! (που σ' αυτό το κομμάτι, συμφωνώ, μην παρεξηγηθούμε! ) -
H προσφορα είναι σε κάτι καλο και ποιοτικό που είναι φθηνότερο απο την γενικότερη αγορα, αλλιώς δεν είναι προσφορα.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Γιατι τελος παντων να μην αγοραζω τα ακριβοτερα αφου στο τελος του μηνα θα εχω ξοδεψει πχ μολις 20 ευρω παραπανω;Και ενα αλλο hint,μπορειτε να παρετε μερικα τετοια φτηνα προιοντα και να τα αφησετε στα καλαθια φιλανθρωπιας,για εσας μικρη διαφορα,για καποιους ειναι ιδιαιτερως χρησιμα.
Εντάξει σε ένα βαθμό πρέπει να το βλέπεις και ορθολογικά. Δεν μπορείς να οδηγίας 20 χμ πιο μακριά για να σώσεις 5 ευρώ στην βενζίνη. Έχεις και έξοδα αλλα και τον χρόνο που αφιερώσεις να σκεφτείς. Σε μικροπράγματα όπως τα μακαρόνια κάνει διάφορα για οικογένειες με πολλα μέλη, για τους άλλους δεν υπάρχει διάφορα. Όσο για τα τρόφιμα όσο είμαστε στο ευρώ είναι μικρό μέρος των εξόδων οπότε δεν αξίζει να ασχολείται και πολυ κανείς.
Θα συνεχισει να είναι μικρό μέρος των εξόδων τα τρόφιμα;Αν ισχύει αυτο που λες όχι. Αλλα ισχύει; Εγώ δεν έχω συναντήσει κάποιον ακόμα που να περνάει αυτα τα χρήματα σαν εργαζόμενος, αν ξέρεις πιος δουλεύει με 250 το μήνα και τι δουλεια είναι αυτή πες το να μάθουμε και εμείς κάτι σήμερα.
-
Θα συνεχισει να είναι μικρό μέρος των εξόδων τα τρόφιμα;Αν ισχύει αυτο που λες όχι. Αλλα ισχύει; Εγώ δεν έχω συναντήσει κάποιον ακόμα που να περνάει αυτα τα χρήματα σαν εργαζόμενος, αν ξέρεις πιος δουλεύει με 250 το μήνα και τι δουλεια είναι αυτή πες το να μάθουμε και εμείς κάτι σήμερα.
Αυτοί με αναγκαστική 4ώρη εργασία. Λίγοι ακόμα αλλά αυξάνονται ανησυχητικά...
-
Ε, εντάξει, ας περάσει και μια μέρα χωρίς να μάθεις κάτι. Τέτοια συσσώρευση γνώσεων..κάνε ένα μπρέικ.
-
Δεν λέω αυτό. Λέω πως είναι παράλογη η αναζήτηση πάντοτε του φθηνότερου δυνατού. Κι εγώ ψωνίζω κάποια πράγματα ιδιωτικής ετικέτας (είπα πχ για τον αρακά), αλλά δεν θα πάρω τα πάντα με αυτό τον γνώμονα. Ειδικά στο φαγητό.
Είναι λίγο κουραστικό και μίζερο ίσως (λόγου του χρόνου που χρειάζεται να δώσεις) αλλα απο την άλλη είναι και απαραίτητο να γίνεται για να μην ξεφεύγουν οι τιμές.
Δεν ειναι κουραστικο ουτε μιζερο.Οταν θελω 150 ευρω σουπερμαρκετ καθε 2 εβδομαδες,και τον λογαριασμο των 170-180-200 ευρω επιλεγωντας private label προιοντα τον μειωνω στα 130-150 δεν το βλεπω μιζερο.Μου εχει ερθει ''δωρεαν'' η βενζινη της συζηγου για 2 εβδομαδες.
Το οτι ειναι πιο φθηνο δεν ειναι απαραιτητα β ποιοτητος το μακαρονι.Αγοραζω απο Γαλαξια και lidl ζυμαρικα και ειναι πεντανοστιμα.Επισης παντα μιλαω για οικογενεια που θα καταναλωσεις 6-10 πακετα στις 15 ημερες.Αρα απο 0,85-0,94 που εχουν τα μισκο,μελισσα κλπ στο 0,45-0,35 στα private label εχεις ηδη 3-4 ευρω στις 2 εβδομαδες.Το ιδιο εαν κανεις και στο ντοματακι private label αντι pummaro,το ιδιο και στην φετα που θελουμε 2 κιλα ανα 15 ημερες κλπ θα δεις οτι ευκολα κατεβαζεις το 15θημερο σουπερμαρκετ κατα 20-30 ευρω.
Επισης εαν ασχοληθεις μερικες φορες,δεν ψαχνεσαι συνεχεια μιας και καταληγεις στα προιοντα που σε ικανοποιουν,και δεν χανεις χρονο ψαχνωντας συνεχεια κλπ.Και το βασικοτερο για μενα ειναι, οτι επιβραβευεις αυτον που εχει Ελληνικο και φθηνο,και πιεζεις τις τιμες προς τα κατω,και οχι προς τα πανω.Ετσι σφιγγουν οι κωλοι,και βλεπεις μελισσα προσφορα στα 1,20 τα 3 πακετα.Τι εγινε ρε Γκιγκιζα? τοσα χρονια το ειχες 0,88-0,92 τα 500γρ,τωρα πως και ετσι?Εγω θα πληρωσω τις 100δες τηλεοπτικες διαφημισεις ?
πριν μερικες ημερες αγορασα και cornflakes private label αντι Κελλογκς,το ιδιο νοστιμα,στα μισα χρηματα και βγαλε.1ευρω και κατι τα 500γρ ενω τα Κελλογκς 2,80 τα 385γρ.υγ οποιος θελει κανουμε ενα τεστ με μακαρονια,θα βρασουμε 4 μαρκες προιοντων,απο 0,35 μεχρι και 0,95 τα 500γρ,να δουμε ποιος θα βρει τα μακαρονια των 0,35?
η μηπως θελετε να δοκιμασουμε σαλτσες απο ντοματακια πουμαρο vs private label?
Σε καποια προιοντα δεν μπορεις να βρεις αντικαταστατη σε private label(γευση-να ειναι ελληνικο κλπ) αλλα οπου μπορω θα το κανω. -
Εμείς φτιάχνουμε μακαρόνια μόνοι μας.
Εκεί να δεις οικονομία. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εκεί να δεις οικονομία.Ο Μποντρίνι είσαι;
-
Εκεί να δεις οικονομία.βάναυση εκμετάλλευση δωρεάν παιδικής εργασίας alert
-
Υποψιάζομαι ότι τα 0.35 ευρώ τα 500 γρ. θα τα βρει πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ (εννοώ να πάρω εγώ) ζυμαρικό των 0.35 αλλά ξαναλέω ότι υποπτεύομαι ότι θα τα καταλάβω πανεύκολα : ζυμαρικά παίρνω De cecco (νομίζω κάπου 2 ευρώ το πακέτο) και Voiello (δεν έχω ιδέα πόσο κάνουν), οπότε με αυτά θα τα συγκρίνω.
Θυμάμαι μόνο στη Γαλλία (στο Aix en Provence για την ακρίβεια) κάτι φίλους, που ήταν πραγματικά άφραγκοι, και έπαιρναν από φθηνά S/M κάτι πάμφθηνα ζυμαρικά τα οποία πραγματικά δεν τρωγόντουσαν ούτε για πλάκα. Πάνε πολλά χρόνια όμως και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες... -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
υγ οποιος θελει κανουμε ενα τεστ με μακαρονια,θα βρασουμε 4 μαρκες προιοντων,απο 0,35 μεχρι και 0,95 τα 500γρ,να δουμε ποιος θα βρει τα μακαρονια των 0,35?
η μηπως θελετε να δοκιμασουμε σαλτσες απο ντοματακια πουμαρο vs private label?
Σε καποια προιοντα δεν μπορεις να βρεις αντικαταστατη σε private label(γευση-να ειναι ελληνικο κλπ) αλλα οπου μπορω θα το κανω.Για τα τοματάκια συμφωνώ, κι εγώ τα φθηνότερα ελληνικά παίρνω συνήθως. Για τα μακαρόνια, μην επιμένεις.
Άσε που δεν βρίσκεις τα πάντα. Πχ τα linguini που μ' αρέσουν εμένα τα έχει μόνον η Barilla. Από την στιγμή όμως που δεν αγοράζω ποσότητες (1 πακέτο το μήνα συνήθως φτάνει, άντε και μισό ακόμη, δεν τρώω συνέχεια ζυμαρικά), δεν μου κάνει διαφορά.
Αλλά μην ποντάρεις πως δεν υπάρχει διαφορά: υπάρχει και είναι σημαντική, αναλόγως τον άνθρωπο. Για κάποιους τέτοιες διαφορές είναι άνευ αξίας. Σύμφωνοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν. -
Ψέμματα , καμιά φορά παίρνω και Buitoni, τα οποία ούτε αυτά ξέρω πόσο κάνουν
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ψέμματα , καμιά φορά παίρνω και Buitoni, τα οποία ούτε αυτά ξέρω πόσο κάνουνΑ, κι εγώ είπα ψέμματα, Linguini έχουν και άλλες πλην της Barilla , αλλά είναι ακριβότερα!
Όσο μπορώ οικονομικά, θα σέβομαι την γεύση μου και τις προτιμήσεις μου. Αν μείνω άφραγκος, δεν έχω πρόβλημα να τα... ζυμώνω ο ίδιος για οικονομία!
Επίσης, να μου θυμήσετε να καταγγείλουμε τον Ηλία για την παιδική εργασία, έχει δίκιο ο Μγιάκοβος!
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
...η μηπως θελετε να δοκιμασουμε σαλτσες απο ντοματακια πουμαρο vs private label?...Ξεπερνώντας όλα τα άλλα, υπάρχει στ' αλήθεια κάποιος που να πιστεύει ότι ο 'ντοματάς' θα βάλει στο private label κουτάκι που θα συσκευάσει την ίδια ποιότητα χυμού που βάζει στο δικό του κ θα το πουλάει στον private label πελάτη του 10, 20, 30 ή κ παραπάνω % φτηνότερα?
Αν ναι, δεν νομίζω να έχει κανείς να συμπληρώσει τπτ.ΥΓ.
Με τα σκουπίδια (κ τις αποθήκες κάποιων σπιτιών) γεμάτα με προϊόντα που αγοράστηκαν με μόνο γνώμονα ότι 'ήταν φτηνά', είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε (τουλάχιστον) στρεβλή εικόνα του τι σημαίνει 'οικονομία'...ΥΓ2.
Αναχαθείτε, ρε. -
...η μηπως θελετε να δοκιμασουμε σαλτσες απο ντοματακια πουμαρο vs private label?...
Ξεπερνώντας όλα τα άλλα, υπάρχει στ' αλήθεια κάποιος που να πιστεύει ότι ο 'ντοματάς' θα βάλει στο private label κουτάκι που θα συσκευάσει την ίδια ποιότητα χυμού που βάζει στο δικό του κ θα το πουλάει στον private label πελάτη του 10, 20, 30 ή κ παραπάνω % φτηνότερα?
Αν ναι, δεν νομίζω να έχει κανείς να συμπληρώσει τπτ.:Δλδ τα 500 γρ ειναι 200 στην ουσια? Γιατι για να με κλεβει στο ζυγι σε συγκριση με την τιμη πρεπει να ειναι 200 γρ.
''Ντοματας'' δεν ειναι ενας,ειναι πολλοι.
Σαφως και θα εχει την μιση τιμη,γιατι δεν πληρωνει 30 διαφημισεις των 20 δευτερολεπτων ημερησιως,ουτε οι μανατζερ-προισταμενοι του private label εχουν 2λιτρο εταιρικο,κινητο μεχρι 100 ευρω το μηνα και μπονους των 10000 ευρω το χρονο.Εκτος και αν νομιζεις οτι αυτα τα δεινει απο την τσεπη του ο Γκιγκιζας,και δεν ειναι ''χρεωμενα'' πανω στο προιον.ΥΓ.
Με τα σκουπίδια (κ τις αποθήκες κάποιων σπιτιών) γεμάτα με προϊόντα που αγοράστηκαν με μόνο γνώμονα ότι 'ήταν φτηνά', είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε (τουλάχιστον) στρεβλή εικόνα του τι σημαίνει 'οικονομία'...
:Ετσι οπως το λες ειναι λαθος,δεν αγοραζω με γνωμονα το φθηνοτερο παντου,απλα κοιταω να μην με πιανουν μαλακα,και ο καθε Γκιγκιζας μεσα στην κριση εχει αυξηση κερδων με μικροτερο τζιρο.
-
Ο Γκίγκιζας είναι καλό τιμόνι άραγε;
Σε off balance καταστάσεις, τι γίνεται με τα τοματάκια; -
...η μηπως θελετε να δοκιμασουμε σαλτσες απο ντοματακια πουμαρο vs private label?...
Ξεπερνώντας όλα τα άλλα, υπάρχει στ' αλήθεια κάποιος που να πιστεύει ότι ο 'ντοματάς' θα βάλει στο private label κουτάκι που θα συσκευάσει την ίδια ποιότητα χυμού που βάζει στο δικό του κ θα το πουλάει στον private label πελάτη του 10, 20, 30 ή κ παραπάνω % φτηνότερα?
Αν ναι, δεν νομίζω να έχει κανείς να συμπληρώσει τπτ.Για τις ντομάτες δεν ξέρω, αλλά για μια περίπτωση ξηρών καρπών και private label ξέρω ότι έτσι είναι.
Για την ακρίβεια, όπως το είχα ξαναγράψει, το super market είχε ζητήσει πολύ χαμηλότερη διαλογή από αυτή που του έδωσε τελικά ο προμηθευτής, γιατί δεν ήθελε να χαλάσει το όνομά του [νταξ, τελικά το χάλασε από μόνος του βέβαια αλλά για άλλους λόγους και αυτό είναι άλλη ιστορία ]
Σούπερμαρκετ