-
Τα 400 χρόνια είναι απλά μια γελοία δικαιολογία. Και δεν το συζητάω..
Γενικά, πάω στα μεγάλα super-market για να μπορώ να κλέβω. Ό,τι μπορώ. Σαλάμια, λουκάνικα, μέχρι ηλεκτρονικά κ ρούχα. Γενικά ό,τι μπορείς να κλέψεις από μεγάλα σουπερ μαρκετ, καλό είναι, αρκεί να μη σε πιάσουν.
Συμφωνώ απόλυτα με το θέμα, ειδικά στα super market και στις άλλες αγορές μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα. Το θέμα είναι ότι εμείς εδώ καθόμαστε και το συζητάμε, αλλά δε νομίζω ότι έτσι αλλάζουμε και πολλά πράγματα. Και τελικά, μάλλον και εμείς τις ίδιες βλακείες θα κάνουμε στα σουπερ μαρκετ (έστω, περίπου).
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα μικραστικά είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας, όχι αυτής που όλοι θέλουν να συμμετέχουν (υπάρχει και αυτή) αλλά αυτής που θέλουν όλοι να μη σκέφτονται, αλλά όλοι λίγο πολύ την εκμεταλλευονται όταν μπορούν (γιατί δε βαριέσαι αδερφέ ή δεν το σκέφτεσαι καν εκείνη την ώρα)..
Η πλάκα είναι οι έλληνες που πάμε στο εξωτερικό (έστω και για 2 μέρες διακοπές) συμπεριφερόμαστε τελείως διαφορετικά.. βέβαια όταν γυρνάμε στην Ελλάδα, ξαναμανα τα ίδια..
Γι'αυτό πιστεύω, τα κάνουμε.. επειδή αυτά βλέπουμε, αυτά κάνουμε, και επειδή 'όλοι τα κάνουν'..
(θα επανέλθω δριμύτερος) -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν ξέρω να έχει. Όχι δεν έχω μπει. Αλλού στην Ευρώπη, έχει? Αμερικανική αλυσίδα είναι? Είναι φτηνά? Είναι καλά?Στην Ευρωπη αλλου σιγουρα εχει. Ναι ειναι Αμερικανικη εταιρια. Εδω και 1 ή 2 χρονια ειναι η μεγαλυτερη εταιρια στον κοσμο (ανεξαρτητου τομεα) απο πλευρας εσοδων.
Ειναι φτηνα και 'καλα'.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Δεν ξέρω να έχει. Όχι δεν έχω μπει. Αλλού στην Ευρώπη, έχει? Αμερικανική αλυσίδα είναι? Είναι φτηνά? Είναι καλά?
Στην Ευρωπη αλλου σιγουρα εχει. Ναι ειναι Αμερικανικη εταιρια. Εδω και 1 ή 2 χρονια ειναι η μεγαλυτερη εταιρια στον κοσμο (ανεξαρτητου τομεα) απο πλευρας εσοδων.
Ειναι φτηνα και 'καλα'.
define 'καλά'!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
...Where the hell have you been?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
.
Η πλάκα είναι οι έλληνες που πάμε στο εξωτερικό (έστω και για 2 μέρες διακοπές) συμπεριφερόμαστε τελείως διαφορετικά.. βέβαια όταν γυρνάμε στην Ελλάδα, ξαναμανα τα ίδια..
Γι'αυτό πιστεύω, τα κάνουμε.. επειδή αυτά βλέπουμε, αυτά κάνουμε, και επειδή 'όλοι τα κάνουν'..Ακόμα πιο παράδοξο είναι οι ξένοι που ενώ στη χώρα τους έιναι σωστοί μόλις έρθουν εδώ γίνονται σα κι εμάς. Αλλά αφού ξέρουν ότι έρχονται σε τριτοκοσμική χώρα γιατί να μη τα κάνουν.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Walmart εχει στην Ελλαδα?
Εαν οχι, εχει μπει κανεις σε Walmart ποτε στο παρελθον?
Εδώ έχουμε το Ευρωπαικό σκέλος του που είναι το Carefour.
Οντως. Ομως το Γουόλμαρτ ειναι θεωριτικα καλυτερο. Κατσε να δω που υπαρχει στην Ευρωπη.
-
We first entered the international retail market in 1991 in Mexico. Since then, we’ve grown rapidly – more rapidly in fact than our U.S. parent grew in its early years. In 2004 (the fiscal year that ended 1-31-05) international sales were $56.277 billion, almost 20 percent of total company sales. If Wal-Mart International was a separate company, we’d be one of the 25 largest on the Fortune 500.
...
Wal-Mart International employs more than 400,000 associates in Argentina, Brazil, Canada, China, Germany, Korea, Mexico, Puerto Rico and the United Kingdom.
Wal-Mart also owns a 42% interest in Seiyu, Ltd., a leading Japanese retailer and a 33 1/3% interest in Central American Retail Holding Company (CARHCO) with stores in Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras and Nicaragua.
-
Αρα μονο Γερμανια οσον αφορα Ευρωπη.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν ξέρω να έχει. Όχι δεν έχω μπει. Αλλού στην Ευρώπη, έχει? Αμερικανική αλυσίδα είναι? Είναι φτηνά? Είναι καλά?
Στην Ευρωπη αλλου σιγουρα εχει. Ναι ειναι Αμερικανικη εταιρια. Εδω και 1 ή 2 χρονια ειναι η μεγαλυτερη εταιρια στον κοσμο (ανεξαρτητου τομεα) απο πλευρας εσοδων.
Ειναι φτηνα και 'καλα'.
define 'καλά'!
Καλα οταν περνεις into consideration την ποιοτητα και το overall value. Και γιαυτο τα εισαγωγικα.
-
Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο ΣΜ στην Ελλάδα είναι το Α-Β Βασιλόπουλος.
Καλές ποιότητες, αρκετά ελληνικά αγροτικά προϊόντα 'Π.Ο.Π.' και κάτι μάπες με γενική ονομασία '365' στυλ Lidl για να καλύπτει και τη φθηνή κατηγορία. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
.
Γι'αυτό πιστεύω, τα κάνουμε.. επειδή αυτά βλέπουμε, αυτά κάνουμε, και επειδή 'όλοι τα κάνουν'..Ακόμα πιο παράδοξο είναι οι ξένοι που ενώ στη χώρα τους έιναι σωστοί μόλις έρθουν εδώ γίνονται σα κι εμάς. Αλλά αφού ξέρουν ότι έρχονται σε τριτοκοσμική χώρα γιατί να μη τα κάνουν.
Σωστά!
Επίσης, οι ξένοι που έρχονται από -σχεδόν τριτοκοσμικές χώρες (χωρίς ειρωνία ή κακία) στην Ελλάδα συμπεριφέρονται σαν και εμάς
Μήπως φταίει το κλίμα; Ο νοτιάς; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλές ποιότητες, αρκετά ελληνικά προϊόντα και κάτι μάπες με γενική ονομασία '365' στυλ Lidl για να καλύπτει και τη φθηνή κατηγορία.Μαζί με τον Σκλαβενίτη (μάλλον πρώτος ο Σκλαβενίτης αν το υπολογίσουμε με τις τιμές) ίσως οι πιο ποιοτικές αλυσίδες.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
.
Σωστά!
Επίσης, οι ξένοι που έρχονται από -σχεδόν τριτοκοσμικές χώρες (χωρίς ειρωνία ή κακία) στην Ελλάδα συμπεριφέρονται σαν και εμάς
Μήπως φταίει το κλίμα; Ο νοτιάς;'Όποιος κοιμάται με στραβούς, ξυπνάει αλοίθωρος!'
Καλές ποιότητες, αρκετά ελληνικά προϊόντα και κάτι μάπες με γενική ονομασία '365' στυλ Lidl για να καλύπτει και τη φθηνή κατηγορία.Μαζί με τον Σκλαβενίτη (μάλλον πρώτος ο Σκλαβενίτης αν το υπολογίσουμε με τις τιμές) ίσως οι πιο ποιοτικές αλυσίδες.
Σκλαβενίτης ΚΑΙ για μένα. Με Νο 1 υποκατάστημα, αυτό στην Πειραιώς στου Ρέντη.
-
Ενας απο τους 2 σημαντικους λογους που οι Ελληνες συμπεριφερονται οπως κανουν, ειναι η ελλειψη οργανωσης, infrastructure γενικα που να τους κανει την ζωη πιο ευκολη, κτλ.
Ο δευτερος ειναι επηδει ετσι παντα ηξεραν να συμπεριφερονται. Απο την γιαγια στην μαμα, στην κορη. Σιγουρα καλυτερευει το πραγμα ομως ειναι lightyears μακρια απο αλλων χωρων.
Οπως γραφει στο παραπανω ποστ, και εγω οταν ερχομαι εκει για 2 εβδομαδες, η συμπεριφορα μου ειναι αρκετα διαφορετικη την στο τελος της δευτερης εβδομαδας απο οτι της πρωτης. Ειναι θεμα adaptation.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σωστά!
Μήπως φταίει το κλίμα; Ο νοτιάς;Ενοείτε χωρίς καμμία δόση ειρωνίας.
Μας βλέπουν να κάνουμε σα 'κατακτητές' και παίρνουν κι αυτοί 'αέρα'. Καλά κάνουν αν θες τι γνώμη μου. Από εκεί και ύστερα εμείς τι κάνουμε για να βελτιώσουμε το χάλι μας.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
.
Υπαρχει μια εκφραση στα Αγγλικα:
When in Rome do as the Romans do.
-
Εγω γουσταρω τη φασαριοζικη συμπεριφορα μας....
Τη προτιμω απο την αποστειρωμενη συμπεριφορα των Βορειων , την ανατολιτικη συμπεριφορα των Αραβων και τη σχεδον δουλοπρεπη συμπεριφορα των Απω Ανατολιτων....
Απο σουπερ μαρκετ τωρα....
Ποιος νοιαζεται??
Τα παντοπωλεια του χωριου μου ειναι ανοιχτα απο τις 6 ο πρωι ως τις 11 το βραδυ και οι τιμες τους αντε να εχουν ενα 5-10% διαφορα απο τις γνωστες αλυσιδες το οποιο ετσι κι αλλιως εξισορροπειται απο τα εξοδα της μετακινησης απο και προς το Σ/Μ...... -
Ορισμένες περιοχές της επαρχίας έχουν πραγματικά πολύ καλές τιμές σε πολλά είδη, κάνοντας ίσως τη ζωή πιο εύκολη (οικονομικά πάντα) εκεί.
'KRIEZA' σε πια πόλη μένεις εάν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ορισμένες περιοχές της επαρχίας έχουν πραγματικά πολύ καλές τιμές σε πολλά είδη, κάνοντας ίσως τη ζωή πιο εύκολη (οικονομικά πάντα) εκεί.'KRIEZA' σε πια πόλη μένεις εάν επιτρέπεται;
Εχεις πμ
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
εγω προτιμω τα σουπερμαρκετ στο εξωτερικο.να αγοραζω 1 πορτοκαλι.
1 μηλο.
1 λεμονι.
1 φετα ψωμι.
και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να μιλαω μονο στον εαυτο μου, γιατι κανεις αλλος δεν απανταει συνηθως.
ευρωπη ρε ξυπνατεεεεεε
καρπούζι κ πεπόνι με τις φέτες
Σούπερμαρκετ