-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το παστεριωμένο φρέσκο γάλα έχει μικρές διαφορές με το υψηλής παστερίωσης (εύκολα διακρίνονται με ανάλυση) αλλά και τα δύο δεν έχουν σχέση με το μακράς διάρκειας. Οι εταιρείες γάλακτος φυσικά λένε ότι είναι ίδιο για να μπορούν να στοκάρουν γάλα για μήνες και να παίζουν με τις τιμές.
H διαφορα ειναι κυριοτερα ο βαθμος που γινεται η παστερίωση (το 'φρεσκο' γινεται πχ στους 72C ενω το μακράς διαρκείας στους 130+),ως πρωτη υλη ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.
Μήπως αντί για μακράς διαρκείας εννοείς υψηλής παστερίωσης ; Μακράς είναι πχ το εβαπορέ που διαρκεί 10 - 14 μήνες και πάνω.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το παστεριωμένο φρέσκο γάλα έχει μικρές διαφορές με το υψηλής παστερίωσης (εύκολα διακρίνονται με ανάλυση) αλλά και τα δύο δεν έχουν σχέση με το μακράς διάρκειας. Οι εταιρείες γάλακτος φυσικά λένε ότι είναι ίδιο για να μπορούν να στοκάρουν γάλα για μήνες και να παίζουν με τις τιμές.
H διαφορα ειναι κυριοτερα ο βαθμος που γινεται η παστερίωση (το 'φρεσκο' γινεται πχ στους 72C ενω το μακράς διαρκείας στους 130+),ως πρωτη υλη ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.
Μήπως αντί για μακράς διαρκείας εννοείς υψηλής παστερίωσης ; Μακράς είναι πχ το εβαπορέ που διαρκεί 10 - 14 μήνες και πάνω.
Καταλαβαινω τι εννοεις αλλα ως μακρας διαρκειας εχει επικρατησει να λεμε το υψηλης παστεριωσης,πχ:
http://www.mevgal.gr/page/default.asp?la=1&Id=130
http://www.focusmag.gr/articles/view-ar ... oid=285130 -
Κατάλαβα...
Εγώ το λέω Υψ. Παστερίωσης. Πάντως δεν το αγοράζω, προτιμώ το παστεριωμένο.
-
Eγω το εχω γυρισει σε ΑΒ βιολογικό (Ολυμπος νομίζω ότι είναι,ξερει κανεις;), χαμηλης παστερίωσης (το λεγόμενο φρέσκο) κανει 1.55€ το λίτρο και εχει καλη γευση.
Απο άποψη γευσης το γάλα της Αμερικάνικης γεωργικής σχολής ειναι μαλλον το καλυτερο,πιθανως εχει και μπολικα λιπαρα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Eγω το εχω γυρισει σε ΑΒ βιολογικό (Ολυμπος νομίζω ότι είναι,ξερει κανεις;), χαμηλης παστερίωσης (το λεγόμενο φρέσκο) κανει 1.55€ το λίτρο και εχει καλη γευση.
Απο άποψη γευσης το γάλα της Αμερικάνικης γεωργικής σχολής ειναι μαλλον το καλυτερο,πιθανως εχει και μπολικα λιπαρα.Της Αμερικανικής είναι πλήρες στα 3.5 με 3.7 δλδ
-
Εχουμε καμια γνωμη για το aldi ; Σε συγκριση με lidl. Τιμες κυριως, οχι τοσο ποιοτητα.
Ανοιξε ενα 'δω κοντα κ' ειπα να ρωτησω. -
Ειχα παει μια φορα το Σεπτεμβρη.. Δεν ειδα καμια διαφορα με το Lidl. Και τα 2 νομιζω οτι ειναι Γερμανικα. Εχει παντως ωραιο ψωμι
-
To Aldi θεωρειται απο τις πιο φτηνες αλυσιδες στην Ευρωπη.
-
Μου φανηκε οτι το Aldi εχει προϊόντα ρεπλικες, αλλων γνωστων προϊόντων. Ετσι μου φανηκε. Με απομιμιση στη γευση, συσκευασία κλπ πιο γνωστων.
Οι τιμες χαμηλες, η γευση μου φανηκε ανεκτη μία φορα που πηγα. Απο ποιοτητα; Τι να σου πω. Δε θα ειχα απαιτησεις παντως
-
Νομίζω ότι στη Γερμανία η Aldi είναι χάι σε σχέση με την Lidl.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το LIDL ειναι ΑΘΛΙΟ, σε όσες χώρες έτυχε να το επισκεφθώ.
ΑΘΛΙΟΙ είναι οι γονείς που αγοράζουν τρόφιμα από εκεί, μολονότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν καλύτερες ποιότητες. Βλέπεις την κλώσα να βγαίνει από το SUV με μαλλί κομμωτηρίου και να αγοράζει κατεψυγμένα κεφτεδάκια, αλλαντικά και τυριά για να ταΐσει τα 'σκασμένα'. Άλλωστε ο σύζυγος έδωσε λεφτά για ψώνια, όχι για ποιοτικά ψώνια. Τα υπόλοιπα χαρτζιλίκι στην τσέπη της 'κυρίας'.
Βέβαια για τους ανθρώπους που δεν έχουν αρκετά χρήματα, ουδέν σχόλιον.Ειναι λαθος να βγαζουμε συμπερασματα για τον τροπο ζωης που εχει επιλεξει καποιος μονο και μονο απο το τι αυτοκινητο οδηγει. Δεν ξερεις αν ο συγκεκριμενος ανθρωπος χρωσταει,και εχει χασει την δουλεια του και προσπαθει να πουλησει το αμαξι του και δεν πουλιεται,αν ο αντρας δινει ικανοποιητικα χρηματα στην γυναικα για το νοικοκυριο,και τελικα το αυτοκινητο να προσδιοριζει το οικονομικο προφιλ της οικογενειας.
Εγω μενω σε ενα απο τα ακριβοτερα προαστια,ο γειτονας μου οδηγει τζακουαρ και μερσεντες 500 αλλα δεν βαζει καθολου πετρελαιο να ζεστανει το σπιτι το χειμωνα και εχουν φουσκωσει οι τοιχοι του απο την υγρασια..ισως η τσιγκουνια για καποιος να ειναι αρετη η επιλογη -
το μόνο που αξίζει να αγοράσει κάποιος (κάτω των 60 ετών) από τα lidl είναι τα κωλόχαρτα.
η διαρρύθμιση και τα προϊόντα απευθύνονται σε γερμανούς που το μοναδικό κίνητρο είναι η τιμή.
η aldi είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος σαν εταιρία αλλά γερμανική και αυτή.
λόγω ανταγωνισμού και για να προσεγγίσουν τον έλληνα καταναλωτή άρχισαν να βάζουν στα ράφια τους ντόπια προϊόντα, κατά βάση όμως είναι πίτα στις γκοφρέτες και κάθε είδους μ@λ@κί@ άγνωστο από που, με τιμές που αντί να σε έλκουν σε απωθούν.
αυτό δεν οφείλεται στην ψυχοσύνθεση του έλληνα άπλα αλλά στον απλό υπολογισμό κόστους/τιμής.
όλα τα τρόφιμα έχουν μια αντικειμενική αξία.
η ελληνική φέτα δεν μπορεί να έχει την ίδια τιμή με το λευκό τυρί δανίας.
το καπνιστό κίτρινο τυρί μετσόβου δεν μπορεί να έχει παραπλήσια τιμή με το γκούντα κλπ. κλπ.όταν βλέπεις μια θηριώδη συσκευασία γκοφρέτας με τιμή 1€ δεν αναρωτιέσαι από τι υλικά θα είναι?
όσο για το γάλα σαν το ελληνικό δεν έχει γιατί στην βόρεια ευρώπη η αγελάδα θα παράξει 200.000 (ναι καλά διαβάσατε) ποτήρια γάλα σε σχέση με τη ντόπια που περιορίζεται στα μισά.
το κακό είναι ότι και οι ντόπιες αγελάδες είναι ευρωπαίες στην καταγωγή. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
όταν βλέπεις μια θηριώδη συσκευασία γκοφρέτας με τιμή 1€ δεν αναρωτιέσαι από τι υλικά θα είναι?
να φανταστώ ότι βάζεις και Shell 95 οκτ. με 1.40 επειδή υποπτεύεσαι την Eλιν ή την Revoil στο 1.19 ?
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
όταν βλέπεις μια θηριώδη συσκευασία γκοφρέτας με τιμή 1€ δεν αναρωτιέσαι από τι υλικά θα είναι?Εγώ αντίθετα σκέφτομαι ότι οι άλλοι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.... και μάλλον εγώ είμαι πιο κοντά στην αλήθεια από σένα... δυστυχώς!
Ρίξε μια ματιά στα συστατικά τους και κάνε σύγκριση, σπάνια θα δεις διαφορές....
Γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε τους αφορισμούς το Lidl έχει χάλια προϊόντα... ναι έχει και χάλια όπως όλα τα σούπερ μάρκετ αλλά έχει και καλά κι ας μην είναι τα επώνυμα που ξέρουμε.Αν οι αγελάδες μας δεν παράγουν αρκετά (αν και είναι ίδιας καταγωγής) μήπως κάτι δεν κάνουμε καλά;; Και το λιγότερο νομίζεις ότι σημαίνει πάντα και καλύτερο;;
Ειδικά πάντως για τα χαρτιά υγείας είναι από τα είδη στα οποία επειδή έρχομαι σε καθημερινή και ιδιαίτερα στενή επαφή θέλω την καλύτερη ποιότητα, αντοχή, απαλότητα και απορροφητικότητα και δεν κάνω έκπτωση οπότε δεν θα πάρω από το Lidl! -
Τα ίδια πτι-μπερ τα κανει εισαγωγή σουπερμαρκετ απο βουλγαρια και λοιπες βαλκανικες χωρες και τα πουλαει σε κλασμα τιμης απο οτι το καρφουρ η ο ΑΒ. Οπότε να το μικρουλι περιθωριο κερδους
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
απο οτι το καρφουρ η ο ΑΒ.Mιας που αναφερθηκε το ονομα:
Σκηνικο Α':
-Θελω 500γρ. Gouda Νουνου σε χονδροκομμενες φετες
-Δεν εχουμε.
-Γιατι?
-Δεν περναέι τον ποιοτικο μας ελεγχο.Σκηνικο Β':
-Δεν υπαρχει Gouda ΝΟΥΝΟΥ. Υπαρχει Gouda Ολλανδιας ή κίτρινο τυρί τυπου Gouda ΝΟΥΝΟΥ
-Ωραια. Θελω 500γρ. Νουνου τυπου Gouda σε χονδροκομμενες φετεςΑπο οποιο προιον δεν τα παιρνουν, το βγαζουν σκαρτο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ειδικά πάντως για τα χαρτιά υγείας είναι από τα είδη στα οποία επειδή έρχομαι σε καθημερινή και ιδιαίτερα στενή επαφή θέλω την καλύτερη ποιότητα, αντοχή, απαλότητα και απορροφητικότητα και δεν κάνω έκπτωση οπότε δεν θα πάρω από το Lidl!Τα..... μεταξωτά χαρτιά, θέλουν κι επιδέξιους κ@$#$ους..!
απο οτι το καρφουρ η ο ΑΒ.
Mιας που αναφερθηκε το ονομα:
Σκηνικο Α':
-Δεν εχουμε.
-Γιατι?
-Δεν περναέι τον ποιοτικο μας ελεγχο.Σκηνικο Β':
-Δεν υπαρχει Gouda ΝΟΥΝΟΥ. Υπαρχει Gouda Ολλανδιας ή κίτρινο τυρί τυπου Gouda ΝΟΥΝΟΥ
-Ωραια. Θελω 500γρ. Νουνου τυπου Gouda σε χονδροκομμενες φετεςΑπο οποιο προιον δεν τα παιρνουν, το βγαζουν σκαρτο.
Mαλάκες...!!! Κορυφή το Νουνου....Κι εγω αυτό παίρνω...!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
όταν βλέπεις μια θηριώδη συσκευασία γκοφρέτας με τιμή 1€ δεν αναρωτιέσαι από τι υλικά θα είναι?
Εγώ αντίθετα σκέφτομαι ότι οι άλλοι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.... και μάλλον εγώ είμαι πιο κοντά στην αλήθεια από σένα... δυστυχώς!
Εγω πάλι βλέπω οτι οι... άλλοι ΔΕΝ είναι πολυεθνικές να πουλάνε σε όλη την Ευρώπη ωστε να ποντάρουν στην κατανάλωση....!! Αρα το ποσο φτηνοί ή ακριβοί είναι, είναι σχετικό...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εγώ αντίθετα σκέφτομαι ότι οι άλλοι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.... και μάλλον εγώ είμαι πιο κοντά στην αλήθεια από σένα... δυστυχώς!
Εγω πάλι βλέπω οτι οι... άλλοι ΔΕΝ είναι πολυεθνικές να πουλάνε σε όλη την Ευρώπη ωστε να ποντάρουν στην κατανάλωση....!! Αρα το ποσο φτηνοί ή ακριβοί είναι, είναι σχετικό...
Συγνώμη, αλλά, από όσο ξέρω, οι κυριότερες αλυσίδες S/M στην Ελλάδα είναι κατά βάση ξένων συμφερόντων (πλην μιας) και αποτελούν κομμάτι πολυεθνικών conglomerates.
-
Καθε μεγαλη αλυσιδα Supermarket, εχει καποια καλα προιοντα, δικης της ετικετας και οχι επωνυμα, (και πιθανως να ειναι, αφου καποιοι τα φτιαχνουν και σε τοσες ποσοτητες δεν μπορει να ειναι τυχαιοι), τα οποια ειναι πολυ καλα. Βεβαια, δεν τα παμε πρωτα για ποιοτικη αναλυση και μετα τα αγοραζουμε. Αυτη ειναι δουλεια αλλων... Ψαξιμο θελει και 'δοκιμη', ωστε να πετυχεις την καλυτερη σχεση ποιοτητας/τιμης, αρκει να μην βλεπεις την επισκεψη στο Supermarket σαν αγγαρεια αλλα να τη θεωρεις και σαν 'ελεγχομενο εξοδο'!
ΥΓ: Ανηκω στην κατηγορια του ανθρωπου που γευστικα επιδιωκει να δοκιμασει σχεδον τα παντα. Και απορω με οσους βλεπουν μη συνηθισμενα προιοντα τροφιμων στα ραφια και δεν απορουν τι ειναι για να δοκιμασουν, εστω και μια φορα. Πχ. Τα Ιταλικα panettone, (ειδος μεγαλου χριστουγεννιατικου κεικ) που στοιχιζουν απο 4 εως 7 ευρω και που κυκλοφορουν καθε Χριστουγεννα σε Carrefour, Lidl, ΑΒ κλπ, διαπιστωσα οτι το 95% των φιλων και συναδελφων δεν ηξεραν τι ειναι, ενω επι 2 εβδομαδες σε αυτα τα Supermarket ηταν 'πρωτη μουρη', σε μεγαλο κουτι, διπλα απο κουραμπιεδες και μελομακαρονα. Η το prosciutto, που το εχουν καποιοι μονο ακουστα, ενω το διαθετει το Lidl σε οικονομικη τιμη και ειναι πολυ καλης ποιοτητας.
Σούπερμαρκετ