-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Καθε μεγαλη αλυσιδα Supermarket, εχει καποια καλα προιοντα, δικης της ετικετας και οχι επωνυμα, (και πιθανως να ειναι, αφου καποιοι τα φτιαχνουν και σε τοσες ποσοτητες δεν μπορει να ειναι τυχαιοι), τα οποια ειναι πολυ καλα. Βεβαια, δεν τα παμε πρωτα για ποιοτικη αναλυση και μετα τα αγοραζουμε. Αυτη ειναι δουλεια αλλων... Ψαξιμο θελει και 'δοκιμη', ωστε να πετυχεις την καλυτερη σχεση ποιοτητας/τιμης, αρκει να μην βλεπεις την επισκεψη στο Supermarket σαν αγγαρεια αλλα να τη θεωρεις και σαν 'ελεγχομενο εξοδο'!
ΥΓ: Ανηκω στην κατηγορια του ανθρωπου που γευστικα επιδιωκει να δοκιμασει σχεδον τα παντα. Και απορω με οσους βλεπουν μη συνηθισμενα προιοντα τροφιμων στα ραφια και δεν απορουν τι ειναι για να δοκιμασουν, εστω και μια φορα. Πχ. Τα Ιταλικα panettone, (ειδος μεγαλου χριστουγεννιατικου κεικ) που στοιχιζουν απο 4 εως 7 ευρω και που κυκλοφορουν καθε Χριστουγεννα σε Carrefour, Lidl, ΑΒ κλπ, διαπιστωσα οτι το 95% των φιλων και συναδελφων δεν ηξεραν τι ειναι, ενω επι 2 εβδομαδες σε αυτα τα Supermarket ηταν 'πρωτη μουρη', σε μεγαλο κουτι, διπλα απο κουραμπιεδες και μελομακαρονα. Η το prosciutto, που το εχουν καποιοι μονο ακουστα, ενω το διαθετει το Lidl σε οικονομικη τιμη και ειναι πολυ καλης ποιοτητας.Θα εκπλαγεις αν μαθεις ποσοι Ελληνες αγνοουν την ροκα (σαλατα) που βρισκεται σε αφθονια στη φυση ακομα κ μεσα στις πολεις κ απορεις που καποιοι δεν γνωριζουν δυο εξαιρετικα προιοντα που θεωρουνται καπως εξεζητημενα
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
το μόνο που αξίζει να αγοράσει κάποιος (κάτω των 60 ετών) από τα lidl είναι τα κωλόχαρτα.Μια χαρα βολευομαι με τα απαιραιτητα ειδη που χρειαζομαι.
ειμαι κατω απο 60
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όταν βλέπεις μια θηριώδη συσκευασία γκοφρέτας με τιμή 1€ δεν αναρωτιέσαι από τι υλικά θα είναι?
να φανταστώ ότι βάζεις και Shell 95 οκτ. με 1.40 επειδή υποπτεύεσαι την Eλιν ή την Revoil στο 1.19 ?
φίλε μου είμαι αρκετά μεγάλος για να το παίζω, βάζω AVIN γιατί μου δίνει δωρεάν πλύσιμο με 20€ βενζίνη οπότε με συμφέρει έτσι και αλλιώς... αλλά και δεν με ενδιαφέρει αν βήχει το αμάξι από την ποιότητα της βενζίνης σε αντίθεση με το σώμα μας που όπως λέει και μια παροιμία 'ότι τρως είσαι' με την έννοια ότι κάθε σκάρτη τροφή υποβαθμίζει την υγεία μας.
για το γάλα να πώ ότι οι τρελές αγελάδες εμφανίστηκαν στην Βρετανία και Ολλανδία οι οποίες μαζί με την Γερμανία έχουν τη χειρότερη ποιότητα εδάφους (και ζωοτροφής) λόγω όξινης βροχής και εντατικής καλλιέργειας. άλλωστε φαίνεται και από τα αρρωστημένα (σαν καμένα) δάση δε όλη τη βόρεια ευρώπη λόγω της όξινης βροχής.
το καλύτερο θα ήταν να είχαμε την 'χάιδω' στο λιβάδι και να την αρμέγαμε κάθε πρωί αλλά αυτό δεν γίνεται...
δεν κακολογώ καμιά αλυσίδα έναντι άλλης. εγώ ψωνίζω ελληνικά προϊόντα από 'άρρωστο' μπακάλη ο οποίος επιμένει να την ψάχνει με προϊόντα πιστοποιημένης ονομασίας προέλευσης γιαυτό και επιβιώνει.
κοστίζει κάτι περισσότερο αλλά το πατσίζω με μικρότερο αυτοκίνητο άρα λιγότερα καύσιμα, τέλη, ασφάλειες, service κλπ. στην υγειά μας. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
για το γάλα να πώ ότι οι τρελές αγελάδες εμφανίστηκαν στην Βρετανία και Ολλανδία
Αυτο σημαινει ειτε οτι η παραγωγη γαλατος στις χωρες αυτές ειναι τοσο εντατικη που γινεται επικινδυνη, σε αντιθεση με εδω ειτε οτι εκει τουλαχιστον υπαρχουν αλεγκτικοι μηχανισμοι και αποκαλυπτονται αυτες οι περιπτωσεις σε αντιθεση με την Ελλαδα που τρωμε οτι ναναι αρκει να ειναι ελληνικο ή απο το χωριο, χωρις ποτέ να ελεγχει κανεις τιποτα
-
Πρώτη φορά χθες στα 38 χρόνια της ζωής μου που πήγα στο Σούπερ και πήρα ακριβώς αυτα τα πράγματα που ήθελα χωρίς να πάρω οτιδήποτε που δεν ήταν στη λίστα μου.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πρώτη φορά χθες στα 38 χρόνια της ζωής μου που πήγα στο Σούπερ και πήρα ακριβώς αυτα τα πράγματα που ήθελα χωρίς να πάρω οτιδήποτε που δεν ήταν στη λίστα μου.Μηπως πηγες μονος σου;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πρώτη φορά χθες στα 38 χρόνια της ζωής μου που πήγα στο Σούπερ και πήρα ακριβώς αυτα τα πράγματα που ήθελα χωρίς να πάρω οτιδήποτε που δεν ήταν στη λίστα μου.
Μηπως πηγες μονος σου;
ΝΑΙ
-
Πηγα μια βολτα απο το Aldi.
Αν αλλαζα ετικετες σε πολλα απο αυτα, γινοταν ανετα lidl. -
Απο τα Lidl περνω τους χυμους Ροδακινο που εχει και τυροπιτακια
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Απο τα Lidl περνω τους χυμους Ροδακινο που εχει και τυροπιτακιαΜερσέντα στο πεζοδρόμιο και φαί απ τα lidl........
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μερσέντα στο πεζοδρόμιο και φαί απ τα lidl........
Στο γκαραζ Κοιτα τα τυροπιτακια για τα πρωινα του σαββατοκυριακου ειναι πολυ ωραια οπως και ο χυμος . Το τελευταιο καιρο γυρισα σε πορτοκαλαδα Λουξ που ειναι και πολυ καλυτερη σε γευση σε σχεση με τη fanta. Ειναι και ελληνικη .
Η χειροερη μου ειναι οποτε μου λεει η μητερα μου Θωμα παμε στο Σκλαβενιτη ( στην Αχαρνων ενα μεγαλο που εχει) αλλαζω δεκα χρωματα, γενικα οποτε μου λεει ν απαμε με το αμαξι σε καποιο σουπερ μαρκετ αρχιζω κατι γκρινιες αλλο πραγμα. Οταν πηγαινω μονος τελειωνω σε 10 αντε 15 λεπτα ενω οποτε ειμαι με την μητερα η 1 ωρα ειναι το λιγοτερο , και ερχεται ο Μαρτης -
Πολλά από τα προϊόντα που έχει το Lidl είναι και στα ράφια του ΑΒ .
Άλλωστε οι γερμανικές ελεγκτικές αρχές είναι πολύ αυστηρές σε θέματα ελέγχου τροφίμων.
Και γω ψωνίζω αρκετά από εκεί όπως και πάρα πολλοί γνωστοί μου ανεξαρτήτου εισοδήματος. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
όταν βλέπεις μια θηριώδη συσκευασία γκοφρέτας με τιμή 1€ δεν αναρωτιέσαι από τι υλικά θα είναι?
Εγώ αντίθετα σκέφτομαι ότι οι άλλοι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.... και μάλλον εγώ είμαι πιο κοντά στην αλήθεια από σένα... δυστυχώς!
Εγω πάλι βλέπω οτι οι... άλλοι ΔΕΝ είναι πολυεθνικές να πουλάνε σε όλη την Ευρώπη ωστε να ποντάρουν στην κατανάλωση....!! Αρα το ποσο φτηνοί ή ακριβοί είναι, είναι σχετικό...
Συγνώμη, αλλά, από όσο ξέρω, οι κυριότερες αλυσίδες S/M στην Ελλάδα είναι κατά βάση ξένων συμφερόντων (πλην μιας) και αποτελούν κομμάτι πολυεθνικών conglomerates.
Ποια είναι αυτή η μια...;;; Και το οτι είναι συνέταιροι τί σημαίνει..;; Οτι ο ξένος παίρνει όλο το κέρδος...;; Μάλλον το μοιράζεται με τον Ελληνα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι σχεση εχει αυτο?
Ορισμενα προιοντα ειναι καλα, ορισμενα οχι, οπως αλλωστε συμβαινει σε ολα τα Σ/Μ
Αλλωστε, εχει και επωνυμα προιοντα σε χαμηλοτερες τιμες. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
σωστά
Μασούτης = κιμπαριλίκι -
εχει και καλα και επιεικως μετρια προιοντα το lidl..δεν ειναι οπως πρωτοξεκινησε που τα περισσοτερα προιοντα του ηταν 'περιεργα'...γιατι αφοριζουμε μερικα πραγματα δε καταλαβαινω...
-
Θα συμφωνήσω ότι το Lidl έχει και καλά και λιγότερο καλά προιόντα...εμένα πάντως μου άρεσε που η mother είχε για το σπίτι πάρει ένα σαπούνι χεριών και μύριζε χάρμα!!!!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αλλωστε, εχει και επωνυμα προιοντα σε χαμηλοτερες τιμες.
ακριβως
ειχαμε παει προσφατα με πατερα βασιλοπουλο και μετα lidl να παρουμε κωλοχαρτα σοκολατες και κρεμοσαπουνα
παρατηρησα αρκετα πραγματα που ειχαμε πληρωσει ακριβοτερα πριν απο το βασιλοπουλο και στραβωσα
-
O Bασιλόπουλος έχει λίγο τσιμπημένες τις τιμές. Θυμάμαι που δούλευα στο ΑΒ Μega, φοιτητής τότε και πλάκωνε όλο το Πανόραμα για ψώνια.
-
O AB κοβει πωπους δυστυχως.Εχει ομως και gourmet stuff που δεν βρισκεις στα αλλα supermarket και εχει ποιοτικο ελεγχο στα οπωροκηπευτικά,κατι που το καρφουρ σιγουρα δεν εχει,οτι σαβουρα βρεθει μπροστα τους την βαζουν στο ραφι με ταμπελακι.
Την καλυτερη ισορροπια (όλα σε ενα,δηλαδη καλες τιμες,ποικιλία,ποιότητα) την εχει ο σκλαβενίτης νομίζω.
Σούπερμαρκετ