-
Βάρεσε πάλι ο pipes scanner τιλτ, χέσε μέσα.
Άσε ρε ντριφτράκο, ασχολήσου με κανα μπάφο καλύτερα.Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτά ΔΕΝ θα τα χρεωθεί ο καταναλωτής, ο οποίος είναι πανίσχυρος αν διαθέτει επαρκή καταναλωτική συνείδηση.
Αν δεν είναι ηλίθιος βεβαίως ή κοστίζει πολύ ο χρόνος του βλεφαριάσματός του.Υπάρχει κάτι στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων τα περασμένα 10-20 χρόνια που να σε κάνει να πιστεύεις ότι έχουν καταναλωτική συνείδηση ή την παραμικρή αντίληψη της ισχύος τους;;;
Από την άλλη βέβαια έχουν και δικαιολογία ότι λόγω μικρής αγοράς και ολιγοπωλίου και καρτέλ ο καταναλωτής δεν μπορεί να είναι και τόσο ισχυρός... Αλλά ο Έλληνας δεν έχει μάθει να λειτουργεί συλλογικά. Κάθε συλλογική κίνηση καταποντίζεται από τα συμφέροντα αυτών που ηγούνται του σχήματος οπότε λογική συνέχεια το ότι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.... κι ό,τι αρπάξουμε εμείς κι άσε τους άλλους....Ναι, δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που γράφεις. Ακόμα και οι συλλογικές δράσεις, ατομικά γίνονται σε τούτη τη χώρα.
Αυτό που απαιτείται είναι να καταλάβει κάθε μεμονωμένος καταναλωτής ότι έχει δύναμη μόνο στα πλαίσια κοινής προσπάθειας.
Αλλά, έστω. Δεν υπάρχει ομοψυχία. Τουλάχιστον ας κάνει καθένας το κατιτίς του. Κι ας αφήνει όσους δεν θέλουν να διαθέσουν τα πολύτιμα δευτερόλεπτά τους στην εγωιστική ναρκισσιστική γωνία όπου ανήκουν.Η τιμη ενος προιοντος διαμορφωνεται απο πολλους παραγοντες.
Ειναι εξαιρετικα κοντοφθαλμη η λογικη του manosk.
Πχ αν εγω εχω αλυσοδεμενους σκλαβους στις φυτειες μου και κολλητο τον υπουργο εμποριου,τοτε θα πουλησω στον manosk φτηνες μπανανες και ετσι θα τιμωρηθει ο ανταγωνιστης που θελει να το παιξει νομιμος.
Πρακτικα ο μεσος καταναλωτης ειναι αδυνατον να ξερει τι ακριβως γινεται,οι περισσοτεροι συγκρινουν τιμες με το εξωτερικο χωρις να εξαιρουν το ΦΠΑ- που σε εμας ειναι υψηλοτατο- και κατηγορουν τις εταιρειες για την ληστεια που κανει το κρατος.Ξές κάτι; Κάνεις υποθέσεις που δεν βασίζονται πουθενά.
Ο κάθε καταναλωτής δεν μπορεί να ξέρει (ούτε υποχρεούται να ξέρει) αν ο τάδε παραγωγός ή εισαγωγέας ή διακινητής προϊόντων βάζει σκλάβους να του κάνουν τη δουλειά ή αν φοροδιαφεύγει ή εισφοροδιαφεύγει.
Ο καταναλωτής (ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ) βλέπει την τιμή του προϊόντος και την ποιότητά του και να επιλέγει βάσει αυτών κυρίως των χαρακτηριστικώνΥποθεσεις που δεν βασιζονται πουθενα;
Δηλαδη αν υποθεσω οτι στην Μανωλαδα δουλευουν λαθροΠάκηδες,θα ειναι αστηρικτες υποθεσεις;
Αν υποθεσω οτι σε ενα κλαδο υπαρχει καρτελ,θα ειναι αβασιμο;
Αν πως οτι καποιοι παραγωγοι δουλευουν με φασοναδες παιδικης εργασιας στο Μπαγκλαντες και μετα κανουν ολλανδικο σαντουιτς για να ριχνουν τους φορους τους και αρα μπορουν να προσφερουν χαμηλοτερες τιμες,θα το εχω βγαλει απο το κεφαλι μου;
Παμε και σε ακομα πιο γκριζες ζωνες,τι περιβαλλοντικο αποτυπωμα εχει ο καθε παραγωγος (ποιος το μετραει;) και τι σημαινει αυτο για την τιμη του προϊοντος και τον ανταγωνιστη του;Ο καταναλωτης manosk νομιζει θα επιλεξει αυτο που θελει..απο αυτα που θα του προσφερουν στα ραφια και μονο,αυτο με το καλημερα ειναι ενας τεραστιος αποκλεισμος εκατομμυρια προϊοντων.
Εστιαζω στην τιμη λεει γιατι δεν μπορω να ξερω τιποτα για ολα τα αλλα,εμ τοτε δεν εισαι ο μαματος υπευθυνος καταναλωτης που νομιζεις οτι εισαι,εισαι πχ απλα ενας ακομη συνταξιουχος που προσπαθει να διασωσει οσο μεγαλυτερο μερος της συνταξης μπορει στην διαρκεια του μηνα.Αυτά που αναφέρεις, τι σχέση έχουν με τον καταναλωτή;
Αν κάποιος δεν θέλει να προωθήσει τη μαύρη εργασία της κάθε Μανωλάδας, ας μποϋκοτάρει τα αντίστοιχα προϊόντα. Και τα iphone της FOXCONN των αυτοχείρων και τα IKEA που κόβουν παρθένα δάση και τα Nike που τα φτιάχνουν (λένε) πιτσιρίκια κιτρινόμαυρα.Ή, αντιστοίχως, ας προτιμήσει μπισκότα Παπαδοπούλου ή τον Σκλαβενίτη, που δίνουν καλές αμοιβές στο προσωπικό, σώβρακα ΜΙΝΕΡΒΑ κι όχι Sloggi, που κατασκευάζονται στο εξωτερικό κλπ κλπ κλπ.
Ή να αγοράσει, αν είναι οικολόγος, το πιο μη-μεταλλαγμένο, αειφόρο κλπ προϊόν.Από εκεί και πέρα...
Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ γιατί να ενδιαφερθεί για το ότι ο ΜΕΒΓΑΛ δεν μπορεί (λέμε τώρα) να δώσει το γάλα στο 1 ευρώ σκάρτο, αν μπορέσει ο ΔΕΛΤΑς;
Γιατί να πληρώνει το σουβλατζή Νίκο 2,30, όταν ο σουβλατζής Κώστας το δίνει 1,90, με την ίδια ποιότητα (ας πούμε); Επειδή ο Νίκος πληρώνει διπλό νοίκι ή έχει πάρει δάνειο 500.000 για μεζονέτα ή η γκόμενα του ζητάει Σεϊχέλες;Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ δεν έχει κοινό συμφέρον με τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, αντίθετα συμφέροντα έχουν. Κι αν ο πρώτος δεν μπορεί να ακολουθήσει τις τιμές του ανταγωνιστή, τότε κάτι κάνει λάθος. Το δε λάθος του ο δεύτερος δεν υποχρεούται να το καλύψει από την τσέπη του, να το διορθώσει δηλαδή με τα λεφτά του. Αν δεν είναι βλαμμένος φυσικά, κορόιδο και θύμα, ανεξαρτήτως του αν είναι χαμηλοσυνταξιούχος ή εισοδηματίας άπλας.
Ούτε έχει ο καταναλωτής λόγο να ψάχνει ισολογισμούς, αρκεί να κοιτάζει τις τιμές στο ράφι, να διαβάζει καμιά σύσταση και να γουστάρει το προϊόν που του προσφέρουν οι περί ων ο λόγος.
Κι αν δεν βρει αυτό ακριβώς που ψάχνει, πχ φέτα Κουτσοβλάχα, να πάει να τη βρει παραδίπλα, μέχρι/αν ο επιχειρηματίας αποφασίσει να τη φέρει κι αυτός στο μάρκετ του. -
Κι ο επιχειρηματίας, είναι και καταναλωτής.
Εκτός αν επιχειρηματία εννοούμε μόνο τον Bill Gates. Άντε και το Βαρδινογιάννη. -
Τι σχέση έχει αυτό; Είναι επιχειρηματίας όταν πουλάει και καταναλωτής όταν αγοράζει. Δεν είναι διχασμένη προσωπικότητα. Μάλιστα, τον μάγκα τον επιχειρηματία δύσκολα τον δουλεύεις ως καταναλωτή, ξέρει τα κόλπα.
-
Καλτσες lidl.Δεν ξερω που φτιαχνονται,αλλα εχουν αποδειχθει πολυ καλες ποιοτικα,αθλητικες και μη.
Βιολογικα μακαρονια melissa.Δεν μπορω φυσικα να ξερω εαν ειναι βιολογικα,αλλα μπορω να επιβεβαιωσω οτι ειναι..νοστιμα. -
Δοκίμασα τις Φωλιές του Καραμολέγκου. Τελικά, τίποτα σπουδαίο.
Χθες μου τελειωσε η μερέντα (αυτη την Crunchy την έχω γονατίσει για πρωινό!!!) και βρέθηκα σε Lidl και πήρα αντί για τέτοια ένα βάζο ταχίνι με κακάο. Σε όσους τους ορέσουν τα χαλβαδοειδή/ταχινοειδή το προτείνω. Πολύ καλό και -μάλλον- πιο υγιεινό!
-
Ταχίνι με κακόο σημαίνει οτι καθε κουταλιά αντιστοιχεί σε 300 θερμίδες
Απο το lidl ψωνίζω μονο κωλόχαρτα(τα ροζ ) και χαρτοπετσέτες. Τα υπόλοιπα απο Σκλαβενίτη , ο οποίος εχει και φτηνότερα και ποιοτικότερα δικα του προιόντα(marata, φακές κ.τ.λ) απο τα άλλα σουπερμαρκετ.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ταχίνι με κακόο σημαίνει οτι καθε κουταλιά αντιστοιχεί σε 300 θερμίδεςΓια 'αντικαταστάτη' μερέντας το είπα. Οχι για δίαιτα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δοκίμασα τις Φωλιές του Καραμολέγκου. Τελικά, τίποτα σπουδαίο.Χθες μου τελειωσε η μερέντα (αυτη την Crunchy την έχω γονατίσει για πρωινό!!!) και βρέθηκα σε Lidl και πήρα αντί για τέτοια ένα βάζο ταχίνι με κακάο. Σε όσους τους ορέσουν τα χαλβαδοειδή/ταχινοειδή το προτείνω. Πολύ καλό και -μάλλον- πιο υγιεινό!
+1 για τις φωλιές και μένα δεν με εντυπωσίασαν.
-
εχω κολλησει τοσο πολυ με τη νουτελλα που πλεον δεν μπορω να φαω μερεντα
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δοκίμασα τις Φωλιές του Καραμολέγκου. Τελικά, τίποτα σπουδαίο.
Χθες μου τελειωσε η μερέντα (αυτη την Crunchy την έχω γονατίσει για πρωινό!!!) και βρέθηκα σε Lidl και πήρα αντί για τέτοια ένα βάζο ταχίνι με κακάο. Σε όσους τους ορέσουν τα χαλβαδοειδή/ταχινοειδή το προτείνω. Πολύ καλό και -μάλλον- πιο υγιεινό!
+1 για τις φωλιές και μένα δεν με εντυπωσίασαν.
εγω παλι που δεν εφτιαχνα τοστ, γιατι τα χα βαρεθει και γιατι ειναι αθλια τα ψωμια τοστ, με τις φωλιές επανηλθα.
Τις βρισκω πολυ καλυτερες για να φτιαξουν ενα club sandwich ή και κάτι με μπιφτεκι ακόμα... πράγμα που τα ψωμια τοστ δεν.... Επίσης ψηνονται πολυ καλύτερα.
Φωλιες FTW
-
Για να βαλεις μεσα κανα ζωο ψημενο ειναι χρησιμες γιατι ειναι πιο στιβαρες,αλλα δεν εχουν καμια σχεση με ψωμι.
Εγω απο τοτε που ανακαλυψα τον φουρνο στην Ιασωνιδου στο ελληνικο εκλεισα ως καταναλωτης ψωμιου. -
Δεν το συζητάμε ότι οι φούρνοι κάνουν απείρως καλύτερο ψωμί. Όμως για τοστ ειδικά, το ψωμί του τοστ είναι καλή λύση καθώς είναι αρκετά λεπτό και ψήνεται γρήγορα.
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
εχω κολλησει τοσο πολυ με τη νουτελλα που πλεον δεν μπορω να φαω μερενταme 2
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για να βαλεις μεσα κανα ζωο ψημενο ειναι χρησιμες γιατι ειναι πιο στιβαρες,αλλα δεν εχουν καμια σχεση με ψωμι.
Εγω απο τοτε που ανακαλυψα τον φουρνο στην Ιασωνιδου στο ελληνικο εκλεισα ως καταναλωτης ψωμιου.Για ποιον φούρνο μιλάμε; Ούτε τον έχω δει! Αν και δεν τρώω πολύ ψωμί, να έχω και καλό στην γειτονιά και να μην το ξέρω, είναι ενοχλητικό!
(Nexus + Tapatalk)
-
Εννοεις οτι μενεις στο Ελληνικο και δεν τον ξερεις;;
Οδος Ιασωνιδου,φουρνος 'Ελληνικο',διπλα στον σκλαβενιτη,απεναντι απο Εμπορικη τραπεζα.
Εγω παιρνω κυριως καρβελι με προζυμι ή αυτο που λεγεται του κρασιού, η ποικιλια ειναι μεγαλη. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν το συζητάμε ότι οι φούρνοι κάνουν απείρως καλύτερο ψωμί. Όμως για τοστ ειδικά, το ψωμί του τοστ είναι καλή λύση καθώς είναι αρκετά λεπτό και ψήνεται γρήγορα.Πάντως το ψωμί για τοστ από φούρνο είναι απείρως καλύτερο απ' το καλύτερο ψωμί για τοστ του σούπερ μάρκετ.
Αρκεί να'ναι φρέσκο και από καλό φούρνο. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
πήρα αντί για τέτοια ένα βάζο ταχίνι με κακάο. Σε όσους τους ορέσουν τα χαλβαδοειδή/ταχινοειδή το προτείνω. Πολύ καλό και -μάλλον- πιο υγιεινό!με μέλι...!!!
Και ακόμη καλύτερα ταχίνι φυσικό, το οποίο αναμειγνύεις εσυ με δικό σου μέλι το οποίο γνωρίζεις οτι είναι καλό (όσο γίνεται να το γνωρίζεις αυτό τεσπά).
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
πήρα αντί για τέτοια ένα βάζο ταχίνι με κακάο. Σε όσους τους ορέσουν τα χαλβαδοειδή/ταχινοειδή το προτείνω. Πολύ καλό και -μάλλον- πιο υγιεινό!
με μέλι...!!!
Και ακόμη καλύτερα ταχίνι φυσικό, το οποίο αναμειγνύεις εσυ με δικό σου μέλι το οποίο γνωρίζεις οτι είναι καλό (όσο γίνεται να το γνωρίζεις αυτό τεσπά).
οντως,παρα πολυ καλο αντιοξειδοτικο αλλα και πολυυυυ παχυντικο
-
Αγοράζει κανείς αυγά από πουθενά εκτός σούπερ μάρκετ ή λαϊκής αγοράς;
Εννοώ από κανένα αγρόκτημα με μικρή παραγωγή δηλαδή.
(Αθήνα, γενικώς αττική τέλος πάντων).Επειδή, πιστεύω, ότι των σούπερ μάρκετ και της λαϊκής είναι 'βιομηχανικής παραγωγής', ψάχνω πιο αγνά.
-
Πανες ακρατειας ενηλικων ξερουμε τιποτα? Ειναι πανακριβες...
Σούπερμαρκετ