-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
Eπειδή η συζήτηση θα πάει στο μου είπε αυτός , σου είπε ένας φίλος άκρη δε θα βγάλουμε. Εδώ θα έπρεπε να επέμβει το κράτος ή κάποιο Ινστιτούτο καταναλωτή και να τεστάρει τα συγκεκριμένα προιόνταΤι να τεσταρει δλδ, ποιό μου αρέσει εμένα περισσότερο?
Το θέμα 'προδιαγραφές' παίρνει πολλή συζήτηση... -
Καταρχήν και τα πλ καλύπτουν τις προδιαγραφές που πρέπει, όσες απαιτούνται δηλαδή. Πως θα κυκλοφορούσαν αλλιώς?
Από εκεί και πέρα είναι άμα σου αρέσει και σου κάνει._ -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Eπειδή η συζήτηση θα πάει στο μου είπε αυτός , σου είπε ένας φίλος άκρη δε θα βγάλουμε. Εδώ θα έπρεπε να επέμβει το κράτος ή κάποιο Ινστιτούτο καταναλωτή και να τεστάρει τα συγκεκριμένα προιόντα
Τι να τεσταρει δλδ, ποιό μου αρέσει εμένα περισσότερο?
Το θέμα 'προδιαγραφές' παίρνει πολλή συζήτηση...Η γεύση είναι υποκειμενική , η ποιότητα όμως όχι.Το αν σου αρέσει το χειρότερο είναι και το σύνηθες αφού γεύση = περισσότερη ζάχαρη,αλάτι,καρυκεύματα,λίπος κτλ κτλ. Αν το Pl γάλα πχ. έχει μέσα σκόνη και δεν αναφέρεται στη συσκευασία είναι πολύ εύκολο να ανιχνευτεί,περιεκτικότητα σε πρωτείνες κτλ κτλ
-
Α, τους ξεχάσαμε τους ντοματάδες?
Πάει καλά!.μολις μας εξηγησεις ολα τα υπολοιπα πιασε και τις ντοματες,και τις σερβιετες,και το απορυπαντικο πλυντηριου πιατων, πιαστα ολα.οχι με υποθεσεις ομως! Εξηγησε μας γιατι ειμαι τσιπης που αγορασα χυμα φετες τυρι για τοστ και γαλοπουλα,και οχι επωνυμο.Εξηγησε μου που υπολειπεται κατα 40% το τυρι/γαλοπουλα που αγορασα.
Ζυμαρικά: Πάντα υπήρχαν κάποια ακριβότερα από κάποια άλλα.
Κάποτε η Μπαρίλα πηρε την ομάδα ποδοσφαίρου της Roma, όλοι στη Ρώμη έτρωγαν Μπαρίλα κ στην υπόλοιπη Ιταλία δεν την είχε ακουστά κανείς. Ε, μετά η Μπαρίλα αγόρασε μια Ελληνική εκεί στην Πάτρα κ όλοι στο Ελ την έμαθαν (για την Ιταλία, δεν είμαι βέβαιος). Επειδή (λόγω δουλειάς) δεν μου είπαν αλλά είδα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ναι, υπάρχει ποιοτική διαφορά. Αν αυτή μπορεί να την καταλάβει κάποιος, ποιός κ πως, δεν γνωρίζω, όμως. Ούτε είμαι βέβαιος ότι σε ... γευστική δοκιμή θα ξεχωρίζαμε (αν όχι προτιμούσαμε) όλοι τα ακριβότερα..Μπαριλα,Πατρα,Ρομα και ετρωγαν ολοι οι Ιταλοι.......το μαμησαμε και ψοφησε
ΑΛΛΑ, στο θέμα μας (που μετά ... ξεχάστηκε), η μπαρίλα ΔΕΝ θα βγάλει pl μακαρόνι ίδιο με τι δικό της στη μισή τιμή, δε μπα να κρατήσεις την ανάσα σου μέχρι να σκάσεις.
Μαλακες ειναι να βγαλουν μακαρονι με 0,35? Αφου μπορουν και πουλανε με 1,20?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
η μπαρίλα ΔΕΝ θα βγάλει pl μακαρόνι ίδιο με τι δικό της στη μισή τιμή,
Κανένας που σέβεται τον ευαυτό του (την κονόμα του δηλαδής...), δεν θα βγάλει το ίδιο προιόν στην αγορά στη μισή τιμή, και θα φέρει και το όνομά του επάνω φαρδιά πλατιά.Θα το κάνει αλλιώς, διαβάστε παρακάτω.
Φίλος έκανε πριν από 20 χρόνια πρακτική στη Γερμανία για το πτυχίο του, εργαζόμενος σε ένα ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ εργοστάσιο φωτιστικών. Ήταν στη γραμμή παραγωγής, και ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν λαμπτήρες άλλης συσκευασίας από την παραγωγή αλλά το περιεχόμενο ήταν το ίδιο αφού οι μηχανές έπαιρναν και συσκεύαζαν από τους ίδιους. Ήταν πλ, οι οποίοι όμως ήταν 100% ίδιοι με τους ορίτζιναλ.
Κρίσιμη λεπτομέρεια.
Το νέο κουτί έφερε άλλο , άσχετο, εμπορικό όνομα, και δεν αναγραφόταν πουθενά η μαρκάτη προέλευσή του, μόνο τα βατ. Δεν είναι χαζοί αυτοί που έχτισαν ένα όνομα να το γκρεμίσουν έτσι εύκολα.Αλλά και ένα άλλο.
Γνωστό σε μένα τυροκομείο φτιάχνει δύο ποιότητες φέτας, η δεύτερη καταλήγει σε χαμηλότερη τιμή στην αγορά σε μικρές αλυσίδες. Όμως έχει λίγο διαφορετική σύσταση και χρόνο ωρίμανσης από την καλή.Πλ το πρώτο παράδειγμα, πλ και το δεύτερο. Καμμία σχέση όμως μεταξύ τους.
+1
στην προηγουμενη δουλεια μου κλεισαμε μια συμφωνια με τον κορυφαιο κατασκευαστη βαφων σε σπρευ στην Ευρωπη.
Το δικο του επωνυμο προιον στα 5 ευρω λιανικη το μπουκαλι 400μλ.
Το δικο μας με ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, λιανικη στα 3-3,5 ευρω.
Ηλια οποτε θελεις σου στελνω με πμ τις μαρκες των σπρευ,βαφεις δυο ιδια κομματια και μας δειχνεις την διαφορα.
Ναι και στο πισω μερος του μπουκαλιου του ''φθηνου'' προιοντος αναγραφει το εργοστασιο παραγωγης.
Τι λες θα κανουμε το τεστ να δουμε αν τελικα υπαρχουν ιδια προιοντα που στοιχιζουν +40+50+60% παραπανω μονο και μονο για την ετικετα? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Καταρχήν και τα πλ καλύπτουν τις προδιαγραφές που πρέπει, όσες απαιτούνται δηλαδή. Πως θα κυκλοφορούσαν αλλιώς?
Από εκεί και πέρα είναι άμα σου αρέσει και σου κάνει._Ετσι ακριβως.Το δεν σου αρεσει το καταλαβαινω,το ειναι επικινδυνο,ειναι χαμηλης ποιοτητας δεν μπορω να το δεχτω σε ΟΛΑ τα προιοντα private label.Σαφως και θα υπαρχουν καποιες διαφορες,αλλα ειναι ικανες στο να μεταφραστουν σε ενα +40-50-100-200%?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ωπα,για τα μακαρονια (flame topic σημερα) θα κανω ενσταση.
Σαφως και δεν ειναι ολα ιδια.
Η διαφορα εγκειται στα ποσοστα των υλικων και στον τροπο ψησιματος.
Αλλο πραγμα ειναι ενα μακαρονι που αποτελει μειγμα αυγων και κακης ποιοτητας αλευριου,και αλλο πραγμα το Barilla.
Προσωπικα κατανοω γιατι ενα Barilla ειναι ακριβοτερο απο ενα misko,δεν κατανοω ομως με τιποτα την τιμη των De CeccoTo misko/melissa ομως μπορεις να το κατανοησεις γιατι ειναι 2 φορες ακριβοτερα απο τα ΗΛΙΟΣ που ειναι του Γαλαξια?
-
Eπειδή η συζήτηση θα πάει στο μου είπε αυτός , σου είπε ένας φίλος άκρη δε θα βγάλουμε. Εδώ θα έπρεπε να επέμβει το κράτος ή κάποιο Ινστιτούτο καταναλωτή και να τεστάρει τα συγκεκριμένα προιόντα
Τι να τεσταρει δλδ, ποιό μου αρέσει εμένα περισσότερο?
Το θέμα 'προδιαγραφές' παίρνει πολλή συζήτηση...Πολυ συζητηση που δεν ειναι διατεθειμενος να την κανει κανενας μεγαλος με επωνυμο label.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε οτι αφορα τα Barilla, μπορει θεωρητικα να μην ριχνουν την τιμη τους,ομως παιζουν παρα πολυ συχνα προσφορες.
Αυτο γενικοτερα ειναι μια ταση της εποχης,σου λενε δεν ριχνω την τιμη αλλα σου κανω προσφορα για να παρεις 3-5-10 τεμαχια μαζεμενα.Μπα τωρα βγαινουν στο 0,45 τα 500γρ τα μελισσα? Ρε μηπως εχουν ριξει την ποιοτητα?
Ενω οι private label χωρις το συφερτο των εξοδων πουλανε ''σαπια'' με 0,47 γιατι ''δεν γινεται'' να ειναι ιδια?
Πως γινεται τα ακριβοτερα αγνοτερα υλικα,το καλυτερο συμιγδαλι,τα πιο φρεσκα αυγα να κοστιζουν τοσο φθηνα?
Κατι δεν παει καλα εδω..... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το να εχεις ποιοτικο ελεγχο και διαφορετικη γραμμη παραγωγης,ειναι πραγματα που στοιχιζουν και αρα δεν πολυπαιζουν στην Ελλαδα!Προσωπικα τα pl προιοντα τα αντιμετωπιζω με βαση το ονομα που φερουν,πχ απο το carrefour θα παρω μονο χαρτι κουζινας γιατι ξερω οτι η αλυσιδα δεν δινει δεκαρα για την ποιοτητα ή το ονομα της στην αγορα.Σε οτι αφορα τα Barilla, μπορει θεωρητικα να μην ριχνουν την τιμη τους,ομως παιζουν παρα πολυ συχνα προσφορες.
Αυτο γενικοτερα ειναι μια ταση της εποχης,σου λενε δεν ριχνω την τιμη αλλα σου κανω προσφορα για να παρεις 3-5-10 τεμαχια μαζεμενα.+1 από εμένα... κάνω ακριβώς το ίδιο...
το χαρτί κουζίνας είναι ένα στάνταρ προϊόν που πάιρνω από pl εταιρίες...
Από την άλλη λάδι προτιμώ, όταν τελειώνει εδώ στα ξένα το σπιτικό, από σοβαρές εταιρίες που ίσως στοιχίζουν μερικές φορές... δε θα πάω να πάρω εύκολα ελαιόλαδο Ja πχ που φέρνει το REWE...
Μακαρόνια barilla παίρνω σε προσφορές συνήθως μαζεμένα, πχ 1,5 κιλό μακαρόνια κόστιζαν 1,5€ την τελευταία φορά. Αν δεν έχει προσφορά, πάλι θα πάρω κανένα πακέτο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρω οπωσδήποτε barilla... πχ όταν πάω κάθε 2 εβδομάδες Lidl να πάρω νερά Vittel κ κανένα απορρυπαντικό παίρνω κ κανένα μακαρόνι...
Προσωπικά δε βλέπω καμία διαφορά στην ποιότητα... δεν ξέρω τί φταίει... θεωρώ ότι ο τρόπος μαγειρέματος παίζει μεγαλύτερο ρόλο, πχ αν τα ξεχάσει κανείς στο νερό κτλ. Αλλά όποιος βλέπει διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα σε Μέλισσα κ barilla θέλω να μου πει τί εταιρία μακαρόνια χρησιμοποιούν σε κάθε ιταλικό εστιατόριο έξω... ΑΝ το καταλαβαίνει δλδ...Από ένα σημείο κ πέρα διυλίζουμε τον κώνωπα...
-
Ας φύγουμε από τα μακαρόνια , γιατί πείνασα
Επαιρνα για αρκετό καιρό τα προιόντα cien του lidl, αφρόλουτρο και αφρό ξυρίσματος με καλή ποιότητα, ποσότητα και τιμή καμμία σχέση με τα gillete, badedas και τα λοιπά επώνυμα. Σταμάτησα να τα παίρνω όταν είδα τη σύσταση τους και είναι γεμάτα paraben, methylparaben, ethylparaben. Oι εν λόγω ουσίες δρουν σαν συντηρητικά μέσα στα καλλυντικά δηλ. σε κρέμες, σαμπουαν, αντιηλιακά κλπ αλλά είχε βρεθεί συσχέτιση με διάφορους καρκίνους ιδίως του μαστού, γιατί μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων.
Απο ότι είδα δεν βγήκε κάποια αδηγία ότι απαγορεύονται, εξ ου και οτι υπάρχουν σε πολλά καλλυντικά ακόμα, απλά υπάρχει προβληματισμός και συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα για τις ουσίες αυτές. Θέλω όμως να είμαι προσεκτική και να μη ρισκάρω την υγεία μου και των δικών μου για λίγη οικονομία. Μου έκανε αλλωστε εντύπωση ότι κυκλοφορούν καλλυντικά με σήμανση 'δεν περιέχει parabens',και αυτό κάτι δείχνει νομίζω.Γενικότερα ό,τι αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ καλό είναι να κοιτάμε την ετικέτα και τη σύσταση.Οκ , δεν είμαστε χημικοί τροφίμων και δεν ξέρουμε τι είναι πάντα αυτά που αναγράφονται, ευκαιρία όμως να μάθουμε. Σωστός καταναλωτής είναι εκείνος που αγοράζει στην καλύτερη τιμή την καλύτερη ποιότητα , όχι μόνο υποκειμενικά (μου αρέσει η γεύση ή το άρωμα) αλλα και αντικειμενικά, ως προς τη σύστασή του.
Δε θα ξεχάσω καμια δεκαετία πριν ,ούσα φοιτήτρια και όταν ακόμα δε μαγείρευα και έτρωγα ότι να ΄ναι, υπήρχε- και ακόμα υπαρχει- ενα τυρι σε φετες, το οποίο ήταν φθηνό και νόστιμο. Οταν είδα ότι ήταν 'τυρι γκουντα, ενταμ, εμμενταλ και άλλα διαφορα τυριά τετηγμένα' ανακατεμένο με όσα Ε κυκλοφορούν , έπαθα σοκ. Τόσο που από τότε πάντα γυρνώ τη συσκευασία να δω τα συστατικά
Αλλο θέμα είναι η προέλευση. Ε δε θα αγόραζα .. ξηρούς καρπούς fukusima όσο φθηνοί και πεντανόστιμοι και να ήταν !! -
Σχετικά με τις φέτες γαλοπούλας που ανέφερε κάποιος πιο πριν εκτός από γευστικά που οι pl εμφανίζουν αυτή την περίεργη ξυνίλα και αλατίλα βλέπω διαφορά και οπτικά. Τη διαφορά αυτή τη βλέπω ακόμα και στο ακριβό ως προς το φτηνό μοντέλο και επώνυμων μαρκών. Στο καλό μοντέλο βλέπεις τα νερά, την υφή κρέατος ενώ στο φτηνό μοιάζει να έχει γίνει όλο ένας πολτός που αναμίχθηκε με ποιος ξέρει τι και απλά στο τέλος πήρε το κατάλληλο σχήμα.
Παρόλα αυτά μου έχει τύχει πολύ οικονομικό αλλά με όνομα παραγωγού Έλληνα αλλά άγνωστου που ήταν εξαιρετικό και οπτικά και γευστικά.... Δυστυχώς υποθέτω δεν έχουν το μέγεθος της παραγωγής για να διατηρηθούν σταθερά στην αγορά (πάντως κρητικό όνομα ήταν).Για να μην το παρατραβήξουμε και μερικοί αρχίζουν και φορτώνουν και ξεφεύγουν και βαραίνει και το έργο των mods νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι μερικά pl είναι αντίστοιχης ποιότητας ίσως και προέλευσης με τα επώνυμα ενώ άλλα είναι Β, Γ κλπ διαλογής.
Το ποιο είναι ποιο δυστυχώς αφήνεται στην κρίση του καταναλωτή... Μακάρι να υπήρχαν οργανώσεις που να μπορούσαν να κάνουν τις συγκρίσεις που χρειαζόμαστε.
Στο μεταξύ φυσικά και θα συνεχίσουμε να σχολιάζουμε τα διάφορα προϊόντα αλλά ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να βοηθηθούμε ο καθένας στις επιλογές του και όχι να πλακωθούμε για αυτές. Δικαίωμα του καθενός είναι να αγοράζει το πιο ακριβό εφόσον για αυτόν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα. Αν εμείς δεν το βλέπουμε δεν χρειάζεται να τον κατηγορήσουμε, το πολύ πολύ να του προτείνουμε κάποια εναλλακτική που ίσως διστάζει να δοκιμάσει.
Ο καθένας έχει τις ευαισθησίες του. Άλλος μακαρόνια, άλλος γαλοπούλα άλλος κάτι άλλο. Πχ εγώ έχω αυξημένη απαίτηση στην ποιότητα των χαρτιών υγείας. Κάποια που μου άρεσαν (Kleenex) ψιλοεξαφανίστηκαν από την αγορά και έπρεπε να βρω άλλα... Όσο και να χτυπιέται κάποιος ότι είμαι κορόϊδο που δεν παίρνω τα πολύ φτηνότερα τάδε δεν του δίνω σημασία. Όταν όμως κάποιος με τον οποίον το συζητήσαμε και κατάλαβε τι ζητάω μου έκανε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση τον άκουσα. Μου πρότεινε ένα το οποίο ήξερε ότι το έφτιαχναν με τα ίδια μηχναήματα πρώην υπάλληλοι της εταιρείας ή κάτι τέτοιο και αυτό το δοκίμασα. Ήταν όντως πολύ ίδιο σε εμφάνιση αλλά υστερούσε γενικά. Το δοκίμασα όμως και ίσως θα με βοηθούσε να εξοικονομήσω. Για την ιστορία κατέληξα σε μυρωδάτο της Zewa.
Αυτό θα ήθελα να γίνεται εδώ και όχι να κατακρίνουμε τις επιλογές του καθενός. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ωπα,για τα μακαρονια (flame topic σημερα) θα κανω ενσταση.
Σαφως και δεν ειναι ολα ιδια.
Η διαφορα εγκειται στα ποσοστα των υλικων και στον τροπο ψησιματος.
Αλλο πραγμα ειναι ενα μακαρονι που αποτελει μειγμα αυγων και κακης ποιοτητας αλευριου,και αλλο πραγμα το Barilla.
Προσωπικα κατανοω γιατι ενα Barilla ειναι ακριβοτερο απο ενα misko,δεν κατανοω ομως με τιποτα την τιμη των De CeccoΗ Μπαριλα δεν ηταν με το σκανδαλο με τα σαπια αυγα;
-
Δεν ειναι παντα φτηνοτερα τα pl παντως, θελει λιγο ψαξιμο.
Πχ απο χυμους σε χαρτινη συσκευασια, απο τα pl υπαρχει φτηνοτερος επωνυμος (ενταξει οχι τρανταχτο ονομα, πλην ομως ελληνικος, απο τη Λακωνια) που γραφει και αναλυτικα τι περιεχει και καλυτερη γευση εχει. -
Εγω θεν θυμαμαι την Μπαριλα,αντιθετα θυμαμαι πολυ καλα τα χαλασμενα Μελισσα που ειχαν βρεθει σε μεγαλες ποσοτητες, σε αποθηκες(της εραιρειας) στην Αττικη και ηταν ετοιμα να πεσουν στην αγορα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
+1
στην προηγουμενη δουλεια μου κλεισαμε μια συμφωνια με τον κορυφαιο κατασκευαστη βαφων σε σπρευ στην Ευρωπη.
Το δικο του επωνυμο προιον στα 5 ευρω λιανικη το μπουκαλι 400μλ.
Το δικο μας με ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, λιανικη στα 3-3,5 ευρω.
Ηλια οποτε θελεις σου στελνω με πμ τις μαρκες των σπρευ,βαφεις δυο ιδια κομματια και μας δειχνεις την διαφορα.
Ναι και στο πισω μερος του μπουκαλιου του ''φθηνου'' προιοντος αναγραφει το εργοστασιο παραγωγης.
Τι λες θα κανουμε το τεστ να δουμε αν τελικα υπαρχουν ιδια προιοντα που στοιχιζουν +40+50+60% παραπανω μονο και μονο για την ετικετα?Δεν καταλαβαίνεις τι λες, τι περιμένεις να κάνω εγώ τώρα? Για τρόφιμα, δεν μιλούσαμε? Για ντοματοχυμούς, συγκεκριμένα.
Θέλεις να μιλήσουμε για ντοματοχυμούς, για μακαρόνια, για σερβιέτες, για μπογιές, για ανταλλακτικά ή για σπρέι?
Βρήκες Νόμο που να ισχύει για όλα? Αν ναι κάνε μια χάρη σε όλους κ ξανασκέψου το, δεν υπάρχει τέτοιος.ΥΓ. Το 'ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ' με κεφαλαία πιστοποιείται από που, ακριβώς? Από το ότι έβαψες 2 κομμάτια κ δεν είδες διαφορά?
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Ας φύγουμε από τα μακαρόνια , γιατί πείνασα
Επαιρνα για αρκετό καιρό τα προιόντα cien του lidl, αφρόλουτρο και αφρό ξυρίσματος με καλή ποιότητα, ποσότητα και τιμή καμμία σχέση με τα gillete, badedas και τα λοιπά επώνυμα. Σταμάτησα να τα παίρνω όταν είδα τη σύσταση τους και είναι γεμάτα paraben, methylparaben, ethylparaben. Oι εν λόγω ουσίες δρουν σαν συντηρητικά μέσα στα καλλυντικά δηλ. σε κρέμες, σαμπουαν, αντιηλιακά κλπ αλλά είχε βρεθεί συσχέτιση με διάφορους καρκίνους ιδίως του μαστού, γιατί μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων.
Απο ότι είδα δεν βγήκε κάποια αδηγία ότι απαγορεύονται, εξ ου και οτι υπάρχουν σε πολλά καλλυντικά ακόμα, απλά υπάρχει προβληματισμός και συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα για τις ουσίες αυτές. Θέλω όμως να είμαι προσεκτική και να μη ρισκάρω την υγεία μου και των δικών μου για λίγη οικονομία. Μου έκανε αλλωστε εντύπωση ότι κυκλοφορούν καλλυντικά με σήμανση 'δεν περιέχει parabens',και αυτό κάτι δείχνει νομίζω.Γενικότερα ό,τι αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ καλό είναι να κοιτάμε την ετικέτα και τη σύσταση.Οκ , δεν είμαστε χημικοί τροφίμων και δεν ξέρουμε τι είναι πάντα αυτά που αναγράφονται, ευκαιρία όμως να μάθουμε. Σωστός καταναλωτής είναι εκείνος που αγοράζει στην καλύτερη τιμή την καλύτερη ποιότητα , όχι μόνο υποκειμενικά (μου αρέσει η γεύση ή το άρωμα) αλλα και αντικειμενικά, ως προς τη σύστασή του.
Δε θα ξεχάσω καμια δεκαετία πριν ,ούσα φοιτήτρια και όταν ακόμα δε μαγείρευα και έτρωγα ότι να ΄ναι, υπήρχε- και ακόμα υπαρχει- ενα τυρι σε φετες, το οποίο ήταν φθηνό και νόστιμο. Οταν είδα ότι ήταν 'τυρι γκουντα, ενταμ, εμμενταλ και άλλα διαφορα τυριά τετηγμένα' ανακατεμένο με όσα Ε κυκλοφορούν , έπαθα σοκ. Τόσο που από τότε πάντα γυρνώ τη συσκευασία να δω τα συστατικά
Αλλο θέμα είναι η προέλευση. Ε δε θα αγόραζα .. ξηρούς καρπούς fukusima όσο φθηνοί και πεντανόστιμοι και να ήταν !!Δεν θα φυγουμε ποτε απο τα μακαρονια
Τα parabens εχουν αντιμικροβιακη δραση,οποτε χωρις αυτα ειτε υπαρχει καποιο λιγοτερο αποτελεσματικο προιον,ειτε υπαρχει καποιο προιον που ειναι και λιγοτερο αποτελεσματικο αλλα και περισσοτερο επικινδυνο αλλα απλα δεν εχει γινει ντορος ακομα στο ευρυ κοινο!
-
Τα μακαρόνια έχουν αποδείξει την αξία τους και γι ααυτό έχουν και το δικό τους θέμα (το οποίο βλέπω είχα ανοίξει εγώ όταν κάποια μακαρονοσυζήτηση είχε καταλάβει πολύ από άλλο θέμα).
Δεν είναι θέμα αποτελεσματικότητας του προϊόντος αλλά απλά συντήρησής του (συντηρητικό είναι). Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να συντηρήσεις το προϊόν σου, τα parabens είναι ο εύκολος φτηνός τρόπος και αποδεδειγμένα βλαβερός. Μπορεί και οι άλλοι να μην είναι τέλειοι αλλά προτιμώ να αποφύγω το εν γνώσει μου βλαβερό... Γενικά το αποφεύγω και ειδικά σε ότι έχει σχέση με το παιδί.
-
Δεν καταλαβαίνεις τι λες, τι περιμένεις να κάνω εγώ τώρα? Για τρόφιμα, δεν μιλούσαμε? Για ντοματοχυμούς, συγκεκριμένα.
Θέλεις να μιλήσουμε για ντοματοχυμούς, για μακαρόνια, για σερβιέτες, για μπογιές, για ανταλλακτικά ή για σπρέι?
Βρήκες Νόμο που να ισχύει για όλα? Αν ναι κάνε μια χάρη σε όλους κ ξανασκέψου το, δεν υπάρχει τέτοιος.Mιας και δεν μας επεισες οτι τα Ελληνικα μακαρονια Ηλιος του Γαλαξια ειναι με μπαγιατικα αυγα,με κακης ποιοτητος συμιγδαλι και αλευρι,ειπα να σε βοηθησω και με αλλα ειδη προιοντων. Νομο να βρω? τι νομο? Το μαμησαμε και ψοφησε ελεγες δυο τρια ποστ παραπανω.
ΥΓ. Το 'ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ' με κεφαλαία πιστοποιείται από που, ακριβώς? Από το ότι έβαψες 2 κομμάτια κ δεν είδες διαφορά?
Οχι,απλα ξερω την συμφωνια με τους Ολλανδους μιας και την εκανα εγω. Σε τυχαιες παρτιδες περναμε δειγματολειπτικα σπρευ και τα στελναμε σε χημειο για να δουμε εαν συμβαδιζουν με το προιον με το δικο τους label πανω.που κυκλοφορει κανονικοτατα στην Ελληνικη αγορα,και το πληρωνεις +40%
-
dim8 μάλλον μόνο εσύ μπορείς να μας διαφωτίσεις σχετικά με τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα μιας κι έχεις σχέση με το αντικείμενο.
Οπότε ξέρασέ τα ΟΛΑ ΤΩΡΑ! Πες ποια να αγοράζουμε από αυτά. Τα Ήλιος; Τι άλλο; Μίλα με ονόματα αν τολμάς!
Σούπερμαρκετ